Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Introductieretraite: Gronding

Friday 04 October 2024 om 10:00 tot Sunday 06 October 2024 om 16:00

Veldstudiecentrum, Hei en Boeicopseweg 147, 4126 RH Hei- en Boeicop, Nederland

Over dit evenement

In drie rijkgevulde dagen gaan we op onderzoek naar de grond in jezelf. Een grond die je een stevige basis kan bieden vanuit waar je het leven met nieuwe verwondering tegemoet kunt treden. Tantra geeft ons een hoop tools om onszelf te leren ondersteunen in ons proces van groei. In een zachte bedding zullen we dit weekend deze tools gaan aanspreken.

In tantra werken we veel in contact met anderen, omdat er een boel te beleven is in verbinding. Soms hebben we echter ook de neiging om daarin de verbinding met onze eigen grond wat uit het oog te verliezen.

Gronding is dus onontbeerlijk op het pad van tantra. In jezelf een basis leggen om op te bouwen en een fundament waar je naar terug kan als je eens wegraakt van jezelf. Het kan gronding zijn in je eigen lijf, waar zoveel heldere signalen en wijsheid in te vinden is, en daarbij ook gronding in je bewustzijn en aanwezigheid. Juist hierdoor kan de verbinding met anderen een meer vervullende kwaliteit krijgen.

We zullen spelen met de aardende kwaliteiten van vertraging en focus en ook met de stabiliteit van het oog van de storm. Sta je nog stevig in een gevoel van verwarring of overspoeld worden? Hoe vind je aarding in extase en bliss? Loop je op het pad naar verlichting nog stevig met je voeten op de grond?


Hoe ziet zo’n retreat eruit?

We gaan spelen en ontdekken, onderzoeken en voelen. Plezier en gezelligheid is welkom, maar ook weerstand, verdriet en raakbaarheid. Je zult de verbinding aangaan met jezelf en de ander.

We nemen je mee op een reis waarin we afwisselend gebruik maken van:
- Tantra; het contact maken en bevrijden van je levensenergie, zowel in contact met jezelf als de ander
- Massage, lichaamswerk en ademwerk
- Dans & beweging
- Tantrische meditaties, zowel verstild als dynamisch
- Oefeningen om je beperkende overtuigingen en structuren te onderzoeken
- Oefeningen om de verbinding met jezelf steviger te maken
- Oefeningen om jezelf te openen
- Momenten om met elkaar te delen

Hierbij komt ook nog:
- Een mooie groep gelijkgestemde jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar.
- Zelf-zorg, heerlijk gezond eten en een aantal dagen in de natuur.
- Een warme bedding van het team en de groep, met een open en down-to-earth aanpak.
- Tijd samen, tijd voor jezelf.

We zorgen voor een setting waarin we met respect en openheid met elkaar omgaan. Je bent verantwoordelijk voor je eigen proces, en wij bieden daarbij de nodige ondersteuning. Veiligheid en vrijwilligheid staan altijd bovenaan ons prioriteitenlijstje. Als je hier vragen over hebt, neem alsjeblieft contact met ons op.

We werken veelal ervaringsgericht en met nieuwsgierigheid als uitgangspunt. Elk moment is een nieuw moment dat je kan ontdekken en open tegemoet kan treden.
Deze retraite is geschikt voor jou als je nieuw bent in de tantrawereld én het kan een enorme rijkdom bieden als je al enige tantra-ervaring hebt en dit aspect graag meer wilt gaan onderzoeken.


School voor Verwondering
Deze retraite is de eerste in een reeks retraites en trainingen die we vanuit de nieuw opgerichte scholingstak van Play gaan aanbieden. Vanaf 2024 gaan we vanuit de School voor Verwondering o.a. jaartrainingen Tantra aanbieden waarvan het Grondings-weekend de introductie retraite is. Hierin worden allerlei tools en basiservaringen aangedragen waar we in de rest van de training op voort zullen borduren.

Om meer te lezen over de toekomstige trajecten van de School voor Verwondering kan je kijken op:
https://www.playcommunity.nl/de-school-voor-verwondering


Het team
Deze retraite bij PLAY wordt begeleid door Bart-Jan, Laura en een geweldig team assistenten.

Bart-Jan Dokter
Mijn passie voor het geven en organiseren van events en retreats op het gebied van persoonlijke ontwikkeling komt voort uit de wens ruimte te willen scheppen voor iedereen die het onderzoek naar vrijheid aan wil gaan. Het is zo prachtig om mensen te zien die leven vanuit ontspanning en enthousiasme, die plezier kunnen ervaren in het aankijken van zichzelf en daarin kunnen omarmen en accepteren en vieren.
En soms is het een rauw pad, of je gaat langs wat absurde bochten. Confronterend kan het zijn, want we kunnen onszelf behoorlijk dwars zitten en voor de gek houden. En we kunnen vastlopen, verdoofd raken, onszelf overschreeuwen, en nog meer truuks van ons systeem die ons beschermen en tegelijk tegenhouden. Soms is er wat moed voor nodig. Bungee-jumpen voor de ziel noem ik het wel eens. Ik hou ervan. Vreugdevol of rauw, voelen dat je leeft, hier zijn en alle kleuren ervan zien.
Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar bezig met tantra, lichaamswerk en andere vormen van persoonlijke ontwikkeling. Ik hou van een no-nonsense aanpak, speels, niet te zwaar, maar ook niet te vermijdend. Ik geloof in een waanzinnige kracht in mensen. Flexibel en met grote potentie, vaak veel omvangrijker dan we onszelf wijsmaken. Ik vind het heerlijk om dit samen te ontdekken en elkaar te ondersteunen en te spiegelen.
Leuk als je ook komt om te ontdekken wat er allemaal nog meer mogelijk is in het leven!

Laura Eggens
Toen tantra een jaar of 6 geleden op mijn pad kwam wist ik meteen: dit is helemaal mijn ding. Tantra heeft mijn leven zoveel meer vrijheid, rijkdom, stevigheid en plezier gebracht. Ik ben er volledig ingedoken – bij verschillende scholen en leraren heb ik mogen onderzoeken (en onderzoek ik nog steeds) hoe ik mijn heerlijkste en meest vervullende leven kan leiden. Ik geef nu een aantal jaar workshops en retraites op het gebied van tantra en seksualiteit. Ik vind het geweldig om dit pad, dat mij zoveel brengt, te delen met anderen. Het is wonderlijk om mensen te zien bewegen door de krochten van het leven, met grote en kleine stappen te groeien en stoeien. Om daarbij aanwezig te mogen zijn.
Een van mijn grote drijfveren in het leven is genieten. In mijn werk wil ik mensen dan ook ondersteunen in de levenskunst van het genieten: om zich vrijer en krachtiger te voelen om te genieten en met volle bewustzijn alle heerlijkheid in het leven te kunnen ervaren. Ik werk met liefde en aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Meer over mij kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.


Praktisch
Start: vrijdag 4 oktober 2024 om 11:00 (aankomst vanaf 10:00)
Einde: zondag 6 oktober 2024 om 16:00

Locatie: we mogen voor het weekendretreat vertoeven in het Veldstudiecentrum. Een fijne ruime locatie op het platteland. Echt even lekker ertussenuit. Adres: Hei en Boeicopseweg 147A, Hei- en Boeicop.

Kaartjes

De kosten voor deze retraite zijn € 525,- *

In het kaartje is alles inbegrepen: drie dagen programma, gezond veganistisch eten door een knappe kok, uitzicht op de weilanden en schapen, slapen in gedeelde slaapkamers (met gemengde kamers en aparte kamers voor mannen/vrouwen).

Er is plek voor maximaal 24 deelnemers, waarin we een balans in verschillende genders proberen te houden. De retraite is geschikt voor individuen en koppels. Koppels zullen ook oefeningen met anderen doen, maar hebben bij intiemere oefeningen de keus deze samen te doen.

→ Mocht je een echte ja voelen, maar is dit bedrag niet mogelijk voor je, schrijf ons dan. Er zijn beperkte budget mogelijkheden.

→ Deze retraite is speciaal voor 20-ers en 30-ers. De leeftijdsgrens ligt dus op 40 jaar. Zit je daar net boven, ben je jong van geest en wil je toch graag meedoen? Schrijf ons dan even.

Friday 04 October 2024 om 10:00 tot Sunday 06 October 2024 om 16:00

Veldstudiecentrum, Hei en Boeicopseweg 147, 4126 RH Hei- en Boeicop, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

Cursussen, retraites, jaaropleidingen en facilitators-trainingen op het gebied van Tantra en persoonlijke ontwikkeling in bredere zin.

In samenwerking met

Reviews

Marjolijn Rijzig

Play Utrecht: Basiscursus Tantra

Een prachtige hartverwarmende ervaring. Voor het eerst kennis gemaakt met tantra en ben tot de conclusie dat dit als lesmateriaal op basisscholen mag worden gegeven. Het is zo'n mooie basis om vanuit te leven, wat eigenlijk langzaam wordt afgeleerd naarmate we volwassen worden. (Vind ik). Ik heb veel mooie levenslessen gekregen en een vrijbrief in jezelf toestaan om jezelf te mogen zijn, want eigenlijk is iedereen hetzelfde. Het maakt alles zoveel simpeler. De wereld zou er mooier uitzien als we onszelf weer toestaan om alles te voelen, net als toen je kind was, dat het oké is. Wat de training betreft; er werd een relaxte fijne sfeer gecreëerd; er was vertrouwen, er was informatie, er was actie, er was ontspanning.. kortom; een complete ervaring waarbij ik veel heb geleerd en wat smaakt naar meer.

Lees meer

Willemijn

Body & Presence - Tantra Deep Dive Retraite

Heerlijk, veilig en een ervaring die in elke cel van mijn lichaam is doorgedrongen. Ik ben zo blij dat ik hier ben geweest. Zo’n fijn team, lieve mensen. Een vol maar niet overdonderend programma, ruimte om bij te komen in het bos. En heel lekker eten.

Lees meer

Jessica

Play Utrecht: Vervolgcursus Tantra (Adventure into Self)

Ik kwam, ik zag, ik vond. Een warm bad. Door de zachte energie van Bart Jan. Door de fijne groep mensen. Wat ik bijzonder vond is dat ik zoveel warmte, zoveel compassie kan voelen voor iemand die ik niet ken. Verbinding. Waar kom je voor? Die vraag werd mij gesteld toen de cursus begon. - Ik kom voor vertraging, verzachten en verbinding. Ik kwam. Ik zag. Ik vond.

Lees meer

1. Choose your tickets
Ticket vrouw

€ 525,80
Including € 0,80 service fee
Ticket man

€ 525,80
Including € 0,80 service fee
Ticket anders

€ 525,80
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Tantra Introductieretraite: Gronding

Meer evenementen van De School voor Verwondering

Wednesday, 11 Sep. om 19:15
Tantrische Ontdekkingsavond
De School voor Verwondering
Tantra Verbinding Bewustzijnsontwikkeling
Thursday, 12 Sep. om 19:30
PLAY! Zwolle Basiscursus Tantra 12-9, 19-9, 26-9,3-10
Play Zwolle
Tantra Lichaamswerk Persoonlijke Ontwikkeling
Thursday, 26 Sep. om 19:30
Play Utrecht: Tantra Date Night (voor stellen)
De School voor Verwondering
Tantra Relaties Verbinding
Wednesday, 09 Oct. om 19:15
Tantracursus voor stellen
De School voor Verwondering
Tantra Relaties Cursus

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 28 Jul. om 14:00
💫Cosmic Flow: A Tribal Dance 💃🕺and Tantric Temple ❤️‍🔥Celebration
Your Future Is Now!
Tantra Trance Dance Sensuele Dans
Sunday, 08 Sep. om 14:45
Sensual Play Party: The way of the heart
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Friday, 09 Aug. om 18:00
'Bohemian Paradise' Biodanza Minivakantie met Geny in Drenthe
Dans en Leef, biodanza met Geny
Meerdaagse retraites Biodanza Dansen in verbinding
Saturday, 28 Sep. om 10:00
Kinky Tantra
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Transformatieseksualiteit Tantra
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl