Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Yin Cacao Ceremonie in de Boshut

Zondag 12 november 2023 van 9:00 tot 13:00

Landgoed Energy Up, Wielseweg 9, 3896 MB Zeewolde, Nederland

Over dit evenement

Open je hart met de magie van ceremoniële cacao,
stook je innerlijke vuur aan de warmte van het brandende haardvuur
& gebruik de stilte van de yin om te luisteren,
naar wat je wilt uitnodigen in jouw leven.

Van een bloeiende zomer, met vurige kwaliteiten zoals het 'naar buiten keren', expressie en verbinding, veranderd de energie als vanzelf in die van de verstillende herfst. Deze energie gaat over kwaliteiten als vertragen, naar binnen keren, loslaten en ontgiften.
Zoals de bomen ook zijn bladeren loslaat om energie te besparen voor datgene wat belangrijk en dienend is. Maarja, dat 'loslaten' is zo gemakkelijk nog niet. We houden ons graag vast aan gedragingen en rituelen, of ze nu dienend zijn of niet. Niets is menselijker dan dat.

Dus laten we dit moment aangrijpen om te focussen op wat wél dienend is.
Waar mag focus en aandacht heen?
Waar mag deze herfst en winter voor jou over gaan? Wat is belangrijk voor je?
Een vraag die je misschien niet met je hoofd kunt beantwoorden, dus laten het ons hart, ons lijf en ons innerlijk weten spreken, tijdens deze ceremonie, waarin de cacao en yin yoga ons zal supporten.

Ceremoniële Cacao
We drinken de cacao in een ceremoniële setting. Daarmee bedoelen we dat we een ruimte openen waarin we met aandacht aanwezig zijn, vanuit het hoofd in het lijf zakken vanuit met openheid, verwondering, en eerbied. Een veilige ruimte die we mèt en voor elkaar neerzetten.
Op deze ochtend drinken we cacao in zijn puurste vorm om zo de volledigheid van dit hartopenende plantmedicijn te ervaren; de ervaring van overvloed, liefde, verbinding en oprechte aandacht. Lizette begeleidt je door het ruiken, voelen, proeven en drinken van deze bittere maar volle drank en samen spreken we onze verlangens uit voor het aankomende seizoen.

Yin Yoga
Vervolgens leidt Natasja ons met meditatie, ademhalingsoefeningen en Yin yoga de verstilling in.
Yin is een vorm van yoga met een rustig karakter. Het gaat er niet om hoe de pose eruit ziet, maar wat je ervaart in je lijf. Om dat te onderzoeken verblijf je zo'n 3-5 minuten in een zittende of liggende houding. Door deze vertraging, kun je contact maken met jouw binnenwereld en luisteren naar dat wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Zodat je mag voelen waar je fysieke en emotionele grenzen zich op dat moment bevinden en kunt toewerken van weerstand naar loslaten en diepere laag van ontspanning.

Dit alles beleven we met elkaar op een prachtige locatie middenin de Flevonatuur, in de zogenoemde Boshut op Landgoed Energy Up. Een plek waar het in contact komen met de natuur zich als vanzelf faciliteert.
Deze ochtend sluiten we af met een lichte vegan lunch.

Wat is cacao?
Cacao is een hartopenend plantmedicijn en wordt vrij vertaald als 'godenspijs'. Welke al 5000 jaar geleden werd gebruikt als helende drank door de Maya's en Azteken in het Amazone gebied.
Cacao een zowel verzachtend als een energie verhogend effect kan hebben. De uitwerking kan per persoon en per moment verschillen, maar is over het algemeen subtiel (en niet hallucinerend)
Om de cacao zijn volledige potentie te laten leven, vragen we je tot 3 uur van tevoren nikst te eten en tot 24 uur van tevoren geen koffie of alcohol te drinken.

In sommige gevallen wordt geadviseerd om minder cacao te nemen, bijvoorbeeld bij het gebruik van antidepressiva op basis van MAO, gebruik van anti-psychotica, bij een hoge bloeddruk en bijbehorende medicijnen, bij overgevoeligheid, bij hartproblemen en bij zwangerschap/borstvoeding.
In principe kan iedereen een kleine dosering cacao drinken, en zou je daar altijd mee kunnen starten (geef dat van tevoren even aan, aan Lizette via: 06 13383827) maar mocht je echt twijfelen over jou situatie, dan kun je met ons (of je eigen arts) even contact opnemen.


Voel je heel erg welkom.

Mocht je een vraag hebben, dan kun je ons beide bellen of een bericht sturen. Dit kan ook via instagram:
Natasja @inhetmomentyogaenfood
Lizette @littlelovestoriess

Liefs,
Natasja & Lizette

Zondag 12 november 2023 van 9:00 tot 13:00

Landgoed Energy Up, Wielseweg 9, 3896 MB Zeewolde, Nederland

Over de organisatie

“Set your life on fire. Seek those who fan your flames - Rumi ”

Ceremonies & (woonkamer)sessies. Verstilling, vertraging & verbinding. Met cacao, zang, tantra, mantra-muziek, stilte en beweging.

In samenwerking met

Natasja Bernds, In het moment

Reviews

Eveline

Yin Cacao Ceremonie in de Boshut

Een hele fijne ochtend! Mooi vormgegeven. Veilige en fijne sfeer 😊. Mooie combi van cacao, intenties zetten, mantra en yin yoga. Heel erg ontspannen na deze dag :). Aanrader!

Lees meer

Claire Verweij

Yin Cacao Ceremonie in de Boshut

Heerlijke ochtend vol zachtheid en rust. De cacao werkt subtiel en brengt je in combinatie met de Yin Yoga terug naar de kern. Een aanrader!

Lees meer

Marthe

Yin Cacao Ceremonie in de Boshut

Het was een heerlijke ochtend. Alles was tot in de puntjes verzorgd en met zo veel liefde. Alles werd goed uitgelegd en er was genoeg ruimte voor vragen. De cacao ceremonie en yin yoga sloten heel goed op elkaar aan. Maar ook alles er omheen, het klopte gewoon. Een hele goede investering in jezelf. Dank

Lees meer

Yin Cacao Ceremonie in de Boshut

Meer evenementen van Lizette Nouwens

Zondag, 30 jun. om 10:00
Zomer retreat: Verrijk en vier! Ademwerk - Cacao - Yoga - Zingen
Natasja Bernds, In het moment
1-Dags retraite Cacao ceremonie Yoga

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Woensdag, 01 mei. om 13:00
Conscious Spring Gathering 010524
Con Pasión
Ecstatic Dance Contact Improvisatie Cacao ceremonie
Vrijdag, 24 mei. om 19:00
Womb Wellness Yoga - Volle Maan -
Omikami Yoga
Vrouwen workshops Lichaamsbewustzijn Yoga
Vrijdag, 12 jul. om 16:00
Mantra & Medicine Weekend - Voice of the Desert
RobertTolenaars
Meerdaagse retraites Mantra zingen Plantmedicijn
Donderdag, 09 mei. om 13:00
Springtime Spiritdance ecstatic in the woods
Spiritdance Bij Wencke
Ecstatic Dance Ritueel Plantmedicijn
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl