Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Tantra Workshop | Desires & Boundaries

Sunday 06 October 2024 van 12:45 tot 17:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Over dit evenement

☆Tantra workshop | Desires & Boundaries☆

Durf jij je verlangens te volgen? En uit te spreken?
En ben je ook in staat je grenzen aan te geven?

Je verlangen volgen. Het klinkt makkelijk en luchtig, en toch is het vaak lastig. Het wordt je als kind niet aangeleerd, eerder afgeleerd. En daarna blijft het een beetje een taboe. Zeker als het gaat om seksuele verlangens, maar ook andere verlangens; lekker willen rennen door het natte gras, verlangen naar een beschermende arm om je heen, een onbeschaamd grote hap van een brownie nemen ... Je hebt geleerd je in te houden, verantwoordelijk en volwassen te zijn, sterk te zijn. Je verlangen volgen, dat lijkt al snel egoïstisch of onverantwoordelijk.

Nog ingewikkelder wordt het als een andere betrokken is in je verlangen. Wat als die ander niet wil wat jij zo graag wil? Uit angst voor afwijzing leer je het af om je diepste verlangen uit te spreken, zeg je vaker wat je denkt dat de ander wil. Zo voer je in jezelf al een onderhandeling tussen wat jij wilt en wat jij denkt dat de ander wilt. Wat je vervolgens uitspreekt is een compromis. Maar wat als je ongefilterd je eigen verlangen uit zou spreken? Wat opent zich dan?

In tantra is verlangen geen taboe. Ieder verlangen is welkom. Wat ervoor nodig is je verlangen te volgen is allereerst te voelen. Vertragen helpt daarbij, om te voelen wat je werkelijk wilt, op dat moment. Niet wat je denkt te willen, wat je vindt dat je moet willen of wat sociaal wenselijk is om te willen - wat JIJ WIL. Dat voelen, en dat vervolgens uitspreken, is kwetsbaar.


In deze workshop kun je in een veilige setting oefenen met het voelen van je verlangens. Ook kun je oefenen met het uitspreken daarvan, los van de ander. Om te leren dat een ‘nee’ geen afwijzing is van jou als persoon, maar dat het simpelweg betekent dat de ander op dat moment een ander verlangen heeft. Daarbij oefen je direct in het checken van de grenzen van de ander. En in het respecteren (of liever: eren) van die grenzen.
Want voor grenzen, de tegenpool van je verlangens geldt hetzelfde. Ook het aangeven van grenzen wordt ons niet aangeleerd, maar eerder afgeleerd. Denk aan die kleffe zoen van je tante, iedere familieverjaardag weer. Of:‘als je geen zin hebt, dan maak je maar zin’. Zo vaak heb je geleerd uit beleefdheid een signaal van je lichaam te negeren, dat je daaraan gewend bent geraakt.
In deze workshop keren we dat om, door te vertragen, te luisteren naar signalen die jouw grenzen aangeven.
En we gaan oefenen met het uitspreken daarvan.
Want hoe helend is het als iedere grens die je uitspreekt wordt gerespecteerd? Er wordt niet aangedrongen, niet gemanipuleerd, ‘nee’ is ‘nee’. Pas als je zelf je grenzen kunt voelen en uitspreken, en weet dat de ander ook diens grenzen zal uitspreken, ontstaat een veilige setting om je verlangens te volgen. In deze veilige setting kunnen we samen onderzoeken welke ruimte er is binnen de grenzen en waar verlangens overlappen. Daarbinnen is het veilig en welkom om volledig en oprecht te genieten.

In deze workshop werken we met aan technieken uit de klassieke tantra en de (psychologische vorm van) neo-tantra. Ook werken we met de beginselen uit het “Wheel of Consent’. De samenhang met het eigen gevoel, het eigen lichaam en de openheid naar de ervaring, naar de ander, staat in deze workshop centraal. Er zal lichamelijk contact zijn, waarbij de aandacht ligt op voelen, ervaren en open communiceren over je grenzen en verlangens.


De workshop is niet alleen een (eenmalige) ‘fijne ervaring’; de technieken die aan bod komen kun je meenemen en gebruiken in connecties die je al hebt of nieuw aangaat. Voor deze workshop is geen tantra ervaring vereist. De workshop is zeer geschikt als basis voor andere workshops waarin grenzen en verlangens een rol spelen, mar ook als basis voor gezondere connecties in het dagelijks leven. Voor mensen met meer tantra ervaring is deze workshop geschikt om te oefenen met nog meer eerlijkheid naar jezelf wat betreft je grenzen en verlangens. Je doet de oefeningen in wisselende samenstelling met een partner of in kleine groepjes. We blijven weg van expliciete seksuele handelingen en het ondergoed blijft aan. We zullen gezamenlijk een veilige ruimte creëren waarin iedereen op diens eigen manier grenzen en verlangens kan onderzoeken.


☆De visie van Leef!Tantra op tantra☆
De essentie van tantra is voor ons: alle aspecten van het leven volledig aangaan. Technieken die ons daarbij helpen zijn: lichaamsbewustzijn, meditatie, bewustzijn van het energiesysteem (chakra’s), mantra’s en rituelen. Deze elementen helpen ons om een diepere connectie te krijgen met onszelf en vanuit daar met anderen en met het geheel. Tantra biedt wijsheid door voelen en ervaren, niet door het leren van theorie. Het is een manier van leven waarin je niets dat in jezelf speelt ontkent, veroordeelt of blokkeert. Liefde, boosheid, verdriet, sensualiteit, alles is welkom. We worden uitgenodigd het te observeren, te accepteren en ervan te genieten. 


☆Wat kun je verwachten?☆
Bij Leef!Tantra creëren we een veilige ruimte waarin je de ruimte krijgt tantra te ontdekken en te ervaren, op een manier die bij jou past. Bij Leef!Tantra blijven we in het algemeen weg van expliciete seks en naaktheid. We werken wel met seksuele energie en sensualiteit, en seksuele gevoelens zijn welkom. De aandacht ligt daarbij op de
openheid in het contact en het ervaren van intimiteit, zonder doelgerichtheid. In deze workshop kan oude pijn of ongezonde patronen worden getriggered. Vanuit de openheid van het voelen en het delen van dat gevoel kan pijn of emoties worden geraakt. We nodigen je uit die emoties aan te gaan en er niet voor weg te lopen. Daarbij is de leidraad dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen proces. Er is begeleiding en we kunnen je tot op zekere hoogte support verlenen in dat proces, maar het is niet bedoeld als vervanging voor reguliere therapie. Wel kan het daarop een goede aanvulling zijn. Als er sprake is van zware en onverwerkte trauma’s op het gebeid van
aanraking, dan is deze workshop wellicht niet de juiste keuze. Als je daarover twijfelt, neem gerust contact op.


De workshop is geschikt voor iedereen, van elke leeftijd, seksuele voorkeur, gender en kleur. Er is geen specifieke (tantra) ervaring vereist, alleen de intentie en bereidheid je open te stellen voor wat er wordt aangeboden.


☆Over Joris van der Geest☆
Joris is impact investor, schrijver en tantraleraar. Dat is niet zo’n vreemde combinatie als het lijkt; de klassieke tantra was niet voorbehouden aan monniken maar juist bedoeld om te worden geïntegreerd in het dagelijks leven. De essentie van tantra is voor Joris: alle aspecten van het leven in volle bewustzijn aangaan en met liefde omarmen.
Joris ontdekte tantra bij toeval en raakte gefascineerd door de vrijheid van het moment, de diepte van ervaringen, de ongrijpbaarheid van energie en de kracht van intuïtie. Hij ging in de leer en werkte samen met tantra facilitators uit verschillende landen en stromingen en ontwikkelde gaandeweg zijn visie op tantra.
Met zijn platform Leef!Tantra heeft hij de wens de kennis over tantra te verspreiden, misverstanden en misstanden weg te nemen en ervaringen te delen. Hij organiseert en faciliteert hij workshops, retreats en festivals en biedt persoonlijke sessies aan.

Leef!Tantra staat voor het bieden van een veilige omgeving om tantra op jouw eigen manier en binnen je eigen grenzen en verlangens te ervaren. (www.leeftantra.nl).

☆Een plek reserveren☆
Het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt. Je kunt een plekje reserveren via de ticket link onderaan.


☆Wat neem je mee?☆
Trek makkelijke kleren aan waar jij je comfortabel in voelt.
We zullen veelal op de grond zitten. Er zijn kussens en dekens aanwezig.
Voel je vooral vrij ook je eigen mee te nemen, vooral als je zeker wilt zijn van een deken.
Neem eventueel je eigen waterfles mee.
Sloffen of slofsokken kunnen ook nog wel eens fijn zijn, al is er een vloerbedekking.


☆Tijd☆
12:30 Inloop
13:00 Aanvang
17:00 Afronding


☆Tickets☆
Budgetticket €30,- (enkel voor mensen met laag inkomen. Bepaal voor jezelf of jij hiervoor in aanmerking komt.)
Early Bird €44-
Late Bird €54,-


Link naar tickets
https://hipsy.nl/shop/51647-tantra-workshop-desires-boundaries


☆Annuleringsvoorwaarden☆
Na aankoop van tickets liggen eventuele risico’s m.b.t. annulering van deelname bij de deelnemer zelf. Refund is hierbij niet mogelijk. Wel kunnen wij bij hele uitzonderlijke gevallen kijken of wij een tegoed bieden voor een vergelijkbaar evenement. Bij annulering van deelname verzoeken we in eerste instantie de deelnemer zelf het ticket aan te bieden in het evenement(of in eigen kringen) voor overname. Bij uitzonderlijke gevallen kan er contact worden opgenomen met Mandira via info@mandira-utrecht.nl


☆Adres☆
Maliebaan 70a Utrecht


☆Parkeren☆

Van maandag t/m zaterdag is er betaald parkeren bij Mandira.
Op 5 minuten lopen (aan de Wolter Heukelslaan) is het goedkoper parkeren.
Zon- en feestdagen gratis voor de deur.
Vind meer info over tarieven hier: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/parkeren/parkeren-bezoeker/parkeerplattegrond/


☆Bereikbaarheid☆
Zowel met auto als met OV is Mandira goed en makkelijk te bereiken. Er gaan elke paar minuten bussen van en naar CS. Ook met de OV-fiets kun je er binnen 10 min zijn vanaf CS.


☆Voor vragen zijn we bereikbaar via mail of telefonisch
Mail: info@mandira-utrecht.nl
Tel: 0630245645

Sunday 06 October 2024 van 12:45 tot 17:00

Spiritueel Centrum Utrecht | Mandira, Maliebaan 70A, 3581 CV Utrecht, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“You only have to Be, to join us 🙏🏼”

Mandira vormt een centrum voor bewustwording waar ruimte is voor community, verbinding, beoefening van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling

In samenwerking met

Reviews

Anoniem

KirTantra - Kirtan meets Tantra

zeer rijke ervaring en kijk uit naar een vervolg.

Lees meer

Ramon Buijs

KirTantra - Kirtan meets Tantra

Superfijne sfeer. Afwisseling van zang, dans, meditatie, naar binnen keren en verbinden. Aanrader. We komen zeker nog een keer terug. Hartegroet van Cathelijn en Ramon

Lees meer

Nathalie Niehof

Voorjaars Ligconcert | met klankschalen, gong en mantra zingen

Enorm genoten. De geluiden, de stemmen en de sfeer waren echt buitengewoon. Ik en mijn vriendin gaan zeker nog een keer.

Lees meer

1. Choose your tickets
Budget ticket

Enkel voor mensen met een laag inkomen. Bepaal voor jezelf of jij hiervoor in aanmerking komt.

€ 30,80
Including € 0,80 service fee
Sold out
Early Bird

€ 44,80
Including € 0,80 service fee
Sold out
Late Bird

€ 54,80
Including € 0,80 service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Tantra Workshop | Desires & Boundaries

Meer evenementen van Mandira

Uitverkocht
Saturday, 20 Jul. om 18:15
Mantra Zingen met Cacao @Theetuin van Kraaybeekerhof
Mandira
Mantra zingen Kirtan Cacao ceremonie
Friday, 26 Jul. om 19:30
Kundalini bodywork experience (met cacaoceremonie)
Energy Awareness
Cacao ceremonie Kundalini Kundalini activatie
Saturday, 10 Aug. om 19:15
Ligconcert met klankschalen en live muziek
Mandira
Concert Klankschalen Ligconcert
Thursday, 05 Sep. om 19:00
Mannencirkel | Leiderschap vanuit het Hart | serie van 4
Mandira
Mannen Workshops Mannencirkels Authentic Relating

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 07 Dec. om 14:45
Sensual Play Party: Shibarifest
Healing Movements
Tantra Conscious Sexuality 1-Dags retraite
Thursday, 08 Aug. om 18:30
Temple of Alchemy (Experienced Edition) | Diemen, Amsterdam
Partners in Magic
Tempel Tantra Conscious Sexuality
Wednesday, 07 Aug. om 11:00
The Joy of Surrender - Tantra Zomerretreat
Bliss Your Body - School voor Tantra
Tantra Meerdaagse retraites Meditatie
Saturday, 28 Sep. om 10:00
Kinky Tantra
Exploring Deeper
Persoonlijke Ontwikkeling Transformatieseksualiteit Tantra
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl