Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Zen Cirkel: Meditatief naar binnen, creatief naar buiten.

Zondag 12 mei 2024 van 10:00 tot 16:00

Yogasite, Doctor Struyckenstraat 163, 165, 4812 BC Breda, Netherlands

Over dit evenement

Een dag waarbij je van het hoofd mag zakken naar het hart. Gaat bewegen naar je lichaam in het hier en nu, naar de stilte in jezelf.

Daar waar het stil is in jezelf ervaar je misschien de leegte. Dat kan onwennig voelen omdat je zo gewend bent aan alle drukte in je hoofd. Echter, die leegte kan juist ook uitnodigend zijn om in je hart te zijn. Van lineair denken naar een circulaire kijk op je leven en jezelf op dit moment. Jij bent als een cirkel die zo vol is van leven en creativiteit. Dit is het punt, of de cirkel waar als vanzelf woorden poëzie worden. Waar unieke inzichten en inspiraties naar buiten gebracht mogen worden. Die komen binnen en raken het hart. En zo is de cirkel weer rond.


Mooi mens,

Wij nodigen je uit voor een unieke dag bij Yogasite Breda. Samen met een groep mensen ga je een bijzondere reis maken. We maken gebruik van eeuwenoude technieken uit het Zenboeddhisme, en brengen dichtkunst samen met meditatieve klanken en beweging. We zullen het pad van een Labyrint lopen waarbij we het centrum zullen voelen in onszelf. Waar we tot nieuwe inzichten en creatiekracht zullen komen.

We spiegelen elkaar en zien wat de stilte in onszelf wil vertellen. Dit brengen we tot uiting door middel van creativiteit. Vormen en bewegingen die ons iets laten zien en ervaren. Het onderbewuste maken we bewust. Dit alles zal plaatsvinden in een veilige warme setting, waar we weer als kind vol verwondering naar onze processen mogen kijken en mogen ervaren vanuit al onze zintuigen. Je gaat ontdekken dat ook jij, net als ieder ander mens, op zijn eigen unieke wonderbaarlijke manier creatief is.

Wat kun je op deze dag verwachten?

• Yin Yoga
• Labyrint lopen
• Creatie van eigen Enso & Haiku (Schilder & Poëzie beoefeningen)
• Meditatie met klanken en woordenkunst
• Warme soep, snacks en water/thee/koffie
• Een persoonlijk handgeschreven gedicht
• Een groep van max. 10 personen zodat er persoonlijke aandacht is voor iedereen
• Begeleiding van Bowinneth en Sofie

Wat is een Enso, Haiku, en wat is Labyrint lopen?

De cirkel heet in het Japans ensō – 円相 . Binnen het zenboeddhisme is de cirkel een symbool voor kracht, verlichting, het heelal, de oneindigheid en voor ‘mu’, de Leegte.

In Zen wordt het schilderen van de ensō als een spirituele beoefening beschouwd.

In volledig bewuste aandacht wordt de cirkel in één vloeiende, expressieve beweging neergezet. Het resultaat is een afspiegeling van in de binnenwereld. Laat je je afleiden door hersenspinsels, dan is dat zichtbaar in de tekening. Ben je nog onrustig, dan maken de streken je dat duidelijk.

Een ensō schilderen is een goede oefening om tot een verhoogd bewustzijn te komen. Er is stilte en concentratie voor nodig en een bewuste overgave aan het hier en nu. Je wordt er rustig van, je hoofd wordt stiller, opener en ook gerichter. De geest is op dat moment vrij om het lichaam iets te laten scheppen.

Haiku:

Haiku is een vorm van poëzie, een Japanse dichtkunst, waarbij we onze zintuigen openen en luisteren naar wat het leven ons op dit moment wil vertellen. Vanuit een open houding en alle zintuigen ervaren zoals een kind. Vol verwondering. Waarbij alles wat opkomt als een verrassing mag komen. Met die woorden creëren we ieder onze unieke haiku.



Labyrint Lopen:

Een reis naar binnen èn weer naar buiten. De essentie is: volg het pad, je kunt niet verdwalen. Een vorm gemaakt voor helderheid en je eigen pad vinden. Het lopen van een labyrint kan zowel meditatief als helend zijn. Je loopt niet alleen naar het centrum van het labyrint, maar ook naar het centrum van jezelf.

Wie zijn wij?

Bowinneth

Bowinneth is holistisch psycholoog en beoefent heartfulness in alles wat ze doet. Ze luistert, ziet en voelt eenieder in zijn/haar unieke heelheid. Haar natuurlijke fascinatie voor de symboliek van de cirkel heeft ertoe geleid dat zij telkens weer herinnerd wordt aan haar eigen heelheid. Op deze manier begeleidt zij ook mensen die voor hulp bij haar komen.
www.bowinneth-holistic-healing.nl

Sofie

Sofie is woordenkunstenaar en begeleidt mensen met lichaamswerk en systemisch coachen. Dit doet ze met de puurheid en rust vanuit de natuur, in haar Yurt. Waarna ze gedichten schrijft over de essentie van elk unieke verhaal.

www.denatuurfilo-soof.nl



Zondag 12 mei 2024 van 10:00 tot 16:00

Yogasite, Doctor Struyckenstraat 163, 165, 4812 BC Breda, Netherlands

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Duik in de diepte. Het onderbewuste bewust. Waardoor het leven zal stromen.”

In de Yurt komen lichaamswerk, systemisch werk, creativiteit en natuur samen. Ik ben ook kunstenaar en maak intuïtief gedichten tijdens de sessies.

Reviews

Ingrid

Yurt Retreat l De diepte in met energie & lichaamswerk..

Wat 'n bijzondere ervaring was deze dag in de Yurt. Fijne yoga nidra, waar ik heel diep in kon gaan, door haar mooie woorden. Zo dankbaar daarvoor 🙏. De reiki die ze geeft, stuurde de energie precies naar de juiste plaatsen. Mooie inzichten gekregen en het persoonlijke gedicht wat ze maakte is perfect omschreven hoe ik me voelde. Deze dag voelde warm en veilig dankzij dit mooie mens...dank je wel Soof 🙏

Lees meer

Tess Magilse

Yurt Retreat l De diepte in met energie & lichaamswerk..

Wat een fijne dag was het bij Sofie in haar mooie Yurt! Sofie is een lieve en vooral ook wijze jongedame. Ze omarmt je met haar zachtheid en laat je je erg welkom voelen. Je bent goed zoals je bent en mag er zijn. Tijdens de medidaties heb ik heldere inzichten gekregen waarmee ik verder kan op mijn pad. De ademtechnieken, medidaties, de aandacht en warmte, heerlijke lunch en als slot een fantastich persoonlijk gedicht, dit alles maakte het voor mij tot een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Dank Sofie en Harte groet, Tess

Lees meer

Anne Schrama

filo-Soof-isch Natuur Retreat … in een Yurt 🌞

Geweldig!!! Wat een lieve dame is Sophie, die heel goed weet wat ze doet. Ze is heel kundig en professioneel en weet waar ze over praat. Een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Deze dame staat in haar kracht en gaat nog mooie dingen doen!! Ook namens de andere dames, Jolanda, Iris en Hilke, een grote dank je wel voor deze bijzondere ervaring 💜 Heel veel liefs Anne

Lees meer

1. Kies je tickets
Kaartje Zen Cirkel

Meditatief naar binnen, creatief naar buiten.

€ 85,80
Inclusief € 0,80 servicekosten
Transactiekosten :
€ 0,00
Totaal:
€ 0,00
Zen Cirkel: Meditatief naar binnen, creatief naar buiten.

Meer evenementen van de natuur filo-Soof

Zaterdag, 25 mei. om 10:00
filo-Soof-isch Natuur Retreat … in een Yurt 🌞
de natuur filo-Soof
De stem van binnenuit Healing Lichaamswerk

Ook een event posten? Begin gelijk! Het is gratis.

Dit vind je misschien ook interessant

Zaterdag, 04 mei. om 10:00
4 Mei Vreugde Retraite dag - non profit
Opwaartse Spiraal
1-Dags retraite
Vrijdag, 19 jul. om 16:00
Blueberry Moon Festival
Blue Berry Moon Festival
Sjamanisme Hartsverbinding Festivals
Zondag, 02 jun. om 15:30
Shibari Speed Date (for all levels) - make friends to play with ropes
Butterfly Bondage
Shibari Playfulness Hartsverbinding
Zondag, 12 mei. om 10:30
Ode aan de Yoni MOEDERDAG Special
Maartje Derks
Creativiteit Verbinding Moeder-dochter
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl