Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Meditatie en authentieke aanwezigheid

Donderdag 09 mei 2024 van 19:30 tot 21:30

Online

Over dit evenement

Welkom bij onze GRATIS, ONLINE kennismakingsavond met meditatie en Authentieke aanwezigheid!!

Deze avond wordt je aangeboden door HOUSE of THE BELOVED, een modern, eigentijds klooster in het hartje van Brussel dat als missie heeft om kinderen en volwassenen te ondersteunen om absoluut vrij te worden. Stijn Smeets, monnik bij House of the Beloved, is de host van deze avond.

Stijn is diepgaand ingewijd in Indo-tibetaans meditatietechnieken uit het Boeddhisme (Dzogchen, Mahamudra) en tantrisme Shaivisme (Trika, Kula). Na extensieve beoefening van authentic relating en circling, heeft hij Authentieke aanwezigheid (authentic presence) ontwikkeld. Een antwoord op kritische verbeterkansen die hij zag bij authentic relating en circling.

***MEDITATIE***
Zonder oefening verliest onze geest zich (tot 50% van de dag!) in dagdromen, afleidingen en reacties op irrelevante stimuli. Dit uit zich vaak in spontane, zelfreferentiële gedachten, herinneringen, anticipaties en verbeeldingen, grotendeels zonder metacognitief bewustzijn (denk ook aan voortdurend denken, zelfkritiek, of voortdurend bezorgd zijn over de staat van de wereld). Het vermindert zowel je productiviteit als je welzijn (Buckner et al., 2008; Gurnard & Raichle, 2001; Killingsworth & Gilbert, 2010; Smallwood & Schooler, 2006).

Meditatie verbetert je concentratie en je krijgt een dieper zelf-inzicht. Als mentale kung-fu: een innerlijke onbeweeglijkheid behouden door je niet te identificeren met aantrekkelijke gedachten en aanlokkelijke emoties. De simpliciteit van het “niet doen” heeft een transformatieve impact: in die innerlijke stilte leer je je autonome zenuwstelsel beheersen en krijg je toegang tot steeds subtielere nuances in de ervaring van jezelf en de realiteit, en hoe je die ervaring kan beïnvloeden.

Oefeningen komen uit Mahamudra (grote zegel), Dzogchen (grote perfectie), Zen Boeddhisme, en tantrisch Shaivism.

***AUTHENTIC PRESENCE***
Voel je soms de neiging om jezelf te censureren? Houd je jezelf soms tegen om anderen niet te kwetsen of te beledigen? Vind je het lastig om authentiek te blijven in gezelschap? Zit je vast in de rol van de ‘goede zoon’ of ‘zorgzame echtgenote’, terwijl je eigenlijk iets anders wilt? Dan kan een workshop of training in authentieke aanwezigheid iets voor jou zijn.

Authentieke aanwezigheid draait om het creëren van verbinding en zelfinzicht. Jezelf en anderen kunnen zien zonder te proberen iets te sturen, veranderen of te vermijden. Het betekent dat je oprecht naar jezelf luistert en jezelf laat zien, terwijl je volledig aanwezig bent bij anderen, zonder weerstand of verdediging.

We oefenen authentieke aanwezigheid door middel van vier brede vaardigheden:

1] CONTACT MAKEN MET JEZELF, opmerken hoe het is om jou te zijn, zo dicht mogelijk bij je lichaam.
2] JEZELF LATEN ZIEN, zonder censuur of schaamte.
3] EIGENAARSCHAP NEMEN, wat is het in jezelf dat maakt dat jij dit zo aanvoelt?
4] NIEUWSGIERIG ZIJN, naar jezelf en anderen, hoe zou het zijn om een ander te zijn?


***ERVARINGEN VAN DEELNEMERS***
“Wauw, wat was dit een transformatieve ervaring. De meditatietechnieken van deze training komen uit een bijzondere lineage en zijn echt totaal anders en veel intenser dan de andere “meditaties” die ik ken, die neerkomen op “Doe niks.” Ik heb ervaren hoe het is om sensaties, gedachten en emoties waar te nemen zonder erdoor afgeleid of gegrepen te worden. En hoe het is om mezelf en de wereld vanuit een ander, realistischer perspectief te zien. In mijn dagelijks leven ben ik continu bezig met het toepassen van deze meditatietechnieken en ik merk dat ik me scherper, rustiger en vrijer voel, met een nieuwe waardering en tevredenheid met het leven zoals het is, zonder de drang om dingen te hoeven veranderen. Nu pas besef ik me hoeveel ik eigenlijk bestuurd werd door allerlei onbewuste impulsen. Dit was nog maar de allereerste stap en ik kan niet wachten om me verder te verdiepen in deze technieken onder begeleiding van Stijn.” AS



Je bent van harte welkom om het eens uit te proberen!

Warme groet,
Stijn, Danielle en Jolanda

***MEER WETEN?***
- Check onze website: www.houseofthebeloved.eu
- Vragen? neem gerust contact op via info@houseofthebeloved.eu of Jolanda@houseofthebeloved.eu

Over de organisatie

“Our mission is to be different together.”

We’re dedicated to helping you become absolutely free. Our transformative practices support you in finding and expressing your own way of being human.

Meditatie en authentieke aanwezigheid

Meer evenementen van House of the Beloved

Vrijdag, 24 mei. om 19:30
Meditation - Level 1
House of the Beloved
Meditatie
Donderdag, 13 jun. om 19:30
Meditatie en authentieke aanwezigheid
House of the Beloved
Meditatie Authentic Relating
Zondag, 23 jun. om 09:30
Workshop - Authentieke aanwezigheid
House of the Beloved
Authentic Relating

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Woensdag, 29 mei. om 20:00
Stilte avond Pauluskapel Loosdrecht
Esther Maria
Meditatie De stem van binnenuit Vrouwencirkels
Zondag, 26 mei. om 16:00
Quantum Healing Workshop - Past Life Regression & Heart Opening
Conscious Evolution
Healing Meditatie Past Life Regression
Vrijdag, 07 jun. om 19:30
We're a catch, find your s*x worker match
i to i Authentic Relating
Conscious Sexuality Sacred Sexuality Authentic Relating
Vrijdag, 21 jun. om 18:00
NĀDA YOGA + MANTRA + KIRTAN WORKSHOP
Maximilian Bergauer
Kirtan Mantra zingen Meditatie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl