Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Drieluik voor moeders zonder kind (Deel 3)

Zondag 23 april 2023 van 13:30 tot 16:30

Larixstraat 22, 2565 HG Den Haag, Nederland

Over dit evenement

OVER MOEDERS ZONDER KIND
Het moederschap speelt een rol in het leven van iedere vrouw. Ook van vrouwen zonder kind. Of je nu een kinderwens hebt (gehad), bewust geen kinderen hebt of dat de rede ervan ergens in het midden ligt (er zijn tientallen redenen waarom een vrouw geen kind heeft), het moederschap is altijd in en om je heen zichtbaar en aanwezig. Wij geloven dat vrouwen zonder kind ook moeder worden en op eigen wijze invulling geven aan hun moederhart en moederschap. Met moeders zonder kind brengen wij vrouwen zonder kind samen. Wij geloven in de kracht van samen komen en met elkaar verbinden.

IN GESPREK MET JE ROLLEN
Deze middag ga je spelenderwijs onderzoeken en ontdekken welke rollen (identiteiten) je als vrouw allemaal hebt naast de moederrol. Omdat je de klassieke moederrol niet vervult, kan het soms lastig zijn om je identiteit te bepalen. Dit kan ook erg eenzaam aanvoelen. Misschien vind je het lastig om het uitgebleven moederschap los te laten, te accepteren en een plek te geven. Of misschien ben je op zoek naar meer zingeving en vervulling. Het kan ook zijn dat je het contact met jezelf wat bent kwijtgeraakt en ernaar verlangt om weer ‘gewoon’ jezelf te zijn. Maar wie ben je nu eigenlijk als vrouw?

Zou het niet fijn zijn als je hier meer helderheid in krijgt? We zullen elkaar ook onderling inspireren, het kan erg ondersteunend zijn om te ontdekken dat andere vrouwen tegen dezelfde thema’s aanlopen of juist laten zien hoe het ook anders kan. Gun je jezelf deze middag in verbinding met andere vrouwen? Het zou mooi zijn om meer balans te ervaren in het dagelijks leven (en de rollen die je vervult), het ‘verleden’ los te laten en een plek geven en je te openen voor nieuwe kanten van jezelf.

Wat kan je verwachten van deze middag?
• Er is een veilige en liefdevolle bedding om jezelf in te brengen en met elkaar te verbinden.
• Je krijgt ruimte om jouw verhaal met andere vrouwen te delen.
• We gaan onszelf in beweging brengen, zodat er ook beweging komt in waar jij staat in jouw proces.
• Er is ruimte om expressie te geven aan gevoelens en emoties, dit zorgt ervoor dat je verbinding ervaart met jezelf.
• Je krijgt meer helderheid in welke rollen (identiteiten) voor jou belangrijk zijn, wat je valkuilen zijn en waar je kracht zit.

PROGRAMMA DRIELUIK
Deze middag is onderdeel van een drieluik maar ook los te volgen.
Ieder onderdeel van het drieluik heeft inhoudelijk haar eigen programma en bestaat uit de volgende vaste elementen:
- Tijd om aan te komen, te landen in je lijf. We maken hierbij gebruik van o.a. beweging/lichaamswerk en meditatie.
- Ervaringsgerichte oefeningen/opdrachten, dit vormt de kern van de bijeenkomst en zorgt voor nieuwe impulsen en zelfreflectie zodat er ruimte, beweging, inzicht en helderheid ontstaat. We maken hierbij gebruik van o.a. rituelen, opstellingen (systemisch werk), creatieve werkvormen en spelvormen.
- Een deelronde, voor verbinding met de groep, elkaar zien en horen. Dit geeft een gevoel van steun, (h)erkenning en bekrachtiging.


ZONDAGMIDDAG 23 APRIL
3) In gesprek met je rollen
Wist je dat je dagelijks minimaal 10 dialogen voert in je hoofd die in de realiteit niet met iemand plaatsvinden? Het zijn je innerlijke identiteiten of rollen die met elkaar in gesprek zijn. Je voelt een trigger, je neemt hem waar, wordt wellicht boos of voelt je slachtoffer, dan komt de relativeerder om de hoek, die de boel wil sussen en eventueel als je pech hebt is de dramadriehoek compleet omdat er ook nog een vijandige dader zich in de discussie gaat mengen. Pff soms worden we gek van al die interne dialogen die we voeren. Vaak is er 1 stem die de boventoon voert en je stemming bepaalt. In deze bijeenkomst ga je hier inzicht en helderheid in krijgen. Dit gaat je helpen om in te zien dat je een keuze hebt in waardoor jij je laat leiden. Wie of welke rol zet jij achter het stuur of belandt in de kofferbak? Hier een bewuste keuze in kunnen maken zorgt dat je het heft in eigen hand neemt en biedt nieuwe mogelijkheden en openingen.

PROGRAMMA 23 APRIL
Opening en landen 13:30 -14:00 uur
Innervoice dialogue onderzoeken 14:00 -14:30 uur
Innervoice dialogue voeren 14:30 -15:30 uur
Delen en afronding 15:30 -16:30 uur

PRAKTISCHE INFO
Data: 23 april 2023
Tijd: Welkom vanaf 13.15 uur
Bijeenkomst van 13.30 tot 16.30 uur
Locatie: Larixstraat 22, 2565 HG Den Haag
Prijs losse middag: € 55
De prijs is inclusief materialen thee & lekkers.
Contact: moederszonderkind@gmail.com / 06-41035166

Betalings- en annuleringsvoorwaarden
Je plek in het drieluik is gereserveerd na ontvangst van je betaling.
Als ‘Moeders zonder kind’ het drieluik afzegt, ontvang je het hele bedrag terug.
Als jij je na inschrijving afmeldt dan zijn de geld-terug-afspraken:
Afzeggen tot 2 weken voor de start van het drieluik: 100% retour.
Afzeggen tot 1 week voor de start van het drieluik 50% geld terug.
Daarna ontvang je geen geld terug.

BEGELEIDING
Ruchama Kramer
Ik heb nooit een kinderwens gehad. In mijn vak als voorheen verpleegkundige en nu als geestelijke verzorger en ritueel begeleider (celebrant) voor stervenden kom ik een groot moederhart tegen. Ik voel me regelmatig moeder in de zorg en ontferming voor anderen: patiënten, vrienden, familieleden en katten. Maar ook als ik door de natuur wandel of fiets kan ik getroffen worden door een moedergevoel over alles wat ik om mij heen zie. Op mijn 42e werd ik geheel onverwacht zwanger en is de zwangerschap na een korte periode geëindigd. De zwangerschap heeft mij onverwacht veel inzichten gegeven hoe ik mijn moederschap in de breedste zin van het woord in kan zetten in de wereld om mij heen. Ik heb veronderstellingen over mijzelf kunnen herijken en beseft dat wat ‘waar’ is even ‘onwaar’ kan zijn en vise versa.

Michelle de Bree
Ik heb lange tijd een kinderwens gehad, na 1 miskraam ben ik niet opnieuw zwanger geworden. De ziel die even bij was heeft mij wel een mooie boodschap gegeven waardoor ik m’n miskraam goed heb kunnen verwerken en een plek heb gegeven. Ik ben nu 45 jaar en sinds een aantal jaar voel ik me echt een moeder zonder kind. Ik ervaar een sterke verbinding met het kind in mezelf en met de kinderen in mijn omgeving. Ik ben me heel bewust hoe ik m’n moederschap kan inzetten in mijn werk als (kinder) coach, docent, begeleidster van vrouwencirkels en opstellingen (werken met het energetische veld). Ik kan me hierin ook echt een oermoeder voelen.

REVIEWS
Ik vond het bijzonder en fijn om de moeders zonder kind cirkel mee te maken, met gelijkgestemden en toch heeft ieder haar eigen verhaal. Bedankt voor de liefdevolle en down to earth begeleiding, erg gewaardeerd. Voor mij was het heel goed op deze manier meer in mijn lijf te komen en ik laat de liefdevolle doorwerking nog verder werken.
Sheila

Michelle en Ruchama hebben op hele mooie wijze een ritueel georganiseerd voor vrouwen zonder kind. Tijdens het ritueel kon er van alles gedeeld worden wat normaal gesproken niet gedeeld wordt, dat werkte enorm bevrijdend en helend. Michelle en Ruchama zijn een ideale combinatie en zorgen ervoor dat je je veilig voelt om ruimte te geven aan dit thema.
Esther




Zondag 23 april 2023 van 13:30 tot 16:30

Larixstraat 22, 2565 HG Den Haag, Nederland

Over de organisatie

Wij organiseren rituelen, bijeenkomsten en lezingen voor vrouwen die geen kind hebben en graag hun moederschap en moederhart op eigenwijze vormgeven.

Drieluik voor moeders zonder kind (Deel 3)

Meer evenementen van Moeders zonder kind

Donderdag, 23 mei. om 19:30
Vrouwen zonder kind cirkel
Moeders zonder kind
Vrouwencirkels Lichaamswerk Verbinding
Donderdag, 20 jun. om 19:30
Vrouwen zonder kind cirkel
Moeders zonder kind
Vrouwencirkels Lichaamswerk Verbinding

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 02 jun. om 14:00
Introductie Afrikaanse Healing
Blessing Amsterdam
Presentatie Healing Sjamanisme
Zondag, 12 mei. om 19:00
Ligconcert (op moederdag) met live muziek van Pauline van Mourik
Yoga Studio Kokos
Cacao ceremonie Live muziek Ritueel
Woensdag, 19 jun. om 10:00
💃Hieros Gamos Festival🕺
Hieros Gamos Festival
Mannen Workshops Vrouwen workshops Festivals
Zaterdag, 29 jun. om 11:00
Summer Gathering Festival
The Healing Breath
Festivals Gatherings Healing
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl