Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Wombs of Wisdom (WOW) incl. Cacao & Rite van de baarmoeder

Zondag 26 mei 2024 van 10:30 tot 16:30

Julianastraat 12a, 6675 BL Valburg, Nederland

Over dit evenement

WOMBS OF WISDOM (WOW) =
CACAO * HART * ADEM * BEWEGING * DRUMS * LICHAAMSWERK * WATER * VUUR * CEREMONIE

Een dag verbinden met vrouwen op een ander level, maar ook met het vrouwelijke energieveld en je vrouwelijke voorouderlijn. Samen kwetsbaar zijn en samen helen. Een krachtige dag voor jezelf, je eigen verbintenis met je lichaam en ook versterkend in je relatie met alle andere vrouwen om je heen.

We sluiten af met een prachtige ceremonie die wereldwijd al door miljoenen vrouwen is gedaan. Je maakt kennis met het plantmedicijn Cacao, de natuurelementen vuur en water, sjamanistische tradities en gaat naar huis met een dieper besef van onze bijzondere band die wij vrouwen hebben en een energetisch opgeschoond lichaam. Voel je welkom.

Het event vindt plaats in mijn eigen praktijk; een rietgedekt gebouw met landelijke uitstraling, precies tussen Arnhem en Nijmegen in. Je kunt gratis parkeren op mijn eigen terrein en/of op 1 min loopafstand.

Wat gaan jullie doen?
Op deze ontspannen dag neem ik jullie mee naar onze Wombs of Wisdom (WOW): ons emotionele epicentrum als vrouw. Je maakt diep contact met je baarmoeder, en ook met je vrouwelijke voorouderlijn. We doen lichaamswerk om ons te verbinden met ons heilige gebied van creatie en kracht: onze baarmoeder. Om het te helen en te bevrijden van trauma, pijn en verdriet. Dit doen we onder andere d.m.v. beweging, klank en visualisatie.

We starten met een cacao ritueel dat ons verbindt met ons hartgebied en het element Vuur. We gebruiken vervolgens onze adem om de verbinding met onszelf, elkaar en het grotere vrouwelijke veld te verdiepen. We geven expressie aan wat dit losmaakt en daarna gaan we ontspannen met een heerlijke vegetarische lunch (lees hieronder meer daarover).

Na de lunch gaan we verder met een drumsessie om diep te gronden. We gebruiken bio-energetische beweging en een visualisatie om zo nog dieper contact te maken met jouw baarmoeder. We geven kleur en vorm aan welke inzichten dat ons heeft gebracht door te tekenen.

Jullie leren vervolgens hoe je jouw eigen heilige ruimte maakt en krijgt een uitnodiging om jezelf innerlijk voorbereiden. Aan het einde van de middag ontvangen jullie van mij als Womb Keeper de Rite van de Baarmoeder.

Vooraf krijgen jullie van mij een schrijfopdracht, zodat jullie voorbereid naar de dag kunt komen. Dit helpt o.a. je lichaam om de energetische transformatie van de Rite toe te kunnen laten. Je krijgt deze opdracht automatisch wanneer je een ticket hebt gekocht. Indien dat niet het geval is, neem dan even contact met me op.

Korte samenvatting van het programma (wijzigingen voorbehouden):
- Sharing: kennismaking
- Cacao ritueel
- Gezamenlijke ademoefening om ons hartgebied te openen
- Lunch
- Drummen en lichaamsbewust afdalen in je eigen lijf
- Visualisatie: verbinden met je eigen baarmoeder door bio-energetische beweging
- Creatieve oefening
- Innerlijk werk: heilige ruimte maken
- Rite van de baarmoeder
- Afsluiting

Tussendoor krijg je teachings over sjamanisme, natuurelementen en de enorme kracht van een gezonde baarmoeder en verbinding met je lijf. Na afloop ontvang je een document met informatie over hoe je zelf de Rite van de Baarmoeder kunt doorgeven.

Eten en drinken
Ik kook zelf voor jullie, met veel liefde en passie. Als lunch kun je een lekkere gevulde soep verwachten, een luxe salade met verse kruiden en daarnaast brood/crackers en dips. Uiteraard kan ik rekening houden met wensen en allergieën. Deze kun je doorgeven wanneer je jouw ticket koopt. De hele dag zijn thee, gevitaliseerd water met smaakje en snacks aanwezig.

Hieronder volgt extra informatie over de Rite en over Cacao

De Rite van de Baarmoeder is onderdeel van een reeks overgangsrites van de Q’ero-sjamanen uit Peru (de 13e Munay-Ki). Bij dit ritueel staat de baarmoeder centraal, de plek waar vrouwen angst, spanning, verdriet en trauma opslaan. Dit kan zijn gebeurd in dit leven, of in een vorig leven, en bewust of onbewust worden meegedragen en doorgegeven aan de generaties na ons. Het is aan ons om dit tij te keren.

Tijdens dit prachtige ritueel wordt de vrouw en de baarmoeder weer in haar oorspronkelijke staat teruggebracht; een plek van liefde en creatie (van leven). Alle pijn, trauma en verlies kan veilig worden losgelaten. Door de energie van de inwijding, die zowel helend als zegenend werkt, wordt de vrouwelijke kracht gereactiveerd. Deze collectieve vrouwelijke energie is eeuwenlang onderdrukt, ontkend en misbruikt. Als vrouw draag je deze pijn en het verdriet van je moeder en je grootmoeder, of zelfs verwondingen uit een nog verder verleden, met je mee.

Met deze inwijding, die je daarna zelf ook mag doorgeven (en doe dat vooral!), heel je niet alleen jezelf, maar draag je ook bij aan de collectieve heling van de vrouwelijke energie.

“De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren;
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven.”

Wanneer je als vrouw niet in verbinding staat met je buik en je baarmoeder ervaar je disharmonie in je leven. Dat kan zich op verschillende manieren uiten:
• Je relatie of seksuele leven stroomt niet
• Je kan jezelf niet goed laten zien
• Je geeft teveel van jezelf weg
• Je ervaart continue stress
• Je kunt slecht ontvangen
• Je kunt moeilijk zwanger worden (of hebt veel miskramen gehad)
• Je menstruatie is niet wat het moet zijn
• Je gedraagt je onderdanig of juist het tegenovergestelde (dominant, star, egocentrisch)

Het effect van de Rite
De verhalen van vrouwen die de rite hebben gedaan en hun ervaringen delen zijn wonderlijk. De rite is een bevrijding, op fysiek, mentaal en spiritueel niveau. De meeste vrouwen merken bij het loslaten pas, hoeveel pijn en angst ze gedragen hebben. Na de rite ervaren ze een toename in kracht en een productieve en creatieve flow. Er zijn vrouwen die hun libido weer terugkrijgen, of vrouwen zonder baarmoeder die voelen dat er een leegte wordt opgevuld. Ze voelen zich heel en compleet.

CACAO
Theobroma cacao, is de wetenschappelijke naam van de cacaoboom. De geslachtsnaam, Theobroma, letterlijk vertaald naar ‘Voedsel’ (Theo) ‘van de goden’ (broma) in het Grieks.Cacao brengt lichaam, geest en ziel samen, op een zalige manier.

Rauwe cacao ceremonies bestaan al duizenden jaren, die helemaal teruggaan tot o.a. de Maya en Azteekse tradities in Midden- en Zuid Amerika. Het wordt gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden, voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding.

Rauwe cacao wordt gebruikt als een hart openend medicijn om veilig te ontwaken, openbaringen en innerlijke genezing te ervaren. Cacao wordt gebruikt in een ritueel, waar intenties worden gezet. Eenmaal geconsumeerd, kom je in een licht euforische toestand, kun je makkelijk negatieve emoties losgelaten en ben je in staat om verbinding te maken met jezelf en de liefdevolle energie in je lichaam. Cacao werkt verbindend, op een hele zachte manier.

Wat voel je met een cacao ceremonie?
Je gaat niet trippen van cacao, je blijft volledig helder. Maar de werkende stoffen doen wel wat met je systeem. Een ceremoniële dosis cacao helpt je om (weer) contact te maken met jezelf, met de aarde en dat wat écht belangrijk is in je leven. Vanuit deze helderheid ontstaat een diep voelen, een diep weten. Wie ben ik? Wat wil ik? Waar wil ik naartoe?

Het openen van je hart en verbinden met je root, draagt onder andere bij aan het:
• Zakken van je hoofd, naar je lichaam
• Contact maken met je innerlijke weten
• Openheid en kwetsbaarheid, wat de basis is voor intimiteit
• Transformeren van patronen: van angst naar liefde
• Maken van keuzes die aansluiten bij jouw hartsverlangen
• Ervaren van een diepe(re) connectie met jezelf en de wereld om je heen
• Openstellen en kwetsbaar durven zijn
• Een onderliggend gevoel van rust en veiligheid
• Geven en ontvangen van liefde
• De kracht om emoties er te laten zijn en doorvoelen
• Ervaren van (onvoorwaardelijke) liefde voor jezelf en anderen

Wat doet dat fysiek met je?
Ceremoniële cacao kun je drinken in verschillende sterkten, met verschillende motivaties. Het brengt ontzettend veel gezondheidsvoordelen, zoals o.a. een betere bloedsomloop, beter functioneren van de hersenen en het sterker immuunsysteem.

Rauwe cacao is werkelijk een medicijn voor je gemoedstoestand en gezondheid. Bij regelmatig gebruik kun je onderstaande gezondheidsvoordelen ervaren:
1. Verbetert de cognitieve functie
2. Verhoogt het immuunsysteem
3. Ondersteunt het cardiovasculaire systeem (hart- en vaatziekten)
4. Beschermt tegen chronische ziekten en misschien zelfs tegen kanker
5. Ondersteunt de darmen
6. Verbetert je stemming
7. Verbetert de kwaliteit van je slaap
8. Verbetert je prestaties
9. Beschermt je huid en tanden
10. Vertraagt veroudering

Tips bij gebruik cacao
• Om de sterk ontgiftende werking van de cacao is het raadzaam veel water te drinken tijdens en na de ceremonie.
• Verder wordt het aanraden om een lichte maaltijd te nuttigen voordat je komt, en geen koffie of cafeïne houdende dranken te drinken.
• Rauwe cacao kan niet gedronken worden door mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
• Bepaalde antidepressiva met MAO-remmers zijn ook een contra-indicatie en kunnen tot ernstige hoofdpijn leiden.
• Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed door naar het hart. Houdt daarom rekening met het gebruik van rauwe cacao bij een hartaandoening.
• Uiteraard ben, en blijf je, zelf verantwoordelijk. Het is een zacht en veilig product, maar vraag bij twijfel advies aan een arts.

Wil je meer over mij weten, bezoek dan mijn website www.tessaleonie.com
Daar staan ook mijn algemene voorwaarden die van toepassing zijn op al mijn diensten.

Er zijn minimaal 4 deelnemers nodig om dit event door te laten gaan. Zijn er te weinig, dan krijg je een andere datum aangeboden. Je hebt dan de keuze om dit te accepteren of niet. Ik geef geen geld retour indien iemand niet kan komen. Je mag wel je ticket aan iemand anders geven.

Zondag 26 mei 2024 van 10:30 tot 16:30

Julianastraat 12a, 6675 BL Valburg, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Leer jouw lichaam verstaan en je hebt een gids voor het leven”

Landelijk gelegen praktijk voor lichaamsgerichte coaching, rebirthing breathwork, warm water rebirthing, wisdom classes & ceremonies.

Tessa Leonie - Lichaamswerk & bewustzijn

Reviews

Britt Daemen

IBIZA editie: Wombs of Wisdom incl. Cacao & Rite van de baarmoeder

WOW! Prachtige ervaring met goede begeleiding, geweldige aankleding en fantastische locatie!

Lees meer

Gineke Versluis

[PRIVATE] Wombs of Wisdom (WOW) incl. Cacao en Rite van de baarmoeder

Tessa heeft een hele mooie, veilig en inspirerende ruimte. Zij zorgt voor een fijne begeleiding tijdens de ceremonie en ik ben ook deze dag weer tot mooie inzichten gekomen waar ik mee aan de slag mag. Ze geeft ook veel informatie en handvatten om deze prachtige ceremonie ook door te geven.

Lees meer

Madelene Boender

[PRIVATE] Wombs of Wisdom (WOW) incl. Cacao en Rite van de baarmoeder

Hele fijne ervaring, mooi intense dag, goede sfeer. Tessa hele fijne vrouw

Lees meer

1. Kies je tickets
Normaal

Dagretreat incl. cacao, lunch, thee en snacks

€ 114,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Wombs of Wisdom (WOW) incl. Cacao & Rite van de baarmoeder

Meer evenementen van Tessa Leonie - Lichaamswerk & bewustzijn

Vrijdag, 17 mei. om 18:30
Cacao, Sound & Breathwork (soft)
Tessa Leonie - Lichaamswerk & bewustzijn
Cacao ceremonie Ademcirkel Soundhealing
Zondag, 16 jun. om 12:00
Familieopstellingen dag
Tessa Leonie - Lichaamswerk & bewustzijn
Familieopstellingen Systemisch werk Persoonlijke Ontwikkeling
Zondag, 23 jun. om 10:00
Warm Water Rebirthing dag BAARLO
Tessa Leonie - Lichaamswerk & bewustzijn
Healing Innerlijk Kind Bewustzijnsontwikkeling
Zaterdag, 10 aug. om 09:00
Wachuma ceremony met Peruaanse Maestro
Willkamayuspirit
Plantmedicijn Innerlijke Reis Meerdaagse retraites

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 08 sep. om 10:00
MOEDer in je eentje EVENT - Vrijheid ervaren door OVERGAVE -
Kim Hartveld - Freeflow en Authenticity -
Festivals Vrouwen workshops Verbinding
Vrijdag, 06 sep. om 13:00
Praful & Vimal :: Shamanic Breath SoundJourney with Sacred Cacao
HeartFire.nl
Klankreis-Soundbath Cacao ceremonie Innerlijke Reis
Zondag, 12 mei. om 19:00
Ligconcert (op moederdag) met live muziek van Pauline van Mourik
Yoga Studio Kokos
Cacao ceremonie Live muziek Ritueel
Zaterdag, 04 mei. om 10:00
De Stroming - Verdiepingsdagen
YourYoniJourney
Vrouwen workshops Sensualiteit Lichaamswerk
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl