Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Zwangerschapsyoga- en Bevalcursus Utrecht (5 weken)

Woensdag 21 augustus 2024 van 14:30 tot 16:30

Boerhaaveplein 110, 3552 CT Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Editie Aug-Sept 2024 (5 lessen!)
Woensdagmiddag 21, 28 Aug en 4 en 18 Sept 14.30-16.30 uur
Vrijdagavond 13 Sept is de Partnerles van 19.30-21.30 uur.

Meer informatie vind je op: https://www.studiovandaan.nl/zwangerschap/zwangerschapsyogacursus/

Bij onze cursus zwangerschapsyoga is de insteek net even anders dan bij reguliere zwangerschapscursussen. In de vier themalessen combineren we de belangrijkste kennis met de praktijk en ga je dus ook praktisch aan de slag met ondersteunende ademhalingstechnieken, bewegingen en diepe ontspanning vanuit zwangerschapsyoga. De cursus richt zich zowel op een goede fysieke als mentale voorbereiding op je bevalling, én op die bijzondere (maar soms ook intense) tijd direct ná de geboorte.

Waar bestaat de cursus uit?
De cursus bestaat uit 4 uitgebreide themalessen van 2 uur en is geschikt voor iedere zwangere vanaf 14 weken zwangerschap. Iedere les biedt een combinatie van zwangerschapsyoga, informatie, uitwisseling over het betreffende thema en een diepe ontspanning.

Voor wie is de cursus geschikt?
De cursus zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere zwangere vanaf 14 weken en tot ca 36 weken zwangerschap. Ook als je al eens eerder zwanger bent geweest of bevallen bent, en wanneer je kampt met fysieke of mentale zwangerschapsklachten, ben je van harte welkom.

Wat doen we tijdens de cursus?
De cursus zwangerschapsyoga is met name geschikt voor aanstaande moeders die op zoek zijn naar professionele begeleiding met een holistische insteek. De cursus kan je zien als een voorbereiding op misschien wel een van de belangrijkste en meest intense fases in je leven; het moederschap. De lessen zullen je voorzien van de nodige informatie en door de regelmatige beoefening van zwangerschapsyoga je bekrachtigen en vertrouwen geven voor zowel je zwangerschap, als voorbereiding op de geboorte én als voorbereiding op de eerste tijd met je kleintje.

De zwangerschapsyoga in de cursus volgt de Birthlight methode waarin de ademhaling, veilige transities, een bewuste, aandachtige beleving van de zwangerschap en een goede fysieke en mentale voorbereiding op de bevalling, centraal staan. Birthlight is een gerenommeerde Britse organisatie die trainingen geeft over de hele wereld op het gebied van vrouwenwelzijn, zwangerschap, geboortes en baby’s.

Vanwege de langere lestijd kunnen we dieper in iedere fase en bijpassend thema duiken, kunnen we de yogahoudingen en oefeningen niet alleen doen maar bespreken we ook waarom en wanneer je deze houdingen en oefeningen het beste zou kunnen toepassen. Bovendien is er tijd voor een heerlijke diepe ontspanning in de vorm van een yoga nidra, meditatie of extra lange eindontspanning.

De cursus vormt een mooie aanvulling op onze reguliere wekelijkse lessen zwangerschapsyoga zoals we die aanbieden in onze studio’s in Utrecht en online via Zoom, maar zijn uitgebreider in opzet. Je kan de cursus alleen als geheel volgen zodat je ook je mede zwangere cursisten beter leert kennen (wat extra leuk is voor de tijd als de kleintjes er zijn).

Wat vonden onze klantes?

Roos: “De cursus voldeed zeker aan mijn verwachtingen! Het is een hele fijne cursus is en waar alles in zit en het niet alleen over de bevalling gaat maar ook over de tijd daarna. Het meest waardevol vond ik ademhalingen en yoga-specifieke bewegingen, want dat leer je nergens anders! De les over kraamtijd was ook heel waardevol.”

Perijne: “Zeker een aanrader. Hele fijne vertrouwelijke sfeer, fijne docent, goede info en (ook medisch) kloppend.
Niet te zweverig maar wel een holistische benadering, fijn niet “anti ziekenhuis” zoals sommige zwangerschapscursussen kunnen zijn. Veel dank! Ik heb het als erg fijn en gezellig ervaren.”

Meer informatie vind je op: https://www.studiovandaan.nl/zwangerschap/zwangerschapsyogacursus/

Woensdag 21 augustus 2024 van 14:30 tot 16:30

Boerhaaveplein 110, 3552 CT Utrecht, Nederland

Over de organisatie

“Wat een fijn, warm weekend, vol verbondenheid en rust: Je bent het waard!”

Ben je zwanger of nieuwe moeder? Ga met ons mee op een heerlijk ontspannen yogaretraite voor een dag of weekend en kom weer helemaal tot jezelf.

Zwangerschapsyoga- en Bevalcursus Utrecht (5 weken)

Meer evenementen van studio Vandaan

Uitverkocht
Zondag, 22 sep. om 09:00
Zwangerschapsyoga Dagretraite
studio Vandaan
1-Dags retraite Yoga Zwangerschap
Vrijdag, 18 okt. om 17:00
Zwangerschapsyoga Weekendretraite
studio Vandaan
Meerdaagse retraites Yoga Zwangerschap
Zondag, 02 feb. om 09:00
Zwangerschapsyoga Dagretraite
studio Vandaan
1-Dags retraite Yoga Zwangerschap

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 08 sep. om 07:00
Mindful Morning Retreat
Mindful Become O8
Yoga Meditatie 1-Dags retraite
Zondag, 29 sep. om 18:30
Yoga in het Leven
Tamara van Well Yoga & Coaching
Cursus Yoga
Dinsdag, 29 okt. om 19:15
Play Utrecht: Basiscursus Tantra
De School voor Verwondering
Tantra Cursus Persoonlijke Ontwikkeling
Donderdag, 28 nov. om 12:30
RADHADHESH LICHT RETRAITE
Natural High
Meerdaagse retraites Kirtan Yoga
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl