Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Retreat 'Bewust in verbinding'

Thursday 09 May 2024 om 13:00 tot Sunday 12 May 2024 om 13:00

Lekkum, Nederland

Over dit evenement

Voel je een verlangen naar verdieping in connecties? Met een bestaande of toekomstige liefdespartner, met familie, in vriendschappen?
Ben je benieuwd hoe tantra je daarbij kan helpen? Sta je open voor nieuwe ervaringen? Durf je verlangens te volgen. Je kwetsbaarheid te tonen?
Ben je ook bereid je eigen patronen onder ogen te zien? En verlang je ernaar om patronen die jou belemmeren te doorbreken?
Dan kan deze retreat je helpen!

In de tantra retreat ‘Bewust in Verbinding’ ga je in de beslotenheid van een kleine groep werken met bewustzijn in je connecties. Dat begint bij jezelf. Voelen en vertragen. Aandacht voor wat er werkelijk bij je speelt, in het moment. Je zintuigen openen.

We gaan oefenen met het voelen en uitspreken van grenzen en verlangens, zodat er een veilige ruimte ontstaat waarbinnen je kunt experimenteren met loslaten en overgave. Samen onderzoeken we verschillende soorten van contact; door te werken met zowel polariteit als versmelting. Ook onderzoek je waar patronen en oude pijn jou in de weg zitten om echte verbindingen aan te gaan. Klinkt dat als hard werken? In tantra omarmen we zowel pijn en verdriet als plezier en genot. Er is dus ook alle ruimte om te genieten en ontspannen.

* De visie van Leef!Tantra op tantra – tantrische technieken
De essentie van tantra is voor ons: alle aspecten van het leven volledig aangaan. Technieken die ons daarbij helpen zijn: lichaamsbewustzijn, meditatie, bewustzijn van het energiesysteem (chakra’s), mantra’s en rituelen. Deze elementen helpen ons om een diepere connectie te krijgen met onszelf en vanuit daar met anderen en met het geheel.

Tantra biedt wijsheid door voelen en ervaren, niet door het leren van theorie. Het is een manier van leven waarin je niets dat in jezelf speelt ontkent, veroordeelt of blokkeert. Liefde, boosheid, verdriet, sensualiteit, alles is welkom. We worden uitgenodigd het te observeren, te accepteren en ervan te genieten. Naast de klassieke tantra werken we ook met technieken uit de (psycologische) neo-tantra

* Wat kun je verwachten?
Bij Leef!Tantra creëren we een veilige ruimte waarin je de gelegenheid krijgt tantra te ontdekken en te ervaren, op een manier die bij jou past.
Op het programma staat onder meer:
- Geleidde meditaties.
- Dans en beweging.
- Ervaren van (subtiliteit) in het energiesysteem, kundalini energie, chakra’s.
- Opstellingen / systeemwerk
- Sharings en inquiries
- Massage.
- Wheel of consent.
- Partnermeditaties.
- Rituelen.
In deze retreat blijven we weg van expliciete seks. We werken wel met seksuele energie en sensualiteit. Het opwekken van seksuele energie speelt in sommige onderdelen van de retreat een rol. Wederzijds consent is daarbij essentieel. We besteden in de retreat veel aandacht aan consent. Je krijgt tools aangereikt voor het voelen en aangeven van grenzen en het bewust omgaan met je verlangens, met respect voor de grenzen van de ander.

De retreat is geschikt voor iedereen, van elke leeftijd, gender en kleur. Er is geen specifieke (tantra) ervaring vereist, alleen de intentie en bereidheid je open te stellen voor wat er wordt aangeboden.

* Praktisch
De locatie van het retreat is centrum Pacha Mama in Lekkum, vlakbij Leeuwarden. (https://www.centrumpachamama.com/)
Het adres is:
Mearsterpaed 8
9081 AK Lekkum

We starten op donderdag 9 mei om 13.00, zodat iedereen ruim de tijd heeft om naar de locatie te reizen. Op zondag 12 mei sluiten we gezamenlijk af om 13.00.

Voor overnachtingen biedt Pacha Mama de volgende opties:
- 1 persoons kamer: 48 ppn (144,- in totaal)
- 2 persoons kamer:37,50 ppn (112,50 in totaal)
- 3 persoons kamer: 32 ppn (96,- in totaal)
- Eigen busje: 22,50 ppn (67,50 in totaal)
- Eigen Tent:16,50 ppn (49,50 in totaal)

De maaltijden zijn bij de retreat inbegrepen, dit start met het diner op donderdag. Er zal veganistisch worden gekookt. Speciale dieetwensen kunnen in overleg met de kok ook worden verzorgd.

* Deelname en Kosten
Heb je eerder deelgenomen aan een workshop van Joris van der Geest of meegedaan aan het Tantric Awakening Festival? Dan kun je direct een plaatsje boeken via deze ticketlink.
Ben je nog niet bekend met LeefTantra / Joris van der Geest? Dan komen we graag eerst met je in contact. Je kunt dan een email sturen naar joris@leeftantra.nl

De kosten van de retreat bedragen:
Early bird (1e vijf plaatsen): 435,-
Regular: volgende vijf plaatsen: 485,-
Late bird: 535,-
Dit is exclusief overnachtingen. Dat kost afhankelijk van je wensen 49,50 – 144,- .
De overnachting betaal je rechtstreeks aan Pacha Mama.
Informatie daarover volgt als je geboekt bebt.
Als je alleen bent maar wel een 2 of 3 persoons kamer wenst dan kun je dat aangeven en proberen we dat te faciliteren.

* Veiligheid, afspraken en verantwoordelijkheid
Daaraan stellen we duidelijke grenzen die gedurende het programma van de hele retreat voor iedereen gelden. Dit is onderdeel van een set van afspraken die we met de hele groep overeenkomen. De afspraken gaan over vertrouwelijkheid, het respecteren van elkaars grenzen en geen gebruik van alcohol en andere drugs.

Op deze manier creëren we met elkaar een veilige ruimte. Binnen deze veilige ruimte is de basis dat je verantwoordelijkheid bent voor jezelf en hulp vraagt als je dat nodig hebt. Het team is daarvoor (binnen redelijke mogelijkheden) beschikbaar tijden en tussen de sessies.

* Over Joris van der Geest
Joris is impact investor, schrijver en tantraleraar. Dat is niet zo’n vreemde combinatie als het lijkt; de klassieke tantra was niet voorbehouden aan monniken maar juist bedoeld om te worden geïntegreerd in het dagelijks leven. De essentie van tantra is voor Joris: alle aspecten van het leven in volle bewustzijn aangaan en met liefde omarmen.
Joris ontdekte tantra bij toeval en raakte gefascineerd door de vrijheid van het moment, de diepte van ervaringen, de ongrijpbaarheid van energie en de kracht van intuïtie. Hij ging in de leer en werkte samen met tantra facilitators uit verschillende landen en stromingen en ontwikkelde gaandeweg zijn visie op tantra.
Met zijn platform Leef!Tantra heeft hij de wens om de kennis over tantra te verspreiden, misverstanden en misstanden weg te nemen en ervaringen te delen. Ook wil hij bijdragen aan een inclusieve vorm van tantra, los van gendernormen en bedoeld voor iedereen. Hij organiseert en faciliteert hij workshops, retreats en festivals en biedt persoonlijke sessies aan.
Leef!Tantra staat voor het bieden van een veilige en inclusieve omgeving om tantra op jouw eigen manier en binnen je eigen grenzen en verlangens te ervaren. (www.leeftantra.nl).

Thursday 09 May 2024 om 13:00 tot Sunday 12 May 2024 om 13:00

Lekkum, Nederland

Over de organisatie

Leef!Tantra organiseert workshops, retreats en festivals om op een veilige manier tantra te ontdekken of je ervaring met tantra te verdiepen.

Reviews

Christa

Tantra Retreat 'Bewust in verbinding'

Bijzonder weer om te ervaren dat weerstanden, hoe groot ook, met liefde en aandacht tot groei leiden van ongekende hoogte. Verrassend: de diversiteit aan oefeningen, het groepsproces en de ontdekkingen rond mijn eigen zijn. Ook nu, na een maand nog mooie effecten van deze retraite in Lekkum.

Lees meer

Katja

Tantra Retreat 'Bewust in verbinding'

Een hele mooie mix van allerlei verschillende soorten oefeningen: alleen, samen of in/met de groep. Door de duidelijke uitleg, het geven van verschillende opties en rustige opbouw heb ik mij heel veilig gevoeld waardoor ik zelf ook dieper in de oefeningen kon gaan. Super begeleiding en team die het zelf echt voorleven 🙏

Lees meer

Leonie

Tantra Retreat 'Bewust in verbinding'

De Retreat 'Bewust in verbinding' van Leef!Tantra voelde als precies de juiste weg voor mij. Van verkramping via angst en verdriet naar overgave en vreugde. Ik ben dankbaar en blij.

Lees meer

Tantra Retreat 'Bewust in verbinding'

Meer evenementen van Leef!Tantra

Saturday, 01 Jun. om 09:30
Tantric Awakening Festival - June 2024
Eigentijds Nederland
Tantra Festivals Meerdaagse retraites
Sunday, 06 Oct. om 12:45
Tantra Workshop | Desires & Boundaries
Mandira
Tantra Authentic Relating Conscious Sexuality
Sunday, 10 Nov. om 10:15
Tantra workshop voor stellen | Intimiteit in je relatie | XL Editie
Mandira
Tantra Relaties Conscious Sexuality
Sunday, 01 Dec. om 12:45
Tantra Workshop | Facing your Fear
Mandira
Tantra Therapie Innerlijk Kind

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 28 Sep. om 10:00
Kinky Tantra
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Transformatieseksualiteit Tantra
Thursday, 01 Aug. om 17:00
Ecstatic Dance Retreat - By Ecstatica & Bezweefd
Ecstatica - Moving into your nature
Ecstatic Dance Live muziek Meerdaagse retraites
Wednesday, 07 Aug. om 17:00
Freedive: Chateau Erotique
Freedive Community
Conscious Sexuality Meerdaagse retraites Vakantie
Saturday, 01 Jun. om 09:30
Tantric Awakening Festival - June 2024
Eigentijds Nederland
Tantra Festivals Meerdaagse retraites
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl