Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Groepstraject Ademruimte

Vrijdag 02 februari 2024 van 18:50 tot 21:30

Cordium Centrum voor Groei en Ontwikkeling, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

Over dit evenement

Groepstraject Ademruimte

Benieuwd naar de magie en de helende kracht van ademwerk? En wil je een commitment met jezelf aangaan om meer ademruimte te gaan ervaren in je leven?

Dit groepstraject is iets voor jou als je..
..graag meer in contact wilt komen met je gevoelens.
..voelt dat je mag ontspannen en (controle) mag loslaten.
..inzicht wil ontvangen in jouw patronen en triggers.
..dichterbij je verlangens en grenzen wilt komen en die extra wil bekrachtigen in je leven.
..meer wil leven vanuit je authentieke zelf en jouw waarheid.

We komen drie vrijdagavonden samen van 18:50-21:30 uur voor een verdiepende avond. Bij iedere bijeenkomst staat een verbonden ademsessie centraal en we werken telkens met een thema:

- Dag 1 - Vrijdagavond 2 februari 2024 – thema GRONDING
- Dag 2 - Vrijdagavond 16 feb 2024 – thema VERBINDING
- Dag 3 - Vrijdagavond 1 maart 2024 – thema BELICHAMING

Als je deel wilt nemen, zorg er dan voor dat je op alle drie de avonden beschikbaar bent.

Waarom een groepstraject?
Jouw adem is jouw ingang om weer meer te gaan voelen en verbinden met jezelf, (emotionele) blokkades op te heffen en meer ademruimte te ervaren om jouw unieke pad te wandelen. Samen ademen brengt diepte en verbinding, zeker als we dat drie avonden met dezelfde groep doen in de vorm van een kort traject. Het bied de gelegenheid om een veilige basis te vinden en om op deze avonden op te komen dagen voor jezelf om ruimte te geven aan je eigen proces. Je kan hierdoor dieper duiken in bepaalde persoonlijke thema’s dan bijvoorbeeld in een losse ademcirkel in een onbekende groep. Bovendien zijn de kosten zijn lager dan wanneer je een individueel ademtraject aangaat. De groep blijft klein waardoor er genoeg persoonlijke aandacht en begeleiding is voor iedereen.

Wat gaan we doen op deze avonden?
- meditatie en intenties plaatsen
- Delen en luisteren in de groep
- lichaamswerk / somatische oefeningen / ademoefeningen
- Ruimte voor vragen
- Verbonden Ademsessie van ruim 1 uur
- Ervaringen delen en afsluiten

Waarom werken met de ademhaling?
In het dagelijks leven kiezen we er onbewust voor om o.a. ervaringen en emoties te onderdrukken met de adem, waardoor het zich vastzet in je lichaam. Je ademhaling weerspiegelt dit. Een oppervlakkige adem, het vastzetten ervan of niet voluit kunnen ademen is voor velen herkenbaar.
Zie je lichaam, je systeem, als een archief van alles wat jij ooit hebt meegemaakt. Soms als iets té overweldigend is en niet in het moment verwerkt kan worden, zet het zich vast in je systeem. Dit is ook terug te zien in je adempatroon.
Door het adempatroon te openen met de bewust verbonden adem, ontstaat er een ingang naar jouw archief, jouw binnenwereld. Je maakt een reis naar binnen en gaat voelen en ervaren in plaats van denken. Dankzij de bewust verbonden ademhaling kunnen vastgezette sensaties – zoals spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen – vrij komen en integreren. Je komt in een staat van zijn waarin alles kan gaan stromen.

..Ready for a deep dive?
Je bent meer dan welkom!

Voorbereiding en tips:
– Draag relaxte kleding die niet knelt of beweging beperkt en met zo min mogelijk knopen of ritsen. Je kunt je eventueel van te voren omkleden.
– Neem een waterfles mee, een notitieboekje/dagboek en eventueel ook een eigen (fleece)dekentje.
– Het is af te raden om te ademen met een volle maag, dus probeer niet meer of alleen licht te eten na 18u.

En hierbij ook al wat nazorg:
– Drink genoeg water na de sessie, minimaal één liter extra bovenop wat je normaal aan water drinkt. – Vermijd alcohol of andere verdovende middelen voor ten minste 24 uur na de ademsessie.
– Gun jezelf wat tijd en rust om de sessie te laten landen de dag of dagen erna. Een ademsessie kan gemiddeld 72 uur doorwerken.

Vragen?
Heb je vragen of is er iets wat je vooraf graag zou willen delen? Stuur vooral een berichtje naar info@ingesmeets.nl. Ervaring met ademwerk is niet nodig, iedereen is welkom.
Bij twijfel over medische condities, neem gerust contact op.

Let op: Contra-indicaties!
Er zijn condities waarbij dit soort ademwerk minder geschikt is, namelijk bij zwangerschap, hoge bloeddruk, epilepsie, ernstige PTSS of (acuut) trauma, hevige burn-out, psychose gevoeligheid, bipolaire stoornis, psychiatrische aandoening, hevige paniekaanvallen, ernstige astma, netvliesloslating, glaucoom, nieraandoeningen, recente operatie/hechtingen/verwondingen, chronische hyperventilatie, hart- en vaatziekten en eerdere hartaanval of beroerte.
Mocht er sprake zijn van een (of meer) van bovengenoemde condities, neem contact op voor overleg. Wellicht zijn individuele sessies beter passend omdat er dan meer aandacht en ruimte is om volledig af te stemmen op de conditie(s). Bij de meer psychische condities gaat het voornamelijk over de mate waarin je jezelf kan dragen en reguleren. Tijdens het ademwerk kan je namelijk van alles tegenkomen aan emoties, spanningen, herinneringen etc. Er zijn in de ademsessie momenten waarop je één op één wordt ondersteund en begeleid, maar een bepaalde mate van de ervaring zelf kunnen reguleren en dragen is van belang in een ademsessie in groepsverband.

Locatie: Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling. Bel aan bij de ruimte met mijn naambordje ‘Inge Smeets’. Je bent meer dan welkom!

Annuleringsvoorwaarden
- Bij annulering tot twee weken voor aanvang van de training betaalt deelnemer 25% van de totale kosten. De overige reeds betaalde kosten worden gerestitueerd.
- Bij annulering binnen twee weken tot één week voor aanvang van de training betaalt de deelnemer 50% van de totale kosten. De overige reeds betaalde kosten worden gerestitueerd.
- Bij annulering binnen één week tot 48 uur voor aanvang van de eerste bijeenkomst betaalt de deelnemer 75% van de totale kosten. De overige reeds betaalde kosten worden gerestitueerd.
- Bij annulering binnen 48 uur of op de dag zelf is deelnemer het volledige bedrag verschuldigd en heeft geen recht meer op restitutie. Dat geldt ook in geval van no-show.
- Indien de deelnemer op één of meerdere losse dagen afwezig is, vindt hiervoor geen restitutie plaats.
- De trainer, Inge Smeets, behoudt zich het recht om het traject te annuleren wegens onvoldoende deelname of andere reden. De door de deelnemer reeds betaalde kosten worden voor de dagen die niet hebben plaatsgevonden gerestitueerd.

Over mij - Inge Smeets
Ik zie het als mijn missie om jou te ondersteunen om met openheid te kijken naar jezelf. Ik geloof in diepgaand contact met jezelf en de helende kracht van bewustzijn. Ik hoop je te mogen inspireren om mild én krachtig in het leven te staan – met beide voeten op de grond en een open hart.
Ik heb nu drie jaar mijn eigen ademcoaching praktijk in Nijmegen en begeleid met veel liefde en plezier mijn cliënten in individuele ademtrajecten. Daarnaast bied ik ook twee keer per maand losse ademcirkels aan samen met Theresia, vanaf 2024 onder de naam ‘BreathBabes’, ook te vinden hier op hier op Hipsy.
Als je klaar bent om een diepe reis naar binnen te maken, ben ik hier om je te begeleiden.

Vrijdag 02 februari 2024 van 18:50 tot 21:30

Cordium Centrum voor Groei en Ontwikkeling, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

Over de organisatie

Inge host ademcirkels en nodigt uit weer te verbinden met jouw authentieke jezelf waarbij de adem ingezet wordt als ingang en bedding in jezelf.

Reviews

Evelien

Groepstraject Ademruimte editie 2

De tweede editie van het groepstraject heeft mij nog meer verdieping gegeven. Het om de twee weken een ademsessie doen in een kleine groep zorgde voor een verbinding en daardoor verdieping op de thema's. De sessies waren heel verschillend en hebben verschillende thema's en lagen in mij geraakt.

Lees meer

Luuk Hendriks

Groepstraject Ademruimte editie 2

Inge creëert een veilige en fijne atmosfeer, waardoor je je goed op je gemak voelt om met de verbonden ademhaling te beginnen. Ook de oefeningen vooraf waren leuk en fijn. Al met al, een mooie ervaring om dichter bij jezelf te komen.

Lees meer

Evelien

Groepstraject Ademruimte

Gedurende een langere periode om de twee weken in een groep bij elkaar komen heeft mij verdieping gebracht in de thema's in mijn leven waar ik mee bezig ben. Door de thema's van de bijeenkomsten kwam ik tot nieuwe inzichten en in het verbonden ademhalen kwam alles bij elkaar. Dit werkte nog langer door. Het was fijn om via het lichaam te verdiepen ipv door na te denken. Door de kleine groep was er veel persoonlijke aandacht en het samen bezig zijn gaf verbinding.

Lees meer

Groepstraject Ademruimte

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 19 mei. om 14:00
Yoga Nidra & Sound Healing
Yogazolder Oker
Soundhealing Yoga Meditatie
Zaterdag, 18 mei. om 10:30
🔥 Embrace Your Spring Renewal: 3-Day Dance Retreat
TransFlow Fusion
Ecstatic Dance Contact Improvisatie Ademwerk
Zaterdag, 04 mei. om 12:00
Ademen met Joyce/ Ademreis en resonantie
To The Core
Soundhealing Healing Ademwerk
Vrijdag, 10 mei. om 19:30
Ademcirkel Schipluiden
Pepijn van de Peppel
Adem Ademwerk Ademcirkel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl