Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Breathe Yin

Zondag 30 juni 2024 van 10:00 tot 17:00

De Nieuwe Plek, Hoofdstraat 260, 3972 LL Driebergen-Rijsenburg, Nederland

Over dit evenement

We nodigen je uit om op deze dag volledig in je eigen lijf te zakken en tot diepe ontspanning te komen. Een complete reset van je systeem. We zullen je helpen om als het ware het Yin aspect van jouw wezen, of de Yin-energie in jezelf, volledig de ruimte te geven en ‘in te ademen’: BREATHE YIN…

Via het hart openende medicijn cacao, Yin yoga en ademhaling, gaan we verstillen, verzachten en volledig ruimte maken voor jouw binnenwereld. In veiligheid en altijd in afstemming met jouw persoonlijke en unieke systeem. De cacao, de Yin yoga en het ademwerk versterken elkaar, het is een krachtige maar zachte combinatie.

Misschien voel je direct een JA! Maar misschien vraag je je ook wel af: waarom is dit nodig of waarom zou ik dit doen?

Yin & Yang zijn twee termen uit het Chinese Taoisme. Yang staat voor doen, streven, doelen hebben, actie, worden. Ook wel de 'doe-modus' genoemd. In feite is onze hele maatschappij hier op ingesteld. Yin staat voor rusten, ontvangen, verbinden, zijn…. Ook wel de 'rust-modus'.

Als je te veel in de 'doe-modus' zit - hoe goed het soms ook voelt - put je uiteindelijk je hele systeem uit. Deze dag brengt dus balans en brengt je weer in contact met je lichaam, hart en ziel. Met een frisse geest ga je aan het einde van de dag weer naar huis!

Wat mag je verwachten van ons?
- Kennismaking en korte sharing
- Cacao drinken uit Guatamala
- Ademwerk
- Yin yoga
- Gezonde en lekkere lunch
- Snacks en thee tussendoor
Veilige setting met respect voor jouw grenzen

Cacao
De cacao is een eeuwenoud ceremonieel, plantmedicijn. Het wordt ook wel ‘Food of the Gods’ genoemd omdat het zó rijk is aan voedingsstoffen, mineralen en antioxidanten. Het wordt veelal ingezet als hart openend medicijn door de vrouwelijke, zachte energie van de rauwe cacao en ook omdat je bloed er sneller van gaat stromen. Dus je hart gaat letterlijk harder kloppen.
Op deze dag zal de cacao ons daarom helpen om meer uit het hoofd naar het hart te zakken en om meer diepgang en ontspanning te vinden in de Yin yoga en het ademwerk. We starten onze dag met een cacao ceremonie en we gebruiken de cacao net zoals dat vroeger werd gedaan; als medicijn. Dus met een intentie en in verbinding met de drank.

Yin yoga
Yin yoga draait om actief niet-doen: je overgeven aan de zwaartekracht en langer doorbrengen in één houding (meestal 3-5 minuten). Het gevolg is niet alleen diepe ontspanning, maar ook stimulatie van je bindweefsel, gewrichten en pezen.
Zo worden specifieke energiebanen gestimuleerd en wordt de yin-flow van je levensenergie ‘gereinigd’ en gevoed. Tegelijkertijd houd je je geest ontspannen en gefocust.
Yin yoga is een toegankelijke vorm van yoga, ook als je nog niet vaak yoga hebt beoefend. Iedereen kan het en je hoeft er niet lenig voor te zijn.
Omdat je langzamer beweegt en langer in een houding blijft dan andere vormen van yoga, heb je de tijd en ruimte om de houding te ontdekken. Op je eigen tempo en wat goed voelt voor jouw lichaam. Je hoeft in een yin yoga les niet te bewijzen dat je diep in een houding kan, het gaat erom dat je rust en ontspanning kan vinden. Yin yoga gaat niet over wat je kunt maar over hoe je omgaat met wat je tegenkomt.

Ademwerk
Ben je benieuwd wat het jou kan brengen om meer bewust adem te halen en wil je weten welke lessen jouw lichaam je kan leren? Ben je klaar om te ervaren waar jouw adem je heen kan brengen? En hoe je je adem als tool in kan zetten voor meer ontspanning en controle in je leven?
Bewuste adem brengt je met al je aandacht in je lichaam en neemt je mee in een diepte die je zelf bepaalt naar je onderbewustzijn. Uit het hoofd, in je ziel.
Wij nemen je mee op een ontdekkingstocht in jezelf door middel van verschillende ademhalingstechnieken. Afwisselend gericht op in - en ontspanning.

Eva de Graaff
Eva is Yin yoga-docent en werkt ook als advocaat en trainer, gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Ze wordt ook wel de "de nuchtere yogajuf" genoemd. Ze geeft Yin yoga vanuit een stevige verankering in de werkelijkheid, met beide benen op de grond.
Yin yoga is voor Eva ook een manier om de tegenpolen in haarzelf te ontmoeten en te omarmen, om zo een steentje bij te dragen aan het bij elkaar brengen van de tegenpolen in anderen en de wereld. Ze is er namelijk van overtuigd dat dit proces bij jezelf - hier en nu met als ingang je lichaam - begint.

Céline Kersten
Céline is (trauma)therapeut, ademcoach en IFS coach. Ze heeft 13 jaar in de psychiatrie gewerkt, is gespecialiseerd in mentale gezondheid en werkt met zelfregulatie vanuit het zenuwstelsel. 
Céline haar missie is om het zelfhelingswerk te delen vanuit veiligheid. Hoe kan je jouw zenuwstelsel leren kennen, met alle triggers en glinsteringen. Wees welkom met al je delen, en wees de bestuurder van jouw complete voertuig; je lichaam, geest en ziel.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: zondag 30 juni
Tijd: 10:00 – 17:00 => vanaf 9.45 ben je welkom
Prijs: €177,- incl. drinken, lunch en snacks / €144,- voor de kleine(re) portemonnee
Voorbereiding: Trek laagjes aan, want je kan het koud of warm krijgen van het ademwerk. Ook is dat handig voor de Yin yoga. Wellicht is het fijn een extra paar sokken mee te nemen. Daarnaast is het fijn om niet te ontbijten, zodat je de cacao op nuchtere maag kan drinken voor het beste effect. Wij zorgen voor snacks en lunch, dus je zal niets te kort komen!

Locatie
We ontmoeten elkaar op de prachtige locatie ‘De Nieuwe Plek’ in Driebergen. Een heerlijke plek met veel groen, een mogelijkheid om naar buiten te gaan en een fijne, grote groepsruimte.

Bereikbaarheid
Navigeer naar: Hoofdstraat 260, 3972 LL, Driebergen-Rijsenburg. Er is voldoende parkeerplek op het terrein. Je kan het gebouw in, daar vind je ons.

Meenemen
Voel je vrij om een krachtvoorwerp mee te nemen voor op het altaar. Wij hebben alle materialen om jou van optimaal comfort te voorzien, maar als je het fijn vindt om een eigen deken of oogkussentje mee te nemen dan is dat helemaal welkom.

Reserveer je spots!
Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

💌 Annuleringsbeleid:
Wij hanteren een annuleringsbeleid dat gelijk is aan soortgelijke evenementen, yogalessen e.d. Bij onverhoopte omstandigheden kan je tot 14 dagen van te voren cancelen en krijg je het volledige bedrag terug*. Moet je binnen die 2 weken toch onverhoopt annuleren? Verkoop je ticket aan een vriend of vriendin of nog leuker; geef je ticket cadeau!
* minus €0,80 transactiekosten










Zondag 30 juni 2024 van 10:00 tot 17:00

De Nieuwe Plek, Hoofdstraat 260, 3972 LL Driebergen-Rijsenburg, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Ademen is leven. Change your breath, change your life”

❍ 1 op 1 Breakthrough Traject; verander je adem, verander je leven ❍ Ademreis ❍ Microdosing; een consult of traject ❍ 1 op 1 Truffel ceremonie

1. Kies je tickets
One Day Retreat Happy Tickets

€ 177,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
One Day Retreat special; voor de kleine portemonnee

€ 144,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Breathe Yin

Meer evenementen van Céline Kersten

Woensdag, 22 mei. om 19:30
Ademcirkel
Breathwork Utrecht
Ademcirkel Adem
Dinsdag, 25 jun. om 19:30
Ademcirkel
Breathwork Utrecht
Ademcirkel Adem

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 08 jun. om 12:00
Cacao en ecstatic dance met Pete en Pan in Ranst
https://www.kamboinconditional.com/
Cacao ceremonie Klankreis-Soundbath Dansmeditatie
Donderdag, 23 mei. om 19:15
Volle Maan Cacao Ceremonie met Mantra Singing Circle
Lust voor leven
Cacao ceremonie Mantra zingen Full Moon
Donderdag, 23 mei. om 19:00
MAANKARAVAAN - Ecstatic Full Moon Cacao Ceremony-DJ Caroline S’Jegers
Moonfool
Ecstatic Dance Cacao ceremonie Mantra zingen
Donderdag, 16 mei. om 19:00
Ademsalon
Ademtuin
Ademcirkel Live muziek Ademwerk
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl