Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play! Utrecht | Dia de Muertos: viering van leven, dood Ꮛ liefde

Woensdag 01 november 2023 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Ga je mee naar een bijzondere en liefdevolle andere werkelijkheid om je dierbare overleden te her·denken? En de zelf die jij werd dankzij hen? Samen, wonder· en compassie·vol speels her·innerend, de dood, het leven en de liefde vierend en versierend?

⭒ ⭒ ⭒

In een eigen vertaling en verweving van wereldse tradities neemt Araceli, (half·)Mexicaanse en Bourgondische, je mee in een eigen vertaling en verweving van wereldse tradities mee op een bijzonder ♡·verwarmende en serieus·speelse gevoels avontuur; in een bijzondere (semi·)Mexicaanse mid·week·, herfst· én 'eindejaars'·feestje dat ritueel gepaard gaat met kleur, fleur, lekkers, offerandes en inherente gezamenlijke heling.


Een leven· en mens(elijkheid)·vierende bijeenkomst waarin we zelf·gekozen, hoog·bewust, open·♡·ig, en serieus·speels licht schijnen op dood verbonden liefde. Anders en holistisch licht·verbindend aan deze impactvolle krachten en gebeurtenissen die ons verleden, heden en toekomst zo kleuren.

Een avond om samen verder te her·inneren, helen, vormen en dragen; met gedeelde beelden, dansen, verhalen, lekkers en veel·kleurige emoties: van verdriet en gemis, via verrassende ver·wondering, met duidelijke zelf· en ander·liefde, naar glim· en verhoopte schater·lach.

⭒ ⭒ ⭒

De kern van dit feestelijk ritueel zal worden ontleent vanuit de Mexicaanse rijke traditie; en verrijkt met elementen van vele soortgelijke anderen. Zoals bijv. Samhain, All Hallow’s Eve, Allerzielen en Allerheiligen: liefdevolle, kleurige reflectieve vieringen die op dezelfde dagen vergankelijkheid, overgang en het tussen eren. Als de herfst over gaat in winter en de natuur het thema ook duidelijk zelf inbrengt; en er heel duidelijk voelbaar een nieuwe cyclus én Keltisch nieuw jaar start.

⭒ ⭒ ⭒

Vier en her·inner je met ons mee? Proostend op wat was en het nagelaten wondervols in ons; met cacao·melk en snoepend van o.a. ander traditioneel lekkers? Voor jezelf én je dierbare onstoffelijken?

Als je een enthousiaste avontuurlijke ja voelt kun je dit alvast voorbereiden:
♡ Een lijstje met de namen van alle te her·denken dierbaren die je meeneemt op je reis. (Dit mogen ook je (huis)dieren zijn!)

♡ Foto's, voorwerpen met herinneringen, verhaaltjes, gedichtjes, liedjes, iets lekkers of iets anders zijn ook heel erg welkom. Voor jezelf, om te delen met de aanwezigen én voor op het traditionele altaar dat net zoals in Mexico met foto's, lekkers en speelse verwijzingen naar de dood versierd zal zijn.

(Je foto's mag je ook eventueel vooraf delen met Araceli, eventueel met een berichtje aan degene op de foto. Dezen zullen dan afgedrukt met een Mexicaans lijstje er om heen op de offerande staan als je aankomt. https://forms.gle/xaUdqqGts4C8YZxP8 NB. Deze optie mag ook als je zelf (alsnog) niet komt en je hoe dan ook zelfs op afstand graag mee doet.)

♡ Fijn zittende kleding, en als het je past iets kleurigs. (Of zelfs all the way verkleed als Mexicaanse Catrin(a)!) Denk ook aan al die prachtige kleurrijke schedels en skeletten met bloemen die je vast al eens zag.

Heel veel liefs en hopelijk tot dan!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Door: Araceli Thomas
⭒ ⭒ ⭒
Voor: Speels·bewuste 20'ers en 30'ers (Wil je ook maar heb je een andere leeftijd? Of wil je liever iets kleiners? En kun je op 2 november? Dan is het zuster·event dat ik op de 2e Dia de Muertos geef misschien interessant voor je? Deze zal onder naam van 'Wondervol' georganiseerd zijn, met een klein groepje op een iets intiemere locatie. Zie daarvoor: https://hipsy.nl/event/27339-wondervol-dia-de-muertos-2e-dag )
⭒ ⭒ ⭒
Kosten 1 nov: €19,- , Of één strip van je PLAY strippenkaart. Er zijn ook tickets en strippenkaarten aan de deur verkrijgbaar.
⭒ ⭒ ⭒
Inloop: 19:00
Viering: 19:30-22:00
Chill·space: 22:00-22:30
⭒ ⭒ ⭒
Locatie Kanaalweg 84A, Utrecht, gratis parkeren kan rechts naast het gebouw:
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2W
⭒ ⭒ ⭒

Over Araceli Ꮛ Wondervol:
Zelf·verlichtende speels·avontuurlijke zelf·groei, compassievol·wijze ♡·omgang en cœurieus gevorderd (♡·)begrip en ·herstel. Echte Araceli kern·waarden, ·krachten en ·strevens die bewust meer·lagig in de events worden verweven; op liefst zo licht·♡·ig en door·werkende manier als kan. Onderdelen van een groter levens·spel: om zo voluit positief (on)aangepast en realistisch·wondervol in het leven komen te staan als kan, met lekker veel zelf·verzorgde glimmers en ruimte er bij.

Cœurieus naar meer? https://hipsy.nl/wondervol

⭒ ⭒ ⭒

Over PLAY:
PLAY organiseert workshops, dans-avonden, feesten, meditaties en festivals voor (jong) bewust Nederland tussen 20 en 40 jaar: mensen die willen voelen dat ze leven en van daaruit bewust willen verbinden. Onze events zijn natural high: zonder alcohol of drugs. Be real, come as you are. PLAY zit in Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen.

PLAY agenda: http://www.playcommunity.nl/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Woensdag 01 november 2023 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“Zet je wondervol mee in 't licht Ꮛ leven, je eigen, ·aardige Ꮛ ·wijze ♡?”

Om ludiek glimmerend ♡·be·levend, ♡·ver·lievend Ꮛ ♡·ver·lichtend te ♡·ver·binden. Samen ont·dekkend hoe dat voelt, verschilt Ꮛ duurzamer kan.

In samenwerking met

Reviews

Pieter

Play! Utrecht | Dia de Muertos: viering van leven, dood Ꮛ liefde

Een fijne avond waarin de aandacht ging naar de mooie herinneringen terwijl er toch ook ruimte bleef voor het verdriet. Mooie werkvormen om samen stil te staan bij de dood, leven en de liefde. Leuk om meer te horen, te zien en te proeven over de Mexicaanse invulling van de dag van de doden. De avond werd goed begeleidt en ik ging met een warm en energiek gevoel naar huis.

Lees meer

Sophia

Play! Utrecht | Dia de Muertos: viering van leven, dood Ꮛ liefde

Fijne open sfeer, ik voel me geïnspireerd om meer rituelen en tradities te integreren in mijn leven. <3

Lees meer

Kei Peitz

Play! Utrecht | Dia de Muertos: viering van leven, dood Ꮛ liefde

Het thema dood was voor mij altijd een moeilijk thema. Sinds mijn vroege kindertijd ben ik bang voor begraafsplaatsen en ook in rouwverwerking ben ik best slecht. Ik twijfelde om naar dit evenement te gaan, maar ben nu blij dat ik de beslissing heb genomen. Op respectvolle en veilige manier wordt omgegaan met het onderwerp. Naast personelijke verhalen en ervaringen staat de Dia de Muertos centraal en heb ik zeker veel geleerd over de tradities en belevingen hier omheen. Ook het nadenken over verschillende manieren van rouw wordt hierdoor bevordert. Oh ja, de chocomelk en het Pan de Muerto waren erg lekker!

Lees meer

Play! Utrecht | Dia de Muertos: viering van leven, dood Ꮛ liefde

Meer evenementen van Wondervol

Vrijdag, 17 mei. om 19:15
Play & Freedive Utrecht: Open Play!ground
Freedive Community
Playfulness Authentic Relating Innerlijk Kind
Vrijdag, 14 jun. om 19:15
Play & Freedive Utrecht: Open Play!ground
Freedive Community
Playfulness Authentic Relating Innerlijk Kind
Zondag, 23 jun. om 10:45
Freedive: Conscious Impact Play - dagworkshop ♡
Freedive Community
Sensualiteit Conscious Sexuality Authentic Relating

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Woensdag, 31 jul. om 10:00
Vlierhof- Zomer 🌞Festival 2024
Vlierhof Community
Leven vieren Kids activiteit Festivals
Vrijdag, 05 jul. om 19:30
PLAY! Zwolle Ecstatic Dance met DJ Leela (alle leeftijden)
Play Zwolle
Ecstatic Dance Playfulness
Maandag, 15 jul. om 09:00
Zomer Community Retreat || 15-18 juli 2024
AVANI
Meerdaagse retraites Playfulness Sharing Circle
Vrijdag, 06 sep. om 19:30
PLAY! Zwolle Ecstatic Dance met DJ Nachtpapegaai (alle leeftijden)
Play Zwolle
Ecstatic Dance Playfulness
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl