Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Monday 01 April 2024

In gesprek met Happy Spirit Days-initiator Carla Begeer

Op een uitgestrekt landgoed, een festival dat bewustwording en inzicht moeiteloos combineert met happiness en genieten. Happy Spirit Days strijkt deze zomer weer neer bij Op Hodenpijl. We praten met bedenker en organisator Carla Begeer.

Kleinschalig, maar wel met diepgang – zo begon dit bijzondere festival zes jaar geleden. Hoe kwam Carla Begeer op het idee? Carla: “Zelf ga ik graag naar festivals waar aandacht wordt besteed aan bewustzijn en bezinning en het leek me leuk zoiets te organiseren voor een wat breder publiek. Juist ook voor mensen die nog niet zo bekend zijn met deze thema’s. Niet te spiritueel of te alternatief, maar juist toegankelijk. Met Happy Spirit Days willen we laten zien dat bewustwording, mindfulness en een holistische kijk hand in hand kunnen gaan met plezier en genieten. De eerste editie vond plaats op en rond de boerderij in Blaricum waar ik toen nog woonde, lekker dichtbij huis dus. Op Hodenpijl is een prachtig alternatief, het is lekker uitgestrekt, prachtig groen en goed bereikbaar. Met Yolanda, mijn samenwerkingspartner op het landgoed, bleek ik ontzettend fijn samen te kunnen werken. Twee zielen, een gedachte.”

Uniek optreden Harold van Lennep
Van circa dertig workshops en sprekers in 2017 naar tegen de zestig in 2024, het kleine festival is groot geworden? Carla lacht. “Nou, ja en nee. Het klopt dat bezoekers bij ons veel te kiezen hebben, maar de persoonlijke aanpak en het kleinschalige gevoel is gebleven. Geen lange rijen of extreme drukte, dat past niet bij ons. Het is ruim opgezet en er valt overal van alles te beleven. Ook kennismaken met nieuwe trends kan bij ons, zoals jaren geleden met de mystieke cacaoceremonie van Jennifer Ann. Iedere editie gaan we er weer met het team voor zitten en maken we een mooie mix. We vullen het programma met bekende namen als Tijn Touber, Bonnie Bessem en Hermelijn van der Meijden én met nieuwe gezichten. Zo draait DJ Harold van Lennep deze zomer voor het eerst op de Happy Spirit Days. En dat is niet zomaar iets. Mocht je zijn naam niet kennen, dan toch zeker zijn muziek. Liberation werd tientallen miljoenen keren gestreamd en klom in verschillende landen naar de top van de hitlijsten. Liberation zorgt met emoties van hoop, troost en blijdschap voor een intens gevoel van bevrijding. Het optreden van Harold van Lennep is in elk geval iets waar ik enorm naar uitkijk. Ik vind het echt geweldig om te zien wat er allemaal mogelijk is, wat je allemaal kunt organiseren als je in de flow zit. Dat het festival op deze manier tot stand komt, voel je als je over het terrein loopt. En tel daar de aankleding bij op… We hebben al jaren dezelfde stylist, dat zorgt ook echt voor een Happy Spirit-vibe.”

Feelgood met verbinding
Het festival heeft dit jaar verbinding als thema: “Of het nu gaat om spreker en luisteraar, lichaam en geest, anderen en jezelf – alles bestaat in verbinding tot elkaar. Met onze workshops, sprekers en optredens willen we het bewustzijn van mensen aanspreken en hen met zichzelf en elkaar in verbinding brengen. Steeds op een nieuwe manier: met je hoofd, met je hart, maar vooral ook met plezier. We nodigen bezoekers uit om zich gewoon lekker mee te laten voeren door de charmes van het landgoed. Er zijn vier pittoreske gebouwen, waaronder een bijzonder mooi kerkje, omringd door weelderige tuinen waar de verschillende tenten en podia staan. Daar vind je yoga, filosofie, bewustzijn, mindfulness, ademsessies, kundalini, meditatie en meer. Veel meer trouwens. We hebben ook een open podium waar de hele dag wordt opgetreden en in de Happy Garden zijn mooie plekjes voor wie tarotkaarten wil laten leggen of de hand wil laten lezen. Nog meer moois kom je tegen op de Happy Bazaar, bijvoorbeeld een parfum op maat uit de minigeurfabriek, kristallen, sieraden, de nieuwste beautyitems of festivaloutfits. In het kader van het thema verbinding hebben we dieper in het bos een mooie healing ground ingericht – een sfeervolle plek om naar binnen te gaan, contact te maken en eventueel onder begeleiding je ervaringen te integreren. Alleen luisteren kan natuurlijk ook.”

Mooie zomer
“Of ik nog wat workshoptips wil geven? Ons programma is ontzettend gevarieerd: je kunt een familieopstelling doen of een klankschaalconcert bijwonen, er zijn bijzondere yogasessies en verschillende workshops speciaal voor mannen. Verder heb je de keuze uit stembevrijding, soul journeys, meditatief tekenen en dus heel veel muziek. Sommige sprekers combineren een lezing met een workshop. Die van Dr. Saskia Bosman over de pijnappelklier is bijvoorbeeld heel relevant en interessant, zeker in deze tijd waarin steeds meer mensen bezig zijn met psychedelica. Dit kliertje middenin de hersenen zorgt voor het contact tussen binnen en buiten en speelt daardoor een grote rol in ons bewustzijn. Nog een aanrader: een duik in het oude Atlantis onder leiding van Petra Swart. Haar lezing gaat over de hogere energie van oude beschavingen waarin magie een heel normaal gegeven was. Dat verhaal vertelt ze overigens op een heel nuchtere manier. Door het volgen van verschillende workshops leer je snel mensen kennen en je komt elkaar steeds weer tegen. Heel inspirerend, want je praat toch met elkaar door. We zien echt wat moois gebeuren met bezoekers. Ze ontdekken dingen over zichzelf en over elkaar, doen nieuwe inzichten op en genieten van onvergetelijke ervaringen. En daar geniet ik dan op mijn beurt weer van. Dit jaar hebben we trouwens het speciale late afternoon ticket ontwikkeld, voor iedereen onder de 25 die kennis wil komen maken. Dat is inclusief twee workshops en een DJ op vrijdag- of zaterdagavond, waar de cacaoceremonie overigens heel mooi op aansluit. Zo hopen we de zomer dit jaar voor iedereen net weer dat beetje mooier te maken!”

Info & tickets
Happy Spirit Days vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus 2024. Locatie is Landgoed Op Hodenpijl, goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de auto. Om het kleinschalige karakter te waarborgen zijn per dag 750 tickets beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent. Toegang is inclusief drie workshops naar keuze, het gloednieuwe open podium en de intieme gatherings in de kota. Zie voor meer informatie en tickets happyspiritdays.nl en ophodenpijl.nl.

Geschreven door Karin Rus

Happy Spirit Days

.

Friday, 16 Aug. om 09:00
Happy Spirit Days
Happy Spirit Days
Festivals
Thursday, 09 May. om 10:00
Expeditie Wildeman
Mannenhart
Mannen Workshops Festivals Mannencirkels
Tuesday, 09 Jul. om 14:00
Ecstatic Dance Festival Holland ✨✨ Summer Celebration 2024 ✨✨
Ecstatic Dance Festival Holland
Ecstatic Dance Live muziek Festivals
Friday, 06 Sep. om 10:00
Free Man Festival
Mannenhart
Mannen Workshops Festivals Mannencirkels
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl