Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Rapé & Sananga ritueel

Friday 29 March 2024 van 19:30 tot 22:30

Tilburg, Nederland

Over dit evenement

Hapé – uitgesproken als ha-PAY en ook wel rapé genoemd is een bereiding van geneeskrachtige kruiden in poedervorm, vaak op basis van tabak, die via de neus wordt ingeblazen. Deze vorm van het consumeren van plantaardige medicijnen in poedervorm via de neus is precolumbiaans en werd voor het eerst waargenomen bij de Braziliaanse inheemse stammen.

Tegenwoordig gebruiken inheemse stammen in het Amazonegebied rapé nog steeds in alle aspecten van het leven, van formeel ritueel gebruik bij puberteitsriten, inwijdingen, sociale bijeenkomsten en genezingsceremonies, tot simpelweg afstemmen op de natuur en de genezende kracht van heilige plantmedicijnen alleen of met vrienden. Het rituele gebruik van rapé vindt ook zijn weg over de hele wereld, in het Westen geïntroduceerd via ceremonies door reizende sjamanen en door bezoekers die tijd hebben doorgebracht in de jungle met de Indianen.

Het rituele gebruik van rapé onder inheemse stammen van het Amazonegebied

Vanuit inheems oogpunt is rapé een heilig sjamanistisch middel met diepgaande helende effecten. rapé is gemaakt van verschillende geneeskrachtige planten voor verschillende doeleinden - om visioenen op te wekken, om energie te hebben, om de zintuigen te versterken met de aromatische geur van de planten die in het mengsel worden gebruikt. Aangezien er talloze geneeskrachtige planten zijn die je in rapé kunt mengen, zijn er net zoveel rapé-recepten, en deze recepten worden vaak streng bewaakt door de stammen. Het delen van rapé is een traditioneel rituele beleving onder de Indianen die specifieke gezangen kan bevatten om de kracht van de rapé te activeren en om de helende kracht van het bos aan de rapé-ontvanger te verlenen.

Pas recent delen de stammen hun heilige medicijn met buitenlandse vrienden en geven ze de kennis en toepassing door aan de volgende generaties. Toch blijven veel van de blendcomposities een geheim van de stam. Bovendien helpt rapé bij het loslaten van emotionele, fysieke en spirituele ziekten en verlicht het negativiteit en verwarring, waardoor een grondige aarding van de geest mogelijk wordt. Evenzo gebruiken sjamanen rapé om opnieuw af te stemmen op hun energiekanalen en met hun hogere zelf, en om hun verbinding met de wereld en het universum te intensiveren. Bovendien effent rapé de weg om het lichaam te ontgiften en reinigt het van alle overtollige slijm, gifstoffen en bacteriën.

Sananga-oogdruppels zijn gemaakt van de wortel en de bast van de Tabernaemontana Undulata en komen rechtstreeks uit Amazone-gebieden die de druppels doordrenken met de bedoeling van absolute helderheid en focus. Dit heilige en krachtige medicijn wordt gebruikt om fysieke en spirituele kwalen te genezen, om de geest en energieën te zuiveren en een geheel nieuwe manier van waarnemen te verkrijgen.

De pure geest van Sananga werkt als een diepe reiniging van geblokkeerde energieën in het emotionele, fysieke en spirituele lichaam. Sananga kan je energie in evenwicht brengen en verhogen, en de wortels van je ziekten en blokkades vinden, wat leidt tot volledige balans, focus en rust. Bovendien helpen de druppels ons om onze spirituele visie en bewustzijn te vergroten, en kunnen ze ons vermogen om de intenties van andere mensen te lezen verbeteren.

Sananga vergroot het zicht op lange afstand, wat belangrijk is voor visualisaties en voorspellingen van de toekomst. Afgezien hiervan worden de druppels ook gebruikt om een ​​breed scala aan oogproblemen te genezen en te verbeteren, zoals onder meer bijziendheid, diepte- en kleurwaarneming, beelddefinitie.
Daarnaast is dit magische medicijn geïndiceerd bij ernstige oogziekten, zoals glaucoom, staar en blindheid.
Omdat deze druppels zulke krachtige effecten kunnen hebben op de visualisatie, worden ze ook vaak toegepast voor of tijdens andere plant-ceremonies.

Bij het gebruik van Sananga moeten contactlenzen worden verwijderd!

De betaling is mogelijk gemaakt door Hipsy wat het proces allemaal wat eenvoudiger maakt. Betaal je liever contant dan is dit ook mogelijk, stuur mij dan even een email om dit af te stemmen.

Deze ceremonie wordt verzorgt bij mij thuis ivm de winterse periode is het net wat comfortabeler. Adres ontvang je na aanmelding.

Warme groet,
Ad Hamers, Chippewa

Friday 29 March 2024 van 19:30 tot 22:30

Tilburg, Nederland

Reserveer je spots!

Koop je tickets direct via Hipsy. Na betaling is je deelname definitief en ontvang je je tickets per e-mail.

Over de organisatie

“Trust the wisdom of your soul, it knows the way!”

Verbinding met jezelf, bewustwording van jezelf, verdieping voor jezelf. Herken jezelf, erken jezelf.

Reviews

Esther Van Zon

1 op 1 zweethutceremonie

Een intense, maar ohzo waardevolle reis in en met mezelf samen met Ad, Chippewa🙏🏼✨, die mij vanaf het 1ste moment het vertrouwen gaf en diepgang om oude patronen, angsten en overtuigingen, die al zolang vastzaten en mij weerhielden om mijzelf te mogen zijn, aan te gaan en los te mogen laten. Onder de Nieuwe Maan het oude mogen loslaten en krachtige intenties plaatsen om mijn ware ik te openen in mijn hart. Een nieuwe weg ben ik ingeslagen, waar ik het oude pad heb verlaten. Zo' n bevrijdend gevoel en rust aan het einde van deze geweldig mooie dag....hierin alle dank aan Ad, Chippewa🙏🏼✨, die mij hierin heeft gesteund, uitgedaagd en geconfronteerd in fijne gesprekken, begeleidt in alles wat zich aandiende. Ook in stilte, waarin ik werd uitgedaagd om uit mijn hoofd te gaan, naar mijn diepste zelf. Veilig en in vertrouwen om te mogen zijn wie ik werkelijk ben. Deze dag als een herinnering, die ik in mijn hart heb gesloten, om mijn pad verder te mogen vervolgen. Ik koester deze dag voor de rest van mijn leven. Ad, Chippewa🙏🏼✨, is een prachtige ,warme en krachtige man...ik ben je eeuwig dankbaar!🙏🏼✨🔥🪶

Lees meer

Tessa

Zweethut Oud en Nieuw 2023/2024

De eerste uren zat ik nog heel erg in mijn hoofd. Na de intentie- en stenen ceremonie begon ik langzaam voorbereid te zijn op de zweethut. De visualisaties tijdens de rondes waren een bijzondere ervaring waar ik de komende tijd nog mee bezig ben om de betekenis ervan te vinden. Het heeft mij bovenal kracht gegeven. Chippewa Ad, Roxanne en buurman Ed geven je alle ruimte waar je mag zijn wie je bent. En met alles wat er in je los komt begeleiden ze je op een rustige vertrouwde wijze. Het is een heerlijke escape en smaakt naar meer. Hier zit een blij meisje.

Lees meer

Koert

Zweethutceremonie gemengd

Wat een ervaring! Wat een reis! Wat een magische plek! Wat een mooie warme mensen! Dit was niet mijn eerste zweethut ceremonie en zeker ook niet mijn laatste. Het gevoel van veiligheid, het zijn wie je bent en vooral ook het mogen zijn. Het is echt niet alleen zweten in een hutje, maar zoveel meer dan dat. De gehele dag, de gehele ceremonie heeft me naar een plek gebracht in het diepste van mezelf. Daarom ook niet te omschrijven, dit kun je alleen voelen door het zelf te ervaren. Bedankt Chippewa, Roxane en vuurman Ed voor deze onvergetelijke dag! Tot de volgende.

Lees meer

1. Choose your tickets
Rapé & Sananga ceremonie Almost sold out

Rapé & Sananga ceremonie Dit zijn ceremoniële avonden van reiniging, bewustwording en het versterken van je intuïtie. Deze avond begint om 19:30 en eindigt rond 22:30 uur, enige uitloop is mogelijk. Ad Hamers - Chippewa

€ 60,00
Including service fee
Transaction costs :
€ 0,00
Total:
€ 0,00
Rapé & Sananga ritueel

Meer evenementen van Herken Jezelf

Thursday, 29 Feb. om 19:00
AAN TAFEL!
1620
Storytelling Spirituele ontwikkeling
Sunday, 03 Mar. om 14:00
Workshop Maak je eigen Talking Stick
1620
Creativiteit Spirituele ontwikkeling Sharing Circle
Friday, 08 Mar. om 19:30
Cacao ceremonie Nieuwe Maan / Internationale vrouwendag
Herken Jezelf
Cacao ceremonie Ritueel Sjamanisme
Saturday, 09 Mar. om 10:00
Zweethutceremonie gemengd
Herken Jezelf
Zweethut Sjamanisme 1-Dags retraite

Dit vind je misschien ook interessant

Sunday, 28 Apr. om 10:30
Tibetan Healing Festival
Tibetan Healing Festival
Meditatie Creativiteit Ritueel
Saturday, 09 Mar. om 09:45
Ceremoniële Cacao tasting
Tine Lemmens
Cacao ceremonie Plantmedicijn Spirituele ontwikkeling
Thursday, 04 Apr. om 19:00
Stilte avond met cacao
Time2Flower
Cacao ceremonie Ritueel Stilteretraite
Friday, 22 Mar. om 19:00
Ligconcert met live muziek van Pauline van Mourik
Yoga Studio Kokos
Cacao ceremonie Live muziek Ritueel
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl