Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Cirkel Leven in het ritme van de seizoenen - Midzomer

Vrijdag 20 juni 2025 van 14:30 tot 16:30

Stationsplein 99, 1703 WE Heerhugowaard, Nederland

Over dit evenement

Ritme is de basis van al het leven. Ontdek het ritme van jouw eigen unieke natuur door je te spiegelen aan het ritme van de seizoenen in de natuur. Al het leven volgt het cyclische ritme van deze opeenvolgende fases: vernieuwing, geboorte en groei (lente), bloei en vruchtbaarheid (zomer), afscheid nemen en verval (herfst), rust, verstilling en afsterven (winter), waarna telkens weer de lente aanbreekt met nieuw leven en een nieuw begin. Hoe beleef jij dit ritme?

In deze maandelijkse cirkel duiken we diep in het ritme van de natuur. We verbinden ons met de seizoenen, de vijf elementen, de zon, de maan en de cyclische beweging van Moeder Aarde. Een reis door de natuurlijke tijd, waarbij we ons bewust worden van de subtiele veranderingen om ons heen en hoe deze onszelf en ons leven beïnvloeden.

Deze keer verwelkomen we het thema Litha, ook bekend als midzomer, de tijd waarin de dag op zijn langst is en de nacht op zijn kortst. Het is het hoogtepunt van de zomer. Litha is een periode van viering, van het eren van het licht en het erkennen van de volheid van het leven. Het is een moment om stil te staan bij de overvloed die de aarde ons biedt en om dankbaarheid te tonen voor de groei en de vruchtbaarheid die overal om ons heen zichtbaar is. Terwijl we vandaag de langste dag vieren, stellen we onszelf de vragen: Wat is je oogst tot nu toe? Waar ben jij trots op? Wat heb je al gerealiseerd van je plannen voor dit jaar? En wat wil je nog realiseren? Waar, wanneer en met wie of wat voel jij je helemaal in je kracht en vol leven? Ben je nog op je eigen pad, of is het tijd om iets bij te stellen?

Wat kun je verwachten:
1. Sinds de oudheid werd het begin en het hoogtepunt van ieder seizoen bewust ervaren en gevierd. Deze vieringen vormden de hartslag van het natuurlijke ritme en markeerden de cyclische opeenvolging van zomer, herfst, winter en lente. In deze cirkel maken we opnieuw verbinding met het ritme van de natuur, waarbij we de oude jaarfeesten gebruiken als ankers in de stroom van tijd, die ons helpen herinneren aan de eeuwige dans van het leven en de aarde.
2. Elk seizoen wordt geregeerd door één van de vijf elementen aarde, water, vuur, lucht en ether, of volgens een andere indeling: hout, vuur, aarde, metaal en water. We verkennen hoe deze elementen werken in de seizoenen en hoe ze resoneren met ons innerlijke ritme.
3. Hoe kunnen we ons afstemmen op de natuurlijke energie van elk seizoen? Dit doen we door middel van natuurverhalen, reflectie, meditatie, yin yoga, mindfulness, mantra’s en andere creatieve uitingsvormen.

Wat neem je mee:
een groot badlaken, een schrift en een pen om aantekeningen te maken, een flesje water en lekkere warme sokken. Trek gemakkelijke loszittende kleding aan, waarin je voldoende ruimte hebt om te zitten, liggen en stretchen. Verder is alles wat je nodig hebt aanwezig, van lekkere zachte schapenwollen matten tot kussens en dekentjes.

Lokatie:
Nog een paar weken en dan is de naamsverandering van Libra Coaching en Counseling naar Zorya Holistisch Psycholoog een feit. Spannend! Voorlopig staat er dus nog even Libra Coaching en Counseling boven de deur.

Mijn praktijk bevindt zich in Het Zakenstation en heeft unitnummer 163. Wanneer je de centrale parkeerplaats oprijdt, vind je de praktijk direct aan de overkant op de begane grond. Je hoeft dus niet door het hoofdgebouw.

De deur gaat tien minuten van tevoren open. Mocht je te vroeg zijn, dan beveel ik de gezellige Restauratie van harte aan :-) Je vindt de Restauratie vooraan in het hoofdgebouw van Het Zakenstation.

Vrijdag 20 juni 2025 van 14:30 tot 16:30

Stationsplein 99, 1703 WE Heerhugowaard, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Het is nooit te laat om jezelf te worden! ”

Zorya Holistisch Psycholoog organiseert wekelijks kleinschalige cirkels en evenementen voor iedereen die wil worden wie hij of zij werkelijk is.

Reviews

Helen Zuidgeest

Cirkel 'ontspan en herstel'

Een prachtige Zijns ervaring met yoga en yoganidra bij Marlene... Relaxter kan bijna niet. Echt heel prettig.

Lees meer

1. Kies je tickets
Leven in het ritme van de seizoenen

Ritme is de basis van al het leven. Ontdek het ritme van jouw eigen unieke natuur door je te spiegelen aan het ritme van de seizoenen in de natuur.

€ 40,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Cirkel Leven in het ritme van de seizoenen - Midzomer

Meer evenementen van Zorya Holistisch Psycholoog

Uitverkocht
Vrijdag, 24 mei. om 14:30
Cirkel 'ontspan en herstel'
Zorya Holistisch Psycholoog
Yoga Meditatie Ontspanning
Vrijdag, 07 jun. om 14:30
Cirkel 'ontspan en herstel'
Zorya Holistisch Psycholoog
Yoga Meditatie Ontspanning
Vrijdag, 21 jun. om 14:30
Cirkel 'ontspan en herstel'
Zorya Holistisch Psycholoog
Yoga Meditatie Ontspanning
Vrijdag, 05 jul. om 14:30
Cirkel 'ontspan en herstel'
Zorya Holistisch Psycholoog
Yoga Meditatie Ontspanning

Dit vind je misschien ook interessant

Woensdag, 05 jun. om 19:15
Documentary KIVA | The Call of the Wisdom Keepers + 2 Wisdom Keepers
Sparkle Eye
Film Natuur
Vrijdag, 19 jul. om 16:00
Blueberry Moon Festival
Blue Berry Moon Festival
Sjamanisme Hartsverbinding Festivals
Donderdag, 20 jun. om 18:30
Regenerative evenings - Summer Solstice Gathering
Experience Mindfulness
Natuur Sharing Circle Creativiteit
Zondag, 02 jun. om 15:30
Shibari Speed Date (for all levels) - make friends to play with ropes
Butterfly Bondage
Shibari Playfulness Hartsverbinding
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl