Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Restorative Yoga special | Zonnewende

Zondag 23 juni 2024 van 13:30 tot 16:00

Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13, 4817 LD Breda, Nederland

Over dit evenement

In de tijd waarin we leven zijn velen van ons oververmoeid. En dat is niet vreemd als we eens stilstaan bij wat we allemaal ‘doen’ in ons dagelijkse leven. We staan bijna niet meer stil bij het leven met de seizoen en andere (innerlijke) cycli, zoals die van de dag, die invloed hebben op hoe wij ons voelen.

Ontspannen en uitrusten klinkt heerlijk.. maar hoe en wanneer? Restorative Yoga is een geschenk en helemaal passend voor deze tijd. Het speelt in op het activeren van het parasympathische zenuwstelsel. Dit systeem is verantwoordelijk voor de spijsvertering, eliminatie, vruchtbaarheid, immuniteit, hormoonregulatie en nog veel meer. Dit zorgt voor een helend effect op ons fysieke, mentale en emotionele zijn.

Wat is Restorative Yoga?

‘Restorative yoga is the use of props to support the body in positions of comfort and ease to facilitate relaxation and health.’ ~ Judith Lasater

Restorative Yoga is de zachtste en meest rustgevende Yogavorm die er is. Het wordt de fysieke Yoga voor het zenuwstelsel genoemd. In de houdingen die je beoefent, gebruik je veel Yoga-materialen zoals blokken, bolsters, kussens, dekens en oogkussentjes. Je gebruikt de materialen om het lichaam bewust van buitenaf te beïnvloeden om fysieke ontspanning uit te nodigen. Dit betekent dat je in een houding op zoek mag gaan naar absolute comfort, zachtheid, geborgen- en gedragenheid. In een houding hoeven we niets te doen, als de houding voor ons te laten werken.

Restorative Yoga is geen meditatie, maar is meditatief van aard. Stilte is een heel belangrijk onderdeel van deze Yogavorm. Dit in letterlijke zin, maar ook figuurlijke zin. Je probeert als beoefenaar zo stil mogelijk te liggen zodat de ontspanning naar je toe kan komen. En daarnaast blijft de docent, Sanne, stil gedurende de hele houding. Oftewel we proberen tijdens de beoefening van Restorative Yoga de prikkels van buitenaf zoveel mogelijk weg te nemen, waardoor de reis naar binnen kan worden ingezet.

Wie is Sanne?
De docente die de special zal faciliteren is Sanne Aruna Bogers. Zij is een ervaren Yoga-docente en therapeute die zoveel mogelijk de Yoga leeft. Hoe langer ze Yoga-beoefent en doceert, hoe meer ze getrokken wordt naar de stillere en meditatieve vormen van Yoga. Het creëren van een veilige sfeer en een gevoel van welkom te zijn, is voor haar een belangrijke basis van haar lessen.

Wat kan je verwachten van de special?
Als inleiding van de special zal Sanne een uitleg geven over de principes van Restorative Yoga en gaat ze dieper in op het belang van ‘echte’ ontspanning in je leven. Daarna zal er een Restorative Yoga-les zijn van zo’n 1,5 uur. Dit keer in het teken van de zonnewende. Na de sessie nemen we rustig de tijd om de sessie af te ronden en staat er thee en iets lekkers klaar om de ochtend compleet te maken.

Waar? Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13 in Breda
Wanneer? zondag 23 juni, 13.30 - 16.00 uur
Jouw investering is € 27 euro.

Dit is inclusief:
- +/- 1,5 uur Restorative Yoga
- informatie over ‘ontspanning’,
- alle Yoga-materialen die je nodig hebt voor deze workshop
- onbeperkt Yogi thee en iets lekkers

Twijfel niet en gun jezelf een moment van pure ontspanning. Weet dat er maar een beperkt aantal plekken is omdat Sanne werkt met kleine groepen. Laat ook bij je aanmelding weten of je voedselallergieën hebt.

Zondag 23 juni 2024 van 13:30 tot 16:00

Yoga Puur Breda, Bastionstraat 13, 4817 LD Breda, Nederland

Over de organisatie

“Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je bent.”

Puur, ervaren & persoonlijk | Pure Yogaworkshops en -retreats om tot jezelf te komen, tot de pure kern.

Reviews

Thea

Stiltedag met verzachtende Yogavormen

Yoga Puur een yogaschool met docenten die je uitnodigenom iets te doen en om vooral te doen wat voor jou goed voelt. Ze zijn Puur, zacht én gezellig!! De professionaliteit staat voorop met het oog op de deelnemers gericht met aandacht!! Wie wil dit niet!!! ❤️

Lees meer

Restorative Yoga special | Zonnewende

Meer evenementen van Yoga Puur Breda

Zaterdag, 31 aug. om 10:00
Mini Retreat | Restorative Yoga & Yoga Nidra
Yoga Puur Breda
Yoga Ontspanning
Vrijdag, 01 nov. om 15:00
Verdiepend Yogaweekend aan Zee (VOL)
Yoga Puur Breda
Stilteretraite Meerdaagse retraites
Vrijdag, 03 jan. om 12:00
'Winteren' aan Zee Retreat
Yoga Puur Breda
Yoga Meditatie Ontspanning

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 01 sep. om 14:00
Tantraworkshop (kennismaking) voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Lichaamswerk Meditatie
Woensdag, 18 sep. om 19:15
Play Utrecht - Drieluik Massage & Aandacht
Play Utrecht
Massage Healing Meditatie
Zondag, 20 okt. om 12:30
I am Light
Holy Joy
Yoga Kundalini Kundalini activatie
Zaterdag, 24 aug. om 14:00
Happy Zomer Healing Retreat
Praktijk Statera
Ademwerk Yoga Soundhealing
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl