Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Monday 08 April 2024

Vrouwenkracht en Sacred Sexuality

Wij geven in deze tijd een nieuwe invulling aan wat kracht is, zowel voor vrouwen als voor mannen. Deze blog gaat over de kracht van vrouwen en wat vrouwen zo krachtig maakt. In je kracht staan gaat bij vrouwen over helemaal jezelf zijn, je eigen ruimte innemen, inpluggen op het vrouwelijke archetype dat bij jou past. En bovenal die enorme kwaliteit inzetten die vrouwen eigen is om diepgaand met hun gevoel en intuïtie in contact te zijn. Vrouwen hebben hun specifieke rol naar Gaia en de kosmos.
Hieronder benoem ik een aantal aspecten die de kracht van vrouw-zijn versterken.

Jezelf zijn, embodiment

Het allerbelangrijkste om jezelf te kunnen zijn, is dat je in je lichaam aanwezig bent. Als lichaamsgericht, energetisch therapeut weet ik voor hoeveel mensen dat niet vanzelfsprekend is. Je lichaam is je huis, je lichaam is je heilige tempel. In je lichaam zijn geeft veiligheid en zelfvertrouwen. In je lichaam zijn is voorwaarde om goed in contact te zijn met je gevoel.

Gevoel in 5 chakra’s

Als wij over gevoel spreken, hebben wij het vaak over ons hart, soms over onze buik en soms over onze zonnevlecht. Maar alle vijf de chakra's die in je romp aanwezig zijn, hebben een eigen kwaliteit van voelen en geven je informatie over jezelf, over een persoon of over een situatie.
Je eerste chakra geeft aan of een plek of situatie veilig is en of jij je uitgenodigd voelt om jezelf te zijn of dat er verwachtingspatronen zijn. Je eerste chakra brengt je ook in contact met moeder aarde en de levensenergie die zo resoneert met vrouw zijn.
Het tweede chakra brengt een vrouw in contact met haar baarmoeder en yoni. Als die open zijn, stroomt er levensvreugde en plezier. In onze jeugd leerden wij vaak om die energie in relatie tot iemand anders te gebruiken om iets te bewerkstelligen en niet voor onszelf. Juist als die energie voor jou zelf is, geeft dat een enorme kracht.
Het derde chakra gaat over autonomie en ruimte innemen. Als het chakra meer naar binnen gericht is, dan komt er veel bij je binnen en is het moeilijk grenzen te voelen en aan te geven. Als het chakra ontspannen naar buiten gericht is, neem je je plek in vrijheid in zonder dat je anderen tekort doet en voelt het heerlijk om die ruimte in te nemen.
Het vierde chakra gaat over jouw hartenergie. Hoe opener je hart is, hoe meer de gronding van je lichaam jou helpt om liefdevol te blijven ook waar het spannend is of kwetsbaar, Het vijfde chakra gaat over uitspreken wat jij voelt in je andere chakra’s, om de waarheid van jouw hart te spreken.

Contact met je multidimensionaliteit en vrouwelijke archetypen

Met ons huidige bewustzijn, is het makkelijker om contact te maken met de kwaliteiten die wij in andere levens, met vaak andere levensomstandigheden, ontwikkeld hebben.

Het verbinden met kwaliteiten uit andere levens kan diepgaande persoonlijke groei en zelfontdekking inhouden. Vrouwen worden zich bewust van verschillende aspecten van zichzelf en hoe deze te laten bloeien in hun huidige leven. Zoals contact met de priesteres, vroedvrouw, medicijnvrouw, de godin of de oermoeder. Dit zijn allemaal archetypische aspecten van het vrouw zijn die wij ook in andere levens geleefd hebben. Ons lichaam en energetisch systeem dragen ook de herinnering in zich aan Lemurie, een tijd waarin wij als vrouwen veel meer in contact waren met de aarde en de subtiele werelden. Naast Lemurie zijn er meer periodes zoals Egypte of Avalon waar de multidimensionele rol van de vrouw werd erkend en geëerd.

Intuïtie

Naast de vijf chakra’s van voelen, gaan het 6e en 7e chakra vooral over onze intuïtie. Met je intuïtie ben je kanaal voor jouw eigen Hoger Zelf, de wijsheid van planten en dieren of van andere beings in fysieke en niet fysieke aanwezigheid, zowel in de kosmos als in de aarde. Hoe meer je in vrijheid in contact bent met jouw multidimensionaliteit en tegelijkertijd in je lichaam aanwezig bent, hoe opener je kanaal is.

Aanraking

Ik wil hier ook graag schrijven over de kunst van het aanraken, fysiek en energetisch. Veel vrouwen komen in mijn praktijk omdat zij niet meer met een partner willen vrijen op de oude manier waar alles is gericht op klaarkomen. Zij willen op de juiste manier aangeraakt worden: met gevoel, met energie, in contact, zacht en liefdevol. Bij aanraking gaat het hier over: raak jij de ander aan voor jouw plezier van genot of raak je de ander liefdevol aan zodat zij in een opener staat van zijn en genieten komt. Er is veel trauma op niet fijne, niet gepaste aanraking.
In workshops besteden wij hieraan veel aandacht. Juist in een setting van vrouwen onder elkaar, is dit een veilig en diepgaand veld van ontdekking en diepe ontspanning. Het is aan iedere vrouw om te kiezen hoe ze dat wil ervaren, helemaal gekleed of met meer ruimte voor huidcontact.
Veel vrouwen die op grond van grensoverschrijdend gedrag van anderen, fysiek contact uit de weg gaan, hebben juist huidhonger om energetisch-fysiek aangeraakt te worden.

Sacred sexuality

Hoeveel aandacht is er voor het werkelijk in verbinding zijn met onze seksualiteit? Niet vanwege opwinding door iets buiten jezelf of als antwoord op de verwachtingen van een ander. Hoe maak je echt contact zonder schaamte, vanuit liefde voor wie je bent, voor de heilige, heerlijke energie die seksualiteit je kan geven?

Sisterhood

Vrouwen onder elkaar geven een basis van veiligheid, waardoor het makkelijker is om met jouw onderliggende thema’s in contact te komen en deze te helen.

Mijn ervaring van vele workshops met vrouwen, is dat het steeds vanzelfsprekender is om een krachtige Sisterhood met elkaar te vormen vanaf het eerste moment van samenzijn. Sisterhood maakt dat je je gezien en gehoord voelt in wat jou emotioneel beweegt in het leven op een verbindende manier en in co-creatie. Dat geeft een enorme empowerment aan jou als individu en aan het collectief. Zo groeit het bewustzijn steeds verder hoe wij als vrouwen collectief op een zachte manier krachtige veranderingen kunnen bewerkstelligen..

Aanbod workshops Vrouwenkracht

Ik geef samen met Annick Burger (yourpulse.nl) Vrouwenkracht I waar ook de invloed van jouw conceptie, zwangerschap en geboorte aan bod komen met de bovenstaande thema’s. Deze workshop is op 1 en 2 juni of 12 en 13 oktober.

Samen met Rinske de Jong (rinskedejong.nl) geef ik Vrouwenkracht II. In deze workshop komt jouw sexualiteit nog meer aan bod. Onze vrouwelijkheid omvat zoveel meer op spirituele en kosmische lagen dan simpelweg het fysieke vlak. Dit is de kennis van ‘de priesteres’ die we ons weer mogen herinneren om zo de heilige seksualiteit volledig te belichamen en in contact te zijn met Gaia en de kosmische moeder. Deze data zijn 15 en 16 juni of 14 en 15 december.

Workshop The restoration of sexual energy in our sexual energy.

This workshop will be in English and is for mixed groups with women and men. We explore the dance between life-force energy and cosmic energy (shakti and shiva) and this workshop will help us in the marriage between the divine energies and our sexual energies. A pregnant question is 'where do we separate ourselves from the light and our divine nature regarding our sexuality?'
We will be:
● Practicing exercises to enhance our sexual energy to become more vital and free
● Finding and exploring appropriate ways to touch where sexual energy is respectful, open, and present, learning to touch in a way that allows us to connect with the physical, sensual, and light bodies
● Exploring the echoes of information living in our systems related to collective, cultural, and ancestral energies, and exploring how our own sexual expression is influenced by them
● and more.

Dates are: June 29th and June 30th or November 2 and 3 2024.

Over Joanne

Joanne herkent zich helemaal in haar astrologische geboorte teken schorpioen Zij heeft een intens commitment om haar eigen levensenergie, seksualiteit, emotionele verdieping, liefdesveld, spiritueel bewustzijn en multidimensionaliteit te omarmen en andere daarin te ondersteunen om te openen.
Zij is al vanaf haar 25ste facilitator en energetisch therapeut. Dit heeft haar passie en is een blijvende bron van inspiratie, omdat door ons groeiend bewustzijn het werk altijd weer nieuw, verrassend en verder dragend is.
Thema’s rondom Vrouwenkracht en Sacred Sexuatlity hangen nauw samen met vrijheid, vergroten van ons lichtbewustzijn en diepe verbinding met ons lichaam als man of vrouw. Joanne: ‘Wij hebben een onvoorstelbaar prachtig lichaam dat in samenhang met ons liefdes potentieel ons zoveel bijzondere ervaringen geeft bij conceptie, geboorte, seksualiteit en eigenlijk bij alle aspecten van het leven’.
Naast deze thema’s geeft zij ook een jaartraining met Niki La Fleur (Heel-je-zijn.nl) met als thema Embodied Alchemy, the New Galactic Human Blueprint (introductiedag 24 mei 2024). Joannevanwijgerden.nl

Geschreven door Joanne van Wijgerden

Healing Arts Joanne van Wijgerden

Healing Arts organiseert workshops over multidimensionaliteit, embodiment. vrouwenkracht, sacred sexuality, conscious conception en meditatie

Bekijk profiel
Hoe Joanne werkt is vernieuwend, transformerend, liefdevol en krachtig!
Saturday, 15 Jun. om 10:00
Vrouwenkracht II
Healing Arts Joanne van Wijgerden
Vrouwen workshops Conscious Sexuality Lichaamswerk
Saturday, 29 Jun. om 10:00
The restoration of sacredness in our sexual energy
Healing Arts Joanne van Wijgerden
Energiewerk Persoonlijke Ontwikkeling Sacred Sexuality
Saturday, 14 Dec. om 10:00
Vrouwenkracht II
Healing Arts Joanne van Wijgerden
Vrouwen workshops Conscious Sexuality Lichaamswerk
Saturday, 02 Nov. om 10:00
The restoration of sacredness in our sexual energy
Healing Arts Joanne van Wijgerden
Energiewerk Persoonlijke Ontwikkeling Sacred Sexuality
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl