Laden...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Ayurveda Rise and Shine Spring Detox

Zondag 07 april 2024 om 15:00 tot vrijdag 12 april 2024 om 13:00

Yogasite, Doctor Struyckenstraat 163, 4812 BC Breda, Nederland

Over dit evenement

Krachtig – helend – reinigend – persoonlijk – verjongend – voedend – informatief – delen - diepgaand – inspirerend – samen – energiek – verbonden – smakelijk - samen

Tijdens deze Rise & Shine Spring Detox ervaar je meer gezondheid en levensgeluk door loslaten en verteren van wat is blijven ‘plakken’. Een diepgaande reis in jezelf door kennis van Ayurveda, de vijf natuur elementen, emoties, psyche en spiritualiteit en hoe je deze kan ervaren binnen en buiten jezelf. Met live masterclasses en online support in de bedding van de besloten groep. Een unieke ervaring van de magie van Ayurveda!

Voor jou als je:
je ware natuur wilt ontdekken en leren hoe je in balans blijft
de mooiste versie van jezelf bent kwijt geraakt
verlangen voelt om van je hoofd naar je hart te gaan
benieuwd bent hoe voeding en smaken je emoties beïnvloeden
hormonaal weer in balans wilt komen, vage klachten zat bent
als je meer wilt genieten in je leven, wilt shinen
weer aan het roer van jouw leven wilt staan
nieuwsgierig bent naar (spirituele) rituelen in Ayurveda
de magie van Ayurveda wilt ervaren voor meer gezondheid en levensgeluk

live data: 7 april 15.00 - 19.00 en 12 april 9.00 - 13.00
online data vanuit huis: 8-9-10-11 april 06.00 uur (ja echt :-)

Inclusief:
jouw persoonlijke op maat Rise and Shine Spring Detoxplan
live startmeeting ‘Rise’ met masterclass Ayurveda & psychologie, polsdiagnose en Vedisch koken.
4 x online meetings ‘elements’ met inspiratie, oefeningen en opdrachten.
Live slotmeeting ‘Shine’ met masterclass ayurveda & spiritualiteit, yoga en mooie klankschaalreis

Tarief: 185 euro (btw vrij)

Ayurveda, de kunst van het leven
Volgens Ayurveda moet alles wat in ons lichaam binnenkomt aan voeding, indrukken en emoties en ervaringen worden verteerd. Dat doet ons verteringsvuur, Agni genaamd. Als dat goed gaat geeft het ons een goede gezondheid en levensgeluk! We voelen ons verbonden met onszelf, elkaar en een groter geheel, en gaan gegrond, helder en vrolijk door het leven.

Lukt dit niet? Dan ontstaat er ‘Ama’, plakkerige onverteerde afvalstoffen waar je last van krijgt. Er ontstaan terugkerende klachten zoals buikpijnen, mistig hoofd, overprikkeling, stress, hormonale onbalans, gewichtstoename, huidklachten, stijfheid of pijn in je lichaam, nare emoties of zwaarmoedigheid. Maar ook een gevoel van disconnectie, machteloosheid of gebrek aan zelfwaardering zijn een gevolg van Ama en onbalans.

Wat gaan je doen?
Tijdens deze Spring Rise & Shine Detox maak je je Agni sterker en geef je ruimte om te verteren en los te laten wat is blijven ‘plakken’. Zo aan het begin van het voorjaar hebben we behoefte aan een grote schoonmaak. En omdat het ook gaat om rust en helderheid in je mind en de vertering van emoties in je hart daagt deze Spring Detox je uit om dieper en verder te gaan dan alleen de lichamelijke reiniging. Want deze onderliggende lagen kunnen mede een oorzaak zijn van jouw klachten…

Je gaat op een bijzondere reis door je lichaam aan de hand van de 5 natuurelementen en hun bijzondere eigenschappen. Je ervaar de ‘eigen-aardige’ effecten op je weefsels, organen, emoties en energie. Zo kan een teveel aan ether een gevoel van overprikkeling geven maar ook lost-in-space, terwijl teveel aan aarde het gevoel kan geven te stagneren, letterlijk in het lichaam of in het leven.

Hoe ga je dat doen?
Zondag 7 april 15.00 - 19.00 uur startmeeting ‘Rise’
We ontmoeten elkaar en je krijgt informatie over het traject ter voorbereiding op je eigen detoxplan thuis. We zetten en delen onze affirmatie voor deze week. Tijdens de masterclass Ayurveda & Psychologie verdiepen we ons specifiek in het eerste element AARDE, sticky stuff en Tamas. We ervaren wat dit element helpt balanceren. Er is ook tijd voor een persoonlijke check-in dmv van een polsdiagnose door Gwendolyn.

Daarna krijgen we uitleg over de detoxgerechten terwijl deze worden klaargemaakt door Chef Isabel. We leren én ervaren wat voeding en smaken met onze balans doet. We sluiten deze dag gezamenlijk af met onze eerste maaltijd, recepten krijg je mee en evt je detoxbox als je die besteld hebt.

8 t/m 11 april - 06.00 uur thuisdagen
Op deze dagen volg je je eigen schema en eet je de detoxgerechten en variaties, je weet nu hoe je ze moet maken😊. Elke dag krijg je informatie, inspiratie en oefeningen aangereikt aan de hand van de elementen WATER, VUUR, LUCHT en ETHER. We mediteren samen, doen passende ademhalingsoefening en Asana (yogahouding) en er is ruimte voor delen en vragen, voor verdieping en heling. Hiervoor ontmoeten we elkaar in de vroege ochtend tijdens de online meeting van een half uur. Deze wordt opgenomen en kun je terugkijken wanneer t jou uitkomt.

Vrijdag 12 april 09.00 - 13.00 uur slotmeeting ‘Shine’
We ontmoeten elkaar weer, delen onze ervaringen en er is ruim tijd voor vragen. Op deze ochtend komen alle elementen samen en zakken we dieper in de heling en ervaringen van afgelopen dagen. We leren over de magie en spiritualiteit van Ayurveda, over hoe je beslissingen kun nemen vanuit je hogere bewustzijn in plaats vanuit je onverteerde trauma's. We komen in beweging met zachte yoga en genieten van de bijzondere klankschalenreis van yogadocent Denise. We sluiten af met een mooie Sadhana; een Ayurvedisch ritueel.

begeleiding:
Deze Spring Detox wordt begeleid door Gwendolyn Rijk, Ayurveda- en lichaamsgericht therapeut, verpleegkundige (NP), avonturier en levensgenieter. Eigenaar van Spirit of Ayurveda, praktijk voor gezondheid en levensgeluk in Breda (NB). Meer informatie over haar en haar deskundigheid vind je op www.spiritofayurveda.com. In haar team voor deze Spring Detox zitten Ayurvedisch retreat chef Isabel Dun en yogadocent Denise Daniels.

Zondag 07 april 2024 om 15:00 tot vrijdag 12 april 2024 om 13:00

Yogasite, Doctor Struyckenstraat 163, 4812 BC Breda, Nederland

Over de organisatie

“Ayurveda; kunst van het leven, jouw leven!”

Ayurvedische consulten | massages | oliegietingen | workshops | eventing | retreats | festivals | masterclasses | detox | Gwendolyn Rijk

Spirit of Ayurveda, praktijk voor gezondheid en levensgeluk

Reviews

Antoinette Van Rinsum

Ayurveda Rise and Shine Spring Detox

Heel veel aandacht voor de innerlijke mens; ontgiften zowel fysiek als mentaal. Met heerlijke gerechten, fijne oefeningen en goede begeleiding hebben me veel balans en nieuwe energie gebracht

Lees meer

Barbera Van Zantbeek

Ayurveda Rise and Shine Spring Detox

Wat een mooie, inspirerende en overweldigende reis naar binnen waarin alle 5 de elementen aan bod kwamen. Heel fijn om met de groep de dag online te beginnen. De ochtend zijn magisch. De kookworkshop bij de aanvang en tijdens de afsluiting yoga met klankschalen alsof de cirkel rond was. Lieve Gwen, no words alleen maar liefde. Door de detox weer een stapje dichter bij mijn ware zelf. Dankjewel!!

Lees meer

Saskia

Ayurveda Rise and Shine Spring Detox

Een geweldige week vol nieuwe sensaties met warme en toegewijde aandacht van Gwendolyn Rijk voor ieders welzijn. Ayurvedische Chef Isabel zorgde voor een leerzame, lichtverteerbare en heerlijk maaltijd. Denise verwende ons tijdens de afronding van de detoxweek met yoga en een klankschaalbad.

Lees meer

Ayurveda Rise and Shine Spring Detox

Dit vind je misschien ook interessant

Vrijdag, 03 mei. om 19:30
BREATHE INTO REST - Restorative & Yoga Nidra Tonic
Seema Vij Yoga
Yoga Healing Meditatie
Donderdag, 02 mei. om 14:00
Upstream Lente Gathering
Stichting Upstream Gathering
Mantra zingen Natuur Yoga
Zaterdag, 11 mei. om 01:00
Vinyasa Yoga with Cherie-Claire
Yoga with Cherie-Claire
Yoga
Woensdag, 05 jun. om 19:00
IN VUUR EN VLAM! – A Kundalini Experience
Natural High
Kundalini Yoga Live muziek
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl