Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

integratieve VBAG-dag

Vrijdag 19 april 2024 van 10:00 tot 17:00

Cultureel Centrum Theothorne, Callunaplein 77, 6951 CN Dieren, Nederland

Over dit evenement

Op deze dag heten we je graag welkom om samen te verbinden en huisarts Jan Paul Verdenius en cardioloog Janneke Wittekoek nemen je mee in de hoofd-buik-hart connectie.

Lezing: het pluis/niet-pluis gevoel als diagnostisch kompas
Jan Paul Verdenius (huisarts) vertelt waarom je als zorg professional altijd moet luisteren naar je pluis/niet pluis gevoel? Maar hoe maak je in je eigen praktijk, in je eigen behandelingen, in je eigen leven nog meer ruimte voor de gevoelsmatige kant van het denken? Jan Paul Verdenius is een bevlogen spreker en heeft vanuit zijn jarenlange expertise al vele professionals uit de reguliere zorg getraind om meer ruimte te maken voor je intuïtie (diagnostisch kompas). Iets waar ook de laatste jaren steeds meer belangrijke wetenschappelijk onderbouwing is gekomen. Welke tips hij voor het complementaire werkveld heeft hoor je in een inspirerende, interactieve lezing.

Lezing: het vrouwenhart: de hart/hoofd connectie
Cardioloog en gezondheidswetenschapper Janneke Wittekoek deelt in de middag haar visie en kennis over het vrouwenhart, hoe een disbalans in hart en hoofd bij vrouwen kan leiden tot hartschade, waar je in je praktijk op kan letten en hoe jij bij kan dragen aan preventie. Dr. Janneke Wittekoek is cardioloog, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife Klinieken in Utrecht.

Al jarenlang heeft Janneke Wittekoek als missie om het vrouwenhart op de kaart te zetten. Naast het behandelen van hart- en vaatziekten is ze bezig met het bedenken van strategieën om ze juist te voorkomen. Zo heeft ze ontdekt dat hartschade het gevolg is van een disbalans tussen je hart en je hoofd. En dat emotionele stress bij vrouwen voor hartproblemen kan zorgen. Chronische overbelasting van je zenuwstelsel speelt een belangrijke rol in de connectie tussen je hart en je hoofd. Janneke deelt in deze lezing haar visie en kennis over het vrouwenhart, welke signalen je in je praktijk op kan letten, maar bovenal ook veel inzichten over preventie. Hoe je voor een relaxter leven met meer balans tussen hoofd en hart kan zorgen. Leerzaam voor zowel je eigen hart zaken als die van je cliënten.

Janneke kan je verder nog kennen van onder andere de tv-programma’s Hoe word ik 100?, De Dokters, Gezondtijd en ze was te zien als gastdocent in Dreamschool.  Ze schreef zeven boeken, waaronder Het Vrouwenhart en De Hart-Hoofdconnectie. Voor meer info: www.heartlife.nl.
Programma:

10:00 – 10:30 Ontvangst met koffie/thee/water
10:30 – 10:45 Openingspraatje voorzitter VBAG Emrik Suichies
10:45 – 12:30 Jan Paul Verdenius: Het pluis/niet pluisgevoel als diagnostisch kompas
12:30 – 12:45 Muzikaal Intermezzo
12:45 – 14:00 Lunchbuffet
14:00 – 14:15 Muzikaal Intermezzo
14:15 – 16:00 Janneke Wittekoek: Het vrouwenhart. de hart/hoofd connectie
16:00 – 16:15 Afsluiting
16:15 – 17:00 Gezamenlijke borrel

Lunchbuffet
We serveren deze dag een uitgebreid lunchbuffet met diverse soorten brood, salades, pizza’s, sushi, boerenomelet, kroket, groentesoep, kerriesoep en fruit. Vegetarisch en gedeeltelijk glutenvrij. Alle consumpties zijn inbegrepen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken en te verbinden met je collega-therapeuten en bestuur en medewerkers van de VBAG.

Muzikaal Intermezzo
Rondom de lunch organiseren we een muzikaal intermezzo, waarin jouw lichaam centraal zal staan.

Voor Wie?
Deze Integratieve dag is zowel voor leden als niet-leden. Je ontvangt als VBAG-(student) therapeut een aantrekkelijke korting van €45,- en dan betaal je slechts €150,- voor deze dag.

Ook niet-leden kunnen zich aanmelden. Dat biedt je de mogelijkheid om ook samen met een vriend/vriendin of collega-therapeut naar deze scholingsdag te gaan. De kosten voor niet-leden zijn €195,-. Schrijft een niet-lid zich in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de VBAG, dan ontvangt ook zij/hij een korting van €45,- op de ticketprijs.

Mocht je niet live aanwezig kunnen zijn dan bestaat de optie om op de dag zelf online aan te schuiven. De kosten voor zowel leden als niet-leden bedragen dan €125,-. Er komt geen opname om achteraf terug te kijken.

V coins
Je kan als VBAG-therapeut voor deze dag 2 Vcoins indienen bij MBK/PSBK/Vakgericht of Inspiratie. Niet-leden krijgen een deelnamecertificaat. Deze kan worden aangevraagd bij het secretariaat indien gewenst.

Locatie: Theothorne Dieren

Vrijdag 19 april 2024 van 10:00 tot 17:00

Cultureel Centrum Theothorne, Callunaplein 77, 6951 CN Dieren, Nederland

Over de organisatie

““Het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent."”

Beroepsvereniging en platform voor integratieve gezondheidszorg. Wij spannen ons in om integratieve zorg een vaste plek in de gezondheidszorg te geven

integratieve VBAG-dag

Dit vind je misschien ook interessant

Zondag, 02 jun. om 13:30
Lezing Geboorte-imprints ~ Bert Cools
Vie Sage
Healing Bewustzijnsontwikkeling Lezing
Zaterdag, 08 jun. om 10:00
Laat je stem horen en je lijf spreken! Zomereditie
Kai von Rosenberg Coaching - Training - Muziek
De stem van binnenuit Lichaamswerk Adem
Dinsdag, 11 jun. om 19:00
LIGHTHOUSE LECTURES PRESENTS: "UNF*CK YOURSELF"
BackToYourNature Coaching
Lezing Persoonlijk Leiderschap Persoonlijke Ontwikkeling
Zondag, 12 mei. om 11:00
Canupa Wakán (heilige pijp) ceremonie & teaching Lakota Medicijnman
Dryw eiland
Ritueel Inwijdingen Lezing
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl