Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Queer Tantra Drieluik

Sunday 06 October 2024 van 18:45 tot 22:15

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Over dit evenement

In dit Queer Tantra Drieluik van Bliss Your Body kun je op een speelse en toch diepgaande manier samen met gelijkgestemden ontdekken wat tantra voor jouw leven kan betekenen.

We doen dit aan de hand van drie belangrijke gebieden uit tantra: hart, bekken/seksualiteit en spiritualiteit.

Tantra helpt je om minder in je hoofd te zitten en meer in je lichaam te zakken. Ook ontdek je hoe je op een natuurlijke manier je levensenergie kunt laten stromen en hoe je steeds dieper in je lichaam en je eigen 'zijn' kunt ontspannen. Verder biedt de cursus een fijne en veilige omgeving om authentiek te verbinden met jezelf en anderen en te proeven aan dat wat 'tantra als belichaamd spiritueel' pad te bieden heeft.

We werken o.a. met dans, lichaamswerk, actieve meditatie, sharing, inquiry en aanraking. De kleren blijven aan en er vinden geen seksuele handelingen plaats. Sommige onderdelen doe je op jezelf en andere in contact met anderen. Er is echter altijd ruimte voor jouw grenzen.

Data en tijden
De drie avonden vinden plaats van 18.45 – 22.15 op:
* Zondag 6 oktober – openen in je hart
* Zondag 3 november - ontwaken van seksuele levensenergie
* Zondag 1 december - verbinden met spirit

Avond 1: Openen in je hart
Op deze avond maken we kennis met elkaar, landen we in ons lichaam en zorgen we samen voor een veilige sfeer. We richten de aandacht daarna op het hart. Wil jouw hart misschien een stukje openen en wat is er hier dan allemaal te voelen? Je ontdekt hoe tantrameditaties je dichter bij je gevoelens kunnen brengen. Het hart is natuurlijk de plek van liefde en vreugde, maar ook van verdriet, teleurstelling, spijt of vergeving. Al die dingen zijn helemaal welkom en zijn ook een ingang naar je essentie, dat wat je werkelijk bent...

Avond 2: Ontwaken van seksuele levensenergie
Op deze avond richten we ons op het bekken, wat onder andere het gebied van onze (seksuele) levensenergie is. Je gaat ontdekken dat je op allerlei manier met deze levensenergie kunt spelen, zonder aan seks te doen (want dát gaan we namelijk niet doen). Daarvoor gebruiken we o.a. dans, meditatie, inquiry en aanraking (op de kleren). Er vinden geen seksuele handelingen plaats maar toch kun je op een speelse manier nieuwe dingen gaan leren en ervaren die je beleving van seksualiteit gaan verrijken. Sommige onderdelen doe je op jezelf en andere in contact met anderen. Er is echter altijd ruimte voor jouw grenzen, dus je móet helemaal niets.

Avond 3: Verbinden met spirit
Op deze avond gaat het over het verruimen van je bewustzijn en de verbinding met het hogere, het spirituele, het kosmische. Eenmaal in je lijf gezakt en in je hart geopend kan je gaan ervaren dat je onderdeel bent van een groter geheel. Een verbinding waar je altijd en overal toegang tot hebt. In meditatie en oefeningen gaan we ons richten op ons derde oog en kruin. Hierdoor kun je meer in contact komen met je intuïtie en meer gaan vertrouwen op je eigen gevoel en innerlijke wijsheid.

Tussen de bijeenkomsten door moedigen we je aan om, als je dat wilt, met een groepje bij elkaar te komen en een van de oefeningen van de afgelopen bijeenkomst nog een keer te doen.

Stijl
De stijl van Bliss Your Body is speels, aards en licht, maar tegelijkertijd kunnen je ervaringen diep gaan. We wisselen stilte en zachtheid af met activiteit en stevigheid.

Voor wie?
Voor nieuwsgierige mensen van alle leeftijden, alle geaardheden, alle genders en in alle soorten samenstellingen die verlangen naar diepgang in hun leven maar die tegelijkertijd ook met twee voeten op de grond staan. Kom je als koppel, dan is het wel nodig dat je ook open staat voor het doen van oefeningen met andere mensen. Enige ervaring met tantra en/of meditatie is voor deze cursus nodig. Als je momenteel of in het verleden grote psychische problemen hebt (gehad), neem dan eerst even contact op. Heb je andere twijfels of vragen? Neem ook dan contact op!

Waarom een speciaal ‘Queer drieluik’ terwijl Bliss in feite bij alle workshop inclusief wil werken (met soms een uitzondering op leeftijd)?
Het is niet het idee om een nieuw kader te creëren. Toch heerst er op veel plekken heteronormativiteit en om daar écht los van te komen is het mooi en wie weet zelfs nodig om soms de nadruk te leggen op de andere kant. Daarnaast willen we mensen de ervaring bieden om bij een workshop eens een keer tot de meerderheid te behoren. Wie weet is dat voor sommigen ook een fijne eerste stap op het pad van tantra.

Groepsgrootte
16-24 deelnemers

Begeleiding
Bente Erkelens en Marije Klumpes

Prijs
De kosten voor de cursus zijn €185

Locatie
Utrecht, Kanaalweg 84a (gratis parkeren)

Contact
Heb je nog vragen of zijn er bijzonderheden waarvan je het idee hebt dat dit belangrijk is voor ons om van tevoren te delen? Stuur dan een mail naar bente@blissyourbody.nl

Meer over Bliss Your Body
https://blissyourbody.nl

Sunday 06 October 2024 van 18:45 tot 22:15

Kanaalweg 84A, 3533 HG Utrecht, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Tantra brengt spiritualiteit op een nuchtere en lijfelijke manier in je leven!”

Bliss Your Body combineert de juicyness van westerse tantra met de diepgang van oosterse tantra.

Bliss Your Body - School voor Tantra

Reviews

Jitske Korff

Celebration of Tantric Life: jaarlijks Bliss-feest met tantraworkshop

Zo fijn om hierbij te zijn geweest! Bliss your Body is voor mij een enorme veilige omgeving geweest om mijn eerste stappen op het Tantra pad te maken én om daarna de verdieping te vinden tijdens de retreats en jaartrainingen. De begeleiders van Bliss zijn ervaren tantrika's en het team van assistenten bestaat stuk voor stuk uit mensen die het pad ook zelf bewandelen, voorleven en belichamen.

Lees meer

Klazien Schaap

Celebration of Tantric Life: jaarlijks Bliss-feest met tantraworkshop

Wat een heerlijke bijeenkomst. Lekker met een stel ervaren tantrica's tantra 'doen'. De focus lag op het hart, vandaag. Ik voel me zo als een vis in het water hier.

Lees meer

Majke

Tantra Drieluik voor 18-28 jarigen

Super fijn om een tantracursus met leeftijdsgenootjes te kunnen ervaren! De cursus zit goed in elkaar en bevat allerlei verschillende oefeningen, met hele liefdevolle en speelse begeleiding van Martje en de assistenten. Zeker aan te raden mocht je nog twijfelen ;)

Lees meer

1. Choose your tickets
Ticket (man)

€ 185,00
Including service fee
Ticket (vrouw)

€ 185,00
Including service fee
Ticket (non-binair)

€ 185,00
Including service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Queer Tantra Drieluik

Meer evenementen van Bliss Your Body - School voor Tantra

Uitverkocht
Saturday, 03 Aug. om 10:00
Intensiteit & Verstilling: eendaagse tantra-soefi retreat
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meditatie Soefisme
Sunday, 04 Aug. om 14:00
Tantraworkshop (kennismaking) voor jonge mensen tot 45 jaar
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Lichaamswerk Meditatie
Wednesday, 07 Aug. om 11:00
The Joy of Surrender - Tantra Zomerretreat
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meerdaagse retraites Meditatie
Sunday, 01 Sep. om 14:00
Tantraworkshop (kennismaking) voor stellen
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Lichaamswerk Meditatie

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 07 Sep. om 19:15
Freedive: Juice Bar (op zaterdag!)
Freedive Community
Aanraking Conscious Sexuality Verbinding
Sunday, 08 Sep. om 14:30
Temple of Alchemy - XL Edition | DJ Yarun | Partners in Magic
Partners in Magic
Tempel Tantra Ecstatic Dance
Saturday, 28 Sep. om 10:00
Kinky Tantra
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Transformatieseksualiteit Tantra
Tuesday, 30 Jul. om 20:00
Roosevent: Klankschaalmeditatie met Frank Klank
De Roos
Klankschalen Klankbad Meditatie
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl