Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Lezing Claudia Jansen - bewust en bezield onderwijs

Vrijdag 19 april 2024 van 19:30 tot 21:30

Grote Voort, Zwolle, Netherlands

Over dit evenement

Claudia vertelt over haar ervaringen in het particuliere onderwijs (B3 scholen) en haar ontdekkingsreis met het water. Door een hersenvliesontsteking kreeg ze inzicht in de rol van bewustzijn en de werking van de hersenen, het zelf herstellend vermogen van ons lichaam en de functie van water. Dat resulteerde in het boek De Ziel en de school (2012). En vandaar uit is een hele nieuwe visie op leren en ontwikkelen ontstaan (2020) en de oprichting van een nieuwe school.

In deze lezing over leren en ontwikkelen (van kinderen maar ook van onszelf) hebben we speciaal aandacht voor water en de rol die het speelt in ons lichaam. Water is namelijk enorm belangrijk voor onze gezondheid en dus ook voor een gezonde mentaal, emotionele ontwikkeling van ons zelf. Hoe komen we werkelijk tot ons recht? Want als iets duidelijk is in deze tijd, is dat nu te weinig kinderen en leerkrachten tot hun recht komen. Teveel mensen vallen uit of haken af. Water als informatiedrager draagt de informatie van ons (Bron) bewustzijn. Van onze essentie en onze wijsheid en innerlijk weten. Het zit in elke cel van ons lichaam. Wie ben jij en wat heb jij hier te brengen? Wat heb je te leren en te ontwikkelen? Hoe geven we dit ruimte? Hoe kunnen we als ouders en begeleiders/ leerkrachten hier op in spelen? En welke informatie draagt ons water nog meer?

Water speelt ook een belangrijke rol in onze informatie verwerking. Water is naast een informatiedrager ook een communicatie verwerkingssysteem. We leren niet alleen via onze zintuigen, onze zenuwen en diens prikkelverwerking. We leren ook via het water in ons lichaam, het licht, de velden van informatie in en om ons heen en ons gevoel. En we worden ook ‘gevoed’ (geïnformeerd) door onze ziel. Waar kan de informatie goed stromen en waar niet? Lesstof is natuurlijk ook informatie. Hoe komt het dat sommige informatie/ lesstof wel goed verwerkt kan worden en ander keren niet? Wat dat betekent komt uitgebreid aan bod in de lezing. Want de samenwerking van ons bewustzijn met ons lichaam speelt hierin een rol. Het is fijn als hier meer bewustzijn op komt. Want dan komen leer- en gedragsproblemen in een heel ander daglicht te staan! Maar ook wat kinderen van ons nodig hebben.

Aanmelden voor de lezing kan hier: https://studionieuwetijd.nl/evenement/lezing-claudia-jansen/

De studio heeft plek voor max. 20 personen dus wees er snel bij!
Entree: 20 euro p.p.
Adres: Grote Voort 10
8041 AM Zwolle

Vrijdag 19 april 2024 van 19:30 tot 21:30

Grote Voort, Zwolle, Netherlands

Over de organisatie

“Leef de nieuwetijd!”

Studio NieuweTijd is een plek voor podcasts, lezingen en workshops over bewustmakende onderwerpen. Bezoek onze website: www.studionieuwetijd.nl

Lezing Claudia Jansen - bewust en bezield onderwijs

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 14 jun. om 20:00
De belofte aan Maria Magdalena. Door Geert Kimpen en Michelle Shanti S
London Books
Lezing Boekpresentatie Presentatie
Zondag, 26 mei. om 09:30
Workshop Ruiter Pilates
ROOTS health
Paarden Movement Lezing
Zondag, 02 jun. om 14:00
Introductie Afrikaanse Healing
Blessing Amsterdam
Presentatie Healing Sjamanisme
Donderdag, 16 mei. om 19:30
Awakening Masterclass voor de 9-centrum mens
Quantum Human
Lezing Human design Nieuwe Aarde
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl