Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Ontsluieren in de Verborgen Salon

Zaterdag 03 februari 2024 van 14:00 tot 17:00

Westerweg 73, 1862 CB Bergen, Nederland

Over dit evenement

Ben je nieuwsgierig naar Tantra en wil je hier op een ontspannen en ongedwongen manier kennis mee maken?

Kom dan zaterdag 3 februari langs in de Verborgen Salon.
De dag is geschikt zowel voor stellen als voor mensen die alleen komen en met name bedoeld voor mensen die hier geen of weinig ervaring mee hebben, maar ook meer ervaren mensen zijn welkom.

We zullen proeven aan verschillende Tantrische oefeningen, meditaties en lichaamswerk.
De focus ligt op het ontdekken van de ontwapenende en krachtige aspecten van levendige wezens, in een sfeer van beweging, meditatie, dans, delen en aanraking. Geen enkel onderdeel is verplicht, en er wordt rekening gehouden met individuele grenzen. Tijdens de avond zal er geen bloot of seksualiteit plaatsvinden, en deelnemers wordt geadviseerd gemakkelijk zittende kleding te dragen.

Wat is Tantra?
Het woord "tantra" heeft zijn oorsprong in het Sanskriet, een oude Indo-Arische taal. De letterlijke betekenis van het woord "tantra" is "weefsel" of "draad". In een meer symbolische context verwijst het naar een systematisch en gestructureerd systeem of leer

Het concept van Tantra wordt uitgelegd als een mystieke traditie, geen geloof, maar een expressie van diepe liefde voor het mysterie van het leven. Tantrika's zien zichzelf als onderzoekers die de werkelijkheid willen ervaren door het volle leven te beleven, zonder gelovigen te zijn. Tantra, als spirituele stroming met een geschiedenis van bijna vijfduizend jaar, heeft invloed gehad op oosterse religies en wordt zowel binnen oosterse tradities als moderne westerse stromingen beoefend. In onze visie ligt de kern van Tantra niet in seks, maar in het zijns-aspect, waarbij bewust aanwezig zijn in het proces van verandering en groei centraal staat.

Tantra benadert het ego als een krampachtige persoonlijkheid gevormd door ervaringen uit het verleden, met als doel dit pantser te laten smelten zodat men weer kan samenvallen met het mysterie van het bestaan. Het werk van Tantra beoogt het contact met aanwezigheid en bewustzijn te verruimen, zodat de diepte, vrede en vreugde van de eigen realiteit ervaren kunnen worden. Seksualiteit in Tantra wordt gezien als een uitdrukking van natuurlijke levensenergie en een mogelijkheid om het goddelijke te belichamen.
Seks in Tantra wordt benaderd als meditatie, waarbij men leert gevoeliger, intiemer, ontspannen en opener te blijven. Tantra erkent dat seksualiteit en intimiteit verschillende betekenissen krijgen in verschillende levensfasen en moedigt aan om te ontdekken wat betekenisvol, vervullend en verruimend is voor elk individu. Het werken met seksuele energie, in de brede zin van vitale levensenergie, confronteert deze met de krampachtige egostructuur, wat kan leiden tot transformatie.
Tantra benadrukt dat alles wat men zoekt in zichzelf te vinden is, waardoor men bevrijd wordt van de misvatting dat vervulling bij anderen ligt. Dit betekent niet dat men zich moet terugtrekken uit de wereld, maar juist dat men in contact met anderen veel kan leren over zichzelf.

Over de organisatie:

De middag wordt verzorgd door Friso Immanuel oprichter van de Verborgen Salon, hij heeft verschillende scholingen gevolgd op het gebied van Persoonlijke Transformatie, Ademwerk en Tantra.

Zaterdag 03 februari 2024 van 14:00 tot 17:00

Westerweg 73, 1862 CB Bergen, Nederland

Over de organisatie

“Vrijheid, Verbondenheid, Diepgang en Plezier”

De Verborgen Salon is een uniek pareltje in kunstenaarsdorp Bergen, voel je welkom voor Ecstatic Dance, Ceremonies, Retraites, Live Muziek en meer.

Reviews

Rick Jansen

Ecstatic Dance Bergen met DJ KRIEN JOZEPH

Unieke intieme gezellige warme plek met houtkachel met unieke host! Met kadootjes als ‘ Heb je vragen lief Heb geduld met alles wat onopgelost is in je hart en probeer je vragen met liefde te bezien, als kamers die gesloten zijn. Of als boeken in een volslagen vreemde taal. Zoek nog niet naar antwoorden. Die kunnen je nog niet gegeven worden, omdat je niet in staat zou zijn ze te leven. Het gaat erom alles ‘te leven’. Leef nu de vragen. Misschien zul je dan geleidelijk, zonder het te merken, jezelf, ooit op een dag, in het antwoord terug vinden’

Lees meer

Anna Van Langen

Conscious Clubbing in de Verborgen Salon

Ik heb echt een heerlijke avond gehad!! Door de openjngsmeditatie, de sharing en de contactoefeningen ontstaat er een veilige ruimte, waardoor overgave aan de dans, in verbindjng met jezelf en met elkaar, als vanzelf gaat! Ik kom zeker nog een keer🙏

Lees meer

Tantra Ontsluieren in de Verborgen Salon

Dit vind je misschien ook interessant

Woensdag, 12 jun. om 11:00
Tantra Festival - Tantric Joy Festival Amsterdam 2024
Growing Loving Relations
Tantra Festivals Spirituele ontwikkeling
Zaterdag, 18 mei. om 10:30
🔥 Embrace Your Spring Renewal: 3-Day Dance Retreat
TransFlow Fusion
Contact Improvisatie Somatic Dance Tantric Dance
Zondag, 23 jun. om 14:45
Sensual Play Party: Kinksterfest
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Donderdag, 23 mei. om 09:30
Workshop: Erotic Experiencing
Compass to Connection
Tantra Seksualiteit Tempel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl