Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play - Tantracursus voor stellen

Tuesday 07 November 2023 om 19:30 tot Tuesday 28 November 2023 om 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Vier avonden tantra met je geliefde. Tantra kan een hele hoop bieden voor jezelf als individu én het kan een verrijking zijn voor je relatie – voor je seksleven, je communicatieskills, je liefde en hoe je zelf bent in contact met de ander. We nemen jullie mee in verschillende aspecten van tantra die bijzonder interessant kunnen zijn voor jou als onderdeel van een stel.

Samen met een vaste groep gaan we 4 weken lang het onderzoek aan naar jezelf in contact met de ander. Wat gebeurt er in al die subtiele lagen wanneer je met je geliefde bent? Welke energie kan er gaan stromen tussen jullie, en wat gebeurt er wanneer het stagneert? Wat is er te ontdekken als je de verbinding aangaat vanuit diepe verbinding met je eigen lijf? Als je alles van je huidige ervaring verwelkomt, hoe kan jullie samenzijn er dan uitzien?

Als stel tantra induiken kan je tot grote hoogtes brengen en kan tegelijkertijd een hoop sh*t boven brengen. Alles is welkom in deze cursus: plezier, verdriet, bliss, worstelingen… Het hebben van een relatie is een leerzame beoefening op zich. :-)

In deze serie van vier lessen werken we met:
* Manieren om op een bewuste manier in contact met elkaar te zijn
* Oefeningen om verlangens te voelen, te uiten en te ownen
* Tantrische partnermeditaties
* Patronen die je misschien hebt opgebouwd
* Oefeningen om mee te nemen in het vrijen

Je zult zowel oefeningen op jezelf doen en met je partner. Soms kom je ook anderen tegen in de oefeningen, maar de intiemere oefeningen zul je altijd met je partner doen.
Jullie krijgen tussen de lessen door nog huiswerk toegestuurd. Niet verplicht, maar wel leuk om de materie ook in de tussentijd actief te houden.

Deze cursus staat open voor koppels van allerlei geslachten en seksuele oriëntaties. Voor mensen die al jaren een stel zijn, of als je elkaar nog maar net kent en dit als mooie basis wilt gebruiken voor jullie beginnende contact. Je kan ook meedoen als gelegenheidsstel (bv als goede vrienden) – misschien is het dan wel goed om je te realiseren dat de cursus wel gericht is op interacties in een liefdesrelatie.

Je hebt geen ervaring nodig met Tantra. Mag wel. We hebben respect voor ieders tempo en grenzen. Tijdens deze reeks doen we geen expliciete seksuele handelingen. De kleren blijven in principe aan. Als er oefeningen zijn waarbij je iets uit zou kunnen doen, zoals bijv. massage, is de keuze altijd aan jezelf hoeveel je uit doet.


~~~ Over Bart-Jan en Laura
Bart-Jan bewandelt meer dan 10 jaar met enthousiasme het Tantra-pad. ‘Wat ik zo fijn vind aan Tantra is dat het je een breed scala aan ingangswegen biedt om onderzoek te plegen naar hoe en waarom je beweegt. Het meer en meer bewust worden van mezelf in alle facetten heeft er toe geleid dat ik een veel vrijer en rijker mens ben geworden. Minder leven vanuit angst, meer staan voor wie ik ben, meer zien hoe groots en wonderlijk het leven is.’ In zijn dagelijks leven is hij begeleider van tantra- en massage-workshops, masseur en hoofdman van Stichting PLAY! www.playcommunity.nl

Laura geeft retraites en workshops op het gebied van tantra en seksualiteit (o.a. bij Play), werkt als seks- en relatiecoach en begeleidt stellen in tantra-dates aan huis. Ze tekent en schrijft en maakt boekjes waarmee je zelf met seksualiteit en relatieperikelen aan de slag kunt gaan. Een van Laura's grote drijfveren in het leven is genieten. In haar werk wil ze mensen dan ook ondersteunen in de levenskunst van het genieten: om zich vrijer te voelen om te genieten en met volle bewustzijn alle heerlijkheid in het leven te kunnen ervaren. Laura werkt met liefde en aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Meer over Laura kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Door: Bart-Jan Dokter en Laura Eggens
Voor: Speelse 20'ers en 30'ers

Data:
In deze serie komen we vier woensdagavonden bij elkaar: op 7, 14, 21, en 28 november 2023.

Inloop: 19:00 (fijn als je op tijd bent)
Workshop: 19:30-22:00
Chill-space: 22:00-22:30

Locatie:
De cursus wordt gegeven op de Play Locatie aan de Kanaalweg 84A in Utrecht. Parkeren is gratis en het is dichtbij het station.

Kosten:
De serie van vier lessen inclusief huiswerk wordt aangeboden voor €280,- per stel.

Tuesday 07 November 2023 om 19:30 tot Tuesday 28 November 2023 om 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

In samenwerking met

Reviews

Cedric Gouw

Play Heart: De Ladder

Ontzettend leuke workshop, zeker nog eens voor herhaling vatbaar.

Lees meer

Ludwik Górski

Play Heart: De Ladder

Great workshop smoothly going from nothing to close connections. Just too short!

Lees meer

Sophia

Play - Tantracursus voor stellen

Wat een heerlijke cursus om samen te doen. Ik vond de invulling van de avonden heel fijn. Ook lekker dat het een wekelijks ding was, en er zo niet te veel tijd tussen zat. Heel veel geleerd. We zijn helemaal geïnspireerd om vaker samen tantra te doen.

Lees meer

Play - Tantracursus voor stellen

Meer evenementen van Play Utrecht

Monday, 11 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Ritual Play
Play Utrecht
Playfulness Verbinding Jongeren
Tuesday, 12 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Knuffelcafé!
Play Utrecht
Knuffelworkshops Aanraking Verbinding
Monday, 18 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Knus Ligconcert
Play Utrecht
Verbinding Muziekavond Live muziek
Thursday, 21 Dec. om 19:15
Play Utrecht: Lichtviering!
Play Utrecht
Ritueel

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 16 Mar. om 15:00
Red Play Party (Temple Night) & Polarity Workshop
Exploring Deeper
Tantra Tempel Lichaamswerk
Saturday, 16 Dec. om 11:30
One-day Flow Play and Magic Breath
TransFlow Fusion
Kundalini activatie Tantra Contact Improvisatie
Saturday, 13 Jan. om 19:00
Feminine FIRE
Nuchter Tantra
Vrouwen workshops Tantra Vrouwencirkels
Tuesday, 02 Jan. om 10:30
The Flow of the Heart - Tantradag met cacaoceremonie en open space
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Cacao ceremonie
Made with ♥ Copyright 2023 hipsy.nl