Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

De Offline Podcast - Rubia Ernest - 13 oktober 2024

Sunday 13 October 2024 van 13:00 tot 15:00

Café Herman, Hinthamereinde 73, 5211 PM 's-Hertogenbosch, Nederland

Over dit evenement

Toen ik vorig jaar voor onbepaalde tijd naar Spanje vertrok, werd mijn grootste verlangen zichtbaar. Ik had er al vaker over gedroomd, beelden over gehad, maar het was zo groots dat ik niet wist waar te beginnen. Ik zag mezelf steeds meer op een podium staan. En dan niet in de hoedanigheid als spoken-word-artiest, maar meer het vertellen van verhalen. Mijn eigen verhaal, dat van anderen. Offline, voor een publiek.

Sowieso werd dat laatste de afgelopen tijd steeds belangrijker. Hoewel de invloed van internet steeds meer lijkt te groeien, zie ik ook wat het teweeg brengt: soms denk ik onterecht dat online een substituut is voor offline verbinding. Het is gemakkelijk om met meerdere mensen tegelijk contact te houden via internet en de hoeveelheid informatie die toegankelijk is wordt ook steeds groter.

Iedereen heeft wel een interessante of andere invalshoek, als je ernaar op zoek gaat. Hoe kun je dan soms niet verdwalen in alle informatie en mogelijkheden die bestaan?

De Offline Podcast
Ik kom verandering brengen. Dat voel ik al heel lang. Alsof ik vaak tegen de stroom in zwem en verlang naar andere dingen dan de dingen die voorhanden zijn. Ik verlang naar meer offline verbinding, dialoog. Elkaar met zachtheid leren begrijpen, nuance en compassie vergroten. En begin dit jaar werd duidelijk wat voor mij een grote eerste stap zal zijn.

Waar steeds meer mensen een podcast starten en er onwijs veel aanbod is aan podcasts over vrijwel elk onderwerp, verlang ik ook naar meer dialoog dan monoloog. Een kans om ook te reageren op wat je hoort tijdens deze gesprekken. Om naderhand ook te verbinden met mensen die hetzelfde hebben gehoord als jij.
Voor deze eerste cyclus ga ik in gesprek met vier mooie vrouwen, die elk hun eigen pad bewandelen. Ze hebben allemaal een eigen expertise en die hebben ze vaak gevonden doordat ze de verbinding met zichzelf hebben hervonden. Vanuit eigen overtuigingen hebben zij onderzocht wat nu bij hen past. Waar zij enthousiast van worden en wat werkt voor hen.

Try-out
Allemaal een eigen verhaal, maar één gemeenschappelijke deler: vanuit verbinding met zichzelf hebben zij hun passies ontdekt, waarover ze bevlogen kunnen vertellen. Allemaal met een eigen expertise, vaak vanuit gezondheid of goede zorgen voor zichzelf ontstaan.

Voor zowel de vrouwen als voor mij is het de eerste keer dat we dit concept zo neerzetten: ik in de rol als nieuwsgierige interviewer, waarbij ik vanuit een vrij format ga interviewen om zoveel mogelijk vanuit openheid meer te weten te komen over deze vrouwen en hun eigen reis. En zij vanuit zichzelf: open en eerlijk hun verhaal, uitdagingen, lessen en wijsheden delen. De offline podcast zal op geen enkele manier opgenomen worden of terug te luisteren of te bekijken zijn. Hoewel we deze eerste reeks de vrouwelijke wijsheid vieren, zijn mannen ook van harte welkom!

Na afloop van elk gesprek zal er de gelegenheid zijn om vragen te stellen en bestaat er de mogelijkheid om nog kort met elkaar na te praten. Dit is de eerste reeks van een concept wat (met nieuwe sprekers) herhaald zal gaan worden. De reeks bestaat uit vier sessies waarbij ik met elke vrouw afzonderlijk een dialoog voer en een vijfde sessie waarin we alle inzichten met elkaar gaan verbinden door met zijn vijven het podium te betreden. We sluiten de vijfde sessie af met een glas (naar wens alcoholvrije) bubbels.

Mijn eigen reis
Is er eentje van vallen en weer opstaan. Van inzichten opdoen en niet elk advies of inzicht meer meenemen, maar vooral kijken naar wat specifiek voor mij werkt. Het gaf me een groter inzicht in de wereld, in dat we allemaal anders zijn en er geen standaard is die voor iedereen werkt. De vrouwen die ik gevraagd heb om voor deze eerste reeks te mogen interviewen hebben veel kennis om te delen. Niet alles past per se bij mijn eigen reis, maar het enthousiasme waarmee zij hun eigen pad volgen werkt aanstekelijk.
Verwacht open, eerlijke dialogen, waarin ruimte is om met humor naar de zaken te kijken.

Rubia Ernest
Naast dat Rubia consulent is in ‘test based nutrition’, is zij ook werkzaam als optometrist. Waar zij in haar werk als optometrist bepaalde ziektebeelden tegenkomt, is zij zich vanuit eigen interesse gaan verdiepen in voeding, met name wat het betekent als er bepaalde tekorten ontstaan. Hierdoor heeft zij een expertise ontwikkeld op het gebied van een disbalans in vetzuren en de status van de celgezondheid. Inmiddels heeft ze ook de opleiding tot hormooncoach afgerond en kijkt zij op een holistische manier naar gezondheid. Wat als we kunnen aantonen waar de tekorten zitten en deze eenvoudig op kunnen lossen door bepaalde aanpassingen in onze voeding? Rubia heeft daarnaast, na een sabbatical van een halfjaar, de keuze gemaakt om de stad te verlaten en samen met haar partner een huis gekocht op een landgoed midden in de natuur. De behoefte aan rust en een meer groene/natuurlijke leefomgeving en het verlangen om een eigen praktijk gestalte te geven werden in de loop van de jaren steeds groter. En deze nieuwe plek brengt nu alles samen.

Rubia is naast pragmatisch ook optimistisch: ze ziet overal mogelijkheden. Naast dat ze onwijs veel verschillende passies en interesses heeft, is ze vooral geïnteresseerd om het beste uit mensen te halen. Rubia probeert altijd meerdere invalshoeken te zien, alvorens haar eigen mening te geven.

We gaan in gesprek over haar sabbatical, over welke inzichten haar zelf het meeste hebben geholpen, wat ‘test based nutrition’ precies inhoudt en wat het betekent als er tekorten ontstaan. En natuurlijk hoe je de balans kunt herstellen.

Kernwoorden: celgezondheid, hormonen, persoonlijke ontwikkeling, test based nutrition, tekort, balans.

Meer info: https://www.instagram.com/ernest_healthconsultancy

Met aandacht offline
Niet alleen vanwege het feit dat mijn podcast niet online zal plaatsvinden heet mijn concept “de offline podcast”. Het is een belangrijke component die ik uitdraag. Ik nodig je uit om tijdens de gesprekken volledig offline te zijn en je telefoon thuis te laten. Of hem misschien veilig in te leveren bij onze speciaal aangestelde smartphone bar.

Praktisch
Elke sessie vindt plaats in Café Herman, Hinthamereinde 73, 5211PM, ’s Hertogenbosch. Net iets buiten de stad, met voldoende (betaalde) parkeergelegenheid in de buurt. Tevens goed te bereiken met het openbaar vervoer (check 9292.nl voor vertrek) of vanuit Station ’s Hertogenbosch met een OV-fiets of lopend (7 minuten fietsen, 20 minuten lopen).

We starten stipt om 13.00u, de deuren gaan om 12.30u open. De koffie, thee of water staat voor je klaar. De offline podcast vindt plaats op de eerste verdieping.

Mocht je specifiek een vraag hebben die niet wordt beantwoord in deze tekst: stuur gerust een mail naar hallo@sorayahanssen.com of een berichtje op Instagram (@deofflinepodcast)

Sunday 13 October 2024 van 13:00 tot 15:00

Café Herman, Hinthamereinde 73, 5211 PM 's-Hertogenbosch, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Terug naar de essentie.”

Soraya Hanssen - Terug naar de essentie. Ik verzorg sessies om compassie, nuance en (offline) verbinding (met jezelf) te creëren.

1. Choose your tickets
Regulier ticket

Een regulier ticket voor de Offline Podcast met Rubia Ernest op zondag 13 oktober 2024.

€ 17,05
Including € 0,80 service fee
Support ticket

Een extra support ticket voor de Offline Podcast met Rubia Ernest op zondag 13 oktober 2024. Wanneer je de vrouwen en mij extra wilt steunen in het uitdragen van onze missies, kun je dat doen middels een supportticket. Onwijs bedankt voor je extra support!

€ 19,30
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
De Offline Podcast - Rubia Ernest - 13 oktober 2024

Meer evenementen van Soraya Hanssen

Sunday, 08 Sep. om 13:00
De Offline Podcast - Kiki de Winter - 8 september 2024
Soraya Hanssen
Storytelling Podcast Leven vieren
Sunday, 22 Sep. om 13:00
De Offline Podcast - Annelies Lammers - 22 september 2024
Soraya Hanssen
Storytelling Podcast Leven vieren
Sunday, 27 Oct. om 13:00
De Offline Podcast - Hilde Spitters - 27 oktober 2024
Soraya Hanssen
Storytelling Podcast Leven vieren
Sunday, 10 Nov. om 13:00
De Offline Podcast - Eindsessie - 10 november 2024
Soraya Hanssen
Storytelling Podcast Leven vieren

Dit vind je misschien ook interessant

Friday, 18 Oct. om 10:00
Freedive Weekend: De Sensuele Expeditie
Freedive Community
Tantra Conscious Sexuality Leven vieren
Friday, 04 Oct. om 10:00
Tantra Introductieretraite: Gronding
De School voor Verwondering
Tantra Meerdaagse retraites Leven vieren
Wednesday, 17 Jul. om 19:00
Ecstatic Dance Leuven *DJ Caroline S' Jegers* Open Air
Ecstatic Dance Leuven
Ecstatic Dance Leven vieren Embodiment
Monday, 12 Aug. om 17:00
Play/Freedive vakantie: Lekker leven
Freedive Community
Vakantie Gatherings Leven vieren
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl