Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Workshop Werveldans

Zaterdag 11 maart 2023 van 10:00 tot 13:00

Heer Kerstantstraat 46, 3036 NN Rotterdam, Klooster het Oude Noorden

Over dit evenement

Workshop wervelen (dervishdans)
zaterdag 11 maart
Tussen 10:00 en 13:00 uur
Kapelzaal, Klooster Oude Noorden Rotterdam ingang: De Heer Kerstantstraat 46
Welkom om het wervelen te leren, en of je ervaring te verdiepen.
Danservaring is niet nodig, als je kan lopen kan je leren wervelen. (-:
In de workshop gaan we delen, doen we oefeningen om kennis te maken met de wervelwereld, en maken we een wervelreis, begeleid door muziek.

Wervelen is een meditatieve dans, waarbij je rondjes draait om je as. Voor veel mensen bekent als sufidans of derwish dans.
Deze workshop biedt de mogelijkheid om te leren wervelen, los van traditie. Zodat er ruimte is om te leren luisteren naar de individuele leiding van binnenuit.
Door de centrifugale kracht van het draaien, kom je met je bewustzijn dieper in verbinding met je kern. Dat is een heel persoonlijke ervaring, die veel mensen omschrijven als het ervaren van diepe vrede, liefde, stilte en thuiskomen.
Dat wat er eventueel tussen jou en je kern in staat, zoals angsten, twijfels, onverwerkte emoties kunnen naar de oppervlakte komen. Dat kan zijn door innerlijke bewustwording of via vrije expressie van de emoties die gevoeld/erkent willen worden.
Dit alles is een heel intiem proces, waarbij jij de leiding hebt. Het is een open communicatielijn met jezelf en Jezelf.
Het wervelen is een transformatie tool met vele mogelijkheden: Het biedt verbinding, verstilling, bevrijding, vreugde, reiniging, opening, bekrachtiging, extase, overgave en nog zoveel meer.
Al met al kan je met het wervelen de verbinding met het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam versterken. Dat automatisch leidt tot diepere verbinding met de essentie van het Leven en zelfbewuster in het leven staan.

Iets over mijn ervaring:
Ik ben gezegend met een carrière als professionele danser, uitvoerend artiest en kostuumontwerpster.
Daarnaast ben ik erg gepassioneerd over het cultiveren van bewustzijn, leren over (zelf)genezing en menselijk gedrag. De innerlijke honger om dit te ontdekken, heeft ertoe geleid dat ik meerdere opleidingen in verschillende disciplines heb mogen volgen, om zo de kunst die in mij leeft tot uitdrukking te brengen.
Ik ben altijd benieuwd hoe ik mijn leven het dichtst bij mijn essentie kan leven, zo ontdekte ik het wervelen. In het wervelen vond ik mijn basis, de plek waar al mijn passies samenkomen: beweging, dans, transformatie, en kostuums maken.
Het wervelen heeft mij in een relatief korte tijd op een nieuw bewustzijnsniveau gebracht.
Ik voelde me als het ware geroepen om me deze tool eigen te maken. Die roep was zo sterk, dat er geen twijfel mogelijk was, dit moest ik doen. Elke workshop of les die ik kon vinden heb ik gedaan. En daarin ben ik nog steeds lerende. Er is steeds weer een nieuwe grens om te onderzoeken.
Ik ben er volledig door gefascineerd, omdat het mij zoveel vrijheid, plezier, zelfvertrouwen en inzichten geeft. Steeds weer ontdek ik nieuwe mogelijkheden in mijn zogenaamde wervellaboratorium.

Prijs: € 30,- of € 22,50 sociaal tarief
Graag ruim vooraf aanmelden via ticketlink.
Sociaal tarief mogelijk op aanvraag. Neem dan contacten mij op via messenger of whatsapp: 0650264286

Meerdere laagjes soepele kleding en evt. een warme grote sjaal of doek, om jezelf warm te houden, al je even bij wil komen.
Voor het kennismaken met het wervelen heb je geen rok nodig! het is een innerlijke beleving, waar in later stadium de rok een toevoeging kan zijn.
Als je vragen hebt, voel je vrij ze vooraf te stellen.
www.irisvandersar.art
www.passar.eu

Zaterdag 11 maart 2023 van 10:00 tot 13:00

Heer Kerstantstraat 46, 3036 NN Rotterdam, Klooster het Oude Noorden

Over de organisatie

“Surrendering to the expansion of joy”

Workshops en open lessen om via dans/wervelen, een diepere verbinding met onze essentie te ervaren, en daaraan expressie te geven.

Reviews

Indra

Wervelen en Expressie van de Kunst die in je leeft

Een magische ervaring. Het wervelen maakt ruimte vrij voor zuivere verbinding met zelf en divine. Iris biedt een veilige bedding aan. Ik kwam thuis.

Lees meer

Chantal Minnaard

Wervelen en Expressie van de Kunst die in je leeft

Wat een prachtige ervaring! Iris heeft met zoveel liefde en toewijding mij geholpen om me over te geven aan het wervelen… In trance voelde ik mij en tegelijkertijd bang om te vallen en ( letterlijk) over te geven. Ik leerde de “controle” in overgave te behouden. “ Aan het stuur blijven”. Iris haar technieken hielpen me. Een goddelijke ervaring met bevestigende inzichten. Een fijne groep en een magische middag. 🙏🏻

Lees meer

Karen Schmitz

Wervelen en Expressie van de Kunst die in je leeft

Speels met goede opbouw en informatie. Resultaat van het Wervelen voor mij had een zeer verrassende diepgang en zeer aangename stilte. De zeer fijne combinatie van energiewerk en vormgeven geeft inzicht werkt zeer verhelderend op een moeiteloze manier. De liefde voor dit werk van van Iris is zeer uitnodigend. Ik heb het als een vernieuwende en bijzondere workshop ervaren.

Lees meer

Workshop Werveldans

Meer evenementen van Whirling Creations

Donderdag, 16 mei. om 19:30
Wervelen
Whirling Creations
Wervelen Sufidans Dansmeditatie
Donderdag, 30 mei. om 19:30
Wervelen
Whirling Creations
Wervelen Sufidans Dansmeditatie
Zaterdag, 01 jun. om 13:00
Wervelen en Expressie van de Kunst die in je leeft
Whirling Creations
Creativiteit Sufidans Bewustzijnsontwikkeling
Donderdag, 13 jun. om 19:30
Wervelen
Whirling Creations
Wervelen Sufidans Dansmeditatie

Dit vind je misschien ook interessant

Maandag, 06 mei. om 19:30
Vind je authentieke beweging
Amira Shawky Training & Coaching
Dansen in verbinding Dansworkshop Dansmeditatie
Zaterdag, 05 okt. om 11:00
Spookland Swing 2024
WCS Eindhoven
Dansimprovisatie Dansworkshop Movement
Woensdag, 08 mei. om 19:30
Heartdancing: dansen op het ritme van je ziel
ChanTilia
Dansen in verbinding Dansworkshop
Zaterdag, 24 aug. om 19:30
Delicious Dance Zomerweek
Hof van Moeder Aarde
Vrije Dans Meerdaagse retraites Dansworkshop
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl