Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.
Gepubliceerd op Monday 18 March 2024

Een Kijkje achter de Schermen bij RiseUP: Een Interview met de Organisatoren

Benieuwd naar wat RiseUP te bieden heeft? Ontdek het hier in ons exclusieve interview met de organisatoren, Rakesh Mijling en Marcel "Mizza" Hendriks. Leer meer over de inspiratie achter dit bijzondere festival en krijg een voorproefje van de unieke ervaringen die je kunt verwachten op het RiseUP zomerfestival op Kasteel de Berckt in Baarlo, Limburg.

Waar staat het RiseUP festival voor?
RiseUP is voortgekomen uit het legendarische OpenUP festival en wordt gedragen door een nieuwe generatie van de UP familie. De intentie is gezet om de komende jaren door te groeien van een meerdaags zomerfestival naar een permanente woon- en werkgemeenschap, een plek waar je dagelijks kunt zijn met gelijkgestemden.

Het festival ondersteunt je op je weg naar individueel en gezamenlijk welzijn en harmonie. Het is een inspiratiebron en ontmoetingsplaats, waarin alles draait om verbinding met jezelf, de ander en de natuur waar je onderdeel van bent. Er is een apart programma voor de kids, eigen binnen- en buitenruimtes voor de tieners en voor de allerjongsten is er professionele opvang tijdens de workshoprondes.

Hoe ziet een dag op RiseUP eruit?
Voor het ontbijt zijn er yogales en ochtend dansen om de dag lekker te beginnen. Het ontbijt wordt - net als de lunches en het diner - bereid door holistische chef Conan Luidens en zijn team. Je kunt op verschillende plekken eten, van gezellig druk tot helemaal in stilte.

Na het ontbijt maken we in een grote cirkel met alle aanwezigen de dagopening. Daarna starten de ochtend workshops met een breed scala aan onderwerpen voor persoonlijke groei en transformatie, zowel actief en lichaamsgericht als energetisch en meditatief. Deze workshopronde noemen we 'Betover Jezelf'.

Tijdens de lunch genieten we samen op verschillende plekken. Na de lunch komen we samen in kleine groepjes, wat een van de krachtigste en mooiste elementen van het festival is. Over het hele terrein zie je dan groepjes van ongeveer vijf mensen die alle aandacht voor elkaar hebben, een hartverwarmend uurtje.

Na het delen beginnen de middag workshops. Er is dan veel aandacht voor creativiteit, intimiteit, natuur, dans en authentiek samenzijn. Deze workshopronde noemen we 'Betover Elkaar'.

Dan is er de gezamenlijke avondmaaltijd en daarna het avondprogramma waarin we samen de betovering vieren met live optredens en dj's.

Kortom, er is een zeer uitgebreid programma, maar dat betekent niet dat je overal aan mee hoeft te doen. We raden je aan om ook voldoende tijd en ruimte te nemen om te ontspannen en gewoon te genieten. Hiervoor kun je naar de theetent, de lounge, de sauna, de hottubs, het vuur, de stilte tipi, het strandje, het meertje, de Maas, een behandeling bij een masseur of healer, of gaan zitten voor een goed gesprek met een van de UP-oudsten.

En natuurlijk zijn er veel leuke mensen te ontmoeten; gelijkgestemde mensen met een bewuste levenshouding die zich graag bezighouden met de spirituele kant van het leven.

De achtergrond van RiseUP en meer informatie
RiseUP is zoals gezegd voortgekomen uit het OpenUP festival, dat op zijn beurt 15 jaar geleden is geïnspireerd door het No Mind festival in Ängsbacka, Zweden. Er is dus een rijke traditie in de manier waarop het festival vorm en inhoud krijgt, en we zijn nog altijd sterk verbonden met de initiatiefnemers van OpenUP en hun inspiratoren in Zweden.

Een belangrijk element van deze traditie is co-creatie. Als co-creator ben je mede-dragend voor het festival. Er zijn verschillende co-creatie teams waarvoor je je kunt aanmelden om het festival "van binnenuit" te beleven. Een voorbeeld hiervan is het Spaceholders-team, dat zorg draagt voor een veilige energetische bedding. Maar co-creatie kan ook hands-on zijn, zoals keukenwerk, schoonmaken of op- en afbouwen van het festival. Er zijn op het festival ongeveer 100 co-creators en 350 deelnemers.

Op onze website vind je een uitgebreide FAQ-pagina waarin de vragen die je misschien nu hebt, direct worden beantwoord. Voor meer informatie over het verblijf, het programma, de workshops, de artiesten, co-creatie en tickets, bezoek ons Hipsy event.

We heten je van harte welkom op ons RiseUP zomerfestival op Kasteel de Berckt in Baarlo, Limburg!

Alle goeds,

Rakesh Mijling - organisator RiseUP
Marcel “Mizza” Hendriks - projectmanager RiseUP

Geschreven door Rakesh Mijling

RiseUP

Uniting People

Bekijk profiel
RiseUP festival is het vervolg van het jaarlijkse OpenUP festival
Wednesday, 07 Aug. om 10:00
RiseUP zomerfestival 2024
RiseUP
Festivals Live muziek Ecstatic Dance
Thursday, 09 May. om 10:00
Expeditie Wildeman
Mannenhart
Mannen Workshops Festivals Mannencirkels
Tuesday, 09 Jul. om 14:00
Ecstatic Dance Festival Holland ✨✨ Summer Celebration 2024 ✨✨
Ecstatic Dance Festival Holland
Ecstatic Dance Live muziek Festivals
Friday, 06 Sep. om 10:00
Free Man Festival
Mannenhart
Mannen Workshops Festivals Mannencirkels
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl