Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Vrouwen Zweethut

Thursday 26 September 2024 van 10:00 tot 21:00

Het Verre Oosten, Rijksstraatweg 2, 8131 PB Wijhe, Nederland

Over dit evenement

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de vrouwen zweethut ceremonie op donderdag 26 september in Het Verre Oosten. Deze krachtige ceremonie is een diepgaande reis van zuivering, heling en verbinding.

Stap samen met ons in de heilige ruimte van de inipi, waar we de elementen van Moeder Aarde omarmen en lichaam, geest en ziel reinigen. Laat de hitte van de stenen en het ritme van de drum je begeleiden naar diepe ontspanning en innerlijke transformatie.

Tijdens deze ceremonie zullen we samen delen, zingen en elkaar ondersteunen in een veilige en liefdevolle omgeving. Het is een moment om te koesteren, te groeien en te bloeien te midden van de kracht van de vrouwelijke energie.

De zweethut is een ceremonie om je te verbinden met de natuur en met je eigen kern. Het is een schonend ritueel voor je lichaam, je emoties en je geest. Deze ceremonie stamt uit inheemse tradities en is te vinden bij de volkeren van Noord & Zuid Amerika, maar ook in de Keltische culturen kwamen zweethutten voor, ook in Nederland. De zweethut wordt ook wel de baarmoeder van moeder aarde genoemd.

Heb je behoefte:
♡ aan een liefdevolle dag helemaal voor jou
♡ aan meer innerlijke rust en focus
♡ om te ervaren hoe het is om met de steun van een tribe te verbinden met jezelf en de ander
♡ om contact te maken met de elementen
♡ om te connecten met je innerlijke wijsheid
♡ om jezelf uitdagen en de hut in te stappen
♡ om een dag op een heerlijke plek te zijn
♡ aan een liefdevolle dag met sisters

Meld je dan aan voor deze Zweethut ceremonie onder begeleiding van Dieke Bikker van WomansAlchemy (gieter) en Chandana Maaike (vuur hoedster)
en laat je dragen op het prachtige land van Mark en Evelien van Welkom in het Verre Oosten.

In een hut, gemaakt van wilgentakken en bedekt met dekens, zitten we samen in een cirkel op de aarde. Buiten brandt het vuur waar de stenen in worden verwarmd. Als de stenen warm genoeg zijn en de hut in worden gebracht, verwarmen ze de ruimte. Dan wordt de hut gesloten en zitten we samen in het donker. Het water wordt over de stenen gegoten. De hete damp gaat door de hut en het water en de warmte worden het medicijn, waardoor je gaat zweten en loslaten.

Kom je voor het eerst en vind je het spannend? Dan zit je bij ons goed.
We besteden op de dag zelf alle benodigde aandacht aan dat wat er nog speelt, zodat je je veilig voelt om de zweethut in te stappen.

♡ Hoe ziet de dag van de ceremonie eruit? ♡
In de ochtend komen we samen in de cirkel.
We maken kennis met elkaar. De begeleiders leggen een en ander uit over de praktische werkzaamheden. En we staan stil bij de intentie van de hut en maken ons innerlijk klaar.

Daarna gaan we gezamenlijk de voorbereidingen doen.
We bereiden de vuurplek voor, verzamelen het hout, we halen water, leggen de stenen klaar rond de vuurplek en we bedekken de hut met dekens.
Dit alles doen we gezamenlijk en jij kiest wat je fijn vind om te doen.

Als alles is voorbereid, is het tijd voor de stenen ceremonie. De stenen leggen we klaar om in het vuur te kunnen verwarmen.
Iedere steen geven we een intentie mee, die daardoor weer zijn werk kan doen in de hut. Als het vuur brandt wachten we tot de stenen warm zijn en wij de hut in kunnen.

Tijdens de ceremonie
Eenmaal klaar voor de hut, kruipen we een voor een op handen en knieën de hut in. Je bent gekleed in een sarong, naakt, of badkleding, net wat past voor jou. Wanneer we allemaal in de hut hebben plaatsgenomen, worden de stenen naar binnen gebracht, en kan de eerste ronde beginnen.

In (meestal) vier rondes wordt je begeleid in meditatie, gebed, zang. Er is ruimte om te delen, je mag liggen en om steun vragen.
De ceremonie neemt ons mee en helpt ons loslaten.

Na de eindsharing ruimen we samen ritueel de hut weer op. Vervolgens is er een potluck diner (iedereen neemt iets mee en we delen het eten met elkaar) en gaan we weer vol nieuwe ervaringen en energie naar huis.

♡ Locatie ♡
Welkom in Het Verre Oosten
Rijksstraatweg 2 Wijhe
https://welkominhetverreoosten.nl
Genoeg gratis parkeerplek
Elektrische laadpaal

Overnachten kan in een gedeelde kamer met max 4 vrouwen, een tweepersoonskamer of privékamer. Schaf hiervoor een apart ticket aan. Logeren is zelfvoorzienend, dus eigen lakenset, handdoek, eten en drinken mee.

♡ Tijden ♡
Op donderdag 26 september ben je vanaf 9:30 uur welkom voor een kopje thee. Om 10 uur starten we met de Zweethut Ceremonie. Wij zorgen voor een lichte lunch. Na de eindsharing ruimen we samen ritueel de hut weer op. Vervolgens is er een potluck diner en gaan we weer naar huis. Hoe laat dit precies is, is van te voren moelijk in te schatten, omdat je nooit weet wat de hut brengt. Hou rekening met 21:00 uur.

♡ Tickets ♡
Vrouwen Zweethut Ceremonie Lucky Sister: 99,- (Korting geldt tot 6-6)
Vrouwen Zweethut Ceremonie: 111,-
Vrouwen Zweethut Ceremonie Sisters ticket: 188,- (Voor 2 personen)

Tip: Zet info@welkominhetverreoosten.nl in je contacten, zodat de bevestigingsmail niet in de spam komt.

♡ Veel gestelde vragen ♡

Zijn we naakt in de hut?
Je mag zowel naakt als met een sarong of omslagdoek de hut in.
Sommige mensen houden een onderbroek of bikini broekje aan.
Net waar jij je prettig bij voelt.

Met hoeveel mensen zitten we in de hut?
In deze hut passen ongeveer 20 vrouwen, inclusief de watergieter en assistent.

Mag ik er ook uit als het te warm wordt?
Ja, je mag altijd uit de hut. De begeleider van de hut zal je wel uitnodigen te delen of te checken of je iets nodig hebt, waardoor je misschien toch in de hut kan blijven. Vaak komt juist de weerstand omhoog vlak voor de heling die wil plaatsvinden, dus het is belangrijk om daar niet te makkelijk aan toe te geven. Toch is veiligheid altijd het belangrijkste. Je mag altijd uit de hut als dat nodig is.

Kan ik ook een zweethut doen als ik ongesteld ben?
Ja, dat kan, als jij je daar goed bij voelt. Je kan gewoon met of zonder cup of tampon in meedoen.
Sommige vrouwen vinden het fijn om zonder iets in te hebben 'vrij' te bloeden op de aarde.
Laat wel even weten aan de ceremonie leider als je menstrueert.

Wat als ik zwanger ben, kan ik dan een hut doen?
Als je geen fysieke klachten hebt, en zolang je je prettig voelt, kun je zonder veel problemen tussen de 12 en 30 weken zwangerschap de hut in. Het kindje is goed beschermd tegen de hitte. Luister goed naar je lichaam, als je je niet prettig voelt moet je het niet doen.

Ik kan deze datum niet. Komt er een andere hut?
Kun je deze data niet? Check dan onze hipsy pagina's voor andere gatherings die we organiseren. Wil je als eerste op de hoogte blijven van de mooie retreats en events die we in Het Verre Oosten organiseren? Word dan part of the tribe op ons telegramkanaal https://t.me/welkominhetverreoosten of via de mail http://eepurl.com/ifWFp9 We berichten niet al te vaak 🌝

Wat houdt potluck in?
Wij verzorgen een lichte lunch, thee en water. Het diner is potluck. Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer eten meebrengt en dat deelt met de anderen. Advies is om thuis iets te bereiden, zodat je er na de hut niet teveel omkijken naar hebt. We eten vegetarisch.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
De ceremonie gaat door bij minimaal 14 aanmeldingen. Moet je annuleren? Wat ontzettend jammer, en soms kan dat gebeuren. Bij annulering tot 3 weken van tevoren krijg je een voucher voor 100% van het bedrag, deze mag je inzetten voor een volgende bijeenkomst die we vanuit Het Verre Oosten organiseren. Daarna krijg je 50% van je ticket terug in de vorm van een voucher. Binnen één week voorafgaand aan de startdatum, kunnen we je helaas geen voucher meer geven bij annulering.
Als in verband met landelijke maatregelen, of wegens andere omstandigheden deze bijeenkomst niet door kan gaan - dan wordt deze verzet naar een andere datum. Je hebt dan de keuze of je je aanmelding laat staan, of dat je een refund wilt.

Thursday 26 September 2024 van 10:00 tot 21:00

Het Verre Oosten, Rijksstraatweg 2, 8131 PB Wijhe, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Thuiskomen bij jezelf”

Vrijplaats voor connectie en creatie. Retreatcentrum met 23 bedden en mini camping midden in het groen in een dorp onder de rook van Zwolle.

In samenwerking met

Reviews

Stefan Harleman

Date Night - koppels 💛

Blij om deelgenomen te hebben, en ook blij dat het zo fijn georganiseerd was, warm en liefdevol gedragen

Lees meer

Margreet Niemeijer

Cacao & Soundjourney @ Het Verre Oosten

Alleen de locatie brengt je al tot rust! Mark en Evelyn geven samen deze cacao en sound beleving een heel ontspannen open en veilige sfeer. Het sound deel vond ik heerlijk om bij weg te dromen. Een aanrader voor een moment van liefde voor jezelf !

Lees meer

Vivian Carbaat

Cacao & Soundjourney @ Het Verre Oosten

Wat een bijzondere avond. Uniek, een warme setting en heel fijn begeleid door Evelien en Mark. Prachtig afgewisseld met diverse soorten klankschalen, instrumenten en zang. Voor mij een fijn moment om meer contact met mijn lijf en binnenwereld te maken.

Lees meer

1. Choose your tickets
Vrouwen Zweethut Ceremonie Lucky Sister

Een betoverende Zweethut Ceremonie met vrouwen, gehuld in de natuur en omringd door alle elementen. Koop je ticket vóór 1 juli en krijg van een mooie korting.

€ 99,80
Including € 0,80 service fee
Vrouwen Zweethut Ceremonie

Een betoverende Zweethut Ceremonie met vrouwen, gehuld in de natuur en omringd door alle elementen.

€ 111,80
Including € 0,80 service fee
Vrouwen Zweethut Ceremonie Sisters ticket met korting

Ticket voor 2 personen met 34,- korting. Een betoverende Zweethut Ceremonie met vrouwen, gehuld in de natuur en omringd door alle elementen.

€ 188,80
Including € 0,80 service fee
Integratie call Dieke

Behoefte om in de week na de ceremonie nog te delen waar je staat en hulp te krijgen met het integreren van je inzichten? Boek dan een integratie call van 50 minuten met Dieke. Tijdstip plannen we later.

€ 45,80
Including € 0,80 service fee
Gedeelde kamer

Na de zweethut ceremonie lekker relaxed je bed induiken? Je boekt een gedeelde kamer waar je met max 4 personen slaapt. Je kan gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer, keuken en w'c en douches. Zelfvoorzienend: eigen lakenset, handdoek en eten mee. Uitchecken 10 uur. Let op: kan alleen geboekt worden i.c.m. een zweethut ticket.

€ 50,80
Including € 0,80 service fee
Prive kamer Almost sold out

Na de zweethut ceremonie lekker relaxed je bed induiken? Je boekt een privé kamer en kan gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer, keuken en w'c en douches. Zelfvoorzienend: eigen lakenset, handdoek en eten mee. Uitchecken 10 uur. Let op: kan alleen geboekt worden i.c.m. een zweethut ticket.

€ 85,80
Including € 0,80 service fee
Twee persoons kamer Almost sold out

Na de zweethut ceremonie lekker relaxed je bed induiken? Je boekt een twee persoons kamer en kan gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer, keuken en w'c en douches. Zelfvoorzienend: eigen lakenset, handdoek en eten mee. Uitchecken 10 uur. Let op: kan alleen geboekt worden i.c.m. een zweethut ticket.

€ 85,80
Including € 0,80 service fee
Kamperen

Na de zweethut ceremonie lekker relaxed je tent of busje induiken? Je boekt een basic campingplek voor 1 persoon. Je kan gebruik maken van de gezamenlijke woonkamer, keuken en w'c en douches. Zelfvoorzienend: kampeerspullen, handdoek en eten mee. Uitchecken 10 uur. Let op: kan alleen geboekt worden i.c.m. een zweethut ticket.

€ 22,80
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Vrouwen Zweethut

Meer evenementen van Het Verre Oosten

Uitverkocht
Friday, 05 Jul. om 16:00
Light My Fire - Feminine weekend retreat
Evelien Bosch
Vrouwencirkels Tantra Meerdaagse retraites
Friday, 06 Sep. om 10:00
Mannenkracht Festival 2024
Mannenkracht
Mannen Workshops Mannencirkels Festivals
Tuesday, 17 Sep. om 19:30
Light My Fire - Tantra vrouwencirkel (4 avonden)
Evelien Bosch
Tantra Vrouwencirkels Vrouwen workshops

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 08 Sep. om 14:45
Sensual Play Party: The way of the heart
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Saturday, 17 Aug. om 09:00
BE IN YOUR ELEMENT ♥︎ Retreat 17-18 augustus 2024
Be in your Element
Meerdaagse retraites Festivals 1-Dags retraite
Thursday, 01 Aug. om 09:00
Summer Morning Retreat • Millinger Theetuin
Sol & Salie
1-Dags retraite Yoga Reiki
Saturday, 29 Jun. om 10:10
LGBTI+ Community Sweat Lodge Retreat 2024
Love, Nature, Spirit
Zweethut Mini retraite in de natuur Sjamanisme
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl