Loading...
of
Heb je nog geen account?
Maak een nieuwe aan.

Kunst van Stilte | Subtiel lichaamswerk |Myo Yin|Nidra|Hypno|Adem

Friday 22 March 2024 van 18:30 tot 20:30

Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Over dit evenement

Ontspan je hoofd, schouders, armen en handen, hart, buik, je benen en voeten, ontspan elk lichaamsdeel, elke cel in je lijf. Je lijf is zwaar als de aarde (aarde-element) en zo licht als ruimte (ruimte-element) Ervaar dat je in een een bedding van zachtmoedige warmte (vuur-element) zakt in je eigen lijf en hart. Hierin komt alles alles langs wat gespannen en/of onverwerkt was (fysieke gewaarwordingen, gevoelens en gedachten) langs korter en langer terug de tijd in, zodat het nu kan ont-spannen. Alsnog gereguleerd en verwerkt. Voel je dat je iets anders nodig hebt? Leer dan luisteren naar wat je voelt, nodig hebt en oefen ernaar te handelen.

SPANNING IN SPIEREN, BINDWEEFSEL, ORGANEN, AANHECHTINGEN, GEVOELSWERELD & GEEST? DAT KAN ANDERS!
Yin Yoga beoefening en Myo Fasciale Stress Release zijn methodieken om via stretch en compressie op drukpunten en bindweefsel lichaamsgericht te ontspannen van trauma en stress en terug te komen in het midden in je lijf en hart. Beide methodieken gecombineerd is een manier om diep in het lijf spanning op te zoeken op triggerpoints, korter of langer geleden ontstaan. In combinatie met subtiel Ademwerk, Yoga Nidra, technieken uit Hypnotherapie, Zelfcompassie & Mindfulness wordt die spanning los gemaakt waardoor stijfheid of spanning op meerdere lagen in interactie met elkaar (lichaam, geest, gevoel) verzacht.

EEN LICHAAMSGERICHTE OEFENING IN ZELFACCEPTATIE: GRENZEN, BEHOEFTEN, REGULATIE
Wat en hoe je bent op de mat kan een mooie afspiegeling van jou in het dagelijks leven zijn. Je mag oefenen met voelen waar je grenzen liggen, wat je behoeften zijn en wat je nodig hebt en er eventueel in uitreiken. Te oefenen jezelf onvoorwaardelijk te accepteren en niet verder te willen dan waar je lichaam en geest is en waar je aan toe bent. Of jezelf wellicht juist een keer wat extra uit te dagen.

Ook kun je ervaren dat je meer kunt dan je wellicht denkt: door het opzoeken van discomfort op fysiek, emotioneel en mentaal niveau leer je jezelf aan dat je ook in het dagelijks leven kunt ontspannen in moeilijke stukken en dat je jezelf er tegelijkertijd in kunt geven wat je nodig hebt.

DIEPERE LAGEN VAN DE BEOEFENNG
Als er ontspanning ontstaat temidden van spanning (stress en/of trauma korter of langer geleden), het parasympatische zenuwstelsel actief wordt, dan opent in de ervaring van lichaam, geest en gevoel een ruimer veld. Dit is te ervaren als een bedding van levensenergie, levensvreugde, tevredenheid, geluk & neutraliteit waarin gedachten (lucht element) en gevoelens (waterelement) in hun natuurlijke gang doorstromen als wind (gedachten als wolkjes in de wind) en water (flow aan gevoelens en innerlijke ervaringen) terwijl het lijf (aarde-element) verzonken is in de mat of aarde zelf. Met regelmaat wordt dit ervaren als een bevrijdende ervaring die een ander perspectief op het leven kan geven.

'' Je bent wel en niet je gedachten, gevoel en gedrag in heden, verleden en toekomst. Dat nodigt enerzijds uit diepe verantwoordelijkheid te nemen voor je innerlijke wereld en gedrag in het dagelijks leven en tegelijk te spelen en onderzoeken als een kind in de kleuren van zachtmoedige eenheid.''

VOOR WIE GESCHIKT?
Dit werk is toegankelijk voor iedereen die de bereidheid heeft ongemak in zichzelf aan te kijken en in staat is om 2 uur in stilte met zichzelf, elkaar en begeleiding te oefenen. Houdingen en opties met verschillende intensiteiten worden aangeboden, ook blessures zijn welkom binnen het optionele spectrum van aangepaste houdingen en verschillende intensiteiten aan ballen. Voorzichtigheid is geboden bij ontstekingen en wondjes. Herken je een kwetsbaarheid in jezelf tijdens het lezen van deze tekst of in je leven in het algemeen, stuur me dan even een mailtje om te checken of dit kloppend is.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Dit groepswerk duurt 2 uur en er is optioneel ruimte om te blijven voor een kopje thee en uitwisseling. Voorbereiding: trek kleding aan waar je gemakkelijk in kunt bewegen, eet goed maar zorg dat je met een redelijk lege maag aankomt bij aanvang. Nazorg: fijn als je na de les ruimte hebt om in rust te zijn, maar niet per se noodzakelijk. Materialen: voor iedereen is naast yogamaterialen een set met meerdere Myoballen beschikbaar, waarmee je werkt op drukpunten icm met subtiel ademwerk en yin-yoga houdingen. Investering: deelname is €20 per sessie, behoort dat niet tot de mogelijkheden stuur me dan een mail dan kijken we naar wat er wel mogelijk is.

TIJDSPLANNING
18:15 Inloop
18:30 Aankomst & uitleg
18:35 Openingsmeditatie
18:40 Start Yin Yoga/Myo Stress release
20:10 Yoga Nidra/Hypnotechniek
20:30 In stilte naar huis/ optioneel sharing

VRAGEN
Heb je vragen of twijfel je of dit bij je past? Stuur me dan een mailtje via het mailadres bij contact of boek een vrijblijvende intake van ongeveer 15 minuten dan kunnen we samen kijken naar je hulpvraag en afstemmen of dit passend is.

Friday 22 March 2024 van 18:30 tot 20:30

Hofplein 19, 3032 AC Rotterdam, Nederland

Over de organisatie

In eigen praktijk geef ik Psychodynamische therapie, Therapeutisch ademwerk, Tafelfamilieopstellingen, (Myo) Yin Yoga (nidra) 1-1 & in groepsverband

Reviews

Mirna Michael

Kunst van Ontspanning | (Myo) Yin Yoga, Nidra, Heartfulness & Adem

Het is heerlijk om op vrijdagavond iets voor je ziel te kunnen doen. Je komt helemaal tot ontspanning. Je staat meer stil bij jouw lijf en komt meer uit jouw hoofd.

Lees meer

Rosalie Kollée

Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking

Soms kom je bij ademwerk stukken van jezelf en van oude pijn tegen, die voorheen te heftig waren om aan te kijken, maar toch vragen om gezien te worden. Deze sessie was voor mij zeer intens, terwijl ik toch al heel wat gewend ben met ademwerk. De veiligheid van de groep, de liefdevolle begeleiding van Marloes en haar assistentes, boden de juiste omgeving om een diep stuk naar boven te laten komen. Wat ik voorheen alleen deed in stilte, mocht er nu zijn in een groep, met bekwame steun. Co-regulatie. Heel fijn dat het er allemaal mocht zijn!

Lees meer

Mathilde Sulah

Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking

Ik vond de Adem Je Vrij een mooie en ook intense ervaring. Er kwamen heel veel emoties naar boven. De begeleiding was heel fijn en goed, waardoor het ook veilig voelde om die emoties te voelen en te uiten.

Lees meer

Kunst van Stilte | Subtiel lichaamswerk |Myo Yin|Nidra|Hypno|Adem

Meer evenementen van Marloes.world

Friday, 10 May. om 18:30
Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking
Marloes.world
Adem Systemisch werk Lichaamswerk
Friday, 17 May. om 18:30
Kunst van Ontspanning | (Myo) Yin Yoga, Nidra, Heartfulness & Adem
Marloes.world
Yoga Meditatie Ademwerk
Friday, 24 May. om 18:30
Adem je vrij - Ademcirkel | Stress / Traumaverwerking
Marloes.world
Adem Systemisch werk Lichaamswerk
Friday, 07 Jun. om 18:30
Kunst van Ontspanning | (Myo) Yin Yoga, Nidra, Heartfulness & Adem
Marloes.world
Yoga Meditatie Ademwerk

Dit vind je misschien ook interessant

Saturday, 27 Apr. om 13:30
Yoga of Listening. Non-dual Kashmir yoga with Ellen Emmet and Ganga Ma
Soulful Silence ~ Ganga ma
Non-dualiteit Yoga
Saturday, 18 May. om 19:00
ECSTATIC DANCE BEZWEEFD @ OASE ROTTERDAM 18 MAY 2024
Bezweefd
Ecstatic Dance Vrije Dans Yoga
Sunday, 28 Apr. om 12:00
Soul Revolution Breathwork | Verbonden Ademreis | Noordwijk
Soul Revolution
Adem Ademwerk Bewustzijnsontwikkeling
Wednesday, 05 Jun. om 19:00
IN VUUR EN VLAM! – A Kundalini Experience
Natural High
Kundalini Yoga Live muziek
Made with ♥ Copyright 2024 hipsy.nl