Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ademcirkel

Thursday 11 January 2024 van 18:50 tot 21:30

Cordium Centrum voor Groei en Ontwikkeling, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

Over dit evenement


Benieuwd naar de magie en de helende kracht van ademwerk?

Deze ademcirkel is iets voor jou als je..
..graag meer in contact wilt komen met jouw lichaam en jouw gevoelens.
..voelt dat je mag ontspannen en controle mag loslaten.
..inzicht wilt ontvangen in jouw patronen en triggers.
..emotionele blokkades en oude overtuigingen wilt doorvoelen en loslaten.
..meer vitaliteit, energie en helderheid in jezelf wilt ervaren.
..meer wilt leven vanuit je authentieke zelf.

Met veel enthousiasme nemen wij, Theresia en Inge, je mee op adem-reis. We nodigen je tijdens deze ademcirkel uit weer te verbinden met eigen adem en lichaam. Jouw adem is jouw ingang om weer meer te gaan voelen. Om in contact te komen met jouw hele zijn, ook de delen waar niet altijd ruimte voor was. We creëren een veilige en stevige bedding met genoeg persoonlijke aandacht en begeleiding voor iedereen.

Waarom werken met de ademhaling?
In het dagelijks leven kiezen we er onbewust voor om o.a. ervaringen en emoties te onderdrukken met de adem, waardoor het zich vastzet in je lichaam. Je ademhaling weerspiegelt dit. Een oppervlakkige adem, het vastzetten ervan of niet voluit kunnen ademen is voor velen herkenbaar.
Zie je lichaam, je systeem, als een archief van alles wat jij ooit hebt meegemaakt. Soms als iets té overweldigend is en niet in het moment verwerkt kan worden, zet het zich vast in je systeem. Dit is ook terug te zien in je adempatroon. Door het adempatroon te openen met de bewust verbonden adem, ontstaat er een ingang naar jouw archief, jouw binnenwereld. Je maakt een reis naar binnen en gaat voelen en ervaren in plaats van denken.

Wat doet ademwerk?
In deze ademcirkel werken we met de bewust verbonden adem. Door volledig en verbonden te ademen kom je in een andere staat van bewustzijn. Dankzij de bewust verbonden ademhaling kunnen vastgezette sensaties – zoals spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen – vrij komen en integreren. Deze ademtechniek ondersteunt jou om helemaal aanwezig te zijn met alles wat zich aandient. Je krijgt de kans om onvoorwaardelijk te voelen wat er in je beweegt. Je komt in een staat van zijn waarin alles kan gaan stromen.

Wat kun je verwachten?
Je mag erop vertrouwen dat in een ademsessie precies aan het oppervlak zal komen waar jij nu klaar voor bent. Juist door samen te ademen in een groep kan je in een nog diepere staat van bewustzijn raken. Het laat jou je ware potentie voelen en je kunt inzicht & inspiratie ontvangen uit je diepste zijn.

..Ready for a deep dive?
Je bent meer dan welkom!

Vragen?
Heb je vragen of is er iets wat je vooraf graag zou willen delen? Stuur vooral een berichtje naar breathbabes@gmail.com. Ervaring met ademwerk is niet nodig, iedereen is welkom.
Bij twijfel over medische condities, neem gerust contact op.

Voorbereiding en tips:
– Draag relaxte kleding die niet knelt of beweging beperkt en met zo min mogelijk knopen of ritsen. Je kunt je eventueel van te voren omkleden.
- Neem een waterfles mee en eventueel ook een eigen (fleece)dekentje.
- Het is af te raden om te ademen met een volle maag, dus probeer niet meer of alleen licht te eten na 18u.

En hierbij ook al wat nazorg:
– Drink genoeg water na de sessie, minimaal één liter extra bovenop wat je normaal aan water drinkt.
– Vermijd alcohol of andere verdovende middelen voor ten minste 24 uur na de ademsessie.
– Gun jezelf wat tijd en rust om de sessie te laten landen de dag of dagen erna. Een ademsessie kan gemiddeld 72 uur doorwerken.

Let op: Contra-indicaties!
Er zijn condities waarbij dit soort ademwerk minder geschikt is, namelijk bij zwangerschap, hoge bloeddruk, epilepsie, ernstige PTSS of (acuut) trauma, hevige burn-out, psychose gevoeligheid, bipolaire stoornis, psychiatrische aandoening, hevige paniekaanvallen, ernstige astma, netvliesloslating, glaucoom, nieraandoeningen, recente operatie/hechtingen/verwondingen, chronische hyperventilatie, hart- en vaatziekten en eerdere hartaanval of beroerte.

Mocht er sprake zijn van een (of meer) van bovengenoemde condities, neem contact op voor overleg. Wellicht zijn individuele sessies beter passend omdat er dan meer aandacht en ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Bij de meer psychische condities gaat het voornamelijk over de mate waarin je jezelf kan dragen en reguleren. Tijdens het ademwerk kan je namelijk van alles tegenkomen aan emoties, spanningen, herinneringen etc. Er zijn in de ademcirkel momenten waarop je één op één wordt ondersteund en begeleid, maar een bepaalde mate van de ervaring zelf kunnen dragen is van belang in een ademcirkel.

Programma en details
– Inloop vanaf 18:50u
– start 19:00 uur (kom dus op tijd!)
– meditatie en intentie
- somatische oefeningen & lichaamswerk
- Uitleg, demo ademtechniek & ruimte voor vragen
– ademsessie 60 minuten
– ervaringen delen
– einde 21:30 uur

Locatie: Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling. Bel aan bij 'De Verheldering'. Je bent meer dan welkom!

Annuleringsvoorwaarden
Ben je onverhoopt verhinderd, niet lekker of ziek, dan is het toegestaan om zelf iemand anders in je plaats naar de ademcirkel te laten gaan.
De tickets kunnen NIET terugbetaald worden of gebruikt worden voor een andere event van BreathBabes

Warme groet,
Inge & Theresia

Thursday 11 January 2024 van 18:50 tot 21:30

Cordium Centrum voor Groei en Ontwikkeling, De Ruyterstraat 65, 6512 GB Nijmegen, Nederland

Over de organisatie

“The voice of your soul is breath”

Inge & Theresia, twee dierbare vriendinnen én ademcoaches, bundelen hun krachten via BreathBabes. Wees welkom bij hun ademcirkels en andere events.

Reviews

Evelien

One day Retreat - Breathe & Connect

De one day retreat gaf mij de mogelijkheid om in een turbulente periode contact te maken met mezelf en me te verbinden met wat er allemaal speelt in mijn leven. Door de ruimte in de dag, de rustige opbouw in de oefeningen kon ik ervaren wat er te ervaren viel. In de verbonden ademsessie kwam dit allemaal bij elkaar. Inge en Theresia hebben met aandacht, openheid en lichtheid de dag begeleid.

Lees meer

Bart

One day Retreat - Breathe & Connect

Een hele fijne ervaring/dag gehad onder begeleiding van Inge en Theresia. Hun enthousiasme en transparantie is aanstekelijk waardoor we er als groep direct op een fijne manier in kwamen. Ze waarborgen een veilige sfeer, oordeelloze sfeer. Dit gecombineerd met de somatische oefeningen en lange ademsessie maken de magie mogelijk✨💕

Lees meer

Josien

One day Retreat - Breathe & Connect

Wat een ervaring was het: op een sfeervolle locatie, met prachtige muziek en onder deskundige begeleiding een hele dag lichaamswerk en een indrukwekkende ademsessie. De twee ademcoaches creëren een setting, waarin tien vreemden zich al heel snel verbonden voelen. De begeleiding tijdens het hele traject voelt veilig en warm. Dank je wel Theresia en Inge voor deze bijzondere ervaringen.

Lees meer

Ademcirkel

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 31 Aug. om 14:00
Vlierhof Ecstatic Dance Outdoor | dj Martyn Zij
Vlierhof Community
Ecstatic Dance Ademwerk
Wednesday, 17 Jul. om 19:00
Cacao, ademreis & live muziek
Anouk & Yora
Ademwerk Live muziek Cacao ceremonie
Monday, 23 Sep. om 09:30
Adem Opleiding - met Niels en Anika
Niels en Anika
Adem Ademwerk Ademcirkel
Thursday, 25 Jul. om 12:00
Dag buiten de Tijd
Natural High
Meditatie Spirituele ontwikkeling Ecstatic Dance
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl