Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Mantra & Medicine Weekend Retreat ~ Spirit of the Earth

Vrijdag 11 oktober 2024 om 16:00 tot zondag 13 oktober 2024 om 15:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Netherlands

Over dit evenement

Wanneer de bladeren goud kleuren en het weer frisser wordt, nodigt de herfst ons uit om te vertragen en te reflecteren. Tijdens dit weekend retreat komen we samen in een van de mooiste retraite centra van Brabant, om het seizoen van transformatie en oogst te vieren. Een ruimte om de stilte te omarmen, verbinding te maken met de wijsheid in jezelf, een plek waar je kunt ademen en zijn...

In het Mantra & Medicine weekend retreat willen we je opnieuw verbinden met het mystieke aspect van het leven. Elke retreat bestaat uit een 3 daags programma vol met practices en rituelen zoals Chanting, Soundhealing, Breathwork en Bodywork, die aansluiten bij de unieke energieën van verschillende seizoenen en culturen. Elk Mantra & Medicine retreat vormt een uniek portaal naar verschillende aspecten van de menselijke ervaring door de integratie van muziek uit een specifieke cultuur of een specifiek deel van de wereld.

Het thema: “Spirit of the Earth,” nodigt je uit om diep contact te maken met de aardende en voedende energieën van onze planeet. Deze retraite zal je onderdompelen in de rijke muzikale tradities en rituelen van Midden- en Zuid-Amerika, waar spiritualiteit verweven is met de natuur.

⏀ Program & Time schedule (voorlopig)
Friday 11
⌾ 16.00 Aankomst tijd
⌾ 16.30 Opening circle
⌾ 17.30 Stone laying ceremony
⌾ 18.00 Small group practice & Free time
⌾ 19.00 Sweatlodge
⌾ 21.00 Potluck Dinner en vrije tijd
.
Saturday 12
⌾ 9.30 Silent sitting
⌾ 10.00 Gentle movement
⌾ 12.30 Brunch
⌾ 13.00 Small group practice & Free time
⌾ 16.00 Openings ritueel
⌾ 16.30 Start ceremonie
⌾ 21.30 Einde ceremonie & dinner
.
Sunday 13
⌾ 9.30 Silent Space
⌾ 10.00 Breathwork begeleid door Theresia
⌾ 12.00 Brunch
⌾ 13.00 Small group practice & Free time
⌾ 14.00 Closing circle
⌾ 15.00 Vertrek

Programma info

⏀ Zweethut
Bij aankomst op het Mantra & Medicine weekend beginnen we met een zweethut ceremonie. Dit is een ritueel wat al eeuwenlang door vele inheemse culturen over de hele wereld wordt uitgevoerd. De ceremonie zal worden geleid door Chiel van Kollenburg (de eigenaar van AVANI). De hete stenen in de hut worden overgoten met water om stoom te creëren. Gedurende de ceremonie worden er soms liederen gezongen, en zijn er momenten van stilte en meditatie. Dit is een zuiveringsritueel.

⎑ Silent sitting
In deze ochtendmeditatie komen we samen in stilte. We nodigen je uit om in diepe eenvoud aanwezig te zijn, en alles wat er binnenin jou voelbaar is, te omarmen. 

⍙ Movement practice
Deze bewegingssessie op de zaterdagochtend richt zich op het activeren van het lichaam en het cultiveren van een verhoogd bewustzijn van de subtiele energieën die binnenin ons stromen. In een zachte bewegingsflow nemen we je mee op reis door de elementen en openen we ons energiesysteem ter voorbereiding op de avondceremonie.

⏁ Ceremoniële singing circle ~ Cacao & Microdosing
Aan het begin van de zaterdagavond komen we samen voor het hoogtepunt van dit weekend: de zangcirkel. Op deze avond combineren we drie prachtige tools voor transformatie, Cacao, een micro/mini-dosering magic truffels en mantra’s. De dosering die we je hierin aanbieden, bevat tussen de 1 en 2 gram verse truffels met de optie voor een second serving. Je bent vrij om op het moment zelf de hoeveelheid te kiezen die het beste voelt voor jou.
De samensmelting van plantmedicijnen en ceremonie met muziek en zang is zo oud als de menselijke geschiedenis. Inheemse culturen en oude beschavingen begrepen dat er magie plaatsvond wanneer er gezongen of gebeden werd met intentie.

Binnen het thema van deze ‘Spirit of the Earth’ retraite zullen we ons verbinden met de muzikale en spirituele tradities van Midden- en Zuid-Amerika, en we zingen liederen in het Spaans, Portugees, Native American en Engels. Medicine songs en ‘Icaros’ dienen als het ware als prayers en invocations en bezitten helende kracht en diepe wijsheid. Ze vieren de cycli van het leven, de schoonheid van de schepping en de onderlinge verbondenheid van alle wezens. Ze eren de elementen en de spirits en ze dienen als herinneringen aan onze intrinsieke relatie met de natuur.

Op onze website kun je meer info vinden over het thema en naar onze muziek luisteren.

⏄ Breathwork
In de verbonden ademsessie op zondagochtend gebruiken we onze adem als tool om onderdrukte emoties los te laten en blokkades te doorbreken. Ademwerk heeft ook een positief effect op je immuunsysteem, verwijdert gifstoffen uit het lichaam en vergroot je longcapaciteit.

⏀ Over Cacao
Cacaoceremonies vinden hun oorsprong in de Maya- en Azteekse tradities uit Midden- en Zuid-Amerika. Cacao opent het hart en zorgt voor een diepere, authentieke, op liefde gebaseerde verbinding met jezelf, anderen, de natuur en al het leven. Je kunt meer lezen over cacao op onze website.

⏃ Over Truffels
De micro/minidosering truffels die we tijdens de ceremonie serveren is ongeveer 1/20 tot 1/5 van een volledige ‘journey’ dosis, afhankelijk van de dosering die je kiest. Deze range hebben wij zorgvuldig gekozen voor een wat subtielere, maar toch diepgaande ervaring. Het helpt je om alles wat in jou leeft volledig te doorvoelen met een verhoogd bewustzijn. Dit stelt je in staat om je volledig af te stemmen op de energie van de groep en de kracht van de liederen. Voel je vrij om contact met ons op te nemen als je nog geen ervaring hebt met plantmedicijnen of als je vragen hebt! Ook is het belangrijk om te weten dat er enkele contra indicaties zijn.

⏁ Over het zingen van mantra’s
Een mantra is een klank of een zin die heel krachtig wordt wanneer je deze herhaalt. Het zingen van woorden met prachtige betekenissen helpt je om een ​​diepe staat van meditatie te bereiken. Door de mantra’s simpelweg steeds te herhalen, kun je loskomen van je gedachten. De mantra wordt abstracter, zodat hij je naar een plek van puur bewustzijn kan leiden. Elke mantra met zijn andere klank heeft een ander effect op de menselijke psyche. Wanneer we deze mantra’s samen in een groep zingen, ontstaat er vaak een diep gevoel van eenheid en verbinding.

⍙ Voorbereiding
Voor de cacaoceremonie op zaterdagavond willen we je uitnodigen om wat extra moeite in je outfit te steken, geïnspireerd door het Aarde thema. Draag aardse kleuren zoals zand, bruin of taupe. We creëren graag ruimte voor zelfexpressie, dus dit is je kans om die geweldige jurk te dragen die je nooit draagt, of om eens iets moois van iemand te lenen waarin je je ook comfortabel voelt. Door extra aandacht en liefde te geven aan onszelf, net zoals we aandacht geven aan de ruimte en het altaar, zetten we samen een magische sfeer neer.

⏄ Facilitators
Pleuni Apollonia & Robert Tolenaars: Als koppel spelen ze devotionele mystieke muziek van over de hele wereld in singing circles, cacaoceremonies, en plantmedicijnreizen. Voor hen is muziek een enorme inspiratiebron. Het heeft de potentie om te helen, en je mee te nemen naar verschillende lagen binnen in jezelf.
Pleuni helpt mensen door middel van lichaamswerk en helende muziek om weer contact te maken met hun goddelijke kern en ze zo naar een meer hartgedragen bewustzijn te tillen. (www.pleuni-apollonia.com)
Robert is leraar, muzikant en begeleider bij innerlijke transformatieprocessen. Zijn gedreven missie om bij te willen dragen aan de realisatie van het goddelijk bewustzijn op aarde, bracht hem van moderne wetenschap, naar eeuwenoude spirituele tradities.
Als toegewijde gitarist sinds zijn 16e heeft hij geleerd hoe klanken resoneren met de ziel en kunnen dienen als sleutels naar diepere niveaus van je zijn. (www.roberttolenaars.nl)

Theresia Hofmaier: Als ervaren ademcoach begeleid Theresia jou op weg naar diepere ontspanning en persoonlijke transformatie door bewust verbonden ademen. In haar sessies helpt ze je om emoties, angsten en verlangens te verkennen en los te laten. Ze creëert een veilige ruimte waarin je je innerlijke kracht kunt ontdekken en blokkades kunt doorbreken. Haar doel is om je te ondersteunen een gebalanceerd leven te leven, vol veerkracht en vervulling. (www.soultouchstudio.nl)

Verder begeleiden wij dit weekend met de hulp van nog 6 spaceholders, teamleden en keukenprinsessen. De deelnemer groepsgrootte varieert maar is meestal rond de 20/25.

⎑ Over de locatie
Dit retraite centrum midden in de natuur wordt omgeven door groen. De prachtige architectuur, de natuurlijke lichtinval en alle details binnen in het gebouw maken dat je je er meteen thuisvoelt. De locatie is naast de Loonse en Drunense duinen in Helvoirt. (www.avani.nl)

Slapen 
AVANI retreat heeft prachtige luxe dorm-kamers (6 bedden) privé kamers met eigen badkamer, en yurts beschikbaar. Mocht je heel dichtbij wonen dan kun je er ook voor kiezen om thuis te slapen. Kamperen op het terrein is helaas niet toegestaan, maar er zijn campings in de buurt.

Taal
Wanneer er deelnemers zijn die geen Nederlands spreken, zullen wij dit weekend in het Engels begeleiden. Mocht het voorkomen dat er in datzelfde weekend mensen zijn die het lastig vinden om Engels te verstaan, dan wisselen we af. Je mag altijd in je eigen taal delen in de sharing cirkels.

Let op! Soms belanden onze emails in jouw spam. Als je contact met ons opneemt of een ticket boekt, check dan je spam voor antwoord. Of voeg info@pleuni-apollonia.com toe aan je contacten.

NOTE: Ons evenement planningsproces omvat zorgvuldige coördinatie, budgettering en afspraken die gebaseerd zijn op het aantal verkochte tickets. Omdat het anders niet mogelijk blijft om deze evenementen te organiseren, kunnen wij helaas geen refunds bieden.
Wel zijn er een paar andere opties:
– Je bent vrij om jouw ticket door te verkopen aan iemand die je kent, te delen op je social media kanalen, of een oproepje te plaatsen in het FB event.
– Als er een wachtlijst is voor het evenement, zullen we jou helpen om je ticket door te verkopen.
– In uiterst uitzonderlijke gevallen, kun je altijd contact met ons opnemen.
Dank voor je begrip!

Vrijdag 11 oktober 2024 om 16:00 tot zondag 13 oktober 2024 om 15:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Netherlands

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Pleuni Apollonia deelt haar passie voor muziek via soundhealings, plantmedicijn ceremonies en grotere events zoals het Mantra & Medicine weekend.

In samenwerking met

Reviews

Mihaela Anohina

Singing Circle ~ Spirit of the Earth

We sang outside in the forest, it was really blissful! Pleuni is always original and the setting was inspiring, also the choice of medicinal songs. I will surely come back again! Hardly recommend her/their events and retreats. Grateful! <3

Lees meer

Lonneke Kuypers

Singing Circle ~ Spirit of the Earth

I love singing with Robert & Pleuni 😍 Their love for the healing powers of music is immense 🔥 This truly is an experience in itself 💯 Thank you!!!! ❤️

Lees meer

Ruby Van der Sande

Singing Circle ~ Spirit of the Earth

Ik heb genoten. Pleuni en Robert zetten een hele fijne sfeer neer en zingen en spelen fantastisch. Heel fijn om samen de healing songs te zingen & de avond te eindigen met een potluck. Ik kijk uit naar het volgende event!

Lees meer

1. Kies je tickets
Low income

Voor als je weinig te besteden hebt. Boek hieronder nog je slaapplek naar keuze!

€ 325,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Regular ticket

Boek hieronder nog je slaapplek naar keuze!

€ 385,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
High income / support ticket

Voor als je wat meer te besteden hebt. Hiermee maak je het voor ons mogelijk om meerdere low income tickets aan te kunnen bieden en ondersteun je ons werk en onze missie. Boek hieronder nog je slaapplek naar keuze!

€ 455,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Slaapplekken (5 opties)
Slaapplek - Dorm bed

Een lekker bedje voor 2 nachtjes in de dorm (max 6 mensen) incl. linnen beddengoed.

€ 79,30
Inclusief € 0,80 servicekosten
Slaapplek- Tweepersoons privé kamer ~ double bed Bijna uitverkocht

Een luxe privékamer met badkamer voor 2 nachten voor twee personen (€100,- pp) (Alleen voor twee personen te boeken!)

€ 200,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Slaapplek - Tweepersoons privé kamer ~ 2 single beds

Een luxe privékamer met badkamer voor twee nachten voor twee personen (€100,- pp) (Alleen voor twee personen te boeken!)

€ 200,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Uitverkocht
Slaapplek - 1 bedje in de twee persoons privé kamer. Bijna uitverkocht

Let op! Deze privé kamer zul je delen met een andere vrouwelijke deelnemer. Er staan twee enkele bedden in, en de kamer heeft een eigen badkamer.

€ 100,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Slaapplek - Bedje in de yurt

Een knus bedje voor 2 nachten in één van de houten yurts (6-8 personen) waarvoor je zelf je beddengoed meeneemt. Zal beschikbaar worden wanneer de dorm vol is!

€ 63,30
Inclusief € 0,80 servicekosten
Niet beschikbaar
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Mantra & Medicine Weekend Retreat ~ Spirit of the Earth

Meer evenementen van Pleuni Apollonia

Zaterdag, 09 nov. om 13:00
Medicine Journey
Pleuni Apollonia
Plantmedicijn Innerlijke Reis Cacao ceremonie
Vrijdag, 24 jan. om 16:00
Mantra & Medicine weekend retreat ~ Call of the North
Pleuni Apollonia
Mantra zingen Meerdaagse retraites Truffel Ceremonie

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 06 okt. om 14:30
Mantra Concert - Singing Circle
Hédi Carlee
Mantra zingen Zangcirkel Sanskriet Mantrarecitatie
Zaterdag, 21 sep. om 09:30
Tantric Awakening Festival - Indian Summer Edition 2024
Eigentijds Nederland
Tantra Festivals Meerdaagse retraites
Zondag, 08 sep. om 10:00
All Day HartZing Anna Fernhout
Esther Landa -Love in Motion-
Stembevrijding Concert Mantra zingen
Zondag, 08 sep. om 11:00
Zangdag: Soefi Tempel (Katwijk)
Heartsinging
Mantra zingen Lichtwerk 1-Dags retraite
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl