Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Chakra yoga & meditatie (7e crown chakra)

Donderdag 02 mei 2024 van 19:00 tot 20:30

Grote Overstraat 35, 7411 JA Deventer, Nederland

Over dit evenement

ieve mensen,

‘’Find your balance’’ is ontstaan vanuit een passie voor yoga en het werken met de chakra’s in het lijf, in 7 weken gaan we op reis door de wereld van de chakra’s.

Vanaf 14 maart tot 2 mei gaan er 7 weken in het teken staan van chakra yoga en meditatie, dit gaat plaatsvinden in het hartje van Deventer.
In 7 weken lang leer jij alles rondom de chakra’s in jouw lijf. Je leert hoe je disbalans kan transformeren naar balans.
Doormiddel van oefenen (asana), meditatie (dhyana), ademwerk (pranayama) ga jij ervaren hoe het is om te werken met de verschillende energiecentra’s in jouw lijf.
Ga jij mee op chakra reis om te kijken hoe jij nog meer balans in jezelf kan ervaren.
Elke donderdag avond gaan we de focus verplaatsen naar een ander chakra, we gaan voelen en ervaren welk chakra in jou de meeste aandacht verdiend.
De yoga vorm zal variëren van hatha tot vinyasa en alles er tussenin. Het is toegankelijk voor iedereen en elke beoefening kent variaties waar we allemaal mogen voelen en leren om onze plek te eren.
 
Wat is een chakra:
Iedereen heeft 7 hoofdchakra’s ook wel de energiecentra’s in ons lijf. Het is belangrijk dat de energiecentra’s in jouw gevuld zijn met energie. Een chakra kun je ook wel zien als een bloem, het is belangrijk dat elke bloem de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wanneer de bloemen in jou in balans zijn dan zal jouw levensenergie vrij kunnen stromen. Elke chakra heeft een eigen kleur, energie en frequentie. Omdat elk chakra verband houdt met specifieke spirituele, emotionele, psychologische en fysieke aspecten van ons wezen, wordt aangenomen dat een blokkade of slechte werking ervan kan leiden tot fysieke, psychologische en emotionele stoornissen. Het bewust maken en in balans brengen van deze energiecentra zou daarentegen leiden tot welzijn en een goede gezondheid.
 
Elke week krijgt een eigen chakra toegewezen, in deze week is de yoga, meditatie en het ademwerk afgestemd op dit chakra.
 
1e chakra wortel chakra (Muladhara)
De onderste chakra stelt ons in staat om te verbinden met de aarde. Door te verbinden met de aarde voelen we veiligheid en kunnen we zekerheid ervaren.
Deze week gaan we doormiddel van een grondende meditatie de verbinding met de aarde versterken. De yoga houdingen gaan jou meer in verbinding brengen met je lijf.
‘’De eerste week ga jij ervaren dat jouw lijf jouw thuis is’’.
 
2e chakra sacraal chakra (Svadhisthana)
Het tweede chakra is terug te vinden net onder de navel en staat in verbinding met het element water. Als je tweede chakra in balans is voel je een positieve eigenwaarde, een stroom van creativiteit, emotie en seksualiteit. Deze week gaan we doormiddel van het element water de energie in jou weer laten stromen, net als de stroming in de rivier.
‘’Go with the flow’’
 
3e chakra zonnevlecht chakra (Manipura)
Het derde chakra is te vinden tussen je ribben en je navel en staat in verbinding met het element vuur. Wanneer je derde chakra in balans is ervaar je een gevoel van zelfvertrouwen, persoonlijke wilskracht en assertiviteit.
De energie van dit chakra zorgt voor het vergroten van het vuur in jou en stelt jou in staat om actie te ondernemen en in beweging te komen.
‘’Laten we het vuurtje in onszelf aanwakkeren’’
 
De onderste 3 chakra’s staan in verbinden met de wereld onder ons, ook wel te omschrijven als het materiële wat er is, al het aardse.

4e chakra hart chakra (Anahata)
Het vierde chakra vormt de brug tussen de onderste en de bovenste chakra’s en is te vinden ter hoogte van je hart. Deze chakra staat in verbinding met het element lucht. Als je vierde chakra in balans is ervaar je een gevoel van liefde, warmte, vertrouwen en balans. Deze week gaat de lucht weer flink door jouw heen razen waardoor we de stroom van liefde vanuit jouw hart gaan verspreiden naar jou hele zijn.
‘’let go what not longer serve you anymore en bring the connection back with the love within you’’.
 
5e chakra keelchakra (Vishuddha)
Het vijfde chakra maakt de verbinden met onze innerlijke stem en is te vinden bij het keelgebied. Deze chakra staat in verbinding met het element ruimte, als je de ruimte inneemt om jezelf vanuit jouw authentieke zelf uit te drukken, dan zal je gaan ervaren dat je meer in balans bent. Wanneer jouw keelchakra in balans is kan jij jezelf moeiteloos uiten en jezelf hiermee reinigen.
‘’ I speak my own truth‘’.
 
6e chakra derde oog chakra (Ajna)
Het zesde chakra is terug te vinden tussen je wenkbrauwen, deze chakra maakt de verbinding met onze intuïtie. Deze chakra is verbonden met het element licht, dit element is niet voor iedereen tastbaar maar is intuïtief sterk voelbaar. Wanneer dit chakra in balans is kunnen we intuïtief goed aanvoelen wat we nodig hebben en kunnen we handelen vanuit onze innerlijke wijsheid.
‘’ Trust the process, follow your intuition’’.

7e chakra kruin chakra (Sahasrara)
Het zevende chakra is het laatste chakra en het hoogste chakra, dit chakra maakt de verbinding met het grotere geheel en helpt jou om jouw leven in een breder perspectief te zien, wanneer jij in verbinding staat met het kruin chakra zul je innerlijke wijsheid ervaren wat jou helpt om je koers te bepalen. Het element van dit chakra gaat over voorbij tijd en gedachtes gaan en stimuleert het gevoel van volmaaktheid/heelheid/alles is een.
‘’You are light, connect with the deepest essence within you to live your highest life’’

De bovenste 3 chakra’s staan in verbinden met de kosmos, de wereld en het hogere boven ons.

Het beoefenen van yoga, meditatie en ademwerk gaat ons meer momenten laten ervaren waarbij jij in contact staat met de ware essentie in jou.
In 7 weken gaan we de 7 basischakra’s in jou meer in balans brengen, dit gaan we doen in een klein groepje waarbij er voor een ieder persoonlijke aandacht is.
Samen duiken we een laagje dieper ‘’to find our inner balance’’

Praktische info:

-Elke donderdag avond 19.00-20.30.
-Hartje Deventer (Grote overstraat 35, Ruimte voor ontspanning).
-Yoga matjes, kussentjes, dekentjes zijn aanwezig.
-Je kan aansluiten voor 7 weken, maar je kan er ook voor kiezen om een losse les te boeken of een kaart voor 3 lessen.
-Trek kleding aan waar jij comfortabel in kan bewegen

Bij vragen mail gerust naar namastesoof@gmail.com of bel 06-44562074

‘’Het licht in mij groet het licht in jou’’

Namaste,

Soof

Ps. Wist jij al dat ik ook yoga lessen kan geven op jouw werk, voor een groep of 1 op 1. Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden neem gerust contact met mij op.

Donderdag 02 mei 2024 van 19:00 tot 20:30

Grote Overstraat 35, 7411 JA Deventer, Nederland

Over de organisatie

“"Feel so you, feel so free''”

Yoga, cacao ceremonies, coaching, retreats & meditatie

Reviews

Lucie

Chakra yoga & meditatie (4e heart chakra)

Een hele fijne sessie verzorgd door Soof! Met genoeg afwisseling tussen rustgevende oefeningen en intensiviteit. Met lekker een theetje als afsluiting.

Lees meer

Jan Van Brakel

Chakra yoga & meditatie (4e heart chakra)

Top, Prima bijeenkomst. Goed verzorgd , prima locatie, prettige groep. Ruime aandacht voor persoonlijke aandacht.

Lees meer

Anoniem

Transformeer je emoties!

Tijd voor jezelf om helemaal tot jezelf te komen, yoga, meditatie, cacaoceremonie en klankschalen maken deze avond helemaal af. Absolute aanrader!

Lees meer

Chakra yoga & meditatie (7e crown chakra)

Meer evenementen van Namasté Soof

Donderdag, 16 mei. om 19:00
Beltane yoga & meditation in concert
Namasté Soof
Ligconcert Yoga Meditatie
Donderdag, 23 mei. om 19:00
Yoga & meditatie (zelfvertrouwen)
Namasté Soof
Yoga Meditatie Embodiment
Donderdag, 30 mei. om 07:00
Stadsverlichting Deventer (vrije inloop & donatie basis)
Namasté Soof
Meditatie Verbinding Spirituele ontwikkeling
Donderdag, 06 jun. om 19:00
Yoga & meditatie (zelfliefde)
Namasté Soof
Yoga Meditatie Zelfliefde

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 23 jun. om 09:30
Yoga Flow (in nature)
BloteVoetenPark Brunssum
Yoga Natuur Bewustzijnsontwikkeling
Dinsdag, 07 mei. om 19:30
Nieuwe Maan meditatie Avond
Praktijk imix
Meditatie New Moon Gatherings
Zaterdag, 18 mei. om 19:00
ECSTATIC DANCE BEZWEEFD @ OASE ROTTERDAM 18 MAY 2024
Bezweefd
Ecstatic Dance Vrije Dans Yoga
Vrijdag, 03 mei. om 19:30
BREATHE INTO REST - Restorative & Yoga Nidra Tonic
Seema Vij Yoga
Yoga Healing Meditatie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl