Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op maandag 29 juli 2024

Open je hart met heilige cacao

Cacao is veel meer dan alleen een lekkere drank. Het is een krachtige superfood die al eeuwenlang door inheemse volkeren in Zuid-Amerika wordt gebruikt voor spirituele en medicinale doeleinden. Sacred Taste, opgericht in Melbourne door Dan Koch, biedt cacao aan, afkomstig van 'Wild-Crafted' Criollo cacaobomen die worden geteeld door de Ashaninka Tribe diep in de jungle van Peru.

Ashaninka Tribe

De Ashaninka Tribe is een van de oudste inheemse stammen in Peru. "Kametsa Asaika", wat zich vertaalt naar "Het Goede Leven", zijn acht principes waar de Ashaninka naar leven. Deze hebben betrekking op cultuur, voedsel, landveiligheid, harmonie met de natuur, vrede, duurzaamheid, gezondheid, onderwijs en leven als Ashaninkasanori. De stam wordt bedreigd door kartels, ontbossing, illegale mijnbouw en overstromingen. In 2003 werd hun leefgebied een beschermd natuurgebied. De Asháninka wonen op de steeds opschuivende grens tussen de geïndustrialiseerde wereld en het onontgonnen oerwoud. Ze proberen cacao te commercialiseren als een middel om hun land te behouden en hun manier van leven te beschermen. Sacred Taste helpt hierbij door directe afname bij de stam en door de opbrengsten terug te investeren via de Sacred Taste Foundation.

Cacao

Cacao is een hartopener en brengt je in contact met je innerlijke wijsheid en intuïtie. Het verschil tussen gewone cacao en ceremoniële cacao ligt in de manier waarop het is verwerkt en bereid. Bij ceremoniële cacao wordt de verwerking zo minimaal en puur mogelijk gehouden. De bonen worden niet gebrand en behouden hierdoor hun kracht optimaal. In een ceremonie drink je de ‘heilige’ drank samen met het zetten van een intentie.

Cacao Ceremonie

Een cacao ceremonie is een spiritueel ritueel dat zijn oorsprong vindt in de oude culturen van Midden- en Zuid-Amerika. De inheemse volkeren beschouwen cacao als een geschenk van de goden, een harmonieus hulpmiddel voor persoonlijke groei en spirituele verbinding.

“Wanneer er een onevenwicht is tussen mensen en de natuur, maakt cacao zijn weg uit de jungle om onze harten te openen en de planeet terug te brengen naar een staat van harmonie," aldus een oude Maya-legende. Bij MIKA coffee & yoga organiseren en faciliteren we daarom met een open hart verschillende cacaoceremonies. We stellen onze ruimte beschikbaar voor (vrouwen)cirkels met cacao en organiseren avonden voor een groter publiek, gecombineerd met een dansavond. Zo gebruiken we deze traditie om ons te helpen in de hedendaagse zoektocht naar balans, innerlijke vrede en verbinding. Neem een kijkje op onze organisatiepagina van Hipsy.

Sacred Taste

Dan van Sacred Taste reisde in 2019 naar Zuid-Amerika op zoek naar de oorsprong van cacao. Het was zijn missie om rechtstreeks naar de bron te gaan en te ontdekken waar cacao precies vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en welke impact het heeft op de lokale bevolking en het milieu. Na een wekenlange reis kwam Dan bij het hart van de Amazonejungle, waar hij de oudste inheemse stammen van Zuid-Amerika ontmoette, de Ashaninka. Hier leerde hij over het belang van cacao, de essentie van de heiligheid ervan en de levenswijze van de Ashaninka. Dan vermengt de rauwe, onbewerkte cacao met andere superfoods als matcha, munt, Himalaya-zout, kaneel, cayennepeper en zelfs rozen om unieke blends te creëren die je kunt drinken als latte, shake of smoothie. Bij MIKA coffee & yoga serveren we deze naast specialty coffee en premium kruidenthee.

Party!

Om zijn boodschap wereldwijd te verspreiden organiseert Dan Sacred Taste cacao-party’s. Na succesvolle tournees in Australië, Duitsland en Zwitserland, maakt de Sacred Cacao Bar nu zijn debuut in Nederland in aanloop naar de volle maan van augustus. En waar anders dan bij MIKA coffee & yoga in De Bilt (Utrecht), die sinds mei dit jaar de perfecte plek biedt voor verbinding, beweging, persoonlijke ontwikkeling én verantwoord eten en drinken.

Op zaterdag 17 augustus van 19:00 tot 0:30 uur verandert daarom de koffiebar en yogazaal in een festimony Sacred Full Moon Cacao Party!

Tijdens deze festimony nemen we je mee op een zintuiglijke reis door de vijf elementen aarde, vuur, wind, water en lucht, met vijf heerlijke smaken van wild-crafted cacao. De MIKA koffiebar verandert in een Sacred cacaobar waar je lattes, shakes, smoothies en mocktails kunt drinken, alles met een cacao-twist.

De yogazaal verandert in een dansvloer voor een natural high dance avond. Klokslag 23:00 uur stopt het feest. We vertragen, worden stil, zitten in een cirkel en drinken samen de ceremoniële cacao. Het doel is om je uit je hoofd en in je hart te brengen, een natuurlijke high te creëren waarvan je niet hoeft af te komen.

Dit alcohol- en drugsvrije feest biedt verbinding met jezelf en anderen. Voor meer informatie en om je plekje te reserveren, klik hier.

Dit event is georganiseerd in samenwerking met Dem Good Chai, de leverancier van chai en cacao voor MIKA. Voel je welkom!

Geschreven door Sabrina Leidelmeijer

MIKA Coffee & Yoga

Bij MIKA staat verbinding centraal. Met jezelf & met anderen. Yoga & meditatie. Vertragen & ontmoeten. Specialty coffee met zelfgemaakt comfort food.

Bekijk profiel
Voel je welkom bij MIKA. Je tweede woonkamer in het hartje van De Bilt. Namaste
Zaterdag, 28 sep. om 19:00
Ecstatic Dance met DJ NiJi
MIKA Coffee & Yoga
Ecstatic Dance
Zondag, 29 sep. om 14:00
Workshop Kennismaking met Human Design – ontmoet je unieke zelf
MIKA Coffee & Yoga
Human design Bewustzijnsontwikkeling Persoonlijke Ontwikkeling
Zondag, 15 sep. om 18:00
Emotional Release Breathwork & Cacao by Jerry
MIKA Coffee & Yoga
Ademwerk Adem Cacao ceremonie
Vrijdag, 10 jan. om 20:30
Hatha special - Yoga for men only
MIKA Coffee & Yoga
Yoga Mannen Workshops
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl