Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

BRTT® & TRB®- Lichaamsgerichte trauma & stress release - kleine groep

Vrijdag 07 juni 2024 van 13:00 tot 17:00

DubbelWaard, Dillenburg 16, 1165 HN Halfweg, Nederland

Over dit evenement

22 maart
26 maart
25 april
17 mei
7 juni
Meer data worden ingepland.

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) & Trauma Release Breathwork (TRB®)

Lichaamsgerichte Trauma & Stress release therapie (ook wel Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) & Trauma Release & Breathwork (TRB)) is ontworpen om door de vele lagen van lichaams-pantsering heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel. Het ondersteunt het natuurlijke proces van je lichaam om chronische spanning, zelf beperkende patronen en emotioneel trauma los te laten - wat de weg opent naar gevoelens van vreugde, zelfliefde en diepe ontspanning.

Trauma kan ontstaan als we willen vechten of vluchten maar we nergens heen kunnen. Dan komen we in een verlamming terecht, raakt ons zenuwstelsel overweldigd en kunnen we onze lichamelijke instincten niet voltooien. De revolutionair oude reacties van ons reptielbrein worden actief. Kennelijk verstoort dit de integratie in de hersenen.

Trauma heeft op de eerste plaats invloed op ons lichaam en niet onze geest. Daarom helpt praten over ons trauma ook nauwelijks en moeten we onze lichaamsbeleving gebruiken om trauma te verwerken. Trauma Release Therapie laat gelukkig ook zien hoe toegankelijk de natuurlijke veerkracht van ons lijf is en hoe we de ervaring van veiligheid in ons lijf kunnen terugvinden.

Deze methode is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning. Met bepaalde oefeningen help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.
Spanning (stress) wordt vaak als negatief bestempeld, terwijl spanning vaak noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan reflexen als vechten, vluchten of bevriezen. Ze vergroten onze overlevingskansen. Eenmaal in veiligheid is die overlevingsspanning niet meer nodig en kan losgelaten worden. Het lichaam keert dan weer terug in een ontspannen staat van zijn. In het dierenrijk is dat te zien bij bijvoorbeeld vogels die hun vleugels even flink uitschudden of honden en paarden die in hun flanken trillen.

Mensen hebben ook zo’n ontladingsmechanisme, maar herkennen het niet meer als zodanig. Trillen van spieren wordt als vreemd gezien of geassocieerd met het tonen van zwakte en/of angst; trillen van angst of woede, trillende benen van schrik of trillen na zware inspanning. In plaats van het ontladen toe te laten, blijven we zo ongemerkt spanning met ons meedragen en zelfs opbouwen. Dit kan leiden tot chronische spanning, waarbij lichaam en geest in een staat van alertheid blijven.

Deze trauma release sessies bieden wij één op één en in groepsverband aan. De groepen worden door Wendy en Mark (en eventueel assistenten) begeleidt. Wil je meer informatie of direct inschrijven, laat het ons op tijd weten, er is maar plek voor 3 á 4 personen!

Investering: 125 euro
Er is plek voor maximaal 4 deelnemers dus reserveer op tijd!
Locatie: Halfweg (nabij Amsterdam West en Haarlem)
Bereikbaarheid: 8 minuten lopen naar station Halfweg/Zwanenburg (hier vandaan 9 minuten met de trein naar Amsterdam Centraal/Haarlem Centraal).
Auto parkeren gratis voor de deur.
🔶 Direct boeken www.dubbelwaard.nl/inschrijven
🔶 Vragen? Mail ons op info@dubbelwaard.nl

Vrijdag 07 juni 2024 van 13:00 tot 17:00

DubbelWaard, Dillenburg 16, 1165 HN Halfweg, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

DubbelWaard - lichaamsgerichte therapie & systemische coaching. O.a. familie & thema opstellingen, woedeworkshops en trauma & stress release.

1. Kies je tickets
De organisator van dit evenement heeft nog geen tickets ingesteld.
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
BRTT® & TRB®- Lichaamsgerichte trauma & stress release - kleine groep

Meer evenementen van DubbelWaard

Vrijdag, 17 mei. om 13:00
BRTT® & TRB®- Lichaamsgerichte trauma & stress release - Vrouwengroep
DubbelWaard
Lichaamswerk Ademwerk Trauma Release
Zondag, 09 jun. om 10:00
Woedeworkshop - Emotional release - voor vrouwen (Thema: Grenzen)
DubbelWaard
Anger work Schaduwwerk Vrouwen workshops
Zondag, 03 nov. om 10:00
Heel je heksenwond - Stap in het veld van de wijze vrouw in jou
DubbelWaard
Vrouwen workshops Systemisch werk Ritueel

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Donderdag, 16 mei. om 19:00
Ademsalon
Ademtuin
Ademcirkel Live muziek Ademwerk
Zondag, 19 mei. om 14:30
Terug naar de bron
Adem in Balans
Ademwerk Lichaamswerk Verbinding
Maandag, 13 mei. om 19:00
Play Utrecht - Verbonden ademen
Play Utrecht
Adem Lichaamswerk Healing
Donderdag, 23 mei. om 19:00
Ademcirkel Verbonden Ademen - met Niels en Anika
Niels en Anika
Adem Ademwerk Ademcirkel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl