Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Mantra & Medicine Weekend Retreat ~ Spirit of the Earth

Friday 11 October 2024 om 16:00 tot Sunday 13 October 2024 om 15:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Netherlands

Over dit evenement

Wanneer de bladeren goud kleuren en het weer frisser wordt, nodigt de herfst ons uit om te vertragen en te reflecteren. Tijdens dit weekend retreat komen we samen in een van de mooiste retraite centra van Brabant, om het seizoen van transformatie en oogst te vieren. Een ruimte om de stilte te omarmen, verbinding te maken met de wijsheid in jezelf, een plek waar je kunt ademen en zijn...

In de Mantra & Medicine weekend retreat willen we je opnieuw verbinden met het mystieke aspect van het leven en je helpen je diepere spirituele essentie te ontdekken. Elke retreat heeft een seizoensgebonden thema, en bestaat uit een 3 daags programma vol met practices en rituelen zoals Chanting, Soundhealing, Breathwork en Bodywork, die aansluiten bij de unieke energieën van verschillende seizoenen en culturen. Muziek is de rode draad die door deze weekenden heen zal weven. Elk Mantra & Medicine retreat vormt een uniek portaal naar verschillende aspecten van de menselijke ervaring door de integratie van muziek uit een specifieke cultuur of een specifiek deel van de wereld. Door ons onder te dompelen in de rituelen en gebruiken vanuit verschillende culturen en tijden, kunnen we een dieper begrip en bewondering gaan voelen voor de overtuigingen die ons en onze wereld hebben gevormd.

⏀ Program & Time schedule (voorlopig)
Friday 11
⌾ 16.00 Aankomst tijd
⌾ 16.30 Opening circle
⌾ 17.30 Stone laying ceremony
⌾ 18.00 Small group practice & Free time
⌾ 19.00 Sweatlodge
⌾ 21.00 Potluck Dinner en vrije tijd
.
Saturday 12
⌾ 9.30 Silent sitting
⌾ 10.00 Gentle movement
⌾ 12.30 Brunch
⌾ 13.00 Small group practice & Free time
⌾ 16.00 Openings ritueel
⌾ 16.30 Start ceremonie
⌾ 21.30 Einde ceremonie & dinner
.
Sunday 13
⌾ 9.30 Silent Space
⌾ 10.00 Breathwork begeleid door Theresia
⌾ 12.00 Brunch
⌾ 13.00 Small group practice & Free time
⌾ 14.00 Closing circle
⌾ 15.00 Vertrek

Programma info

⏀ Zweethut
Bij aankomst op het Mantra & Medicine weekend beginnen we met een zweethut ceremonie. Dit is een ritueel wat al eeuwenlang door vele inheemse culturen over de hele wereld wordt uitgevoerd. De hut is gemaakt van wilgentakken en wordt bedekt met dikke dekens om een donkere, besloten ruimte te creëren. Voorafgaand aan de ceremonie vind er een ritueel plaats waarbij het vuur buiten de hut aangestoken wordt. Er worden stenen in het vuur gelegd en deze worden zo verhit tot ze gloeiend heet zijn.

De ceremonie zal worden geleid door Chiel van Kollenburg (de eigenaar van AVANI). Gedurende de ceremonie worden er soms liederen gezongen, en zijn er momenten van stilte en meditatie. Dit is een zuiveringsritueel en helpt je om jouw lichaam en je mind te reinigen van negatieve energieën en toxins.

⎑ Silent sitting
In deze ochtendmeditatie komen we samen in stilte. We nodigen je uit om in diepe eenvoud aanwezig te zijn, en alles wat er binnenin jou voelbaar is, te omarmen. 

⍙ Movement practice
Deze bewegingssessie op de zaterdagochtend richt zich op het activeren van het lichaam en het cultiveren van een verhoogd bewustzijn van de subtiele energieën die binnenin ons stromen. Door middel van verschillende oefeningen en een zachte bewegingsflow openen we ons energiesysteem ter voorbereiding op de avondceremonie.

⏁ Cacao & Microdosing ~ Mantra ceremonie 
Aan het begin van de zaterdagavond komen we samen voor het hoogtepunt van dit weekend: de zangcirkel. Op deze avond combineren we drie prachtige tools voor transformatie, Cacao, een micro/mini-dosering magic truffels en mantra’s. (De dosering die we je hierin aanbieden, bevat tussen de 1 en 2 gram verse truffels met de optie voor een second serving. Je bent vrij om op het moment zelf de hoeveelheid te kiezen die het beste voelt voor jou)
De samensmelting van plantmedicijnen en ceremonie met muziek en zang is zo oud als de menselijke geschiedenis. Inheemse culturen en oude beschavingen begrepen dat er magie plaatsvond wanneer er gezongen of gebeden werd met intentie. Muziek heeft de kracht om onderdrukte emoties te onthullen en onze diepere gevoelens te beleven.
Het thema van dit weekend is: Spirit of the Earth. In deze singing circle zullen we vooral Medicine songs zingen in het Spaans, Portugees en Engels. Medicine-songs worden vaak gezongen tijdens ceremonies met plantmedicijnen.
Ze kunnen je meenemen op een spirituele reis terwijl ze je tegelijkertijd aarden en je verankeren in je lichaam. Je wordt ook uitgenodigd om je eigen instrumenten mee te nemen. Deze ervaring gaat over het vinden van verbinding met je hoogste zelf, je eigen kracht en waarheid.

⏄ Breathwork
Adem is de essentie van het leven, vanaf het moment dat we geboren worden. Bij ademwerk gebruiken we onze adem als tool om onze mentale, emotionele en fysieke toestanden te beïnvloeden. Onderdrukte emoties kunnen naar de oppervlakte komen om ze zo te doorvoelen en los te laten. Ademwerk heeft ook een positief effect op je immuunsysteem, verwijdert gifstoffen uit het lichaam en vergroot je longcapaciteit.

De ervaringen en inzichten die de voorgaande dag van het Mantra & Medicine weekend zijn opgedaan, kunnen verschillende emoties en gevoelens oproepen. De Breathwork-sessie op zondagochtend biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor het loslaten van eventuele resterende emotionele blokkades en helpt je met een gevoel van rust, helderheid en nieuwe energie naar huis te gaan.

Deze retreat wordt georganiseerd door Pleuni Apollonia en Robert Tolenaars. We zijn beiden muzikant, en sinds onze paden elkaar jaren geleden kruisten spelen we devotionele mystieke muziek van over de hele wereld in singing circles, cacaoceremonies en concerten. Met een combinatie van zang, gitaar, shruti-box en de medicinedrum voelen we dat we een unieke diepgang brengen. We gebruiken geluid en muziek als een manier om te inspireren, te helen en je te begeleiden door zowel het licht als het donker. Wij hebben zorgvuldig gezocht naar liederen die bij dit thema passen. Als we met anderen zingen en onze stemmen laten samensmelten, gaan we aandachtiger luisteren en voelen we de energie van de groep die harmonie probeert te vinden. Terwijl iedereen zijn ademhaling, en daarmee het kloppen van het hart, synchroniseert, ontstaat er een band en wordt de groep omringd door een gevoel van eenheid.

⏀ Over Cacao
Cacaoceremonies vinden hun oorsprong in de Maya- en Azteekse tradities uit Midden- en Zuid-Amerika. Cacao opent het hart en zorgt voor een diepere, authentieke, op liefde gebaseerde verbinding met jezelf, anderen, de natuur en al het leven.
Je kunt meer lezen over cacao op mijn website.

⏃ Over Truffels
De micro/mini dosering waarmee wij in de ceremoniele singing circle werken is ongeveer 1/10 van een volledige ’trip’ dosering en heeft daarom een ​​subtiel effect. Het doel hier is om je te helpen, alles wat er in jou leeft ten volle te ervaren.
Je kunt meer lezen over plant medicijnen op mijn website.

⏁ Over het zingen van mantra’s
Een mantra is een klank of een zin die heel krachtig wordt wanneer je deze herhaalt. Het zingen van woorden met prachtige betekenissen helpt je om een ​​diepe staat van meditatie te bereiken. Door de mantra’s simpelweg steeds te herhalen, kun je loskomen van je gedachten. De mantra wordt abstracter, zodat hij je naar een plek van puur bewustzijn kan leiden. Elke mantra met zijn andere klank heeft een ander effect op de menselijke psyche. De geluidstrillingen dringen elke cel van het lichaam binnen. Wanneer we deze mantra’s samen in een groep zingen, ontstaat er vaak een diep gevoel van eenheid en verbinding.

⍙ Voorbereiding
Voor de cacaoceremonie op zaterdagavond willen we je uitnodigen om wat extra moeite in je outfit te steken, geïnspireerd door het Aarde thema. Draag aardse kleuren zoals zand, bruin of taupe. We creëren graag ruimte voor zelfexpressie, dus dit is je kans om die geweldige jurk te dragen die je nooit draagt, of om eens iets moois van iemand te lenen. Zorg ervoor dat je je zowel mooi als comfortabel voelt. Door extra aandacht en liefde te geven aan onszelf, net zoals we aandacht geven aan de ruimte en het altaar, zetten we samen een magische sfeer neer.

⏄ Het team
Robert Tolenaars: Organisator van dit weekend, Muzikant, Coach en Leraar.
Pleuni van Hulten: Organisator van dit weekend, Mantra chanter, Soundhealer, Yoga docente, Cacao addict.
Theresia Hofmaier: Breathworker, Massage therapist with a magic touch

⎑ Over de locatie
AVANI betekent: ‘De goede aarde’, en staat voor de aarding in jezelf, de vaste grond onder je voeten, en het contact met de wereld om je heen. Dit retreat centrum midden in de natuur wordt omgeven door groen, en een pas aangeplant voedselbos. De prachtige architectuur, de natuurlijke lichtinval en alle details binnen in het gebouw maken dat je je er meteen thuisvoelt. De locatie is naast de Loonse en Drunense duinen in Helvoirt.

Slapen 
AVANI retreat heeft prachtige luxe dorm-kamers (6 bedden) privé kamers met eigen badkamer, en yurts beschikbaar. Mocht je heel dichtbij wonen dan kun je er ook voor kiezen om thuis te slapen.

NOTE: Ons evenement planningsproces omvat zorgvuldige coördinatie, budgettering en afspraken die gebaseerd zijn op het aantal verkochte tickets. Omdat het anders niet mogelijk blijft om deze evenementen te organiseren, kunnen wij helaas geen refunds bieden.
Wel zijn er een paar andere opties:
– Je bent vrij om jouw ticket door te verkopen aan iemand die je kent, te delen op je social media kanalen, of een oproepje te plaatsen in het FB event.
– Als er een wachtlijst is voor het evenement, zullen we jou helpen om je ticket door te verkopen.
– In uiterst uitzonderlijke gevallen, kun je altijd contact met ons opnemen.
Thanks voor je begrip en laat het ons even weten aan wie je je ticket hebt doorverkocht, zodat we de guestlist aan kunnen passen.

Friday 11 October 2024 om 16:00 tot Sunday 13 October 2024 om 15:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Netherlands

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Pleuni Apollonia deelt haar passie voor muziek via soundhealings, plantmedicijn ceremonies en grotere events zoals het Mantra & Medicine weekend.

In samenwerking met

1. Choose your tickets
Low income

Voor als je weinig te besteden hebt. Boek hieronder nog je slaapplek naar keuze!

€ 325,80
Including € 0,80 service fee
Regular ticket

Boek hieronder nog je slaapplek naar keuze!

€ 385,80
Including € 0,80 service fee
High income / support ticket

Voor als je wat meer te besteden hebt. Hiermee maak je het voor ons mogelijk om meerdere low income tickets aan te kunnen bieden en ondersteun je ons werk en onze missie. Boek hieronder nog je slaapplek naar keuze!

€ 455,80
Including € 0,80 service fee
Slaapplekken (4 options)
Slaapplek - Dorm bed

Een lekker bedje voor 2 nachtjes in de dorm (max 6 mensen) incl. linnen beddengoed.

€ 75,80
Including € 0,80 service fee
Slaapplek - Bedje in de yurt

Een knus bedje voor 2 nachten in één van de houten yurts (6-8 personen) waarvoor je zelf je beddengoed meeneemt.

€ 60,80
Including € 0,80 service fee
Slaapplek- Tweepersoons privé kamer ~ double bed Almost sold out

Een luxe privékamer met badkamer voor 2 nachten voor twee personen (€100,- pp) (Alleen voor twee personen te boeken!)

€ 200,80
Including € 0,80 service fee
Slaapplek - Tweepersoons Privé kamer ~ 2 single beds Almost sold out

Een luxe privékamer met badkamer voor twee nachten voor twee personen (€100,- pp) (Alleen voor twee personen te boeken!)

€ 200,80
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Mantra & Medicine Weekend Retreat ~ Spirit of the Earth

Meer evenementen van Pleuni Apollonia

Saturday, 09 Nov. om 13:00
Medicine Journey
Pleuni Apollonia
Plantmedicijn Innerlijke Reis Cacao ceremonie

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 06 Oct. om 14:30
Mantra Concert - Singing Circle
Hédi Carlee
Mantra zingen Zangcirkel Sanskriet Mantrarecitatie
Saturday, 17 Aug. om 09:00
BE IN YOUR ELEMENT ♥︎ Retreat 17-18 augustus 2024
Be in your Element
Meerdaagse retraites Festivals 1-Dags retraite
Friday, 20 Sep. om 15:00
Ecstatic Vibrations Dans Weekend
Light Spirit Events
Ecstatic Dance Meerdaagse retraites Embodiment
Wednesday, 07 Aug. om 11:00
The Joy of Surrender - Tantra Zomerretreat
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meerdaagse retraites Meditatie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl