Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

The Human Nature Company - Blue Lotus Ceremony

Friday 19 April 2024 van 19:00 tot 22:30

PLAN-B, Hurksestraat 19, 5652 AH Eindhoven, Netherlands

Over dit evenement

Daal op de meest zachte manier af naar je eigen kern en geniet van innerlijke ontspanning, wetende dat alles goed is.

Tijdens deze workshop gaan we kennismaken met de Blauwe Lotus door er op een ceremoniële wijze thee van te drinken. De ceremonie is vergelijkbaar met een cacao ceremonie, hoewel de Blauwe Lotus een wat zachtere en aardende energie heeft. Liefdevolle lage frequenties, vertraging en ontspanning, allemaal heel subtiel voelbaar.

De Blauwe Lotus (ook wel Nymphaea Caerulea) is eigenlijk een Blauwe Lelie en de geschiedenis gaat meer dan drieduizend jaar terug. Men beschouwde haar als een heilige plant die nauw verbonden was met de Egyptische goden Osiris, Nefertem en Ra. De plant werd ceremonieel gebruikt, maar ook om recreatief mee te ontspannen.

Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de effecten van de Blauwe Lotus, maar wat we wel weten is dat de plant meer dan twintig verschillende antioxidanten bevat. Ook bevat de Blauwe Lotus twee soorten alkaloïden, welke een gunstige invloed hebben op je geluksgevoelens en ontspanning. Je kunt niet verslaafd raken aan de Blauwe Lotus en er ook niet resistent tegen worden. Dit maakt de bloem ook geschikt voor micro-doseren.

Tijdens deze ceremonie drinken we de Lotus als een thee, waarbij we ongeveer 5 bloemen per persoon zullen gebruiken. Deze thee ruikt heerlijk zoet en zal verrijkt zijn met verse sinaasappel, Chai, kaneel en ahorn siroop, maar vergis je niet, de smaak is erg bitter.

Voordat we gaan drinken starten we met een landingsmeditatie en zullen we een aantal fijne oefeningen doen om aan te komen in de ruimte, in je lijf en bij elkaar. Veiligheid, zachtheid en vertrouwen zijn hierbij kernwoorden. Je mag contact maken met een intentie, maar er ook voor kiezen om gewoon lekker te zijn.

Na het drinken van de thee zal het effect zachtjes toenemen vanaf 20 minuten en aanhouden tot een paar uur. Je kunt de rest van de avond dansen, knuffelen, zachtjes kletsen, jammen op je eigen instrument of meezingen met de muziek.

Tegen het einde van de avond sluiten we gezamenlijk af met een korte sharingcircle en heb je nog even de ruimte om 'wakker te worden' en afscheid te nemen van de groep.

Ook is er de mogelijkheid om voor een klein bedrag wat van de Blauwe Lotus bloemen mee naar huis te nemen. Omdat het zo subtiel is, is de ervaring dat je er nog prima mee kunt autorijden en dat je eenmaal thuis meer ontspannen en wat dieper slaapt.

🤍
19.00u inloop (kom alsjeblieft op tijd)
19.30u start ceremonie
21.30u gezamenlijk afsluiten
22.00u langzaam afronden
🤍
Facilitator: Helmi Elmena
Host/spaceholder: Moon
Taal: Nederlands & English
Kleding: comfortabel, meerdere laagjes
Voeding: lichte avondmaaltijd
🤍
Locatie: Plan-B, Hurksestraat 19 Eindhoven
Als je aankomt bij Plan-B dan staat Moon beneden bij de deur om je te ontvangen. Zij zal je de weg wijzen naar de ruimte van Studio 19 op de tweede verdieping. Mocht er iets zijn waarvoor je echt iemand nodig hebt, bel of app dan naar 0621562155.
🤍

Info over de facilitator:
Helmi Elmena is warm verbonden met haar intuïtie en de menselijke natuur. Vanuit The Human Nature Company biedt ze verschillende workshops aan waarbij ze zich voornamelijk richt op zelfliefde, intuïtie, authenticiteit en verbinding. Haar visie is dat je pas echt fijne verbinding met de ander kunt ervaren als je tegelijkertijd ook goed in verbinding met jezelf bent. Haar energie zal je het gevoel geven er te mogen zijn precies zoals je er bent en met haar woorden zal ze dat ook zeker aanmoedigen. Knuffelen is volgens haar de meest zuivere en universele manieren om met een ander mens te kunnen verbinden.

Friday 19 April 2024 van 19:00 tot 22:30

PLAN-B, Hurksestraat 19, 5652 AH Eindhoven, Netherlands

Over de organisatie

“The journey starts within you. Welcome home”

Laten we verbinden met alles wat voor ons als mens natuurlijk is.

Reviews

Patrick

The Human Nature Company - Blue Lotus Ceremony

Een bijzondere avond, waarin alle deelnemers iets hebben ontdekt en/of verwerkt en/of geleerd. Het was fijn om samen te zijn en de energie te voelen en toch bij jezelf te kunnen blijven. Het was ook een bijzonder goed georganiseerde avond, waarin heel duidelijk wordt uitgelegd wat je wel en wat je niet kunt door het drinken van Blauwe Lotus. De begeleiding was aandachtsvol en warm en de muziek paste er perfect bij. Ik kan het iedereen aanraden, het is echt een laagdrempelige manier om kennis te maken met een natuurproduct om je dichter bij jezelf te brengen.

Lees meer

Tim De Visser

Liefdevolle sessie - Massage, coaching, knuffelen

Ik zei het al tegen Helmi; wat ze doet is magisch. Ik was ontzettend gestresst door de reis, maar Helmi wist ondanks dat een veilige sfeer te creeëren, waardoor ik me compleet kon ontspannen.

Lees meer

Yvonne Peerdeman

The Human Nature Company - Blue Lotus Ceremony

Helmi heeft weer een mooie setting verzorgd. Na een heldere uitleg over wat blauwe lotus gebruik inhoudt, hebben we samen de thee aan elkaar aangeboden en gedronken. Daarna deden we een meditatieoefening en een korte, maar intense ademhalingsoefening. Dit bracht van alles teweeg, wat ieder voor zich in alle rust er liet zijn. Helmi bood hierbij intuïtief aanrakking of aandacht aan meerderen, wat heel natuurlijk, zacht en toch sterk ondersteunend voelde. De inheemse muziek van Raph begeleidde de avond. Geleidelijk aan gingen steeds meer mensen in op de uitnodiging mee te zingen of mee muziek te maken. Er ontstond echt samenspel. Tegelijkertijd voelde het niet alsof iedereen daaraan deel zou moeten nemen. Een avond met diepgang en oprecht plezier: heerlijk.

Lees meer

The Human Nature Company - Blue Lotus Ceremony

Meer evenementen van Human Nature Community

Thursday, 22 Aug. om 13:30
Human Nature - Liefdevolle sessie - Coaching, knuffelen, massage
Human Nature Community
Knuffelworkshops Massage Intuïtie
Thursday, 22 Aug. om 19:00
Human Nature - Liefdevol knuffelen
Human Nature Community
Verbinding Tantra Knuffelworkshops
Sunday, 25 Aug. om 10:00
Human Nature - Helen in verbinding
Human Nature Community
Verbinding Zelfliefde Grenzen
Saturday, 31 Aug. om 10:00
Human Nature - Deep dive journey
Human Nature Community
Verbinding Tantra 1-Dags retraite

Dit vind je misschien ook interessant

Monday, 30 Sep. om 15:00
New Moon 5-day Retreat
Maan_De_Luxe
Meerdaagse retraites Plantmedicijn Bewustzijnsontwikkeling
Saturday, 03 Aug. om 10:00
Gecombineerde zweethut/Inipi met plantmedicijn ceremonie
Dryw eiland
Zweethut Plantmedicijn Healing
Saturday, 20 Jul. om 19:30
Volle Maan Microdosing Cirkel
Jamilla Bazaâ
Plantmedicijn Full Moon Energiewerk
Saturday, 05 Oct. om 10:00
Microdose Journey - 5 weeks of microdosing
Lonneke Aerts
Plantmedicijn
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl