Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Meditation - Level 1

Vrijdag 24 mei 2024 om 19:30 tot zondag 26 mei 2024 om 17:00

House of the beloved, Boulevard Emile Bockstael 22, 1020 Bruxelles, België

Over dit evenement

Welkom bij ons MEDITATIE weekend LEVEL1!!

Dit weekend wordt je aangeboden door HOUSE of THE BELOVED, een modern, eigentijds klooster in het hartje van Brussel dat als missie heeft om kinderen en volwassenen te ondersteunen om absoluut vrij te worden. Stijn Smeets, monnik bij House of the Beloved, is de facilitator van deze dag.

Stijn is ingewijd in meditatietechnieken uit het Indo-Tibetaanse Boeddhisme (Dzogchen, Mahamudra) en het tantrische Shaivisme (Kula, Trika).

***INTENSIEVE MEDITATIE TRAINING***
Zonder oefening verliest onze geest zich (tot 50% van de dag!) in dagdromen, afleidingen en reacties op irrelevante stimuli. Dit uit zich vaak in spontane, zelfreferentiële gedachten, herinneringen, anticipaties en verbeeldingen, grotendeels zonder metacognitief bewustzijn (denk ook aan voortdurend denken, zelfkritiek, of voortdurend bezorgd zijn over de staat van de wereld). Het vermindert zowel je productiviteit als je welzijn (Buckner et al., 2008; Gurnard & Raichle, 2001; Killingsworth & Gilbert, 2010; Smallwood & Schooler, 2006).

Meditatie verbetert je concentratie en je krijgt een dieper zelf-inzicht. Als mentale kung-fu: een innerlijke onbeweeglijkheid behouden door je niet te identificeren met aantrekkelijke gedachten en aanlokkelijke emoties. De simpliciteit van het “niet doen” heeft een transformatieve impact: in die innerlijke stilte leer je je autonome zenuwstelsel beheersen en krijg je toegang tot steeds subtielere nuances in de ervaring van jezelf en de realiteit, en hoe je die ervaring kan beïnvloeden.

Oefeningen komen uit Mahamudra (grote zegel), Dzogchen (grote perfectie), Zen Boeddhisme, en tantrisch Shaivism.


***ERVARINGEN VAN DEELNEMERS***
“Wauw, wat was dit een transformatieve ervaring. De meditatietechnieken van deze training komen uit een bijzondere lineage en zijn echt totaal anders en veel intenser dan de andere “meditaties” die ik ken, die neerkomen op “Doe niks.” Ik heb ervaren hoe het is om sensaties, gedachten en emoties waar te nemen zonder erdoor afgeleid of gegrepen te worden. En hoe het is om mezelf en de wereld vanuit een ander, realistischer perspectief te zien. In mijn dagelijks leven ben ik continu bezig met het toepassen van deze meditatietechnieken en ik merk dat ik me scherper, rustiger en vrijer voel, met een nieuwe waardering en tevredenheid met het leven zoals het is, zonder de drang om dingen te hoeven veranderen. Nu pas besef ik me hoeveel ik eigenlijk bestuurd werd door allerlei onbewuste impulsen. Dit was nog maar de allereerste stap en ik kan niet wachten om me verder te verdiepen in deze technieken onder begeleiding van Stijn.” AS

“Mijn eerste ervaring met een meditatietraining bij House of the Beloved was enorm inspirerend. Ik zocht naar verdieping in mijn praktijk en vond precies wat ik nodig had, mede dankzij de vele inzichten uit de Dzogchen- en Mahamudra-tradities. Wat deze ervaring echt uniek maakte, was de sfeer die Stijn wist te creëren: een veilige en uitnodigende omgeving waarin iedereen zich open kon stellen en ervaringen kon delen. De vriendelijkheid van de groep versterkte deze warme ervaring. Daarnaast was het eten ook erg goed geregeld. Ik kijk enorm uit naar het vervolg en zou iedereen die wil leren mediteren aanraden om deel te nemen aan deze training.” MK


***EERST UITPROBEREN?***
House of the Beloved biedt een rijk meditatietraject aan waarbij je door jezelf te oefenen, steeds dieper zakt in je meditatie. Via de taster kun je ontdekken of deze vorm van meditatie bij je past. Er worden eendaagse tasters georganiseerd en gratis online meditatie avonden. Check onze andere evenementen hier op HIPSY voor meer informatie.

***DATA en kosten***
Er worden 4 niveaus aangeboden:
Level 1 - gepland op 24 - 26 mei 2024.
Level 2 - wordt gepland in het najaar
Level 3 - wordt gepland in het najaar
Level 4 - wordt later gepland

*Kosten level 1: glijdende schaal €350 – €750 afhankelijk van je inkomen, te betalen op rekening nummer IBAN BE54 7370 7190 1897 op naam van House of the beloved vzw.

*Inschrijven: je schrijft je in door het geld over te maken (vermeld je naam, “meditatie-training”, en de datum van het weekend waarvoor je je inschrijft) en ons een mail te sturen via het contactformulier van HIPSY.

Tussen de weekenden door oefen je zelf met de meditatietechnieken thuis. Ook is er eens per maand een online oefenavond, waarbij je door directe feedback je meditatievaardigheid op tijd kunt bijsturen en voorkomt dat je je in een doodlopende weg bevindt.

Warme groet,
Stijn, Danielle en Jolanda


***MEER WETEN?***
- Check onze website: https://houseofthebeloved.eu/nl/meditatie-training-mentale-kung-fu/
- Interesse in onze existentiële academie, een plek voor radicaal zelfonderzoek? Kijk dan op www.lavantgarde.be
- Vragen? neem gerust contact op via info@houseofthebeloved.eu of Jolanda@houseofthebeloved.eu

Vrijdag 24 mei 2024 om 19:30 tot zondag 26 mei 2024 om 17:00

House of the beloved, Boulevard Emile Bockstael 22, 1020 Bruxelles, België

Contact voor deelname

Neem contact op met de organisatie om deel te nemen aan dit evenement.

Over de organisatie

“Our mission is to be different together.”

We’re dedicated to helping you become absolutely free. Our transformative practices support you in finding and expressing your own way of being human.

1. Kies je tickets
Taster Meditation

Een dag lang ondergedompeld worden in meditatie, in een eigentijd klooster in Brussel. Welkom op 4 mei!

€ 47,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Meditation - Level 1

Meer evenementen van House of the Beloved

Donderdag, 13 jun. om 19:30
Meditatie en authentieke aanwezigheid
House of the Beloved
Meditatie Authentic Relating
Zondag, 23 jun. om 09:30
Workshop - Authentieke aanwezigheid
House of the Beloved
Authentic Relating

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 24 mei. om 19:30
Ontspanningsles XL
Karimu.eu
Yoga Ontspanning Meditatie
Vrijdag, 14 jun. om 19:00
Handpan Meditatieconcert
Ralf Silvius
Handpan Ligconcert Meditatie
Zondag, 26 mei. om 15:00
Authentic Dating Amsterdam ~ Extended Edition
i to i Authentic Relating
Authentic Relating Dating Meditatie
Zondag, 26 mei. om 16:00
Quantum Healing Workshop - Past Life Regression & Heart Opening
Conscious Evolution
Healing Meditatie Past Life Regression
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl