Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Zomer Stilteretraite Zijnsoriëntatie

Donderdag 08 augustus 2024 om 10:00 tot zaterdag 10 augustus 2024 om 17:00

Socrateslaan 22A, 3707 GL Zeist, Nederland

Over dit evenement

Eigenlijk weten we allemaal hoe helend stilte en rust kan zijn. Deze stilte retraite is bedoeld om je het geschenk van stilte, rust en eenvoud te laten ervaren. Een mogelijkheid om helemaal bij jezelf te komen. Er is niemand die jou stoort, niemand die jouw aandacht opeist.

Stilte stelt jou in staat om de chaos van gedachten te kalmeren en een diep gevoel van innerlijke vrede te ervaren. Het geeft jou de kans om te ontsnappen aan de constante stroom van externe prikkels en tot rust te komen in het moment. Het nodigt uit om je te openen voor alles wat zich innerlijk aandient. En daar bewust bij aanwezig te kunnen en durven zijn.

Stilte in een groep is helend voor je hart

Het is heel bijzonder om in stilte in een groep te zijn en het samenzijn te beleven gedurende allerlei gezamenlijke activiteiten in stilte. Verrassend is het hoeveel contact en verbinding ervaren kan worden juist wanneer je niet met elkaar praat. Dat vormt voor iedereen een leerzame ervaring. Veel mensen gaan in zo’n stilte retraite merken dat contact zonder woorden tot meer verbinding leidt dan contact met woorden. Een stilte retraite heeft een zuiverende, verlichtende en bevrijdende werking.

Bedding door structuur

Tijdens deze driedaagse is er een vast en vriendelijk schema met als start in de ochtend om 10:00 uur en einde in de avond rond 21:00 uur. Het vaste schema vormt de bedding voor de activiteiten. Zitmeditatie zal afgewisseld worden met loopmeditatie. We maken gebruik van muziekmeditatie en van bewustzijnsoefeningen.

Er zal gelegenheid zijn voor korte individuele sessies, waarin dat wat geraakt wordt, bespreekbaar is met de trainer.

Gedurende de dag is er regelmatig de nodige persoonlijke tijd. De landelijke omgeving is erg geschikt voor wandelingen en bied je de mogelijkheid om de heilzame werking van de natuur te ervaren. Op de eerste en tweede dag is er ook een avondprogramma.

Het programma is zowel geschikt voor mensen met veel, als voor mensen met weinig ervaring met meditatie of met stilte retraites. Waar nodig een meditatie-instructie gegeven.

Deze retraite is inclusief een uitgebreide lunch met soep, salade, broodjes en een warme snack op alle dagen en een heerlijk vegetarisch diner met dessert op de dagen met avondprogramma.

Wil je er een paar dagen helemaal tussenuit? Vraag dan onze suggesties op voor fijne plekken om te overnachten in de buurt van Zeist.

Ruimte voor bezinning

Met deze stilte driedaagse bied je jezelf ook ruimte voor bezinning. Wanneer je tot rust komt ontstaat als vanzelf ruimte voor creativiteit en nieuwe perspectieven op je leven. Dat is sowieso voor iedereen van belang, maar is zeker behulpzaam als er belangrijke kwesties op je pad zijn, zijn geweest of gaan komen. Door een stilte retraite ga je weer beseffen wat werkelijk betekenis voor je heeft en waar het je écht om gaat. Door het stof van de dagelijkse drukte en opwinding te laten neerdalen, komt dat wat essentieel is, vanzelf meer in beeld en kan weer gaan schitteren.

https://www.centrumvoorzijn.nu/stilte-retraite/

Donderdag 08 augustus 2024 om 10:00 tot zaterdag 10 augustus 2024 om 17:00

Socrateslaan 22A, 3707 GL Zeist, Nederland

Over de organisatie

“Jezelf en de wereld tot bloei brengen”

Centrum voor Zijn is een plek om stil te staan bij jezelf. Je kunt er tot rust komen, jezelf in de diepte leren kennen, leren er voor jezelf te zijn.

Zomer Stilteretraite Zijnsoriëntatie

Meer evenementen van Centrum voor Zijn

Zondag, 15 sep. om 13:00
Zijnsfestival - Centrum voor Zijn
Centrum voor Zijn
Festivals 1-Dags retraite Mini retraite in de natuur
Zondag, 29 sep. om 13:30
Zijnsoriëntatie en Dans - Introductieworkshop
Ruimte voor Zijn
Vrije Dans Embodiment Bewustzijnsontwikkeling

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 18 okt. om 16:00
REMEMBER WHO YOU ARE Sacred Rest Weekend~Based on the 7 types of rest
Amika Yoga
Meerdaagse retraites Stilteretraite Cacao ceremonie
Donderdag, 31 jul. om 15:00
Ecstatic Dance Retreat - By Ecstatica & Bezweefd
Ecstatica - Moving into your nature
Ecstatic Dance Live muziek Meerdaagse retraites
Zaterdag, 21 sep. om 09:30
Tantric Awakening Festival - Indian Summer Edition 2024
Eigentijds Nederland
Tantra Festivals Meerdaagse retraites
Vrijdag, 11 okt. om 16:00
Mantra & Medicine Weekend Retreat ~ Spirit of the Earth
Pleuni Apollonia
Meerdaagse retraites Mantra zingen Truffel Ceremonie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl