Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Stilte Meditatie Retraite

Vrijdag 26 augustus 2022 om 19:00 tot zondag 28 augustus 2022 om 17:00

Online

Over dit evenement

Stilte Meditatie Weekend

Stilte. Ervaar het tijdens dit online stilte meditatie georganiseerd door Retreathuisje. Verdiep je beoefening van meditatie en yoga door een weekend je aandacht te richten op jezelf en de stilte in je hart te ervaren. Leer hoe je de rust en stilte kan vinden te midden van je dagelijkse dag, waar je ook bent door je even terug te trekken uit je drukke routine.

“Een dag in stilte, kan een pelgrimage in zichzelf zijn.” – Hafiz

Wat: stilteweekend; retraite met yoga, meditatie, mindfulness.

Wanneer: van vrijdagavond tot en met zondag
Data 2022: 25-27 maart, 22-24 april, 27-29 mei, 24-26 juni, 26-28 augustus

Waar: Online in je eigen Retreathuisje.

Voertaal: dit weekend wordt in het Nederlands gegeven.

Ervaring: wij organiseren dit stilteweekend, al sinds 2013. Ook organiseren we stiltedagen en stilteweken. Dit stilteweekend organiseren we bijna maandelijks, ongeveer 8x per jaar.

Wat is het weekend niet: hele dag op de yogamat asana’s doen; alle aspecten van meditatie, yoga, mindfulness, advaita vedanta en zelfonderzoek ( self-inquiry) komen aan bod. Er wordt niet gesproken gedurende het hele weekend.

Kosten: € 97
De kosten voor deze retraite zijn alleen voor het retraiteprogramma die je online volgt via Zoom. Je retreathuisje creëer je thuis of boek je zelf. Natuurhuisje.nl of Airbnb bieden vele huisjes in de natuur.


Aanmelden: onder aan pagina

Overige: dit stilte weekend is een goede voorbereiding voor de stilteweek die in de zomer plaatsvindt of bij Hridaya Yoga in Frankrijk www.hridaya-yoga.fr of Mexico www.hridaya-yoga.com.

Inleiding

Wie gunt zichzelf nog de tijd om even stil te staan? En te luisteren naar wat het hart je ingeeft? Op de automatische piloot, lopen we onze gedachten achterna en zijn niet meer gewend om te voelen waar we echt behoefte aan hebben. We reageren vanuit impulsen en zintuiglijke waarneming. En komen vaak afgepeigerd thuis na een lange drukke dag. Het in stand houden van onze patronen kost onbewust veel energie.
Kom weer thuis bij jezelf tijdens dit stilte weekend. Door rust te brengen in je hoofd en systeem vind je weer helderheid en opent je hart, waardoor je liefde weer kunt ervaren.

Dit stilteweekend is voor velen een waardevolle ervaring gebleken. Een periode van bezinning, vol inzicht en innerlijke rust. Je ontvangt er enorm veel voor terug.


Rust vinden in het stilteweekend

Op deze korte stilte retraite ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken en zo weer tot jezelf te komen.

Deze retraite is erop gericht je hart te trainen als een intuïtief orgaan van kennis en wijsheid, door te leven met een open hart. Dit doen we door het verkennen van de weg van het Spiritueel Hart, Hridaya. Een beoefening die je weer brengt tot de kern, de essentie van het leven. En die je aandacht weer verankert in het hier en nu door te leven met een open hart.

Er is naast meditatie in stilte, ruim aandacht voor zelf-observatie (self-enquiry), ademhalingsoefeningen (pranayama) en yoga asana’s (asana).

Het stilteweekend zorgt ervoor dat lichaam, geest en hart weer in harmonie samen functioneren.


Locatie stilte retreat

Retreathuisje is er voor iedereen die graag een retraite wil ervaren welke de condities nabootst, zoals de oude yogi's al eeuwenlang alleen mediteren in een grot. Maar dan met het comfort van een eigen retreathuisje. Deze kun je natuurlijk thuis creëren of boek je bijvoorbeeld via natuurhuisje.nl of airbnb. Hier vind je volop fijne huisjes op rustgevende plekken in de natuur. Waar je je even helemaal terug kunt trekken en ruimte hebt voor jezelf en jouw retraite.
Kies een huisje met een goede Wifi verbinding. Zodat je het retraiteporgramma live kan meevolgen vanaf je laptop of telefoon.

Het retraiteprogramma volg je online via Zoom. Dit is gratis en gemakkelijk te installeren op je computer of telefoon.
Online is het volgen van dit retraite programma net zo effect gebleken als live. Het versterkte voor velen hun retraite ervaring, omdat ze helemaal in hun eigen individuele ruimte konden zijn. Zonder afleiding van anderen. En toch de support van het groepsveld op afstand heel sterk aanwezig voelden.


Nobele stilte

Tijdens het gehele weekend zijn we in mauna, nobele stilte. Dit betekent dat we geen contact met elkaar zoeken. We spreken niet en maken ook geen gebaren. Ook maken we geen gebruik van telefoons, computers en sociale media tijdens de gehele retraite. Alleen voor Zoom om de begeleiding van de retraite te volgen. Zo kun je je aandacht losmaken van alles wat je aandacht vraagt en een omgeving creëren die je ondersteunt in het werkelijk tot jezelf komen.

“Luister naar de stilte, het heeft zo veel te vertellen.” – Rumi


Begeleider

De begeleider van deze stilte meditatie retraite is Esmé Ritstier. Onder de begeleiding van Sahajananda, grondlegger van Hridaya Yoga, genoot zij haar opleiding in Mexico, waar ze heeft gewoond en het Hridaya Meditatie Centrum heeft ondersteund achter de schermen. Zij bracht meerdere periodes in stilte door, uiteenlopend van 10, 17 en 49 dagen achtereenvolgend. Alsmede retraites in het donker, Kaya Kalpa. Met haar doorleefde ervaring maakt zij het stilteweekend een inspirerende en ontspannen plek om te verblijven.


Programma stilte retraite

“Hoe stiller je wordt, hoe meer je in staat bent om te horen.” – Rumi

De vroege ochtend is een ideaal moment om te mediteren, omdat de atmosfeer nog rustig is. Hier staat tegenover dat er een rustmoment in de middag is ingebouwd. Dit is een belangrijk onderdeel van het weekend; met een middagdutje na de lunch.


Vrijdag
19.00: Introductie
20.00: Avondmeditatie
22.00: Rust

Zaterdag
07:00: Meditatie (met breaks)
09.00: Ontbijt
10.00: Lezing
11:00: Yoga
12:30: Meditatie
13.00: Pauze
16.00: Meditatie (met breaks)
18.00: Pauze (Eigen Oefening of wandeling)
19:30: Q&A
20.00: Lezing & meditatie
21.00: Rust

Zondag
07:00: Meditatie (met breaks)
09.00: Ontbijt
10.00: Lezing
11:00: Yoga
12:30: Meditatie
13.00: Pauze
15.00: Meditatie (met breaks)
17.00: Afronden


Kosten en aanmelden

Totale kosten van deze stilte retraite zijn:
€ 97
Dit bedrag is exclusief verblijf en obv zelfzorg.

Aanmelden voor dit evenement kan via het formulier onderaan.

Boek je plekje hier.

Over de organisatie

Retraites die je hart openen en je leven transformeren, thuis of in je eigen retreathuisje.

Retreathuisje

Stilte Meditatie Retraite

Dit vind je misschien ook interessant

Dinsdag, 30 apr. om 20:00
Roosevent: Klankschaalmeditatie met Frank Klank
De Roos
Klankschalen Klankbad Meditatie
Dinsdag, 30 apr. om 19:00
Beltane yoga & meditation in concert
Namasté Soof
Ligconcert Yoga Meditatie
Dinsdag, 30 apr. om 19:30
Healing Breathwork with live Music
Integrated Tantra
Ademwerk Meditatie Lichaamswerk
Zaterdag, 18 mei. om 19:00
ECSTATIC DANCE BEZWEEFD @ OASE ROTTERDAM 18 MAY 2024
Bezweefd
Ecstatic Dance Vrije Dans Yoga
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl