Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Mini Retreat | Restorative Yoga & Yoga Nidra

Zaterdag 31 augustus 2024 van 10:00 tot 13:00

Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13, 4817 LD Breda, Nederland

Over dit evenement

Dippen of baden in een ervaring van rust en ontspanning. Op een zachte manier terugkomen bij jezelf. Dat is de uitnodiging voor jou tijdens deze weldadige ochtend. Je mag je laten dragen door de warme begeleiding van Sanne die de hele ochtend zal verzorgen voor jou. Van de Restorative Yoga tot en met de verse plantaardige lunch.

De ochtend wordt begonnen met een korte uitleg over ontspanning en de Polyvagaal theorie (ontwikkelt door Dr. Stephen Porges, en is uitleg over hoe de nervus vagus onze ‘automatische’ psychische, emotionele en fysieke reacties op stress beïnvloed). Met deze uitleg gaan we met iets meer inzicht over onszelf de Restorative Yoga sessie in. Na deze sessie zal er een korte pauze zijn, waarna er een volledige Yoga Nidra sessie wordt beoefend. Aan het einde van de ochtend is er een plantaardige lunch die we samen kunnen nuttigen en is er een mogelijkheid tot samen ‘zijn’ en ‘delen’ met de andere deelnemers.

Wat is Restorative Yoga?
‘Restorative yoga is the use of props to support the body in positions of comfort and ease to facilitate relaxation and health.’ ~ Judith Lasater

Restorative Yoga is de zachtste en meest rustgevende Yogavorm die er is. Het wordt de fysieke Yoga voor het zenuwstelsel genoemd. In de houdingen die je beoefent, gebruik je veel Yoga-materialen zoals blokken, bolsters, kussens, dekens en oogkussentjes. Je gebruikt de materialen om het lichaam bewust van buitenaf te beïnvloeden om fysieke ontspanning uit te nodigen. Dit betekent dat je in een houding op zoek mag gaan naar absolute comfort, zachtheid, geborgen- en gedragenheid. In een houding hoeven we niets te doen, als de houding voor ons te laten werken.

Restorative Yoga is geen meditatie, maar is meditatief van aard. Stilte is een heel belangrijk onderdeel van deze Yogavorm. Dit in letterlijke zin, maar ook figuurlijke zin. Je probeert als beoefenaar zo stil mogelijk te liggen zodat de ontspanning naar je toe kan komen. En daarnaast blijft de docent, Sanne, stil gedurende de hele houding. Oftewel, we proberen tijdens de beoefening van Restorative Yoga de prikkels van buitenaf zoveel mogelijk weg te nemen, waardoor de reis naar binnen kan worden ingezet.

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een op zichzelf staande oefening binnen de Yogafilosofie. Het is een heel toegankelijke en effectieve oefening die tot diepe ontspanning kan leiden. Je werkt op levels van lichamelijke, mentale en emotionele ontspanning. Voor Yoga Nidra is geen ervaring nodig. Het enige wat je er voor hoeft te kunnen is: liggen (kan zelfs zittend) en luisteren. De docent begeleidt je met haar stem en systematische oefeningen waarbij je de aandacht stuurt door het lichaam en mag voelen.

Kennismaken met de stem van Sanne en de oefening van Yoga Nidra?
https://ap.lc/fAydM (=Yoga Nidra oefening, 20 minuten met Sanne op YouTube)

Wie is Sanne?
De docente die de special zal faciliteren is Sanne Bogers. Zij is een trauma bewuste Yoga-docente en therapeute met veel ervaring in het geven van (privé)lessen, workshops en retreats. Sanne probeert zoveel mogelijk Yoga te leven. Hoe langer ze Yoga-beoefent en doceert, hoe meer ze getrokken wordt naar de stillere en meditatieve vormen van Yoga. Het creëren van een veilige sfeer en een gevoel van welkom en gezien te zijn, is voor haar een belangrijke basis van haar lessen.

Daarnaast is koken één van haar passies. Het liefst zo vers, smaakvol en puur mogelijk.

Waar? Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13 in Breda
Wanneer? zaterdag 31 augustus 10.00-13.00 uur

Jouw investering is €39 euro.

Dit is inclusief:
- +/- 1,5 uur Restorative Yoga
- 30 min. Yoga Nidra
- informatie over ‘ontspanning’ + Polyvagaal theorie
- alle Yoga-materialen die je nodig hebt voor deze workshop
- onbeperkt Yogi thee en; iets lekkers
- verse plantaardige lunch

Gun jij jezelf deze weldadige ochtend? Wellicht is het dan nog fijn om te weten dat er maximaal 10 plekken beschikbaar zijn. Voel je dus een duidelijke ‘ja’ dan raden we je aan om niet te lang te wachten met boeken.

Zaterdag 31 augustus 2024 van 10:00 tot 13:00

Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13, 4817 LD Breda, Nederland

Over de organisatie

“Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je bent.”

Puur, ervaren & persoonlijk | Pure Yogaworkshops en -retreats om tot jezelf te komen, tot de pure kern.

Reviews

Moniek De Laat

Mini Retreat | Restorative Yoga & Yoga Nidra

Het was weer een fantastische verwen ochtend! Sanne weet t altijd weer voor elkaar te krijgen om je dit gevoel te geven. Fijne spulletjes om je heen en ze had een heerlijke lunch gemaakt. Met een gevoel van rust kan ik t weekend in. Bedankt Sanne💕

Lees meer

Thea

Stiltedag met verzachtende Yogavormen

Yoga Puur een yogaschool met docenten die je uitnodigenom iets te doen en om vooral te doen wat voor jou goed voelt. Ze zijn Puur, zacht én gezellig!! De professionaliteit staat voorop met het oog op de deelnemers gericht met aandacht!! Wie wil dit niet!!! ❤️

Lees meer

Mini Retreat | Restorative Yoga & Yoga Nidra

Meer evenementen van Yoga Puur Breda

Zondag, 22 sep. om 13:30
Herfst Equinox special met cacao, Yoga & creativiteit
Yoga Puur Breda
Cacao ceremonie Creativiteit Yoga
Zaterdag, 28 sep. om 09:30
Workshop Ayurvedische Detox
Yoga Puur Breda
Ayurveda Gezondheid Voeding
Vrijdag, 01 nov. om 15:00
Verdiepend Yogaweekend aan Zee (VOL)
Yoga Puur Breda
Stilteretraite Meerdaagse retraites
Vrijdag, 03 jan. om 12:00
'Winteren' aan Zee Yogretreat
Yoga Puur Breda
Yoga Meditatie Ontspanning

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 22 sep. om 09:45
The Loving Embrace - yoga & tantra dagworkshop
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Yoga
Dinsdag, 31 dec. om 09:00
S T R I P P E N K A A R T 5 lessen
VESTINGYOGA
Yoga
Donderdag, 26 sep. om 18:00
Connect with the Elements - 3-Day Yoga & Massage weekend for men (Olst
Mudita Yoga Amsterdam
Yoga Massage Mannen Workshops
Dinsdag, 22 okt. om 19:15
Yin & Nidra Concert - Daniëlle Uriël in de Bergkerk -
Omikami Yoga
Yoga Klankreis-Soundbath Innerlijke Reis
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl