Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Monday 22 April 2024

Doorbreken met de Floreer Spiraal

Herkenbaar?

Je hebt al zoveel innerlijk werk gedaan, en tóch voel je dat er nog zoveel meer potentie in je zit. Iets blokkeert je nog, maar je krijgt je vinger er niet goed achter. Je voelt de kracht al om richting te geven aan dat waar je naar verlangt, en te begrenzen van datgene wat niet wenselijk is voor jou. Maar je vermogens hierin voelen nog (te) beperkt. En dat terwijl de wereld steeds meer om een nieuwe richting en begrenzing vraagt…

De Floreer Spiraal als antwoord

In antwoord op de behoefte om open te breken in je volledige potentieel introduceert LuMens de Floreer Spiraal. Het belooft een methode te zijn om je eigen ultieme leraar te worden, om je laatste stukjes innerlijke bevrijding te realiseren. Klinkt veelbelovend! We gaan in gesprek met oprichter en ontwikkelaar Ferdinand van der Neut, en bevragen hem over de Spiraal. We zoomen met hem in: waarom de Floreer Spiraal, en hoe werkt het?

Waarom deze methode?

Ferdinand: “Het waarom komt uit een eigen behoefte. Ik kom namelijk van alles tegen aan boeken, retraites, ceremonies, therapieën, en alles lijkt super goed en waar te zijn, maar ik mis een goede, werkbare routekaart. Het is allemaal zoveel, hoe maak ik hierin doelgerichte keuzes? Hoe past het in het grotere geheel, hoe past het bij mij? Het gaf mij geregeld keuze-stress, of het gevoel dat ik tekort schoot en van alles miste.” Oké, dat is wel herkenbaar ja. En hoe werkt de Floreer Spiraal precies?

Zo werkt het

Ferdinand: “De opzet is verrassend eenvoudig en logisch, maar ermee werken kan echter wel confronterend zijn. De Spiraal geeft namelijk een gelaagde opbouw van het leven weer, en stelt dat problemen op een bepaalde laag het gevolg zijn van gaten in de onderliggende laag. Zo kom je uiteindelijk bij jezelf uit als verantwoordelijke voor je eigen leven. Dat is dus enerzijds confronterend, anderzijds is dit ME-GA bevrijdend. Want ineens zie je jouw route naar bevrijding. Je kunt heel doelgericht gaan kiezen waar je jouw aandacht en energie (en geld) aan gaat besteden om jouw specifieke blokkades op te lossen. Je gaat jezelf steeds meer als avatar zien die je aan het upgraden bent haha.”

Ha, mooi Dat klinkt heel interessant, en roept gelijk een hoop vragen op! Welke lagen zijn er zoal, en kun je een voorbeeld geven?

Wijsheden en verbanden samengevat

Ferdinand: “Alles staat op een goddelijke basis. Daarop staat laag 1 Eerlijke Zelfreflectie. Laag 2 is Eerlijke Communicatie, en hier zie je al een logisch verband: gaten in je eerlijke zelfreflectie resulteren onvermijdelijk in problemen met eerlijk communiceren.

Laag 3 is Verbonden Intimiteit, zoals heilige seksualiteit en vertrouwd broeder- en zusterschap. Ook hier zie je al de logica van de voorafgaande lagen om deze laag van intimiteit te ondersteunen. En gaten in deze laag geven logischerwijs ook de oh zo herkenbare problemen op de volgende laag (4): Dienend Leiderschap en Vertrouwd Volgerschap. Leiders met gaten in hun Spiraal worden vroeg of laat zelfzuchtig om de mega krachtige behoeftes die de mens heeft alsnog te vervullen. Machtsmisbruik voor eigen gewin is dan geen verrassende uitkomst.

Laag 5 is Bezielde Co-creatie van alles wat we om ons heen ervaren, en daar horen stilte en vrede ook bij. Je ziet weer een direct verband met dienend leiderschap om het bezield co-creëren van onze wereld mogelijk te maken.

Dit is het, dit zijn de lagen van de Floreer Spiraal. Uiteindelijk is alles te herleiden tot de mate van verbinding met ieders goddelijk basis. Als daar gaten zitten dan waaiert dat door in de rest van het leven.”

Wow… dat is nogal wat, kort en krachtig! De verbanden en wijsheden zijn zeker herkenbaar. En kunnen we nu eens uitzoomen, wat hoop je hiermee te bereiken?

Wat kun je hiermee bereiken?

Ferdinand: “Mooie vraag, nou om eerlijk te zijn zou ik vooral graag mezelf willen bevrijden. De Spiraal helpt mij daar enorm mee, en ik weet hoe krachtig en zelfs onvermijdelijk het is om samen verder te groeien. Ik blijf telkens weer ontdekken hoe primair bewustzijn eigenlijk is, en hoe de rest van het leven daar een gevolg van is. Anders gezegd: als je jezelf ontwikkelt voel je meer natuurlijk bestaansrecht in jezelf zonder voorwaarden en stromen er als vanzelf mooiere, waardevollere dingen uit je. En dat voelt niet alleen heel goed, je krijgt hierop namelijk ook een veel fijnere response van het leven terug. Daarnaast voel ik een goddelijke stuwing in mij groeien, ook dat vergroot natuurlijk mijn levensgeluk en innerlijke rust. Alles wat je geeft krijg je via de kosmos van binnenuit weer terug, waardoor je trilling verhoogt en je nieuwe, lichtere situaties en mensen aantrekt.

Uiteindelijk verlang ik naar iets universeels, hoe cliché het ook mag klinken: wereldvrede, liefde, humor, levensvreugde, schoonheid, noem allemaal maar op. Ik zie het leven als avontuur waarin een ieder zijn of haar unieke rol kan oppakken om tot een collectieve authenticiteit te komen.”

Dat klinkt mooi. En hoe ziet dat er concreet uit?

De intentie met de Floreer Spiraal

“De intentie is om tot een beweging/cultuur te komen waarin er niet meer reactief symptomen bestreden worden maar constructief fundamenten gebouwd worden. Elkaar spiegelen en bedding geven, horen en zien met wat er is, samen, zonder voorwaarden, in gelijkwaardigheid. Dat geeft de goddelijke basis voor een volgend niveau van collectief bewustzijn, en al het moois wat daar uit voortvloeit. Concreet begint dat dus bij ieders eigen basis, ieders goddelijke verbinding en eerlijkheid. De Spiraal laat zien waarom, hoe, en wat dat oplevert. Ik vind het geweldig haha.”

Ha ja je enthousiasme is voelbaar, en de intentie is aanstekelijk. Wat nu nog een prangende vraag is: waarom ‘Spiraal’ want je praat vooral over ‘lagen’.

Geïnspireerd door de Fibonacci Spiraal

Ferdinand: “Goeie. Om het nóg inzichtelijker en behapbaarder te maken hebben we de Spiraal in een grafische weergave gegoten. Dit is geïnspireerd op de Fibonacci Spiraal dat de geometrische basis is voor groei in de natuur. Hierin zie je des te meer terug hoe het één het opvolgende ondersteunt en daar de nodige fundering voor geeft. Als er gaten zijn in het fundament zie je dat uitvergroot terug op opvolgende lagen.

De Floreer Spiraal laat zien wat nodig is om blokkades op te lossen. Het komt neer op één van de grootste cliches aller tijden: verbeter de wereld, begin bij jezelf. De Floreer Spiraal fungeert hierin als een kompas, een wegwijzer naar hoe je doeltreffend de basis kunt bouwen voor jouw volledige potentieel. Zo kun je volledig in verbinding met kracht richting geven én begrenzen.”

Tot slot, je organiseert ook het Floreer Bootcamp via Hipsy. Waarom is dat, kunnen mensen niet gewoon zelf al aan de slag met de Floreer Spiraal?

Het Floreer Bootcamp als stoomcursus

Ferdinand: “Ik denk dat je in grote lijnen al kunt starten met wat we zojuist besproken hebben. Echter, en dat is weer uit mijn eigen ervaring, al gauw zul je tegen stagnatie aanlopen. Hoe leer je bijvoorbeeld eerlijk communiceren zonder je te verbergen? Hoe voorkom je dat je niet weer jezelf voor de gek zit te houden? En hoe verbind je nou met het grotere Geheel, met Grote Geest/God/Divinity? Hier is allemaal een schat aan kennis en kunde over. We hebben zeer gekwalificeerde leraren en experts geselecteerd om de deelnemers van het bootcamp per laag verder te brengen. Je

leert hiermee dus om zelf jouw eigen ultieme goeroe en leraar te zijn. Zo leer je dus zelf vliegen in plaats van in rondjes te dralen, wachtend op een taxi.”

Haha, klinkt erg gaaf allemaal. Laten we afsluiten met een ‘aho’ en een dankjewel voor jouw inspiratie en uitleg. – “Aho.”

Bekijk hier het Floreer Bootcamp

Geschreven door Tijdboek LuMens

Geschreven door Tijdboek LuMens

Tijdboek LuMens

LuMens. Ongekend prachtig. Baanbrekend krachtig. Ontroerend waarachtig. Hou dat maar eens voor je.

Bekijk profiel
Next level groei
Friday, 28 Jun. om 19:30
Circle of Rura - Litha
Circle of Rura
Cacao ceremonie Verbinding Natuur
Sunday, 04 Aug. om 13:00
Circle of Rura - Lammas
Circle of Rura
Cacao ceremonie Verbinding Natuur
Sunday, 22 Sep. om 13:00
Circle of Rura - Mabon
Circle of Rura
Cacao ceremonie Verbinding Natuur
Saturday, 25 May. om 11:00
Verbindingsweekend voor koppels 25-26 mei 2024
Anima amor
Energiewerk Verbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl