Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Singing Circle - Voice of the Desert

Zondag 23 juni 2024 van 17:00 tot 21:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Netherlands

Over dit evenement

Deze singing circle is een intimate gathering in de prachtige houten yurt 'The Temple of Light' waarin we samen komen om te zingen en muziek te maken. Deze avond is er vooral voor bedoeld om deelnemers van ons aankomende "Mantra & Medicine" weekend retreat de kans te geven om zich alvast onder te dompelen in de rijke muzikale tradities van het Midden-Oosten en de liederen te leren die we tijdens de ceremonie gaan zingen. Het evenement is toegankelijk voor iedereen! Maar er is een kortingscode van 50% voor diegenen die deelnemen aan het Mantra & Medicine weekend op 12-13-14 juli.

Deze zangcirkel wordt begeleid door Pleuni Apollonia en Robert Tolenaars. Met gitaar, shruti box en medicine drum helpen we jou je stem te openen. We zullen prachtige Soefi-mantra's, Egyptische prayers, Arabische en Hebreeuwse liederen zingen, waarbij we de culturele rijkdom en spirituele diepgang van deze liederen omarmen. Ons doel met dit evenement is om een fijne space te creëren waarin er ruimte is om te verbinden met elkaar, en om ook wat meer aandacht te kunnen geven aan de betekenis, achtergrond, en uitspraak van de liederen die we gaan zingen.
Met de muziek verwelkomen we de energie van het oud Perzische rijk; warm, sensueel en mystiek. Met haar hypnotische ritmes betovert ze je, brengt je in trans, en verbindt je met iets groters dan jezelf.

We willen je de mogelijkheid geven om deel te worden van een groeiende community, waarin we muziek inzetten als spiritual practice. Om onszelf te openen, uit te drukken, het leven te vieren, te transformeren en verbinding te maken.

Over Mantra zingen
Wanneer we mantra's chanten of mooie liederen zingen, harmoniseren en synchroniseren we de interne ritmes van de geest en het lichaam. Een mantra is een klank of een tekst die ontzettend krachtig wordt wanneer je hem herhaald. Door de prachtige woorden in oude talen te zingen, kom je in een diepe staat van meditatie en kun je je gedachtestroom stopzetten. De mantra wordt zo ook abstracter, waardoor je enkel nog bewustzijn ervaart. Iedere mantra heeft een unieke sound en ook een uniek effect. De vibraties dringen door tot diep in de cellen van ons lichaam.

De spirit of cacao
Tijdens dit evenement serveren we ook ceremoniële cacao. Omdat deze singing circle in de avond plaatsvindt en cacao een energiser is, zullen we een zachte blend bereiden met een milde dosering. Cacaoceremonies vinden hun oorsprong in de tradities van de Maya's en Azteken in Midden- en Zuid-Amerika. Cacao opent het hart en maakt een diepere, authentieke liefdevolle verbinding mogelijk met jezelf, anderen, de aarde en al het leven. Ook wel ‘Voedsel van de Goden’ genoemd, wordt cacao al eeuwenlang gebruikt in ceremonies en rituelen en bevat veel vitaminen en mineralen. Cacao is bijvoorbeeld rijk aan magnesium, chroom, calcium, zink, ijzer en zwavel. Nog een geweldig feit: het maakt ons gelukkig. Wanneer we Cacao drinken tijdens een voice opening practice, helpt het ons om op een nog dieper niveau met de muziek te verbinden. Het creëert een gevoel van eenheid en openheid, waardoor onze stemmen vrij en harmonieus kunnen stromen.

Potluck
Als een mooie afsluiting van de avond zullen we eten delen. Breng je favoriete gerecht mee, of het nu een zelfgemaakt recept of een eenvoudige snack is.

Locatie ~ Temple of Light
Deze yurt staat in de tuin van AVANI retreat in de bossen van Brabant, Helvoirt. De gezellige ruimte, ook wel 'Temple of Light' genoemd, is volledig van hout gemaakt en ontworpen om naadloos op te gaan in de natuurlijke omgeving. De yurt heeft een dak dat open kan, zodat we onder de sterren kunnen zingen en de frisse lucht kunnen inademen. Binnenin wordt de yurt verlicht met gekleurd licht. In het hart van de yurt, ingebed in de vloer, ligt een nirvana kwarts kristal. In de vijver kun je allerlei soorten wildlife vinden, en je mag een duik nemen als je durft ;)

Wat mee te nemen:
~Je stem en een open hart
~Comfortabele kleding geschikt om te zitten en te zingen
~Een waterfles (Er is ook thee)
~Instrumenten! Gitaren, medicine drums, djembé's, shakers...

Deelnemers van het "Mantra & Medicine" weekend retreat krijgen een kortingscode van 50% voor deze singing circle. (Als je besluit deel te nemen aan het Mantra & Medicine weekend nadat je bij de singing circle bent geweest, ontvang je een kortingscode voor het weekend retreat.)

Meer over dit evenement
Terwijl we met de singing circle een klein intiemer event willen neerzetten, biedt het Mantra & Medicine weekend een bredere ervaring waarin we je meenemen op reis door middel van soundhealing, storytelling, body- en breathwork, en natuurlijk de singing circle ceremonie ondersteund door de plantmedicijnen waarmee we werken. Beide evenementen delen het thema "Voice of the Desert," maar elk dient een uniek doel - de één als voorbereidende gathering, de ander als een allesomvattend retreat gericht op diepe persoonlijke en spirituele groei.

Zondag 23 juni 2024 van 17:00 tot 21:00

AVANI, Het Hoog 3, 5268 LL Helvoirt, Netherlands

Over de organisatie

“Werkelijke spiritualiteit heeft een kwaliteit van eenvoud, is rauw & DownToEarth”

Evenementen voor heling, transformatie en initiatie met muziek, plantmedicijn en ceremonie vanuit mystieke tradities van over de hele wereld.

In samenwerking met

Reviews

Boris Maas

Mantra & Medicine Weekend - Voice of the Desert

Het was FANTASTISCH! Wat een beleving, wat een ervaring! Dank je wel Robert, Pleuni en het hele Avani team

Lees meer

Jamilla Bazaâ

Singing Circle - Voice of the Desert

super fijne en warme ervaring♡ Pleuni en Robert voelen afgestemd met elkaar, kloppend samen en delen vooral hun passie en missie. Dat is voelbaar! Ook Avani is een hele fijne en mooie plek om te zijn. Dank voor het delen van jullie passie en het door laten stromen van deze krachtige mantra's! Ik voelde me verbonden en rozig achteraf. De dag erna was ik heel moe wat voor mij een teken was dat het op een diepere laag heeft geraakt en mocht integreren. De Arabische teksten voelen voor mij als een herinnering. Tot gauw xxx

Lees meer

Sharon Hanegraaf

Singing Circle - Voice of the Desert

Lieve Pleuni en Robert, jullie hebben mijn hart geraakt, met jullie liefdevolle aandacht voor alles wat jullie brengen. Pleuni je stem is betoverend en het veld wat jullie neerzetten is inspirerend, liefdevol en hartopenend. Liefs, tot snel, Sharon

Lees meer

Singing Circle - Voice of the Desert

Meer evenementen van RobertTolenaars

Vrijdag, 11 okt. om 16:00
Mantra & Medicine Weekend Retreat ~ Spirit of the Earth
Pleuni Apollonia
Meerdaagse retraites Mantra zingen Truffel Ceremonie

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 09 aug. om 20:00
Helende Stem & Mantra Zingen (Avond)
Mayura Sound Healing
Soundhealing Stembevrijding Mantra zingen
Zondag, 17 nov. om 16:30
Vuuravond: Ademreis & Mantra zingen
Stichting Let's Start a Fire
Ademwerk Mantra zingen Live muziek
Zondag, 08 sep. om 10:00
Love In Motion All Day HartZing Anna Fernhout
Esther Landa -Love in Motion-
Stembevrijding Concert Mantra zingen
Vrijdag, 02 aug. om 19:00
Kirtan With Madhava
Kirtan Rotterdam
Kirtan Mantra zingen Stembevrijding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl