Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking

Friday 28 June 2024 van 18:30 tot 21:30

Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Over dit evenement

Je adempatroon gaat over jou! Verwerk stress, trauma en stap in je levenskracht, hart, talenten en authenticiteit.

DIT GEEFT HET JE
- Ontlading en verwerking stress & trauma
- Meer helderheid, ruimte, kracht en liefde van binnenuit
- Ruimte innemen in een groep, je gezien en gehoord voelen
- Authentieke stemgeluid ontdekken: krachtig kwetsbaar
- Expressie leren geven aan je gevoel via stem, lichaamsimpulsen en beweging
- Alsnog je beweging af kunnen maken (bv woedewerk, uitreiken naar een ander)
- Ontdekken en aangeven grenzen en behoeften
- Onderzoeken en doorwerken onderliggende thema's en patronen in lichaam en geest in verbinding met dagelijks leven
- Een veilige bedding van support, steun en inquiry van- en met groepsgenoten.

VOORDELEN ADEMWERK IN GROEPSVERBAND
- Ervaren dat je niet de enige bent die op diepere lagen in verschillende thematieken aan zichzelf werkt.
- Leren over nieuwe stukken in jezelf via elkaar.
- Steun en inspiratie in zowel het actieve ademwerkgedeelte als in de groepsinquiries aan het begin en einde van een sessie.
- Gelijkgestemden ontmoeten.

HOE (OP VOLGORDE VAN PROGRAMMA)
- 18:30u Systeemopstelling: na openingsmeditatie kun je via houten materialen, pen en papier of themakaarten je thema helder laten worden.
- 18:45u Groepsinquiry: optioneel delen van thema/intentie en je stem laten horen
- 19:15u Bio-energetische oefeningen: actieve staande oefeningen om lichaam, gevoelswereld en geest te openen icm met ademhaling.
- 19:30u Verbonden Ademhaling: liggend op een mat via gefaseerd actief ademwerk op muziek doorademen, emoties doorvoelen, herinneringen toelaten, vertrouwen op stemgeluid en lichaamsimpulsen
- 20:30u Integratiefase Ademwerk: stil liggend ingewikkeld in dekens op zachte muziek ontspannen
- 21:00 Groepsinquiry afsluiting: na ruimte om te schrijven, themaopstelling aan te passen optioneel je stem laten horen.

WAT IS ADEMWERK?
Een Ademreis (in een cirkel met een groep) is een lichaamsgerichte reis waarin je door het verbonden ademen icm concentratie op je binnenwereld & ondersteunende muziek, meestal in een lichte trance terecht komt. Trance betekent een verfijnder bewustzijn op je ervaringsstroom hier nu waardoor je anders en meer gedetailleerd kunt waarnemen.

Er kunnen vanzelf fysieke impulsen, emoties en/of herinneringen in je opkomen die ooit (en in je leven hier en nu) je levensstroom, energie, helderheid, hart, creativiteit geblokkeerd hebben. Je kunt nu wel de beweging afmaken en jezelf leren geven wat je toen nodig had in verschillende levensfasen, door 'gewoon' voelen, ruimte en lucht geven met de adem, expressie via lijf en stem) en/of uitreiken vanuit je behoefte door bijvoorbeeld een extra deken te vragen of een hand op je schouder.

Dat kan leiden tot een ervaring van nieuwe ruimte hier en nu en vanuit die nieuwe kun je andere keuzes maken in je dagelijks leven. Ook kan een ademreis ‘gewoon’ een fijne ervaring zijn waarin diepe ontspanning kan ontstaan. Ademwerk is therapeutisch werk gericht op veranderen van sterssvolle patronen in je (dagelijks) leven. Stap voor stap naar meer innerlijke- en innemen uiterlijke ruimte.

VOOR WIE
Groepsademwerk is geschikt voor iedereen die een stevige basis en bedding in zichzelf voelt, niet makkelijk overprikkeld is (door actievere muziek en alle kleuren van emoties vanuit de andere deelnemers) en zin heeft en ruimte voelt om zichzelf via en met anderen dieper te openen en te ontmoeten.
Herken je een kwetsbaarheid in jezelf tijdens het lezen van deze tekst, boek dan eerst een 1-1 sessie (waarin afgestemd ruimte is voor subtieler ademwerk icm dieper therapeutisch werk zoals regressietherapie, lichaamsgericht systemisch werk, cognitieve therapie, ego state therapy) of neem even contact met me op.

PRAKTISCHE INFORMATIE
- Voorbereiding: trek kleding aan waar je gemakkelijk in kunt bewegen
- Eet goed maar zorg dat je met een redelijk lege maag aankomt bij aanvang en neem eventueel iets te eten mee voor erna.
- Nazorg: zorg dat je ruimte hebt voor verwerking en integratie, denk aan een warm bad, schrijfruimte of gespreksmogelijkheid met een fijne vriend of partner.

LEVERINGS- EN ANNULERINGSVOORWAARDEN
- Een kaartje kan niet teruggenomen worden of naar een andere datum verplaatst worden, wel kan een aangekocht kaartje overgenomen of doorverkocht worden.
- Bij aankoop van een kaartje ga je akkoord met Leveringsvoorwaarden & Privacy Overeenkomst.

Friday 28 June 2024 van 18:30 tot 21:30

Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Over de organisatie

In eigen praktijk geef ik Psychodynamische therapie, Therapeutisch ademwerk, Tafelfamilieopstellingen, (Myo) Yin Yoga (nidra) 1-1 & in groepsverband

Reviews

Denise Ermes

Kunst van Ontspanning | (Myo) Yin Yoga, Nidra, Heartfulness & Adem

De ervaring van deze lange yin les met ballen was fantastisch! Ik kon helemaal de ontspanning inzakken, zijn en releasen. De begeleiding van Marloes is heel kundig en liefdevol. Ik zou deze 2 uur verwennerij aan jezelf zeker aanraden. Liefde voor jou Marloes!

Lees meer

Carlijn

Kunst van Ontspanning | (Myo) Yin Yoga, Nidra, Heartfulness & Adem

De diepte en de duur van de stilte waren vanavond zo onwijs fijn. Bijna nergens anders vind ik n plek waar er zo de tijd wordt genomen (Standaard n lange les) en t naliggen in savasana ook echt zo heerlijk lang is - grotendeels begeleid door Marloes haar stem) In deze drukke wereld en drukke stad is deze les en deze plek zoooo welkom! Ik gun het iedereen. Het doet mij iig erg goed om écht te kunnen afdalen en tegelijk diep de spieren en t binsdweefsel te masseren. Dank je wel weer.

Lees meer

Yvette Vermeer

Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking

De sessie werd goed uitgelegd door Marloes en ik voelde mij welkom en gezien. Het was een fijne intieme groep waarbij ik emoties eruit heb laten kunnen komen. De korte oefeningen (e.g. opstellingen, intentie zetten, warming up) zorgde dat ik al vrij snel goed en diep aan het ademen was. Dit is een van mijn favoriete ademcirkels. Bedankt

Lees meer

Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 21 Jul. om 10:00
Verbondenadem & cacao ceremonie
Yoga Praktijk Zwolle ⭐︎ Adem ⭐︎ Meditatie ⭐︎ Verbinding⭐︎
Adem Cacao ceremonie Ademcirkel
Friday, 19 Jul. om 19:30
Cuddle Party | 19 Juli 2024 | 19.30 - 22.00 uur | Maartensdijk
Joanne May
Knuffelworkshops Lichaamswerk Tantra
Monday, 23 Sep. om 09:30
Adem Opleiding - met Niels en Anika
Niels en Anika
Adem Ademwerk Ademcirkel
Saturday, 31 Aug. om 15:00
SPECIAL: Red Play Party & Breathplay Workshop by Bas & Mim
Exploring Deeper
Tempel Conscious Sexuality Adem
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl