Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Zijnsoriëntatie Pinksterretraite Drenthe

Donderdag 16 mei 2024 om 20:00 tot maandag 20 mei 2024 om 17:00

Smalhoorn, 19 Oranjekanaal Z.Z, 9441 TA Orvelte, Netherlands

Over dit evenement

Vierdaagse Zijnsoriëntatie Pinksterretraite ‘de Altijd Aanwezige Koning’

Je bent al vrij, al heel, al verlicht. Dat is de zorgeloze, liefdevolle aard van onze geest; de Altijd Aanwezige Koning, die slechts ontdekt en belichaamd hoeft te worden.

In deze vierdaagse stilteretraite in Drenthe, gegeven door Zijnsgeoriënteerd leraar Michaël Steinau, maak je contact met jouw spontaan aanwezige Zijnsnatuur die tijdloos aanwezig is in en als elke ervaring.
Iedereen die onvoorwaardelijk geluk, liefde en vrijheid wil leven is van harte welkom in deze Pinksterretraite.
Wacht niet te lang met aanmelden, deze retraite zal straks volgeboekt zijn.

In deze Zijnsgeoriënteerde retraite zal de nadruk liggen op non-meditatie, het grote ‘niet doen’.
Het uitgangspunt is het iconische beeld van de Ever Present King, oftewel de Altijd Aanwezige Koning: het wijst naar jouw spontaan aanwezige Gewaarzijn dat tijdloos aanwezig is in en als elke ervaring.

Het wijst niet naar iets buiten jou. In contact met jouw Zijnsnatuur ben je totale ‘Nuheid’, die niet komt en gaat. Hierdoor hebben verwarring, hoop en vrees geen greep meer op jou. Deze retraite geeft jou de gelegenheid om deze Koning in jezelf te ontdekken en te manifesteren. Het is ultiem Rusten in Zijn.

Je dompelt je onder in een krachtig bewustzijnsveld tussen ervaren studenten, met een rijk programma aan Zijnsgeoriënteerde meditatie, meditatie in beweging, dans, energetisch werk en visualisatiebeoefening.

Het in stilte verblijven op deze afgelegen locatie zonder prikkels van buitenaf, biedt je de gelegenheid om elke dag een stapje dieper te zakken in de inspiratie van wie je al bent als non-duaal, vrij en gelukkig wezen.

Wees welkom om jouw Zijnsaard te ontdekken en te leven!

Praktische informatie
Persoonlijke begeleiding is steevast onderdeel van de retraite, zowel tijdens het programma als tussendoor.

Er zullen inspirerende teksten of audio-/video fragmenten worden aangeboden die je kunt bestuderen. Er worden geluidsopnamen van de instructies en meditaties gemaakt, die na de retraite naar je worden verzonden.

Rondom het programma zal de retraite in stilte verlopen. We vragen je ook om weinig tot geen gebruik te maken van telefoons en andere afleidingen, ter ondersteuning van je beoefening.
Er is een corveerooster waarbij alle deelnemers wordt gevraagd om bij te dragen, bijvoorbeeld aan de afwas en lichte schoonmaakwerkzaamheden. Deze taken kan je beschouwen als integratiemomenten.

Data:
Pinksterweekend: donderdagavond 16 mei 20.00 – maandag 20 mei 17.00

Je arriveert in de avond van donderdag 16 mei om rustig aan te komen met een kopje thee en om je slaapplaats gereed te maken.
De opening van de retraite vindt plaats van 20.00 uur tot 21.00 uur in de sessiezaal.

Verder zien de dagen er ongeveer zo uit:
07.30 – 08.30 Meditatie
08.30 Ontbijt
10.00 – 13.00 Blok 1
13.00 Lunch, middagpauze
16.00 – 19.00 Blok 2
19.00 Diner

In de ochtend- en middagblokken zijn er teachings, instructies, beoefeningen en deelrondes voor verdieping. Er is altijd ruimte voor persoonlijke vragen.
Soms zal er een licht en optioneel avondprogramma zijn.

Op maandag 20 mei vertrek je na het gezamenlijk opruimen om uiterlijk 17.00 uur.

Inclusief:
- retraite programma en begeleiding
- vier overnachtingen
- alle maaltijden van vrijdag t/m de lunch op maandag
- koffie, thee, fruit en versnaperingen
- gebruik van de accommodatie en tuin
- gebruik van matjes en meditatiekussens (zelf meenemen mag ook)

Exclusief:
- beddengoed/handdoeken

Onze vaste chefkok Maria bereidt voedzame en kleurrijke maaltijden. Vegetarisch met vaak een veganistische, Ayurvedische tint. Ze gebruikt zo veel mogelijk biologische en lokale producten.

Ze kan rekening houden met alle diëten, daar geldt een passende toeslag voor. Dieetwensen geef je aan in het aanmeldformulier.


Meer info en aanmelden: https://www.zijnenworden.nl/events/pinksterretraite/
Aanmelden kan tot uiterlijk 11 mei 2024. Daarna kan je aanmelding misschien niet meer verwerkt worden.

Hopelijk tot in de retraite!

Hartelijke groet,
Het Team van Zijn & Worden


Over Zijn & Worden: Pad van Levenskunst

Het uitgangspunt van Zijn & Worden is dat onze natuurlijke staat van zijn Basaal Goed is: vrij, compleet en ongeschonden. Wanneer we leren hierin te rusten, ervaren we een vanzelfsprekend welbevinden en ontspanning die nergens van afhankelijk is.

Geluk, liefde, wijsheid en zorgeloosheid zijn inherent als Zijnskwaliteiten van onze ware natuur.
Maar deze gift die iedereen heeft gekregen, moet door onszelf worden uitgepakt. De realisatie van Verlichting hangt volledig af van onze keuzes, inzet, houding en beoefening op elk moment.

Naast losse retraites, trainingen en coachingssessies voor groepen, stellen en individuen, biedt Zijn & Worden ook een compleet pad van Zijnsgeoriënteerde training en begeleiding aan voor degenen die hun non-duale Zijnsaard in alle facetten van het leven willen integreren. Een uitdagend pad voor iedereen die geïnteresseerd is in ware vrijheid, liefde, waarheid en geluk.

Zijnsoriëntatie
In het aanbod van Zijn & Worden staat de Zijnsgeoriënteerde leer centraal. Zijnsoriëntatie is een modern westers pad van verlichte levenskunst, ontwikkeld door de leraar van Michaël, Hans Knibbe. Geworteld in het Tibetaans boeddhisme, Dzogchen en humanistische psychologie, omvat en overstijgt Zijnsoriëntatie zowel spirituele ontwaking als psychologische ontwikkeling.


Over Michaël Steinau
De retraite wordt geleid door Michaël Steinau, sinds 2011 leraar Zijnsoriëntatie. Zijn boodschap is dat we om te beginnen al heel en compleet zijn, intrinsiek vrij; puur goedheid.

Op jonge leeftijd, onder moeilijke omstandigheden, had Michaël een visioen waarin hij als het ware door de ogen van God keek en zag dat alles ten diepste goedheid en liefde is. Dit heelheidsprincipe is het uitgangspunt in zijn leven en leraarschap.

Michaëls lesstijl kenmerkt zich door directheid, helderheid, een scherpe nieuwsgierige blik, afstemming en aandacht. Alles vanuit onvoorwaardelijke liefde voor Verlichting en de diepgewortelde motivatie dat iedereen inherente vrijheid en geluk mag ontdekken.

Zijn studenten beschrijven hem als integer en zeer nabij; een mens onder de mensen. Die niet schuwt om de rol van leraar op zich te nemen: zeer doorsnijdend maar altijd vanuit toewijding en afstemming.

Naast zijn passie voor Zijnsoriëntatie laat Michaël zich inspireren door Dzogchen, het Tibetaans boeddhisme en de Lakota tradities.


Testimonials:
Ik had al best wat meditatie ervaring, maar ik heb in deze retraite echt gevoeld en ervaren wat meditatie is of kan zijn. Dit blijft bij me als een gevoel van thuiskomen. En ik weet tegelijk ook precies de route waar ik dat zelf mee kan bereiken! – Ronald

Zo veel geluk en rijkdom heb ik nog nooit ervaren. En ook nog nooit zo veel helderheid op waar ik mezelf in de weg sta, en wegblijf bij moeilijke dingen. Dankbaar … – Sabrina

De teachings van Michael maken je bewust van het steeds onderweg zijn, weg van de openheid, compleetheid, liefde die je al bent. Van het najagen van ervaringen naar het rusten in wat je ten diepste bent. Michael inspireert, is geduldig, liefdevol, open, eerlijk en zeer to the point. Er is geen ontsnappen aan :) - Carla

Uit de grond van mijn hart zeg ik: dit is een geweldig pad om te gaan en voor iedereen gangbaar. Het brengt iets bij ons teweeg wat er ten diepste al is maar waar wij in ons dagelijks leven overheen kijken. – Ellie

Michaël is meer dan een leraar, hij is een meester in zijn vak. Hij draagt het veld van transmissie van een lange lijn van overdracht. Door zijn aanwijzingen te volgen, ontdek ik steeds dieper dat ik non-duale Liefde ben, iets wat mijn dagelijkse geest niet kan snappen maar zo voelbaar is. – Ine

Donderdag 16 mei 2024 om 20:00 tot maandag 20 mei 2024 om 17:00

Smalhoorn, 19 Oranjekanaal Z.Z, 9441 TA Orvelte, Netherlands

Contact voor deelname

Neem contact op met de organisatie om deel te nemen aan dit evenement.

Over de organisatie

“Ontdek dat je al Vrij bent”

Zijnsgeoriënteerde begeleiding en training door Michaël Steinau

1. Kies je tickets
De organisator van dit evenement heeft nog geen tickets ingesteld.
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Zijnsoriëntatie Pinksterretraite Drenthe

Meer evenementen van Zijn & Worden

Zaterdag, 11 mei. om 10:00
Dagtraining Trauma - Zwolle of Online
Zijn & Worden
Zijnsoriëntatie Bewustzijnsontwikkeling Spirituele ontwikkeling
Zaterdag, 03 aug. om 03:00
Tweeweekse retraite Dordogne, Frankrijk
Zijn & Worden
Zijnsoriëntatie Spirituele ontwikkeling Stilteretraite
Zaterdag, 07 sep. om 10:00
Jaartraining Werken met emoties | Online of Groningen
Zijn & Worden
Zijnsoriëntatie Jaartraject Spirituele ontwikkeling

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 01 jun. om 09:30
Tantric Awakening Festival - June 2024
Eigentijds Nederland
Tantra Festivals Meerdaagse retraites
Dinsdag, 09 jul. om 15:30
Touchdown - Summer edition
Cante
Meerdaagse retraites
Vrijdag, 24 mei. om 10:00
Re-connect retreat - knuffelen, meditatie, tantra, dans & massage
Human Nature Community
1-Dags retraite Meerdaagse retraites Verbinding
Donderdag, 09 mei. om 13:00
Tantra Retreat 'Bewust in verbinding'
Leef!Tantra
Meerdaagse retraites Embodiment
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl