Weekend stilte, yoga en meditatie

Friday 10 June 2022 om 18:30 tot Sunday 12 June 2022 om 16:00

Paulushoef, Sonniuswijk 42, 5691 PE Son, Nederland

Over dit evenement

Weekend stilte, yoga en meditatie
De reis naar binnen...

Dit weekend draait om datgene waar iedereen zo naar verlangt: rust in je hoofd. De essentie van zowel Gwenda's als Dhyan's teachings is dat de stilte altijd in jou aanwezig is, naast de eventuele onrust. We vertrekken van het feit dat alles OK is zoals het zich aandient in het moment, vanuit het observeren van wat is, zonder weerstand, of zonder erin mee te gaan. Omdat de basis van onze beider teachings zo fundamenteel gelijkaardig is, slaan we de handen in elkaar voor een eerste samenwerking: een stilte weekend met yoga en meditatie.

Stilte
Ja, na de openingscirkel op vrijdag gaan we de stilte in tot de afsluitcirkel op zondagmiddag. Zo kan je helemaal dicht bij jezelf zijn en je terug her-inneren wie je echt bent. Net zoals bij een echte stilte retraite nodigen we je uit je GSM af te zetten en aan je familie onze telefoonnummers door te geven. Zo kan iedereen met een gerust hart me-time nemen.

Programma
Wat mag je verwachten dit weekend? Meditaties, pranayama ('ademhalingsoefeningen') en yoga nidra (begeleide relaxatie) door Dhyan. (Yin) yoga, stilteyoga (geen verbale maar muzikale begeleiding) en yoga nidra door Gwenda. Zaterdagavond kampvuur bij zonsondergang.

Locatie
Paulushoef, net buiten Eindhoven, heeft een prachtige natuurlijke ruimte voor groepsactiviteiten. De fijne sfeer wordt bepaald door de lemen muren, de bamboe vloer en de natuurlijke hergebruikte materialen. Last but not least is er een geweldige moes- en bloementuin die op het moment van ons verblijf in volle glorie zal staan. Het hoeft niet gezegd dat de biologische, grotendeels vega maaltijden ruimschoots gevuld worden met de lekkernijen uit de tuin. De kamers zijn gloednieuw en worden in mei in gebruik genomen. Gastvrouw Carla deelt deze unieke locatie met ons, alsook haar overheerlijke kookkunsten. De website van de groepsaccomodatie gaat begin april online.

Meet the teachers
Dhyan Meinoud Rijnen mediteert al meer dan 19 jaar. Na enkele jaren intensief Goenka Vipassana in Dharamsala, India, te hebben beoefend, evolueerde hij vooral naar de 'Self Inquiry' meditatie van Ramana Maharishi. Hij bracht vele maanden in Maharishi's ashram door. De laatste tijd beoefent hij ook vooral Bonpo Dzogchen.
Door de jaren heen volgde hij verschillende mindfullness trainingen en opleidingen. Hij heeft op zijn palmares een ellenlange lijst van retraites in verschillende landen. Elk jaar doet hij een eigen stilteretraite - in 2018 ging hij 5,5 maand in solo stilte retraite in India. Tijdens die retraite kwam het inzicht te gaan delen, en zo werd stilteweekend.com geboren.
Dhyan is een meester in pranayama en meditatie. En een heel 'zen' persoon.

Gwenda Vander Steene (Nectar of Life.be) beoefent yoga sinds 1996, en volgde twee lerarenopleidingen, in Londen en Thailand. Yoga is voor haar 'meditatie-in-beweging'. We gaan vooral van een 'yoga-doen' naar een 'yoga-zijn' modus. Doe je yoga 1,5u per week of ben je yoga 24u/24? Bewust bewegen brengt ons naar het ervaren van de stilte, van de ruimte waarin de bewegingen ontstaan. In de traditionele teksten wordt vermeld dat er 108 meditaties zijn, en naast bekende vormen zoals de Boeddhistische vipasana, is yoga daar ook één van. Yoga is een meditatie die werkt via het lichaam. Je lichaam is immers altijd in het hier en nu. 'We doen geen yoga, we laten yoga gebeuren en observeren wat we allemaal ervaren in ons lichaam, onze geest en onze emoties'. Mindfullness (ze noemt het graag 'mindlessness') en de Zen-filosofie zijn verweven in de lessen.
Praktisch

10-12 juni, start vrijdag 18u30 (avondeten), einde zondag 16u.

Early bird prijs tem 5-5:

eenpersoonskamer (klein, basic) €395

tweepersoonskamer (mooier, ruimer) €375

kamperen (eigen tent in de tuin) €320.

Bring a friend! €15 korting

Late bird na 5-5 + €10.

Neem met ons contact op zie link onderaan. Voor welke kamers /plekken beschikbaar zijn.

Je bent pas ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld

Friday 10 June 2022 om 18:30 tot Sunday 12 June 2022 om 16:00

Paulushoef, Sonniuswijk 42, 5691 PE Son, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Ik help mensen om tot rust te komen in hun hoofd. Zodat ze meer kunnen genieten van het leven.

Reviews

Esther Kooiman

Rust in je hoofd - april 2022

Dhyan heeft veel ervaring en deskundigheid om je het mediteren te leren. Met geduld en een prettige stem begeleidt hij je daarin. Heel prettig is het dat hij steeds weer nieuwe dingen je laat ervaren en uit proberen. Zo is elke dag weer een nieuwe ervaring. Fijn is het ook dat hij altijd de tijd neemt om je vragen te beantwoorden. Het is zeker een aanrader om bij hem de 3-weekse online meditatie te volgen.

Lees meer

Vicky Roelandt

Rust in je hoofd - mei 2022 - Cursus

Na de meditatie ervaart mijn lichaam een diepe rust. Ik voel me dan vredig bij mezelf. Dan kom ik terug bij mijn zijns-essentie.

Lees meer

1. Choose your tickets
Tent

Breng je eigen tent mee. Inclusief eten en lessen. 320 euro p/p in je eigen tent.

€ 320,00
Including service fee
Not available
Gedeeelde 2 persoonskamer

In een mooie ruime kamer met losse bedden. Kosten inclusief eten en lessen 375 euro p/p

€ 375,00
Including service fee
Not available
1 persoons kamer

Inclusief eten en lessen 395 euro p/p

€ 395,00
Including service fee
Sold out
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Continue
Weekend stilte, yoga en meditatie

Meer evenementen van DhyanMeinoud

Monday, 07 Nov. om 06:30
Rust in je hoofd - November 2022 - 21 dagen Cursus
DhyanMeinoud
Meditatie Adem Yoga
Monday, 07 Nov. om 06:30
Rust in je hoofd - November 2022 - 10 dagen Cursus
DhyanMeinoud
Meditatie Adem Yoga

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Thursday, 20 Oct. om 11:00
Letting Go Deeper - Verblijf
Unveiling Intimacy
Meerdaagse retraites
Friday, 21 Oct. om 13:00
Aliveness Retreat: rewilder & breathe
Janneke Meijers
Meerdaagse retraites Ijsbad Cacao ceremonie
Thursday, 20 Oct. om 11:00
Letting Go Deeper - Training
Unveiling Intimacy
Meerdaagse retraites
Saturday, 15 Oct. om 10:00
Exploring Deeper - dagworkshop Tantra (18-28 jarigen)
Bliss Your Body
Tantra Meditatie Jongeren
Made with ♥ Copyright 2022 hipsy.nl