Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Retreat Zelfliefde met Marloes Zonneveld & Ed Bruins

Zaterdag 21 september 2024 van 14:00 tot 18:00

Yoga Studio Kokos, Breestraat 95-2, 1941 EG Beverwijk, Nederland

Over dit evenement

Zelfliefde en zelfzorg
Welkom bij een mini retreat van Ed Bruins en Marloes Zonneveld. De middag staat helemaal in het teken van zelfzorg en zelfliefde. In ons drukke dagelijkse leven vergeten we vaak om goed voor onszelf te zorgen. We proberen te jongleren tussen familie, werk, sociale bezigheden en allerlei verplichtingen, en we vergeten daarbij vaak onze zorg en liefde naar onszelf, terwijl je dit toch eigenlijk als belangrijkst mag aanmerken.

Zelfliefde en zelfzorg
Tijdens deze middag nodigen we je uit om even te pauzeren in je drukke leven, en aandacht te geven aan wat jij echt nodig hebt. Veel mensen hebben moeite met het vinden van balans tussen alle dingen die ze doen in het dagelijkse leven, wat laat zien hoe lastig dit kan zijn. Dit kan het gevoel geven dat je op alle vlakken tekortschiet.

De oefeningen die we gaan doen kunnen inzicht geven in de dingen die je doet, én vooral waarom je ze doet zoals je ze doet (volg je het nog?). Als kind hebben we vaak allerlei patronen en overtuigingen ontwikkeld die ons destijds hielpen, maar die we nu misschien wel los mogen laten. Of beter gezegd; er mag bewustzijn op komen, waardoor het loslaat-proces stap voor stap als vanzelf kan ontstaan. Het begint allemaal met bewustwording en dan ontstaat er beweging. Daarna heb je de keuze om er iets mee te doen, zoals altijd als je iets bewust wordt. Zo kun je een hernieuwde, liefdevolle relatie met jezelf opbouwen. Het allerbelangrijkste!

Deze middag gebruiken we om weer in contact te komen met ons innerlijke zelf en stappen te zetten naar zelfcompassie en rust.

Wat gaan we doen?
We duiken in deze thema’s via yin yoga, meditatie, reiki en onze persoonlijke ervaringen die we delen. Ook krijg je een zelfliefde olieroller, is er ruimte voor journaling (je krijgt een boekje van ons) en we nemen een kijkje in de yama’s en niyama’s. Oh, en laten we de zelfliefde homemade snacks niet vergeten tijdens de pauze :) Nou dat gaat wat worden….. (eventuele allergieën kun je na aanmelding doorgeven op marloes@ajnatempel.nl)

Wat is yin yoga?
Yin yoga ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam in ontspanning. Met Yin Yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar wordt de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te zijn. M.a.w.; wie ben Ik met m’n lichaam in deze houding?

De 'kracht' van yin zit hem in het ontspannen van de spieren waardoor andere elementen van het lichaam, zoals bindweefsel, banden en pezen, de ruimte krijgen. Om dit te kunnen realiseren blijven we langer in de houding, zo'n 3 tot 10 minuten. Zo maak je jezelf soepel op spiritueel dieper niveau. Daarnaast biedt Yin Yoga een effectieve stimulatie voor organen en energiebanen in het lichaam. De houdingen zijn vooral laag bij de grond, ze worden dus liggend of zittend uitgevoerd.

Reiki
Reiki is een Japanse alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert. Iedereen beschikt over zelfhelend vermogen. Als je bijvoorbeeld een wondje op je vinger hebt, heelt dat vanzelf.

Bij reiki wordt er met handoplegging op verschillende delen van het lichaam energie doorgegeven. Niet de energie van de docent zelf, maar universele energie. Deze energie is altijd, overal en in alles aanwezig. En ondanks dat je dit niet direct kunt zien, kun je de energie wel voelen. Mensen die reiki ontvangen, voelen de energie soms als warmte of kou. Je kunt het ook ervaren als tintelingen in, op of rondom het lichaam. Het kan ook zijn dat je niets ervaart. De reiki energie stroomt sowieso, daar kun je helemaal op vertrouwen.

Vind je het niet fijn om handoplegging van ons (of een van ons) te ontvangen, laat dit dan vooral even weten via marloes@ajnatempel.nl. Je kunt dit ook altijd aangeven op de dag zelf. Je kunt ervoor kiezen om reiki op afstand - of geen reiki te ontvangen.

Yama’s en Niyama’s
Een korte uitleg over deze termen vind je in het filosofie e-book van de Ajna Tempel. Download hem hier en lees er alvast over om je voor te bereiden.

Op een rij
Een middag die helemaal in het teken staat van zelfliefde en zelfzorg
We doen yin yoga waarbij we reiki geven (reiki is optioneel)
We doen verschillende meditatie oefeningen
Duik de diepte in met journalen (journalboekje en pen krijg je van ons)
Je krijgt een olieroller mee naar huis
We nemen een kijkje in de filosofie van yoga
Je wordt verwend met een heerlijke homemade snack. Daarnaast staat er de hele dag thee, pure chocola, noten en fruit voor je klaar.
Er zijn 2 docenten: Ed Bruins en Marloes Zonneveld
Minimaal 8, maximaal 16 deelnemers


Zaterdag 21 september 2024
1400-1800 uur
Bijdrage: €85,- tot en met 21 augustus.
Hierna is de prijs €92,50,-. Dit bedrag is inclusief 21% BTW.

Programma*
1400 openingsmeditatie
1415 thema uitleg: zelfzorg en zelfliefde
1445 meditatie en journaling
1515 yin en reiki
1615 pauze
1635 thema: yama’s en niyama’s
1700 meditatie met journal & reflectie oefening
1745 afrondingsmeditatie
*dit is zoals Marloes en Ed het voor ogen hebben. We gaan mee in de flow van de middag

Inclusief:
*Begeleiding van Ed Bruins en Marloes Zonneveld
*Verdieping in yoga, zelfzorg, zelfliefde
*Yin yoga
*Reiki (optioneel)
*Meditatie
*Journal
*Etherische olieroller
*Onbeperkt thee, chocola, fruit en noten
*Homemade snack

Praktisch & meenemen
Dit mini Retreat wordt gegeven op de prachtige locatie van Yogastudio Kokos, Breestraat 95-2 in Beverwijk. Neem eventueel een flesje water mee voor naast je mat. Je kunt een meditatiesteen of een ander voorwerp dat je graag gebruikt meenemen en in onze cirkel neerleggen. We hebben voor iedereen een yogamat, bolster, blok, dekentje en kussentje. Eventuele andere props kun je nog zelf meenemen van huis.

Tip: Zorg al voor een rustige en ontspannen ochtend zodat je er een dagretreat van maakt. Ook fijn als je al wat avondeten gemaakt hebt of dat er iemand voor je kookt.

Marloes en Ed

Marloes en Ed bundelen hun krachten tijdens een mini retreat. Beide zijn enorm gemotiveerd om op de yogamat & het meditatiekussentje meer over zichzelf te leren en te ont-dekken. Hun ervaringen en kennis delen ze tijdens een waardevolle middag over zelfzorg en zelfliefde.

Ed is al meer dan 50 jaar bezig met yoga en meditatie. Ed was onderdeel van het team bij de Ajna Tempel in Heemskerk, hij kan geweldig lekker koken en nu geniet hij van zijn pensioen. Hij heeft er enorm veel zin in om weereens een uitstapje te maken in een yogastudio.

Marloes haar yogapad startte in 2008 en ze geeft nu 11 jaar yogales. Na 10 jaar een succesvolle yogastudio te hebben begeleidt, gaat haar reis verder in het geven van online yogalessen, retreat en 1:1 sessies met reiki.

Zaterdag 21 september 2024 van 14:00 tot 18:00

Yoga Studio Kokos, Breestraat 95-2, 1941 EG Beverwijk, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Kokos is een yogastudio, retreat locatie én hotspot voor events in Beverwijk.

Reviews

Wendy Bakker

Klankschalen concert in Kokos

Het was heerlijk!! Heel ontspannen. Het voelde ook heel vertrouwd waardoor ik heel goed kon ontspannen. Veel verschillende gevoelssensaties door de klanken. Heel bijzonder. Ik heb ook heel goed en diep kunnen slapen daarna.

Lees meer

Rosie De Haas

Ligconcert (op moederdag) met live muziek van Pauline van Mourik

Dankjewel voor de betoverende zang, goede sfeer echt ontzettend genoten, relaxt en fijn 🩷

Lees meer

Carola Leeuw

Ligconcert (op moederdag) met live muziek van Pauline van Mourik

Heerlijk ontspannen avondje met prachtige muziek en lekkere cacao

Lees meer

1. Kies je tickets
Early Bird Ticket

t/m 21 augustus

€ 85,00
Inclusief servicekosten
Niet beschikbaar
Late Bird Ticket

€ 92,50
Inclusief servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Retreat Zelfliefde met Marloes Zonneveld & Ed Bruins

Meer evenementen van Yoga Studio Kokos

Zondag, 08 sep. om 19:30
Ligconcert met live muziek van Pauline van Mourik
Yoga Studio Kokos
Cacao ceremonie Live muziek Ritueel
Vrijdag, 27 sep. om 19:30
TANTRIC NIGHT in Kokos Beverwijk
Yoga Studio Kokos
Tantra
Zondag, 13 okt. om 14:00
Sacred Shamanic Breathing and Healing Ceremony in Kokos
Yoga Studio Kokos
Cacao ceremonie Innerlijke Reis Spirituele ontwikkeling
Zondag, 20 okt. om 19:00
Restorative Yoga & Klankenbad
Yoga Studio Kokos
Soundhealing Yoga

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 08 sep. om 14:45
Sensual Play Party: The way of the heart
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Donderdag, 26 sep. om 10:00
Vrouwen Zweethut
Het Verre Oosten
Zweethut Vrouwencirkels 1-Dags retraite
Zondag, 08 sep. om 11:00
Zangdag: Soefi Tempel (Katwijk)
Heartsinging
Mantra zingen Lichtwerk 1-Dags retraite
Zaterdag, 07 dec. om 14:45
Sensual Play Party: Shibarifest
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl