Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Midwinter zonnewende Stiltewandeling

Vrijdag 20 december 2024 van 10:00 tot 12:00

Baarn, Netherlands

Over dit evenement

Een ochtend offline, volledig verbonden met de natuur, jezelf en andere vrouwen.

Wat is dat fijn, een hele ochtend in rust zijn tijdens een Vol Leven Bosbad. Offline, met alleen de vogels om je heen en maximaal 20 andere vrouwen.
In het bos zijn en de natuur optimaal meemaken op reis naar ontspanning, zelfliefde en compassie.
Met de natuur om je heen verbinden, met jezelf en met elkaar. In een serene en ongedwongen sfeer.
Verzorgd worden en tegelijkertijd zorgen voor jezelf. Want dat laatste doen we zo weinig. Voor ons zelf zorgen door rust te nemen, even offline zijn, niet bereikbaar en beschikbaar zijn.
Hoe fijn is het om een even geen mama te zijn, geen partner, geen collega, geen mantelzorger, gewoon alleen jezelf mogen zijn. In het Jaarwiel, oftewel rondom de seizoenswisselingen, het natuurlijke ritme.

Vier maal per jaar verzorgen wij, mijn collega Myrna en ik, een Vol Leven Bosbad. Rond de Zonnewende in de zomer, waarna de dagen weer gaan korten, rond de Herfstequinox, in de winter rond de Zonnewende en de dagen weer gaan lengen en in de lente rond de Lente-equinox. Tijdens de herfst- en lente equinox zijn de dag en nacht precies even lang. Hoe bijzonder is dat!

Het Vol Leven Bosbad is volledig afgestemd op het betreffende seizoen, haar typische sfeer en eigenheid, de magie van het moment in het jaarwiel, ofwel ons natuurlijk jaarritme. De natuur voedt ons. Letterlijk en figuurlijk. Door haar helende kracht zal ze je inspireren en helpen je juiste pad te kiezen. Of om te verteren wat verteerd mag worden. In de winter, rond de winterzonnewende organiseren we een stiltewandeling met daarbij een zachte, muzikale, energetische oefening.

Wat we gaan doen:
Gedurende 2 uur lopen we in stilte in het bos. We gaan bosbaden, oftewel, ons onderdompelen in de natuur. En dat heeft niets met water te maken, tenzij het regent. In een heel traag tempo, gaan we mindful door de natuur. We zetten al onze zintuigen in.
Je wordt uitgenodigd enkele fijne oefeningen te doen. Alles in verbinding met de natuur om je heen. Door deze zachte energie kun je meer connecten met jezelf en zal je gaan weten wat goed voor je is. De natuur werkt helend, dat weten we al duizenden jaren.

De stiltewandeling heeft een muzikale break van zachte tonen. We keren naar binnen en verwelkomen ons donker en ervaren de magie van het luisteren naar de stilte in onszelf. Welke zachte tonen kun je dan horen?

Jouw bijdrage is 32,50. Dit is inclusief thee en lekkers (biologisch en vegan).

Voor meer informatie: bosbadgids@gmail.com
Direct aanmelden: https://just-switch.nl/vol-leven-bosbaden-in-het-jaarwiel/

En als je nog een review nodig hebt, dit schreef Annemarie ons na afloop van de stiltewandeling in 2023:

"Wortels in de stilte...

Wandelen in een groep in het bos, allen in stilte, een paar uur lang.....ik deed dat nog niet eerder. De 1e meters onwennig, maar het werd al snel comfortabeler.
Bosbadgids Ingrid en lichaamsgericht therapeut Myrna zijn een goed team. Zij organiseren allerlei bosbaden zoals volle maan-, equinox- en jaarwielwandelingen.
Myrna en Ingrid leggen een verbinding tussen wat zichtbaar is om ons heen en het onzichtbare, met je innerlijk maar ook met de kracht die groter is dan de mens. En dat op een unieke manier.
We wandelden deze x in een prachtig bos in Lage Vuursche. Het 1e deel vd tocht in het teken van het verleden, het 2e deel in het nu, en het 3e deel in de toekomst.
Tussendoor vonden prachtige rituelen plaats! Een zelfgemaakte smudge om los te laten wat je niet langer dient, dit bij grafheuvels uit de bronstijd. Een 2e muzikaal ritueel, onder een statige beuk, leunend tegen de stam. Ogen dicht. Myrna die haar zelfgemaakte instrumenten bespeelde en bijval kreeg van de wind in de toppen van de sparren. Kippenvel door de setting! En thee, zelfgemaakte chocola en cake en ook nog wolvensporen zien. Daarbij deelden we wat ons raakte als afsluitend ritueel.
Ik ervaarde niet eerder dat de natuur zo'n spiegel kan zijn voor innerlijke ervaringen. Voor mezelf, voor mijn voorouders. De hele wandeling had ik een focus op wortels vd bomen. Niet eerder besefte ik dat een bos mega veel wortels bevat, meestal ondergronds, maar ook glimpen bovengronds. Zo ook mijn wortels, die van mij en mijn voorouders.... en sommige wortels liggen open, gehavend, kwetsbaar als wonden. Alsof ze vragen om heeling, iets dat gezien wil worden. Ik stapte over boomwortels, maar ging er ook bewust op staan. Alsof ik een trigger zou zijn voor iets dat gezien wil worden, maar niet gezien wordt. En ik voelde in mezelf welke wortels bij mij bovengronds liggen om gezien te worden. En wie staat er op mijn wortels om mij te triggeren? Ik stond erbij stil met compassie.
Dankbaar ben ik voor de heel bijzondere bosbaden die Ingrid & Myrna organiseren! Deze sessie was ook weer zo mooi! Ik ga vaker mee, het is een aanrader!"

Vrijdag 20 december 2024 van 10:00 tot 12:00

Baarn, Netherlands

Contact voor deelname

Neem contact op met de organisatie om deel te nemen aan dit evenement.

Over de organisatie

“Ik heb ervaren dat ik de verbinding met mijzelf letterlijk voelde stromen!”

Bosbaden-Shinrin-yoku organiseert (volle maan) bosbaden in kleine groepjes en individueel, en retraites op La Palma. Dompel je onder in de natuur.

In samenwerking met

1. Kies je tickets
De organisator van dit evenement heeft nog geen tickets ingesteld.
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Midwinter zonnewende Stiltewandeling

Meer evenementen van Bosbaden-shinrin-yoku.nl

Donderdag, 23 mei. om 20:30
Volle Maan Bosbad 23 mei 2024
Bosbaden-shinrin-yoku.nl
Bosbaden Bosbad -Shinrin Yoku Full Moon
Zaterdag, 22 jun. om 08:00
Zomer Zonnewende Vol Leven Bosbad in het Jaarwiel
Bosbaden-shinrin-yoku.nl
Bosbaden Equinox/Zonnewende Bosbad -Shinrin Yoku
Zaterdag, 22 jun. om 20:45
Volle Maan Bosbad 22 juni 2024
Bosbaden-shinrin-yoku.nl
Bosbaden Bosbad -Shinrin Yoku Full Moon
Zondag, 21 jul. om 20:45
Volle Maan Bosbad 21 juli 2024
Bosbaden-shinrin-yoku.nl
Bosbaden Full Moon Bosbad -Shinrin Yoku

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 03 mei. om 13:00
Yoga & Forest Bathing
EcoNIDRA™ | Way Back Home
Bosbaden Yoga Mini retraite in de natuur
Zaterdag, 22 jun. om 13:00
Bosbad 'Shirin Yoku' en Zonnewende ritueel
INTUERE
Equinox/Zonnewende Bosbaden Ritueel
Zaterdag, 01 jun. om 10:00
Juni Bosbad | Shinrin-yoku sessie in het Nationaal Bomenmuseum Doorn
Bosbaden in het Bomenmuseum
Bosbaden Natuur Bosbad -Shinrin Yoku
Zondag, 02 jun. om 10:00
Shinrin Yoku - bosbad workshop; summer's coming!
Max Jean Louis - natuurlijk ontstressen
Bosbaden Natuur Ontspanning
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl