Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Blue Lotus Ceremony - GEANNULEERD (zie 19 April of 28 juni)

Dinsdag 09 april 2024 van 19:00 tot 22:30

PLAN-B, Hurksestraat 19, 5652 AH Eindhoven, Netherlands

Over dit evenement

Daal op de meest zachte manier af naar je eigen kern en geniet van innerlijke ontspanning, wetende dat alles goed is.

Tijdens deze workshop gaan we kennismaken met de Blauwe Lotus door er op een ceremoniële wijze thee van te drinken. De ceremonie is vergelijkbaar met een cacao ceremonie, hoewel de Blauwe Lotus een wat zachtere en aardende energie heeft. Liefdevolle lage frequenties, vertraging en ontspanning, allemaal heel subtiel voelbaar.

De Blauwe Lotus (ook wel Nymphaea Caerulea) is eigenlijk een Blauwe Lelie en de geschiedenis gaat meer dan drieduizend jaar terug. Men beschouwde haar als een heilige plant die nauw verbonden was met de Egyptische goden Osiris, Nefertem en Ra. De plant werd ceremonieel gebruikt, maar ook om recreatief mee te ontspannen.

Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de effecten van de Blauwe Lotus, maar wat we wel weten is dat de plant meer dan twintig verschillende antioxidanten bevat. Ook bevat de Blauwe Lotus twee soorten alkaloïden, welke een gunstige invloed hebben op je geluksgevoelens en ontspanning. Je kunt niet verslaafd raken aan de Blauwe Lotus en er ook niet resistent tegen worden. Dit maakt de bloem ook geschikt voor micro-doseren.

Tijdens deze ceremonie drinken we de Lotus als een thee, waarbij we ongeveer 5 bloemen per persoon zullen gebruiken. Deze thee ruikt heerlijk zoet en zal verrijkt zijn met verse sinaasappel, Chai, kaneel en ahorn siroop, maar vergis je niet, de smaak is erg bitter.

Voordat we gaan drinken starten we met een landingsmeditatie en zullen we een aantal fijne oefeningen doen om aan te komen in de ruimte, in je lijf en bij elkaar. Veiligheid, zachtheid en vertrouwen zijn hierbij kernwoorden. Je mag contact maken met een intentie, maar er ook voor kiezen om gewoon lekker te zijn.

Na het drinken van de thee zal het effect zachtjes toenemen vanaf 20 minuten en aanhouden tot een paar uur. Je kunt de rest van de avond dansen, knuffelen, zachtjes kletsen, jammen op je eigen instrument of meezingen met de muziek.

Tegen het einde van de avond sluiten we gezamenlijk af met een korte sharingcircle en heb je nog even de ruimte om 'wakker te worden' en afscheid te nemen van de groep.

Ook is er de mogelijkheid om voor een klein bedrag wat van de Blauwe Lotus bloemen mee naar huis te nemen. Omdat het zo subtiel is, is de ervaring dat je er nog prima mee kunt autorijden en dat je eenmaal thuis meer ontspannen en wat dieper slaapt.

🤍
19.00u inloop (kom alsjeblieft op tijd)
19.30u start ceremonie
21.30u gezamenlijk afsluiten
22.00u langzaam afronden
🤍
Facilitator: Helmi Elmena
Host/spaceholder: Moon
Taal: Nederlands & English
Kleding: comfortabel, meerdere laagjes
Voeding: lichte avondmaaltijd
🤍
Locatie: Plan-B, Hurksestraat 19 Eindhoven
Als je aankomt bij Plan-B dan staat Moon beneden bij de deur om je te ontvangen. Zij zal je de weg wijzen naar de ruimte van Studio 19 op de tweede verdieping. Mocht er iets zijn waarvoor je echt iemand nodig hebt, bel of app dan naar 0621562155.
🤍

Info over de facilitator:
Helmi Elmena is warm verbonden met haar intuïtie en de menselijke natuur. Vanuit The Human Nature Company biedt ze verschillende workshops aan waarbij ze zich voornamelijk richt op zelfliefde, intuïtie, authenticiteit en verbinding. Haar visie is dat je pas echt fijne verbinding met de ander kunt ervaren als je tegelijkertijd ook goed in verbinding met jezelf bent. Haar energie zal je het gevoel geven er te mogen zijn precies zoals je er bent en met haar woorden zal ze dat ook zeker aanmoedigen. Knuffelen is volgens haar de meest zuivere en universele manieren om met een ander mens te kunnen verbinden.

Dinsdag 09 april 2024 van 19:00 tot 22:30

PLAN-B, Hurksestraat 19, 5652 AH Eindhoven, Netherlands

Over de organisatie

Voor verbinding met alles wat voor jou als mens natuurlijk is. Verbinden met je lijf, je intuïtie, de aarde en vooral de ander. Laten we samen komen.

Reviews

Merijn Schuurman

Knuffelen in de yurt - knuffelworkshop, potluck, open space

Wat een fijne zachte bedding hebben Helmi en Moon gecreerd voor de workshop. Dank jullie wel dat wij zo zijn ontvangen met alles wat zich mocht ontvouwen Liefs Carolien en Merijn

Lees meer

Ludwik Górski

The Human Nature Company - Blue Lotus Ceremony

Again a great ceremony which gave me grounding, connection and warmth.

Lees meer

Paul Adriaanse

Knuffelen in de yurt - knuffelworkshop, potluck, open space

In een knusse en sfeervolle en intieme yurt is de verbinding met jezelf en de ander snel gemaakt. Dit stap voor stap onder fijne begeleiding van Helmi en Moon.

Lees meer

Blue Lotus Ceremony - GEANNULEERD (zie 19 April of 28 juni)

Meer evenementen van Human Nature Community

Donderdag, 09 mei. om 10:00
Massage Jam - intuitïef masseren - introductiecursus + jam
Human Nature Community
Massage Intuïtie Verbinding
Donderdag, 16 mei. om 19:00
PLAY! Eindhoven - Knuffelcafé
PLAY! Eindhoven
Verbinding Knuffelworkshops Tantra
Vrijdag, 24 mei. om 10:00
Re-connect retreat - knuffelen, meditatie, tantra, dans & massage
Human Nature Community
1-Dags retraite Meerdaagse retraites Verbinding
Zaterdag, 25 mei. om 10:00
Re-connect retreat - knuffelen, meditatie, tantra, dans & massage
Human Nature Community
1-Dags retraite Meerdaagse retraites Verbinding

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 10 mei. om 19:30
Deep dive cacao en ademwerk cirkel
Eywa Healing
Blauwe Lotus Lichaamswerk Ademwerk
Vrijdag, 12 jul. om 16:00
Mantra & Medicine Weekend - Voice of the Desert
RobertTolenaars
Meerdaagse retraites Mantra zingen Plantmedicijn
Zondag, 28 apr. om 11:30
Micro-dosing Tea Ceremony with Handpan Sound Journey in Amsterdam
LeilArts
Plantmedicijn Truffel Ceremonie Thee Ceremonie
Zaterdag, 27 apr. om 14:00
Trauma Release Breathwork + Cacao Bliss
Cicco
Plantmedicijn Ademcirkel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl