Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Play Utrecht - Vrouwencirkel moederschap

Tuesday 18 June 2024 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

Vrouwencirkel: moederschap

Moeder worden en moeder zijn: een ervaring die voor velen een stuk gelaagder blijkt dan we van tevoren hadden kunnen bedenken.

Wat doet het met je, dat een ander mensje zo afhankelijk van je is? Dat je zoveel liefde voelt en tegelijkertijd het zo zat kunt zijn? Het moederschap kan een wereld zijn waarin frustratie en geluk elkaar binnen no time afwisselen. Tegelijkertijd saai en geweldig interessant. De tijd die zowel voorbij vliegt als tergend langzaam lijkt te gaan. Een nieuwe bron van schuldgevoel én van trots. Tijden waarin je je eenzaam voelt, en tijden waarin je snakt naar een momentje alleen.

Tijdens deze speciale editie van de vrouwencirkel gaan we het hebben over het moederschap. We creëren een setting waarin er ruimte is om te delen over alle soorten ervaringen binnen het moederschap. Jubelend of zwaar, of een beetje van allebei: alles is welkom.

Welke psychologische en fysieke veranderingen maakte je mee? Hoe is dat nu, misschien een paar jaar later? Hoe veranderde het je identiteit? Je voorkeuren en verlangens? Welke impact heeft het op je lichaam – een veranderd lijf, met nieuwe functies? Hoe heeft het moederschap bijgedragen aan je persoonlijke groei? Wat kom je tegen in het combineren van werk en moeder zijn? Van geliefde en moeder zijn?

In de cirkel mag je inbrengen wat voor jou op dit moment van belang is.

Over de Play vrouwencirkels;
Elke maand is er een vrouwencirkel met een wisselend thema. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe events dan kun je deelnemen in de whatsappgroep voor de vrouwencirkels, neem hiervoor contact op met ons.

Wat is een vrouwencirkel?
Een vrouwencirkel is een plek waar ruimte is voor je gevoel. Middels verschillende oefeningen zoals meditatie, dans en gesprek, gaan we de verbinding aan met elkaar en voornamelijk met onszelf. Het is een veilige omgeving waarin je niets hoeft: je mag al je plannen en verhalen loslaten en gewoon zijn. Vanuit deze rust kan er helderheid ontstaan over wie je bent en wat je wilt. Je mag jezelf zonder maskers laten zien en daarin steeds meer je kracht vinden.

Tijdens de cirkel ben je in contact met andere vrouwen, die jouw zien en steunen in je proces. Het mooie daaraan is dat er zoveel herkenning is: we hebben uiteindelijk allemaal behoeften, en we komen allemaal obstakels tegen. Het is een prachtige plek om te voelen dat je er niet alleen voor staat en dat je veel meer kunt dan je misschien dacht.

Praktisch gezien is iedere bijeenkomst anders, maar wat je in ieder geval kan verwachten is stilte, een deelcirkel en bewegingsoefeningen.

Voor wie is deze cirkel bedoeld?
Deze specifieke editie is voor iedereen die zich moeder voelt. Ook als je niet zelf je kindje hebt gedragen of gebaard, je je kindje bent verloren of anderszins niet past binnen het standaardbeeld van ‘moeder’ zijn. Neem contact met ons op als je twijfelt.
Over het algemeen zijn de vrouwencirkels voor iedereen die zich als vrouw identificeert.

Waarom een evenement speciaal voor vrouwen?
Tja, wat betekent vrouwelijk of mannelijk in de huidige samenleving? We ontdekken steeds meer hoe vloeibaar deze termen zijn en dat de binaire man/vrouw indeling waarmee we zijn opgevoed niet passend is en soms een belemmering vormt voor het ontdekken van onze eigen potentie. Juist omdat we met deze binaire indeling zijn opgegroeid creëren we een plek speciaal voor vrouwen, omdat we allen ervaren hebben hoe het is om in dit hokje geplaatst te worden. Tegelijk houden we deze cirkel graag zo inclusief mogelijk.

Over Laura:
Laura begeleidt workshops en retraites op het gebied van tantra (o.a. bij Play en de School voor Verwondering), werkt als seks- en relatiecoach en begeleidt stellen in tantra-dates aan huis. Daarnaast is ze sinds juli 2023 moeder. “Een meer extreme verandering van mijn leven ken ik niet. Ik heb de hele wereld rondgereisd en mijn innerlijke wereld uitgebreid doorwroet, maar het moeder worden rammelde mijn bestaan totaal door elkaar, ondersteboven en binnenstebuiten.” Laura werkt met liefde en aandacht, met twee voeten op de grond en een blije kijk op het leven. Meer over Laura kun je bekijken op www.pratenoverseks.com.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Praktische informatie
Voor: moeders in de leeftijd van 20-40.
Door: Laura Eggens

Tijden
- Inloop: 19:15
Zorg dat je er op tijd bent zodat we boven op tijd met de workshop kunnen starten. De deuren sluiten om half 8.
- Start workshop: 19:30
- Eindtijd: rond 22.00

Er is plek voor maximaal 12 vrouwen.

Tickets
Tickets zijn te koop via Hipsy of aan de deur.
Kosten: €19,- (inclusief onbeperkt thee & water). Of één strip van je PLAY strippenkaart.
Bij een strippenkaartreservering rekenen we op je komst en gelden dezelfde annuleringsvoorwaarden.

Locatie: Playground, Kanaalweg 84A, Utrecht

(Gratis parkeren kan naast het gebouw):
https://goo.gl/maps/kRggcVAyKz9wDL2WA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Over PLAY:
PLAY organiseert workshops, dans-avonden, feesten, meditaties en festivals voor (jong) bewust Nederland: mensen die willen voelen dat ze leven. Onze events zijn natural high: zonder alcohol of drugs. Be real, come as you are. PLAY zit in Utrecht, Zwolle, Eindhoven en Nijmegen.

PLAY agenda: http://www.playcommunity.nl/Tuesday 18 June 2024 van 19:15 tot 22:00

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over de organisatie

Play Utrecht organiseert workshops, cursussen en reeksen op het gebied van meditatie, dans, lichaamswerk, ademwerk, tantra, masage en nog veel meer.

In samenwerking met

Reviews

Ludwik Górski

Play Heart: De Ladder

Great workshop! Just too short

Lees meer

Walter Boon

Play Utrecht: Zouk Tweeluik

Fijne workshop om kennis te maken met de dansvorm Zouk, zeker voor een absolute beginner zoals ik. Dit wil ik vaker doen!

Lees meer

Evelien Buynsters

Play Heart: De Ladder

Een heerlijke avond om te voelen wat ik verlang, hoe ik hier woorden aan geef en ontdekte hoe heerlijk het is om tot een gezamenlijke JA te komen. Dank jullie wel!

Lees meer

Play Utrecht - Vrouwencirkel moederschap

Meer evenementen van Play Utrecht

Monday, 12 Aug. om 17:00
Play/Freedive vakantie: Lekker leven
Freedive Community
Vakantie Gatherings Leven vieren
Monday, 02 Sep. om 19:15
Play Utrecht: Fijn mantra's zingen
Play Utrecht
Mantra zingen Kirtan Stembevrijding
Tuesday, 03 Sep. om 19:15
Play Utrecht: Knuffelcafé!
Play Utrecht
Knuffelworkshops Aanraking Verbinding
Wednesday, 04 Sep. om 19:15
Play Heart: Daten met een vleugje tantra (25-40 jaar)
Play Utrecht
Relaties Verbinding

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 19 Oct. om 19:30
Kampvuuravond "storytelling met Lien Wildewortels
shiatsu-an
Storytelling Voorstelling Leven vieren
Sunday, 21 Jul. om 14:30
Mexicaanse Cacao Ceremonie & Vrouwencirkel in Amsterdam
Elke & Layla
Cacao ceremonie Full Moon Vrouwencirkels
Friday, 18 Oct. om 10:00
Freedive Weekend: De Sensuele Expeditie
Freedive Community
Tantra Conscious Sexuality Leven vieren
Friday, 04 Oct. om 10:00
Tantra Introductieretraite: Gronding
De School voor Verwondering
Tantra Meerdaagse retraites Leven vieren
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl