Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Mantra & Medicine Weekend - Voice of the Desert

Vrijdag 12 juli 2024 om 16:00 tot zondag 14 juli 2024 om 15:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Nederland

Over dit evenement

Tijdens dit event komen we samen voor een weekend van verbinding en transformatie in een van de mooiste retreat centra in het bosrijke gebied van Brabant. Een ruimte om de stilte te omarmen, verbinding te maken met de wijsheid in jezelf, een plek waar je kunt ademen en zijn….

Het Mantra & Medicine weekend is een totaalbeleving, een reis waarin we je dieper meenemen in de wereld van de transformerende kracht van muziek, liederen en rituelen.

⏀ Program & Time schedule (roughly)
Friday 12
⌾ 16.00 onwards arrival.
⌾ 16.30 opening circle
⌾ 18.00 story & sound experience
⌾ 20.00 Dinner and free time
Saturday 13
⌾ 9.00 Silent sitting
⌾ 9.30 Gentle movement practice
⌾ 12.30 Brunch
⌾ 16.00 Opening ritual
⌾ 17.00 Start ceremony
⌾ 22.00 End ceremony & late night dinner
Sunday 14
⌾ 9.30 Psychedelic Breath session by Aileen
⌾ 12.00 brunch
⌾ 13.30 closing circle
⌾ 15.00 leaving time

Over het programma:
⏀ Tales of the Middle East: Story & Sound Experience
Bij aankomst op het Mantra & Medicine weekend verwelkomen wij jou met een soundexperience, zodat je jouw reis kunt beginnen met een gevoel van verwondering en ontspanning. Ons doel is om het gevoel van de Arabische 'Majlis' terug te brengen. De term "Majlis" vertaalt zich naar "een plek om te zitten" of "samenzijn" en is in veel culturen in het Midden Oosten een gemeenschappelijke ruimte waar mensen samen komen in gastvrijheid om eten te delen, muziek te maken, naar verhalen of poëzie te luisteren en met elkaar te verbinden.
In deze bijzondere openingssessie waarbij je wordt uitgenodigd om lekker te liggen en te ontvangen, combineren we klanken van LIVE instrumenten zoals de gong, de drum en onze stemmen met het vertellen van prachtige verhalen uit het Midden Oosten.

⎑ Silent sitting
In deze ochtendmeditatie komen we samen in stilte. We nodigen je uit om in diepe eenvoud aanwezig te zijn, en alles wat er binnenin jou voelbaar is, te omarmen.

⍙ Movement practice: Serpent power
In bijna alle culturen en mystieke tradities in deze wereld is bekend dat er een universele levenskracht is. Deze levenskracht kan geactiveerd en opgewekt worden met specifieke tools en oefeningen.
Deze bewegingssessie op de zaterdagochtend richt zich op het activeren van het lichaam en het cultiveren van een verhoogd bewustzijn van de subtiele energieën die binnenin ons stromen. Door middel van verschillende oefeningen en een zachte bewegingsflow openen we ons energiesysteem ter voorbereiding op de avondceremonie

⏁ Cacao & Microdosing ~ Mantra ceremonie 
Aan het begin van de zaterdagavond komen we samen voor het hoogtepunt van dit weekend: de zangcirkel. Op deze avond combineren we drie prachtige tools voor transformatie, de twee plantmedicijnen; cacao en een microdosering magic truffels en mantra’s. (De microdosering die we je hierin aanbieden, bevat tussen de 1 en 2 gram verse truffels met een optionele second serving. Je bent vrij om op het moment zelf de hoeveelheid te kiezen die het beste voelt voor jou)

De samensmelting van plantmedicijnen en ceremonie met muziek en zang is zo oud als de menselijke geschiedenis. Inheemse culturen en oude beschavingen begrepen dat er magie plaatsvond wanneer er gezongen of gebeden werd met intentie. Muziek heeft de kracht om onderdrukte emoties te onthullen en onze diepere gevoelens te beleven.
Het thema van dit weekend is: Voice of the desert. Met onze muziek nemen we je deze keer mee naar de droge woestijngebieden van het Midden-Oosten, onder de twinkelende sterren van de Arabische hemel. We willen daarmee de energie van de regio's in het Midden-Oosten verwelkomen, warm, sensueel en mystiek….rond het moment dat de lente eindigt en de zomer begint: de zomerzonnewende. Ze laat je onderdompelen in de geur van de naaldbossen van Turkije, berglandschappen van Marokko, stuifzanden van Egypte en de warmte van de eindeloze zee…

Hier kun je meer lezen over het thema (voor nu nog in het Engels) ↓
https://www.pleunivanhulten.com/mantra-medicine-weekend-voice-of-the-desert/

⏄ Breathwork
De ervaringen en inzichten die de voorgaande dag van het Mantra & Medicine weekend zijn opgedaan, kunnen verschillende emoties en gevoelens oproepen. De Breathwork-sessie op zondagochtend biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor het loslaten van eventuele resterende emotionele blokkades en helpt je met een gevoel van rust, helderheid en nieuwe energie naar huis te gaan.

Organisatoren:
Pleuni Apollonia begeleidt dit weekend samen haar partner Robert. Zij zijn beiden muzikant, en sinds hun paden elkaar jaren geleden kruisten spelen ze devotionele mystieke muziek van over de hele wereld in singing circles, cacaoceremonies en concerten. Met een combinatie van zang, gitaar, shruti-box en de medicinedrum brengen ze een unieke diepgang in elke reis. Ze gebruiken geluid en muziek als een manier om te inspireren, te helen en je te begeleiden door zowel het licht als het donker. Ze hebben zorgvuldig gezocht naar liederen die bij dit thema passen. Als we met anderen zingen en onze stemmen laten samensmelten, gaan we aandachtiger luisteren en voelen we de energie van de groep die harmonie probeert te vinden. Terwijl iedereen zijn ademhaling, en daarmee het kloppen van het hart, synchroniseert, ontstaat er een band en wordt de groep omringd door een gevoel van eenheid.

⏀ Over Cacao
Cacaoceremonies vinden hun oorsprong in de Maya- en Azteekse tradities uit Midden- en Zuid-Amerika. Cacao opent het hart en zorgt voor een diepere, authentieke, op liefde gebaseerde verbinding met jezelf, anderen, de natuur en al het leven.
Lees hier meer over ceremoniële Cacao ↓
https://www.pleunivanhulten.com/nl/cacao-ceremonie

⏃ Over microdoseren
Een microdosering is ongeveer 1/15 van een volledige ’trip’dosering en heeft daarom een ​​subtiel effect. Het komt niet in de buurt van de psychedelische effecten van een ‘normale’ dosis. Het doel hier is om je te helpen, alles wat er in jou leeft ten volle te ervaren, zodat je in staat bent om dingen te verwerken.
Lees hiermeer over truffels en microdoseren ↓
https://www.pleunivanhulten.com/nl/magic-truffels

⏁ Over het zingen van mantra’s
Een mantra is een geluid of een trilling die heel krachtig wordt als je het herhaalt. Het zingen van de woorden met prachtige betekenissen helpt je om een ​​diepe staat van meditatie te bereiken. Door de mantra’s simpelweg steeds te herhalen, kun je loskomen van je gedachten. De mantra wordt abstracter, zodat hij je naar een plek van puur bewustzijn kan leiden. Elke mantra met zijn andere klank heeft een ander effect op de menselijke psyche. De geluidstrillingen dringen elke cel van het lichaam binnen. Wanneer we deze mantra’s samen in een groep zingen, ontstaat er vaak een diep gevoel van eenheid en verbinding. De harmonieuze geluiden die door iedereen worden gecreëerd, worden diep van binnen gevoeld en helpen je om je eigen trilling te verhogen. Jouw stem is een instrument. Het bevrijden ervan kan je helpen volledig aanwezig te zijn in jezelf, en je plek in te nemen op deze wereld.

⍙ Voorbereiding
Voor de cacaoceremonie op zaterdagavond willen we je uitnodigen om wat extra moeite in je outfit te steken, geïnspireerd door het Midden Oosten thema. We creëren graag ruimte voor zelfexpressie, dus dit is je kans om die geweldige jurk te dragen die je nooit draagt, of om eens iets moois van iemand te lenen. Zorg ervoor dat je je zowel mooi als comfortabel voelt. Door extra aandacht en liefde te geven aan onszelf, net zoals we aandacht geven aan de ruimte en het altaar, zetten we samen een magische sfeer neer. Hiermee sluit je de gewone wereld af, en betreed je een andere ruimte waarin je je volledig kunt onderdompelen. In het boek 'King, Warrior, Magician, Lover'...wordt dit 'sacred space' genoemd.

⏄ Het team
Robert Tolenaars: Organisator van dit weekend, Muzikant, Coach en Leraar.
Pleuni van Hulten: Organisator van dit weekend, Mantra chanter, Soundhealer, Yoga docente, Cacao addict.
Marjolijn van de Ven: Kookt heerlijk veganistisch eten,  Organiseert retreats in Portugal 
Aileen Kennedy: Free spirit, PSYCHEDELIC BREATH®️ facilitator, therapeut, vrouwenwerk.

⎑ Over de locatie
AVANI betekent: ‘De goede aarde’, en staat voor de aarding in jezelf, de vaste grond onder je voeten, en het contact met de wereld om je heen. Dit retreat centrum midden in de natuur wordt omgeven door groen, en een pas aangeplant voedselbos. De prachtige architectuur, de natuurlijke lichtinval en alle details binnen in het gebouw maken dat je je er meteen thuisvoelt. De locatie is naast de Loonse en Drunense duinen in Helvoirt. Neem een kijkje op de website!
https://www.avani.nl

⏄ Slapen 
AVANI retreat heeft prachtige dorm-kamers (6 bedden) privé kamers met eigen badkamer, en yurts beschikbaar. Vergeet niet je slaapplek erbij te boeken. Mocht je heel dichtbij wonen of willen kamperen op minicamping 't hoog (op loopafstand) dan kan dat ook.


NOTE: Ons evenement planningsproces omvat zorgvuldige coördinatie, budgettering en afspraken die gebaseerd zijn op het aantal verkochte tickets. Omdat het anders niet mogelijk blijft om deze evenementen te organiseren, kunnen wij helaas geen refunds bieden.
Wel zijn er een paar andere opties:
– Je bent vrij om jouw ticket door te verkopen aan iemand die je kent, te delen op je social media kanalen, of een oproepje te plaatsen in het FB event.
– Als er een wachtlijst is voor het evenement, zullen we jou helpen om je ticket door te verkopen.
– In uiterst uitzonderlijke gevallen, kun je altijd contact met ons opnemen.
Thanks voor je begrip en laat het ons even weten aan wie je je ticket hebt doorverkocht, zodat we de guestlist aan kunnen passen.
*24 uur voor aanvang van dit evenement zijn we wegens voorbereidingen niet meer beschikbaar om je te helpen bij het verkopen van je ticket.

Vrijdag 12 juli 2024 om 16:00 tot zondag 14 juli 2024 om 15:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Werkelijke spiritualiteit heeft een kwaliteit van eenvoud, is rauw & DownToEarth”

Evenementen voor heling, transformatie en initiatie met muziek, plantmedicijn en ceremonie vanuit mystieke tradities van over de hele wereld.

In samenwerking met

Reviews

Shane Roerdink

Medicine Journey

Wat een prachtige reis heb ik mogen beleven en wat doen Pleuni en Robert dit fan-tas-tisch met z'n tweeën. Ik heb echt genoten van hun energie, prachtige muziek en guidance die ze daarmee bieden in deze magische journey. Ik zal dit nooit vergeten. Een unieke ervaring. Dankjulliewel!!

Lees meer

Beau

Mantra & Medicine Weekend - Call of the North

Het weekend op Avani was een groot cadeau. Deze prachtige plek in het bos, de begeleiding van Pleuni & Robert, het eten, de warme groep mensen. De muziek was magisch. De Scandinavische teksten en drums draag ik sinds het weekend met me mee. Ze hebben veel indruk gemaakt en veel los gemaakt. Zowel de verstilling van de winter was voelbaar tijdens dit weekend, als een krachtige nieuwe energie die ging stromen. Erbij zijn is de enige manier om het mee te maken.

Lees meer

Mariela

Mantra & Medicine Weekend - Call of the North

Wat was dit fantastisch! De combinatie van het rauwe, zware thema en de overduidelijk voelbare liefdevolle energie die Robert, Pleuni en hun team hierin hebben gestopt, was onbeschrijfelijk mooi. Wat een energie is er losgekomen. Er was ruimte voor alle soorten emoties, zowel licht als donker, en door de ruime opzet en de heerlijke locatie was er ook alle tijd en ruimte om dit een plekje te geveh. En dan de stem van Pleuni... the voice of an angel ✨️ Hier wil je een keer bij geweest zijn!

Lees meer

1. Kies je tickets
Earlybird ticket

Boek hieronder nog je slaapplek naar keuze!

€ 325,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Regular ticket

Boek hieronder nog je slaapplek naar keuze!

€ 385,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Niet beschikbaar
Latebird ticket

Boek hieronder nog je slaapplek naar keuze!

€ 455,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Niet beschikbaar
Slaapplek: Dormbed

Een lekker bedje voor twee nachten op de dorm (max. 6 mensen) incl. linnen beddengoed

€ 79,30
Inclusief € 0,80 servicekosten
Slaapplek: Bedje in de Yurt

Een knus bedje voor twee nachten in één van de houten yurts (6-8 personen) waarvoor je zelf je beddengoed meeneemt.

€ 63,30
Inclusief € 0,80 servicekosten
Slaapplek: Tweepersoons Privékamer ~ double bed

Een luxe privékamer met badkamer voor twee nachten voor twee personen (€100,- pp) (Alleen voor twee personen te boeken!)

€ 200,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Uitverkocht
Slaapplek: Tweepersoons Privékamer ~ 2 single beds Bijna uitverkocht

Een luxe privékamer met badkamer voor twee nachten voor twee personen (€100,- pp) (Alleen voor twee personen te boeken!)

€ 200,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Mantra & Medicine Weekend - Voice of the Desert

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 17 mei. om 19:30
Mantra avond in Nijmegen
Rachel Weijman Coaching
Mantra zingen Kirtan Stembevrijding
Donderdag, 23 mei. om 19:00
MAANKARAVAAN - Ecstatic Full Moon Cacao Ceremony-DJ Caroline S’Jegers
Moonfool
Ecstatic Dance Cacao ceremonie Mantra zingen
Zaterdag, 01 jun. om 09:30
Tantric Awakening Festival - June 2024
Eigentijds Nederland
Tantra Festivals Meerdaagse retraites
Woensdag, 07 aug. om 17:00
Freedive: Chateau Erotique
Freedive Community
Conscious Sexuality Meerdaagse retraites Vakantie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl