Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2024

Echte stevigheid vind je niet in je hoofd maar in je bekken

Je bekken kan een plek zijn waar je niet huist. Die je niet bewoont, misschien zelfs niet kent. Een plek in je lijf die wellicht ooit is geclaimd door iemand anders. Omstandigheden, ervaringen hebben er misschien voor gezorgd dat je niet (terug) wilt naar die plek.

En geloof me, juist daar moet je zijn.

Je bekken, of eigenlijk je bekkenbodem, is dat deel van je lijf, fysiek maar ook emotioneel, die jou draagt. Deze weer voelen en toe-eigenen, je plezier, je levenslust, je kracht, zou eigenlijk je eerste prioriteit moeten krijgen. Ik begrijp dat dit voor sommige mensen niet makkelijk is.

Iets aankijken, voelen en ervaren wat spannend is, misschien (wat) onbekend, kan maken dat je een stap achteruit doet of blijft staan waar je bent.

Het bekken wordt vaak gekoppeld aan seks en seksualiteit. Dat is iets waar je niet mee te koop loopt, of iets waar vanuit je opvoeding, ervaring een verbod op ligt. De vraag is waarom? Waarom mag je dit niet totaal innemen, ervaren? Wat is het, dat daar huist, wat niet gevoeld mag worden?

Het bekken en de energie die daar huist, is zoveel meer dan alleen seksualiteit en seks. Je bekken staat voor kracht, creatie, eigen wil/weten en passie.

Deze prachtige en krachtige gevoelens, welke voor iedereen toegankelijk zijn, mogen gevoeld worden. Het brengt je bij je oerkracht. Zowel bij mannen als vrouwen.

We hebben dit nodig, deze oerkracht. Deze grondende aanwezigheid. In je lijf, op de aarde. Op die plek kun je voelen of het klopt. Of het klopt voor jou. De stevigheid die je daar kan voelen bij het maken van een keuze, is van een ander kaliber dan een keuze gemaakt vanuit je hoofd.

Echte stevigheid vind je niet in je hoofd maar in je bekken.

We bieden diverse meerdaagse workshops en modules aan, waarin je bekken (en je hart) centraal staan. Eén daarvan is:

"Wakker worden in je hart en bekken" is een 2-daagse workshop waarin er tijd en ruimte is om dit, in een veilige setting, te ervaren. Dit doen we middels lichaamsgerichte oefeningen, dans, meditatie en massage.

Leonie van der Zon – Praktijk Zonlicht

Praktijkzonlicht.nl

Geschreven door Leonie Van der Zon

Praktijk Zonlicht

Praktijk Zonlicht organiseert workshops waarin massage, beweging, dans, (zelf)onderzoek en werken met energie centraal staan.

Bekijk profiel
Vrijdag, 04 okt. om 10:00
Sisterhood Selflove Retreat
Vrouwkracht
Vrouwen workshops 1-Dags retraite Lichaamswerk
Zondag, 10 nov. om 10:00
The Community - Retraitefestival in Portugal
HOLY shit.
Meerdaagse retraites Healing Lichaamswerk
Zaterdag, 25 jan. om 13:30
Winter Retraite
Mana Gezondheidspraktijk
1-Dags retraite Lichaamswerk Meditatie
Zaterdag, 14 sep. om 10:00
Inner Healing Weekend - 14 en 15 september van 10-17u
Aukje te Kaat de Hooggevoelige Therapeut
Meerdaagse retraites Lichaamswerk Healing
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl