Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Equinox Peruaanse Despacho ceremonie

Zaterdag 21 september 2024 van 10:00 tot 16:30

Toldijk, Países Bajos

Over dit evenement

🌀Equinox Despacho: een ceremonie van dankbaarheid🙏


Enthousiast willen we deze Despacho ceremonie voor de overgang naar de herfst met jullie delen: de Equinox. We nodigen je uit om hierbij te zijn, zodat we op een respectvolle manier Moeder Aarde kunnen bedanken en je intenties kunt bekrachtigen.

In Peru noemen we deze Equinox de ……..
Met elke overgang, de Equinox en de zonnewendes delen we in Peru een Despacho ceremonie, een offer van dankbaarheid. Ook in Nederland vierden onze voorouders al deze belangrijke overgangen van jaargetijden door offers te brengen. Ze deden dat om zegeningen te vragen voor geluk, gezondheid en voorspoed. Vooral “landbouw” culturen deden dat omdat ze afhankelijk waren van het weer en het land, met betrekking tot het zaaien en het oogsten.

Voor ons is het bijzonder om dit mooie ritueel met jullie te delen. We kunnen samen dankbaarheid zijn, elkaar ondersteunen in het delen van mooie intenties, onze (Nederlandse en Peruaanse) voorouders eren en herinneren, en onze verbinding met Moeder Aarde en het universum voelen. Deze verbinding werkt helend voor jezelf, maar ook voor het land.

🙏Wat is een Despacho ceremonie?

Een Despacho wordt in Peru al eeuwenlang beoefend. Het is een ceremonie met een offer dat dankbaarheid, genezing en manifestatie uitdrukt en diep geworteld is in de kosmologie van de Andes. De ceremonie wordt doorgaans uitgevoerd door een sjamaan of spiritueel leider, die de deelnemers door het bijzondere proces begeleidt van het creëren van een offerbundel, die wordt gebruikt om de spirituele en de natuurlijke wereld te eren. In Peru eren we Moeder Aarde en de Kosmos (Pachamama), de spirits en de bergen (Apus).

De Despacho wordt gezien als een manier om evenwicht en harmonie te bewaren tussen het spirituele rijk en de natuurlijke wereld. In de Andes wordt het universum gezien als een levend wezen, en alles daarin heeft een geest en een doel. De Despacho ceremonie is een manier om deze onderlinge verbondenheid te eren en de “Spirits” te bedanken voor hun voortdurende steun en begeleiding. Het is een daad van liefde, we delen onze dankbaarheid en onze intenties.

🙏Hoe ziet een Despacho ceremonie eruit?

Er zijn verschillende manieren om een Despacho ceremonie te maken, en bij jullie in Nederland zullen we de ceremonie aanpassen, zodat het aansluit bij de zaden, granen, kruiden, planten en bloemen (oftewel de plant spirits) in Nederland. We gebruiken in het offer alleen natuurlijke materialen, met als reden dat dit de onderlinge verbondenheid van alle levende wezens symboliseert en we zo Moeder Aarde respecteren.

Als we de offer gemaakt hebben, en alle ingrediënten met liefde en aandacht hebben meegegeven verbranden we het offer in het vuur. Op deze manier gaat de as naar Moeder Aarde en de rook naar de spirits en de kosmos!

Als er iets is wat je aan de Despacho ceremonie wil meegeven, dan is dat van harte welkom! Bijvoorbeeld: zaden, vruchten, bloemen, heilige tabak iets persoonlijks… Voel maar wat voor jou goed voelt!


🙏Hoe ziet deze bijzondere dag eruit?

We beginnen de dag met een “energetische cleansing” met kruiden en Palo santo, zodat we open en verbonden aanwezig kunnen zijn. Daarna zal Jhon uitleg geven over de Despacho ceremonie, hoe we deze ceremonie delen in Peru en over zijn ervaringen. Hij zal natuurlijk ook uitleg geven over de inhoud ervan, zodat jullie na deze workshop ook zelf thuis dit mooie ritueel kunnen vormgeven op jullie eigen manier.

Vervolgens hebben we een lekkere en gezonde lunch, en na de lunch gaan we samen de Despacho maken.

Het is fijn om jezelf voor te bereiden door wat zelfreflectie te hebben: waar ben je dankbaar voor? Wat wil je loslaten en waar wil je aandacht aan geven het komende seizoen?
We sluiten deze dag af met het verbranden van de despacho met muziek en een dikke knuffel.

🙏Wat ontvang jij?

Een energetische cleansing vooraf
een prachtige despacho, waarin je jouw dankbaarheid en intenties kunt delen in een mooie en intieme groep (max 12 personen)
uitleg over hoe je een despacho ceremonie doet, zodat jij na deze workshop op jouw eigen manier een despacho ceremonie kan vormgeven
een lekkere, gezonde lunch en drankjes (vega)

🙏Investering van jou

Reflectie over wat je wilt loslaten, waar je dankbaar voor bent en wat je aandacht wilt geven, je intenties voor het komende seizoen.
Eventueel iets wat je aan de despacho wilt meegeven.
Prijs €150,-

Zaterdag 21 september 2024 van 10:00 tot 16:30

Toldijk, Países Bajos

Contact voor deelname

Neem contact op met de organisatie om deel te nemen aan dit evenement.

Over de organisatie

“Deze zomer komen ze samen voor de tweede keer naar Nederland met Wachuma! ”

Retreat centrum die ceremonies met de Grootmoeder plant en Grootvader Wachuma deelt in de Heilige Vallei van Peru.

1. Kies je tickets
wachuma ceremony met peruaanse maestro

Early bird t/m 21 mei 666 euro Daarna 699 euro Aanbetaling 100 euro

€ 100,00
Inclusief servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Equinox Peruaanse Despacho ceremonie

Meer evenementen van Willkamayuspirit

Vrijdag, 02 aug. om 14:30
Wachuma ceremony met Peruaanse Maestro
Willkamayuspirit
Plantmedicijn Innerlijke Reis Meerdaagse retraites
Zaterdag, 10 aug. om 09:00
Wachuma ceremony met Peruaanse Maestro
Willkamayuspirit
Plantmedicijn Innerlijke Reis Meerdaagse retraites
Woensdag, 21 aug. om 09:00
Wachuma ceremony met Peruaanse Maestro
Willkamayuspirit
Plantmedicijn Innerlijke Reis Meerdaagse retraites
Zaterdag, 31 aug. om 09:00
Wachuma ceremony met Peruaanse Maestro
Willkamayuspirit
Plantmedicijn Innerlijke Reis Meerdaagse retraites

Dit vind je misschien ook interessant

Maandag, 22 jul. om 16:00
Play vakantie - Vrijheid Blijheid (Week 1)
Play Community
Playfulness Gatherings Leven vieren
Woensdag, 31 jul. om 10:00
Vlierhof- Zomer 🌞Festival 2024
Vlierhof Community
Leven vieren Kids activiteit Festivals
Vrijdag, 27 sep. om 18:00
Het Leukste Play Festival
Play Community
Festivals Leven vieren Jongeren
Zondag, 19 mei. om 10:30
Bevrijd Je Buik - Healing Cirkel
Courage Academy
Energiewerk Healing Spirituele ontwikkeling
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl